X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam Wam, że na usg polowkowym nie można było ocenić serduszka. Byłam na wizycie, serduszko zdrowe, bobas prawie 500 gram. A łupanie w pęcherzu to infekcja jak się okazalo

mia4444, japonka, nuśka91, Goemi, Kasiulina lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Ja mam odwrotny problem z seksem, ale jakoś się wstydziłam poruszyć. Ja chcę, mąż nie bo się boi.. przez 5 miesięcy kochaliśmy się 2 razy 😱😭 Nie chcę go naciskać ale ostatnio już się tak rozpłakałam że mnie nie chce już 😔😔😔 Ehh.
    W ogóle mam dziś tragiczny dzień. Wstałam z płaczem. W pracy 4 godziny wysiedziałam i do domu poszłam. Nie mam siły wstawać rano już, a jeszcze ponad 2 miesiące. Szczerze to nie wiem jak ja to wytrzymam. A może to tylko taki kryzys od paru dni mam. Tylko mi się płakać chce w kółko 😔

Kasia ja mam podobnie, nie z seksem, ale z kryzysem. Codziennie jestem mega nerwowa, denerwuję mnie po prostu wszystko! Eh a najbardziej chyba przytłacza mnie pogoda, gdzie ciągle leje ...
    Co do libido, to napewno mam większe niż w pierwszych miesiącach, ale za to mój nastrój słabo idzie z tym w parze 😐

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Ja mam odwrotny problem z seksem, ale jakoś się wstydziłam poruszyć. Ja chcę, mąż nie bo się boi.. przez 5 miesięcy kochaliśmy się 2 razy 😱😭 Nie chcę go naciskać ale ostatnio już się tak rozpłakałam że mnie nie chce już 😔😔😔 Ehh.
    W ogóle mam dziś tragiczny dzień. Wstałam z płaczem. W pracy 4 godziny wysiedziałam i do domu poszłam. Nie mam siły wstawać rano już, a jeszcze ponad 2 miesiące. Szczerze to nie wiem jak ja to wytrzymam. A może to tylko taki kryzys od paru dni mam. Tylko mi się płakać chce w kółko 😔

A maż jest przy wizytach u lekarza? Może jak usłyszy od lekarza, że nie ma przeciwwskazań i nie zrobi krzywdy maleństwu to będzie mu łatwiej? Zresztą są inne opcje, a nie tylko seks :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP powiem Ci, że może jako go skusisz w odpowiedni sposób to się dogadacie ;) serio. Mój też miał problem w pierwszej ciąży a teraz nie ma oporów. Co prawda tylko jedną pozycję wybiera bo w innych się boi że albo przygniecie albo ja się przesile, ale na doznania nie narzekam ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo, coś może być z tą pogodą, że to dlatego... Chociaż u mnie dziś słońce wyszło, a nie pomogło. Może wypłakać się muszę. W każdym razie życzę lepszego humoru :*
    Aaga, raz był tylko na jednym USG, ale nie poruszaliśmy z lekarzem tematu seksu. Ogólnie to ciężko żeby ze mną chodził bo pracuje popołudniami (jest kucharzem) i ciężko mu dostać wolne na żądanie. Zresztą tu i tak wizyty co 10 tygodni są ledwo... Ja wiem że są inny opcje ale wiesz co jest, od razu sobie wkręcam że mmie nie chce, czuje mniej kochana itp...
    Ja chcę żeby on chciał, a nie żebym go musiała namawiać 😔 no nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:13

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiap u mnie to samo. Całe życie mam libido jak młody mustang. Mąż znowu spokojny do tego w pierwszej ciąży poroniłam w 7 tygodniu dwa dni po seksie. I od tamtej pory oboje mamy blokadę. Zawsze ten pierwszy trymestr odpuszczamy. Teraz już nie ale nadal nie często.

Co do nastroju to dziś jakby że mnie uszło powietrze. Brak siły i humoru. Do tego ostatnio mamy jakiś armagedon z pracy. Dzieci są takie nakręcone. No pracować się nie da. I zauważyłam że w ciąży moja cierpliwość spadła. Szybko się denerwuje.

Brunetka współczuję ale lekarze nie patrzą na siebie tylko każdy sobie. Jak byłam z córką na porodówce to trafili mi się tacy że dajcie spokój. Jeden mi dziecko wypisał po 3 dniach a mój lekarz mnie nie bo po CC mam być 4. I afera jak dziecko ma wyjść bez matki. Musieli wszystko cofać.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:29

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:25

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido zerowe ;p mąż nie naciska ;)

Melduje po połówkowych zdrowiutkiego chłopca 370 gram 😊

Cabrera, Kiniorek91, Kookosowa, kalcia64, wiktoriaa, brunetka91, nuśka91, Goemi, Karooo93, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój usłyszał od lekarza, żeby nie kończyć w środku. A mnie najbardziej to nakręca i za nic się nie da namówić... No coz. Dobrze że z seksem problemu nie ma :)

Ale zdarzył mi cisnienie podnieść przed chwilą :p gdzieś równowaga musi być :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się w klubie zerowego libido :/
    Choć w ciąży pierwszy raz w życiu zaliczyłam dwa orgazmy we śnie 🙉🙉

A dziś miałam paskudna wizytę u stomatologa...na szczęście ząb już zamknięty (a było leczenie kanałowe 😰), ale bol był dziś okropny...już nie wróciłam później do pracy i dopiero dochodzę do siebie...
    Tez mam ostatnio kryzys w pracy...widzę, ze nie mam siły angażować się tak bardzo w prace i to mnie bardzo denerwuje...nie jestem w ogóle efektywna i chyba nikt nie zyskuje na tym, ze do tej pracy chodzę...czuje, ze to ostatnie tygodnie moje w biurze :/

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a jak kanałowe ci zrobił bez RTG?
    Współczuję i łącze się z braku efektywnych w pracy. Ja już się też nie czuje dobrze. Może gdyby inny nastrój był.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie libido dalej wysokie.przynajmniej co drugi dzień musi być seks;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam zakaz, potem lekarz pozwolił ale w ogóle nie miałam przyjemności z tego taka susza. Mąż wyjechał, to taką mam ochotę że masakra, nawet żel zakupiłam to wyskoczył ten szpital i boję się trochę bólu ale zapytam przy wpisie. Ale we śnie też mi się parę razy orgazm trafił aż się budziłam he he

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Cabrera a jak kanałowe ci zrobił bez RTG?
    Współczuję i łącze się z braku efektywnych w pracy. Ja już się też nie czuje dobrze. Może gdyby inny nastrój był.

Mieli moje stare zdjęcie sprzed jakiegoś czasu...reszta „na oko” 😔 do prześwietlenia kontrolnego po porodzie...

A naszym nastrojom pogoda tez nie sprzyja...gdyby świeciło słońce pewnie miałybyśmy więcej energii i pozytywnych emocji w sobie :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido też slabe... najdzie mnie raz ba jakis czas ... Średnio co 2 tyg, choć na początku do 8tc nie było nic bo czekaliśmy na wizytę u lekarza i pytanie czy możemy- w pierwszej ciąży po współżyciu zaczęłam plamić bo się później okazało że jest krwiak i jakoś nam zostało w głowie. W tej ciąży jest lepiej większa przyjemność, bo poprzednio to nam ciągle coś przeszkadzało- był dyskomfort i balismy się że możemy zrobić krzywdę. Teraz jest ok.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na tym usg- na szczęście z blizna po CC wszystko ok, dzidziuś też ok. Po prostu naciagnelam więzadło z prawej strony szybko wstając z łóżka w nocy do Zosi .

Jupik, Cabrera lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:26

Karooo93 lubi tę wiadomość

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny właśnie przed chwila strasznie mi się napiął brzuch na gorze i był takie mega twardy. Bardzo się wystraszyłam. Czy miewacie takie coś ?

To chyba nic groźnego. Mam tak od ponad tygodnia, macica mi twardnieje parę razy dziennie. Ale szyjka zamknięta, na polowkowym mam przypomnieć, żeby sprawdził długość. W pierwszej ciąży miałam takie twardnienia gdzieś od piątego miesiąca do samego końca.

A co do seksu, to jak weszłam w drugi trymestr, to przez jakieś dwa tygodnie prawie codziennie męża molestowalam. Teraz mi trochę przeszło, ale też często mam ochotę. I kończymy w środku. Z tą sperma to chyba chodzi o prostaglandyny, że pomagają przy rozwieraniu szyjki i dlatego zaleca się seks na wywołanie porodu, ale czytałam gdzieś, że na wcześniejszym etapie ciąży szyjka na tą substancje po prostu jeszcze nie reaguje.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ