Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karooo93 wrote:Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.
To ja odwrócę, moja siostra najpierw rodziła SN a potem kolejne dzieci przez CC - i jeśli chodzi o SN to trauma, bo poród mega bolesny, długi, trudny i zakończony kleszczowo i odkurzaczowo.. a po cesarkach wszystko super, stawała na nogi szybko. Tak więc co kobieta i poród to przypadek -
A powiedzcie mi, chodzicie już do tych szkół rodzenia, czy jeszcze nie? I mniej więcej kiedy u Was są organizowane zajęcia (tzn jaki dzień tygodnia)? I ile w ogóle czasu powinna trwać taka szkoła, tzn ile spotkań po ile h? Ja się muszę rozejrzeć co jest dostępne w mojej okolicy i poczytać opinie bo podobno niektóre są fajnie prowadzone a niektóre to taka kicha że po pierwszym spotkaniu się odechciewa
-
Karooo93 wrote:Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować
W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każdamożna kupić przez internet. Foty poniżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpgnuśka91, brunetka91, moni05, KasiaP, adella1, Kookosowa, Cabrera, Karooo93, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
W szpitalu w którym zamierzam rodzić szkoła jest za darmo. To 9 spotkań. Jupik dobre rozwiązanie z wybiórczymi zajęciami. Mnie tak naprawdę interesuje najbardziej przygotowanie do porodu, bo opiekę nad dzieckiem już przerobiłem. Też jest wersja skrócona to jest 3 lub 4 spotkania, ale to szkoła prywatna i wtedy jest to płatne 300 zł. Uciekam do pracy (strasznie mi się nie chce) miłego dnia i udanych wizyt.
Jupik lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję za wasze historie, zwłaszcza Tobie Jupik. Faktycznie muszę z nim częściej na ten temat rozmawiać żeby mnie lepiej rozumiał, bo nie potrzebujemy teraz kryzysu małżeńskiego.
Z nastrojem chyba jest ciut lepiej. Może coś wczoraj krążyło w powietrzu, skoro tyle z nas miało wczoraj kiepski nastrój.
Co do szkoły rodzenia to nawet jeszcze nic nie szukałam, właściwie to szukać to za duże słowo, bo w moim mieście jest tylko jeden szpitalwięc za dużego wyboru nie ma
jest jeszcze jedna prywatna porodówka, ale po tym ile tu wszystko prywatnie kosztuje to nawet nie zamierzam się tym interesować
a to że będę sama chodzić to już mogę teraz stwierdzić na 100%. Niestety, przy takim zawodzie mojego męża musiałam przywyknąć do tego już dawno .
Kasia, super że czujesz już ruchy
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wszystkim :*Jupik lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Ja już po śniadaniu. Nastawiam sie psychicznie do wizyty.
KasiaP wyjdzie słońce będzie lepiej. Zobaczysz. Ciężko patrzeć z optymizmem jak od miesiąca leje.
Leginsy w lidlu są teraz po 24 zl za jedna pare. Ja w tej cenie kupiłam dwupak. Dziwne. Jakaś sukienkę chyba muszę rozważyć. Ale bardziej w kształcie litery A. Mam takich kilka i je lubię. Ale to chyba chciałabym kupić żeby się lepiej poczuć. W sumie mam w czym chodzić. Zobaczymy co będzie bliżej września. -
Dzien dobry
U mnie szkola rodzenia jest za darmo dla mieszkańców gminy. Ale chodziłam w pierwszej ciąży. Teraz mąż pracuje w soboty i nie miałabym co robić z córką. Więc odpuszczamzajęcia są od 9.00 w każdą sobotę. Trwają 5 godzin i jest 6 spotkań.
Ja chodziłam od 16 tygodnia.
U mnie nadal zły nastrój. Dobrze że piątek to w weekend odpocznę. Może będzie lepiej
Miłego dnia
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyDzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty i za szpitalne Dziewczyny - Brunetka, daj znać, czy Cię wypiszą?
Wiktoria, mam nadzieję, że u Ciebie też się poprawi
A u mnie dziś trochę słońca od rana, do tego dziś piątek, więc od razu uśmiech na twarzyPrzede mną miły rodzinny weekend, a w poniedziałek wizyta u mojego Gina
Miłego dnia Dziewczyny -
Dominika32 wrote:Dzien Dobry
Kciuki za wizyty;-)
Moja mała dzisiaj od rana tak sie wierciuchała w brzuszku,normalnie dyskoteka;-)Jakie to cudne uczucie;-)
Dziewczyny za chwile w DDTVN bedzie reportaz o obsesji ciazy,az sie boje ogladac...2017 #1
2019 #2
-
japonka wrote:Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować
W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każdamożna kupić przez internet. Foty poniżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpg
ALE ŚLICZNE W SZCZEGÓLNOŚCI TA ZIELONA cI ŁADNIE LEŻY AŻ SAMA ZOBACZĘ. JAKI MASZ ROZMIAR? I CZY WYCHODZA DUŻE CZY MAŁE? BO JA MAM CHYBA DUZE M I NIE WIEM CO BYM MIAŁA ZAMÓWIĆ. -
Spirit wrote:O czym?:p W sensie jak ktoś ma świra i myje owoce domestosem żeby tokso nie złapać? :p
Ty sie smiejesz. Od kilku dni nosilo mnie na jajecznice ze szczypiorkiem i pomidorem. Wczoraj sobie zrobilam oczywiscie pomyte, jajecznica mocno scieta (zawsze wole mniej ale coz😋) i jedzac sie zastanawialam czy napewno nic nie zlapie😂Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę
Boże jaka jestem szczęśliwa
Kotecki, Dominika32, brunetka91, moni05, KasiaP, basia1987, Aguuula;2525, Neroli, Cabrera, ManiaM, Goemi, Jupik, adella1, Kookosowa, Karooo93, kasia1518, Matka30+, japonka, przedszkolanka:), nuśka91, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę
Boże jaka jestem szczęśliwa
Ciesze ie ze wyniki sa dobre:) i witam w gronie mam dziewczynek😂Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞