X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP, u mnie identycznie było w pierwszej ciąży. Mąż się bał - na początku miałam małego krwiaka, ale się wchłonął i potem już mogliśmy, ale on, że nie, i tragedia była ogólnie. Miałam wrażenie, że mnie tknąć nie chciał, a ja akurat chciałam i miałam ochotę, i bez tego czułam się nieatrakcyjna, niekochana i nasza relacja siadała. A potem było już tylko gorzej, więc mi nawet szkoda pisać :-( Seksu przez całą ciążę prawie nie mieliśmy, kryzys w związku się zrobił, potem to wszystko miało wpływ, że po porodzie dłuuugo dochodziłam do siebie i miałam coś ala depresja poporodowa, że też faceci są tak głupi i nie rozumieją, jak ważne dla kobiety w ciąży jest poczucie bezpieczeństwa, bycia kochaną i akceptowaną i nieodrzuconą..

Teraz jest inaczej. Mężowi coś odbiło i w kółko mnie nagabuje, o Kacperka już się jakoś nie martwi. Teraz nie ma mowy o tym, żebym się czuła nieatrakcyjna i niekochana ;-) a moje libido to jak rollercoster, serio. Raz seks mógłby nie istnieć i na samą myśl mi się niedobrze robi, żeby następnej nocy mieć sen erotyczny, gdzie się budzę napalona i niemal napadam na męża (który nie protestuje tylko już się martwi, że po ciąży go nie będę tak wybudzać, haha ;-) ).

Takie libido czy inne trzeba gadać z nimi, żeby choć w jakimś stopniu wiedzieli przez co przechodzimy i dać im szansę wsparcia, bo potem im dalej w las tym bardziej to będzie potrzebne.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Kiniorek91, mój też we mnie nie kończy, bo podobno nie można. Ze sperma ma coś co złe by tam działało, ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi 😜
    Wiktoriaa, ja na początku też miałam sny z orgazmem, że zawsze się przy tym budziłam. A teraz jakoś ucichly ☹️🤦‍♀️

Brunetka plemniki powoduje zmiękczanie się szyjki. Seks z końcem w środku jest najlepszy na koniec jako przyśpieszacz porodu. :) Chociaż ja próbowałam wszystkiego z córką to przenosiłam 6 dni.

U mnie będzie piłkarz. Już nawet jak stoję to potrafi dać czadu. Już się boje co to będzie pod koniec ciąży. Jak kopnie to mi dziurę zrobi. Myślę że po porodzie narządy będą do naprawy :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka bo w spermie oksytocyna jest :p i może wywołać skurcze. Chociaż czy ja wiem czy po jednym razie coś się stanie. Ale fakt lepiej nie ryzykować.

Mnie spanie łapie. A młody jeszcze ma dokończyć zadanie. Dobrze że krótkie.
    I z psem szybko zejść... Jutro czeka mnie sprzątanie łazienki... Już się doczekać nie mogę...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza wyszła dobrze. Uf jak się cieszę. Teraz czekamy na posiew

kasia1518, Kookosowa, Goemi, Cabrera lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Czy ktoras z Was miala moze takie twarde wybrzuszenia na brzuchu? Pojawilo mi się cos takiego na linii majtek juz z drugi raz, trwa chwilke ale to jest taka twarda górka. Za wczensie zeby sie dziecko wypychalo. Czy powinnam sie tym martwic? Czy ktoras z Was tak miala moze?

No właśnie ja to dzisiaj miałam. I tez mnie wystraszyło bo do tego jeszcze brzuch pobolewa. Ja podejrzewam ze to mogą być te skurcze brakstona. Ale nie znam się. Pierwsza ciąża i zielona jestem.
    Jeszcze w boku coś znowu zaczyna kłuć. I jak pochodzę to brzuch spięty.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze kończymy w środku i nie wyobrażam sobie inaczej . Póki co nic się nie dzieje

oar843r8hxms7jm7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły w poprzednich ciążach do szkoły rodzenia. Czy na zajęcia zawsze byłyście z partnerami?? Ja w pierwszej ciąży niestety nie zdążyłam iść. Najpierw pracowałam,a potem jak chciałam się zapisać to było już za późno. Wtedy miałam cc, teraz nie wiem jak będę rodzić ale chciałbym być chodź trochę przygotowana do SN. Mąż do szkoły podchodzi sceptycznie i może będę chodzić sama.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:30

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podobnie jak KasiaP i Kokosowa. Libido u mnie dosyć wysokie, ciężej z mężem. I też się wkurzam, że sam nie chce tak często jak ja. Wolałabym, żeby on przejmował inicjatywę, bo też mi nie pasuje takie namawianie. Myślę, że to może wynikać z tego, że sam się za często rozładowuje, ale co mu poradzę, już parę razy mu o tym gadałam i dalej mnie nie słucha 😑

A z tym kończeniem w środku to faktycznie są takie duże przeciwwskazania? Coś tam na ten temat słyszałam i w sumie zaraz po idę na kabelek żeby wszystko ze mnie wypłynęło.

Kurczę dziewczyny większość z Was widzę że ma jakieś spadki formy a ja dalej cisnę na najwyższych obrotach. Zawodowo nie mam nawet możliwości żeby sobie odpuścić. Na szczęście czuje się w miarę ok.

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 a jak tam Twoj problem z hemoroidami?

01589vvj37l1te20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły w poprzednich ciążach do szkoły rodzenia. Czy na zajęcia zawsze byłyście z partnerami?? Ja w pierwszej ciąży niestety nie zdążyłam iść. Najpierw pracowałam,a potem jak chciałam się zapisać to było już za późno. Wtedy miałam cc, teraz nie wiem jak będę rodzić ale chciałbym być chodź trochę przygotowana do SN. Mąż do szkoły podchodzi sceptycznie i może będę chodzić sama.

Ja chodziłam z mężem. Piotrek mocno zaangażowany nawet po nocce siedział ze mną. Najważniejsze dla nas była pierwsza pomoc ale wszystko inne też z ciekawości się słuchało.
    Ale moja przyjaciółka chodziła sama. Bo jej partner nie był ciekawy.
    Co do porodu to ja się coraz bardziej nastawiam ja drugie CC. Mimo wszystko panikuje jak pomyślę o pęknięciu blizny

Witaj synku
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:

Ja chodziłam z mężem. Trochę na początku protestował, ale później mu się spodobało. Z calej grupy tylko jedna dziewczyna chodziła sama

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja chodziłam z mężem. Piotrek mocno zaangażowany nawet po nocce siedział ze mną. Najważniejsze dla nas była pierwsza pomoc ale wszystko inne też z ciekawości się słuchało.
    Ale moja przyjaciółka chodziła sama. Bo jej partner nie był ciekawy.
    Co do porodu to ja się coraz bardziej nastawiam ja drugie CC. Mimo wszystko panikuje jak pomyślę o pęknięciu blizny
    Ja tak samo. Jak już raz było Ciecię to się boję o Blizne i wolę drugi raz. Za pierwszym razem bardzo nie chciałam ale teraz jak pomyślę o bliźnie że w trakcie pójdzie to dziękuję:/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chodziłam sama, Piotrek był za mną że 2 razy na takich wykładach jak pomóc rodzącej. A na wszystkie teorię chodziłam sama 😉 myślę,że to nie jest problem.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja tak samo. Jak już raz było Ciecię to się boję o Blizne i wolę drugi raz. Za pierwszym razem bardzo nie chciałam ale teraz jak pomyślę o bliźnie że w trakcie pójdzie to dziękuję:/

Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra powiem Ci że jak nie szalejmy z mężem to problem zniknął. Plus nie mam zaparc. Jak wkroczyłam w 20tc tak codziennke się wyprozniam.
    Ale z racji tego że długo seksu nie bylo, to popękała mi skóra i trochę mi krew poleciała... I znowu przymusowa przerwa. Mówię mojemu że na serio narząd nieużywany zanika to się smieje :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 23:01

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli przerwa między ciazami jest min. 1.5-2lata, to raczej z blizna po CC nic nie powinno się dziać jeśli ktoś chce SN. Wiadomo to indywidualne przypadki, zawsze może być wyjątek od reguły. W szpitalach też różnie podchodzą, niektórzy jak już była raz XC to mówią że kolejne tylko CC, a niektórzy pozwalają rodzić naturalnie.
    Mi od razu powiedziała że CC ( mimo że szpital który wybrałam bardzo jest nastawiony na SN) bo za krótka przerwa jest między ciązami .

W ogóle od wczoraj czuje już ruchy ☺ w końcu, czyli podobnie jak w pierwszej ciąży bo tam było 18tc 3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 23:00

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:

My mieliśmy szkołę, która trwała dość długo (w sumie ponad 30 godz.). I spytałam prowadzącej na których uważa, że facet powinien być, a które może sobie darować i mi zaznaczyła w harmonogramie. Było to super rozwiązanie, bo nie tachalam męża na wszystkie (za co był mi wdzięczny), ale na tych co powinien był-np.opieka nad noworodkiem, i jak ogólnie wygląda poród (i jak facet może w nim pomóc kobiecie). Ale zajęcia pt.wyprawka, albo omawianie kupek i chorób niemowląt z pediatrią mógł sobie darować ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:

Ja chciałam bardzo naturalnie. Niestety CC z przymusu. Teraz też chciałam naturalnie bo wspominam do momemtu cięcia poród jak relaks. ale naczytałam się o tej bliźnie i się wystraszyłam. W sumie mając w głowie wizję pęknięcia nie chce ryzykować. Po co sobie tylko problemów narobić ze zdrowiem.

Kasia niby u mnie 3 i pół roku miedzy porodami. Ale i tak się boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 23:23

Witaj synku
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ