Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.

To ja odwrócę, moja siostra najpierw rodziła SN a potem kolejne dzieci przez CC - i jeśli chodzi o SN to trauma, bo poród mega bolesny, długi, trudny i zakończony kleszczowo i odkurzaczowo.. a po cesarkach wszystko super, stawała na nogi szybko. Tak więc co kobieta i poród to przypadek ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, chodzicie już do tych szkół rodzenia, czy jeszcze nie? I mniej więcej kiedy u Was są organizowane zajęcia (tzn jaki dzień tygodnia)? I ile w ogóle czasu powinna trwać taka szkoła, tzn ile spotkań po ile h? Ja się muszę rozejrzeć co jest dostępne w mojej okolicy i poczytać opinie bo podobno niektóre są fajnie prowadzone a niektóre to taka kicha że po pierwszym spotkaniu się odechciewa

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Moja koleżanka najpierw miała CC, po dwóch latach rodziła SN chociaz lekarz był sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Wszystko było w porządku 😉 i mówi, że naturalnie dla niej było o wiele lepiej.
    Wiem że tak rodzą,ale mi dali tyle okry za pierwszym razem i nic to nie dało że się boję że teraz przesadza z dawka np. Wtedy bardzo chciałam,miałam super salę,idealne warunki i co z tego :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować :)
    W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każda :) można kupić przez internet. Foty poniżej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpg

nuśka91, nick nieaktualny, moni05, KasiaP, adella1, Kookosowa, nick nieaktualny, Karooo93, kasia1518 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym zamierzam rodzić szkoła jest za darmo. To 9 spotkań. Jupik dobre rozwiązanie z wybiórczymi zajęciami. Mnie tak naprawdę interesuje najbardziej przygotowanie do porodu, bo opiekę nad dzieckiem już przerobiłem. Też jest wersja skrócona to jest 3 lub 4 spotkania, ale to szkoła prywatna i wtedy jest to płatne 300 zł. Uciekam do pracy (strasznie mi się nie chce) miłego dnia i udanych wizyt.

Jupik lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję za wasze historie, zwłaszcza Tobie Jupik. Faktycznie muszę z nim częściej na ten temat rozmawiać żeby mnie lepiej rozumiał, bo nie potrzebujemy teraz kryzysu małżeńskiego.
    Z nastrojem chyba jest ciut lepiej. Może coś wczoraj krążyło w powietrzu, skoro tyle z nas miało wczoraj kiepski nastrój.
    Co do szkoły rodzenia to nawet jeszcze nic nie szukałam, właściwie to szukać to za duże słowo, bo w moim mieście jest tylko jeden szpital ;) więc za dużego wyboru nie ma :D jest jeszcze jedna prywatna porodówka, ale po tym ile tu wszystko prywatnie kosztuje to nawet nie zamierzam się tym interesować :D a to że będę sama chodzić to już mogę teraz stwierdzić na 100%. Niestety, przy takim zawodzie mojego męża musiałam przywyknąć do tego już dawno .
    Kasia, super że czujesz już ruchy :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wszystkim :*

Jupik lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Japonka, ładnie wyglądasz w tych sukienkach. Chyba skuszę się na zieloną :)
    Powodzenia na wizytach! Miłego dnia.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja już po śniadaniu. Nastawiam sie psychicznie do wizyty.
    KasiaP wyjdzie słońce będzie lepiej. Zobaczysz. Ciężko patrzeć z optymizmem jak od miesiąca leje.

Leginsy w lidlu są teraz po 24 zl za jedna pare. Ja w tej cenie kupiłam dwupak. Dziwne. Jakaś sukienkę chyba muszę rozważyć. Ale bardziej w kształcie litery A. Mam takich kilka i je lubię. Ale to chyba chciałabym kupić żeby się lepiej poczuć. W sumie mam w czym chodzić. Zobaczymy co będzie bliżej września.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w poprzedniej ciąży jak zaczęłam szukać szkoły to okazało się że jest już za późno. U mnie zapisy są od 20 tc.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie szkola rodzenia jest za darmo dla mieszkańców gminy. Ale chodziłam w pierwszej ciąży. Teraz mąż pracuje w soboty i nie miałabym co robić z córką. Więc odpuszczam :) zajęcia są od 9.00 w każdą sobotę. Trwają 5 godzin i jest 6 spotkań.
    Ja chodziłam od 16 tygodnia.

U mnie nadal zły nastrój. Dobrze że piątek to w weekend odpocznę. Może będzie lepiej
    Miłego dnia :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny
    Kciuki za wizyty:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty i za szpitalne Dziewczyny - Brunetka, daj znać, czy Cię wypiszą?
    Wiktoria, mam nadzieję, że u Ciebie też się poprawi <3

A u mnie dziś trochę słońca od rana, do tego dziś piątek, więc od razu uśmiech na twarzy :) Przede mną miły rodzinny weekend, a w poniedziałek wizyta u mojego Gina <3

Miłego dnia Dziewczyny :)

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty;-)
    Moja mała dzisiaj od rana tak sie wierciuchała w brzuszku,normalnie dyskoteka;-)Jakie to cudne uczucie;-)

Dziewczyny za chwile w DDTVN bedzie reportaz o obsesji ciazy,az sie boje ogladac...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty i słonecznego dnia! U nas świeci za oknem i od razu inny humor 😊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty;-)
    Moja mała dzisiaj od rana tak sie wierciuchała w brzuszku,normalnie dyskoteka;-)Jakie to cudne uczucie;-)

Dziewczyny za chwile w DDTVN bedzie reportaz o obsesji ciazy,az sie boje ogladac...
    O czym?:p W sensie jak ktoś ma świra i myje owoce domestosem żeby tokso nie złapać? :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Dziewczyny, zazdroszczę ruchów. Ja się rozglądam za szkołą rodzenia ale to dopiero od 24-25 można się zapisywać więc jeszcze mam czas. Poza tym rozważam poród prywatnie a z kolei w państwowych szpitalach można chodzić na SR za darmo, więc muszę to jakoś wykombinować :)
    W ogóle to domówiłam kolejne ciuchy z Lidla, tym razem wcale nie ciążowe i jestem bardzo zadowolona! Chyba będę w tych kieckach chodzić całe lato, miejsca na brzuch jest dużo. A najlepsza cena, 35 zł każda :) można kupić przez internet. Foty poniżej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528283bdfdd.jpg

ALE ŚLICZNE W SZCZEGÓLNOŚCI TA ZIELONA cI ŁADNIE LEŻY AŻ SAMA ZOBACZĘ. JAKI MASZ ROZMIAR? I CZY WYCHODZA DUŻE CZY MAŁE? BO JA MAM CHYBA DUZE M I NIE WIEM CO BYM MIAŁA ZAMÓWIĆ.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    O czym?:p W sensie jak ktoś ma świra i myje owoce domestosem żeby tokso nie złapać? :p

Ty sie smiejesz. Od kilku dni nosilo mnie na jajecznice ze szczypiorkiem i pomidorem. Wczoraj sobie zrobilam oczywiscie pomyte, jajecznica mocno scieta (zawsze wole mniej ale coz😋) i jedzac sie zastanawialam czy napewno nic nie zlapie😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę <3 Boże jaka jestem szczęśliwa

Kotecki, Dominika32, nick nieaktualny, moni05, KasiaP, basia1987, Aguuula;2525, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ManiaM, Goemi, Jupik, adella1, Kookosowa, Karooo93, kasia1518, Matka30+, japonka, przedszkolanka:), nuśka91, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam na usg przez brzuch i dopochwowo, wszystko dobrze, termin wyszedł jej na 14.10 A drugi na 20.10 szyjka długa i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie i powiedziała że widzi dziewczynkę <3 Boże jaka jestem szczęśliwa

Ciesze ie ze wyniki sa dobre:) i witam w gronie mam dziewczynek😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit "Starali sie o dziecko dlugo i nieszczesliwie"

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ