X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.

To ja odwrócę, moja siostra najpierw rodziła SN a potem kolejne dzieci przez CC - i jeśli chodzi o SN to trauma, bo poród mega bolesny, długi, trudny i zakończony kleszczowo i odkurzaczowo.. a po cesarkach wszystko super, stawała na nogi szybko. Tak więc co kobieta i poród to przypadek ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, chodzicie już do tych szkół rodzenia, czy jeszcze nie? I mniej więcej kiedy u Was są organizowane zajęcia (tzn jaki dzień tygodnia)? I ile w ogóle czasu powinna trwać taka szkoła, tzn ile spotkań po ile h? Ja się muszę rozejrzeć co jest dostępne w mojej okolicy i poczytać opinie bo podobno niektóre są fajnie prowadzone a niektóre to taka kicha że po pierwszym spotkaniu się odechciewa

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.
    Wiem że tak rodzą,ale mi dali tyle okry za pierwszym razem i nic to nie dało że się boję że teraz przesadza z dawka np. Wtedy bardzo chciałam,miałam super salę,idealne warunki i co z tego :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować :)
    W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każda :) można kupić przez internet. Foty poniżej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpg

nuśka91, brunetka91, moni05, KasiaP, adella1, Kookosowa, Cabrera, Karooo93, kasia1518 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym zamierzam rodzić szkoła jest za darmo. To 9 spotkań. Jupik dobre rozwiązanie z wybiórczymi zajęciami. Mnie tak naprawdę interesuje najbardziej przygotowanie do porodu, bo opiekę nad dzieckiem już przerobiłem. Też jest wersja skrócona to jest 3 lub 4 spotkania, ale to szkoła prywatna i wtedy jest to płatne 300 zł. Uciekam do pracy (strasznie mi się nie chce) miłego dnia i udanych wizyt.

Jupik lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję za wasze historie, zwłaszcza Tobie Jupik. Faktycznie muszę z nim częściej na ten temat rozmawiać żeby mnie lepiej rozumiał, bo nie potrzebujemy teraz kryzysu małżeńskiego.
    Z nastrojem chyba jest ciut lepiej. Może coś wczoraj krążyło w powietrzu, skoro tyle z nas miało wczoraj kiepski nastrój.
    Co do szkoły rodzenia to nawet jeszcze nic nie szukałam, właściwie to szukać to za duże słowo, bo w moim mieście jest tylko jeden szpital ;) więc za dużego wyboru nie ma :D jest jeszcze jedna prywatna porodówka, ale po tym ile tu wszystko prywatnie kosztuje to nawet nie zamierzam się tym interesować :D a to że będę sama chodzić to już mogę teraz stwierdzić na 100%. Niestety, przy takim zawodzie mojego męża musiałam przywyknąć do tego już dawno .
    Kasia, super że czujesz już ruchy :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wszystkim :*

Jupik lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Japonka, ładnie wyglądasz w tych sukienkach. Chyba skuszę się na zieloną :)
    Powodzenia na wizytach! Miłego dnia.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja już po śniadaniu. Nastawiam sie psychicznie do wizyty.
    KasiaP wyjdzie słońce będzie lepiej. Zobaczysz. Ciężko patrzeć z optymizmem jak od miesiąca leje.

Leginsy w lidlu są teraz po 24 zl za jedna pare. Ja w tej cenie kupiłam dwupak. Dziwne. Jakaś sukienkę chyba muszę rozważyć. Ale bardziej w kształcie litery A. Mam takich kilka i je lubię. Ale to chyba chciałabym kupić żeby się lepiej poczuć. W sumie mam w czym chodzić. Zobaczymy co będzie bliżej września.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w poprzedniej ciąży jak zaczęłam szukać szkoły to okazało się że jest już za późno. U mnie zapisy są od 20 tc.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie szkola rodzenia jest za darmo dla mieszkańców gminy. Ale chodziłam w pierwszej ciąży. Teraz mąż pracuje w soboty i nie miałabym co robić z córką. Więc odpuszczam :) zajęcia są od 9.00 w każdą sobotę. Trwają 5 godzin i jest 6 spotkań.
    Ja chodziłam od 16 tygodnia.

U mnie nadal zły nastrój. Dobrze że piątek to w weekend odpocznę. Może będzie lepiej
    Miłego dnia :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny
    Kciuki za wizyty:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty i za szpitalne Dziewczyny - Brunetka, daj znać, czy Cię wypiszą?
    Wiktoria, mam nadzieję, że u Ciebie też się poprawi <3

A u mnie dziś trochę słońca od rana, do tego dziś piątek, więc od razu uśmiech na twarzy :) Przede mną miły rodzinny weekend, a w poniedziałek wizyta u mojego Gina <3

Miłego dnia Dziewczyny :)

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty;-)
    Moja mała dzisiaj od rana tak sie wierciuchała w brzuszku,normalnie dyskoteka;-)Jakie to cudne uczucie;-)

Dziewczyny za chwile w DDTVN bedzie reportaz o obsesji ciazy,az sie boje ogladac...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty i słonecznego dnia! U nas świeci za oknem i od razu inny humor 😊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty;-)
    Moja mała dzisiaj od rana tak sie wierciuchała w brzuszku,normalnie dyskoteka;-)Jakie to cudne uczucie;-)

Dziewczyny za chwile w DDTVN bedzie reportaz o obsesji ciazy,az sie boje ogladac...
    O czym?:p W sensie jak ktoś ma świra i myje owoce domestosem żeby tokso nie złapać? :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować :)
    W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każda :) można kupić przez internet. Foty poniżej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpg

ALE ŚLICZNE W SZCZEGÓLNOŚCI TA ZIELONA cI ŁADNIE LEŻY AŻ SAMA ZOBACZĘ. JAKI MASZ ROZMIAR? I CZY WYCHODZA DUŻE CZY MAŁE? BO JA MAM CHYBA DUZE M I NIE WIEM CO BYM MIAŁA ZAMÓWIĆ.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    O czym?:p W sensie jak ktoś ma świra i myje owoce domestosem żeby tokso nie złapać? :p

Ty sie smiejesz. Od kilku dni nosilo mnie na jajecznice ze szczypiorkiem i pomidorem. Wczoraj sobie zrobilam oczywiscie pomyte, jajecznica mocno scieta (zawsze wole mniej ale coz😋) i jedzac sie zastanawialam czy napewno nic nie zlapie😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę <3 Boże jaka jestem szczęśliwa

Kotecki, Dominika32, brunetka91, moni05, KasiaP, basia1987, Aguuula;2525, Neroli, Cabrera, ManiaM, Goemi, Jupik, adella1, Kookosowa, Karooo93, kasia1518, Matka30+, japonka, przedszkolanka:), nuśka91, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę <3 Boże jaka jestem szczęśliwa

Ciesze ie ze wyniki sa dobre:) i witam w gronie mam dziewczynek😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit "Starali sie o dziecko dlugo i nieszczesliwie"

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ