X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: kupiłam jedna sukienkę w pepco, wzięłam po prostu L, ale krój ma taki w kształt „A” wiec zobaczymy... no i dla siebie i młodej sukienki z biedronki - tez sobie wzięłam L. Normalnie nosze M :) bluzek nie kupowałam. Na razie 😋 ale faktycznie trochę ich jest 😊

Kciuki za wizyty, za połówkowe tez ❤️ Czekam na śliczne zdjęcia 🥰

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam tak intensywne sny że już mam dość... Nie. Nie były miłe...

Ale tak się obudziłam. I zaczęłam zastanawiać, jak mały będzie wyglądać. Kurcze serio. Czy będzie szczuplutki. Czy długi. Czy będzie miał na serio takie dużo stopki ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc w ten piekny dzien, ale zimnooooo. Caberera myslę, że z Pietrygi na pewno bedziesz zadowolona, osobiscie nigdy nie bylam na usg, ale slyszalam duzo dobrego.
    Gurynowicz tez dobry ginekolog. Ja nie szukam, mam swoje juz poustalane i nie mam zastrzezen, bo z uwagi na mnoga ciaze ciagle cos tam sprawdzaja, typowego polowkowego jeszcze nie mialam, ale za kazdym razem poza przeplywami sprawdzana jest tez dokladnie anatomia i raczej nie ma zastrzezen, wiec az tak bardzo sie nie stresuje, bardziej sie boje, ze te przeplywy sie popsują.
    Caberera dzieki za cynk o Mamaville, mam nadzieje, ze uda mi sie pojsc.
    Co kuplscie swoim mamom? nie mam pomyslu, szukam inspiracji, w sumie dawno nigdzie nie bylam, myslalam, ze wyslemy kwiaty ale moj maz chyba i tak bedzie musial jechac w okolice rodzicow w poniedzialek i myslalam, ze moze jednak jakis prezent, ale jaki ?
    Kciuki za wizyty

Cabrera lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P0la34, też nie miałam pomysłu w tym roku więc kupiłam mamie krem z Pharmaceris.

pOla34 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamie kupiłam portfel i flowerboxa. I pójdziemy na kawę i deser.

pOla34 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a może bon do galerii? Albo do kosmetyczki? :)
    Moja mama w NL więc złoże jej życzenia. A teściową od męża dostanie klasycznie kwiatki i Rafaello :)

pOla34 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Magne B6 zwykły bierze się chyba z 6 talbletek dziennie. Magne B6 forte 3-4. I trzeba regularnie przez dłuższy czas- jednarozawe wzięcie 1 tabletki nic nie pomoże.

Święte słowa. Magnez trzeba jeść regularnie i w dużych ilościach. Pojedyncze tabletki nic nie dają.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Update: kupiłam jedna sukienkę w pepco, wzięłam po prostu L, ale krój ma taki w kształt „A” wiec zobaczymy... no i dla siebie i młodej sukienki z biedronki - tez sobie wzięłam L. Normalnie nosze M :) bluzek nie kupowałam. Na razie 😋 ale faktycznie trochę ich jest 😊

Kciuki za wizyty, za połówkowe tez ❤️ Czekam na śliczne zdjęcia 🥰

Wrzuć zdjęcia sukienek. Ja z legginsów z Lidla jestem bardzo zadowolona. Za takie pieniądze to super jakość.

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Hmm a może bon do galerii? Albo do kosmetyczki? :)
    Moja mama w NL więc złoże jej życzenia. A teściową od męża dostanie klasycznie kwiatki i Rafaello :)
    I jak Twoje leginsy ? Mi dzisiaj doszly, za szerokie sa no ale moze na pozniejszym etapie ciazy jak brzuszek urosnie to bedzie ok.

01589vvj37l1te20.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;-)
    Kciuki za wizyty;-)

Mania ja tez biore magne b6 ale 4-6 tab dziennie,Tobie pomaga 1 na kilka dni??

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, super ze jutro wychodzisz. Teraz uważaj na siebie. Już Ci lepiej ogólnie?

Ja czekam własnie na przesyłkę z lidla. Dziś ma być.

Co do prezentu dla mamy to ja tego roku kupiłam pięknego storczyka bo bardzo lubi i alpejskie mleczko, które tez lubi :D

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej;-)
    Kciuki za wizyty;-)

Mania ja tez biore magne b6 ale 4-6 tab dziennie,Tobie pomaga 1 na kilka dni??

Powiem tak, lekarz mi nie kazał brać zapobiegawczo jak witaminy, tylko jak odczuwam jakiś bol, dyskomfort, i nie mam żadnych bóli, tylko od wczoraj coś tak czuje ruchy bardzo nisko no i mam twardy brzuch i plecy bolą trochę. Staram się oszczędzać. Ale myślę że to coś z pecherzem. Jutro wizyta na szczęście

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przed chwila strasznie mi się napiął brzuch na gorze i był takie mega twardy. Bardzo się wystraszyłam. Czy miewacie takie coś ?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Wrzuć zdjęcia sukienek. Ja z legginsów z Lidla jestem bardzo zadowolona. Za takie pieniądze to super jakość.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b64bf6e7cea.jpg

Jak za taką cenę to są spoko, tak myślę.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinowałam że zdjęciem, ale nie wiem czy mi się udało 🙄

https://zapodaj.net/17decffa3099b.jpg.html

ManiaM, brunetka91, Cabrera, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra Ja z legginsów jestem zadowolona. Co prawda tez są trochę większe ale nie narzekam. Dla mnie mega wygodne ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kombinowałam że zdjęciem, ale nie wiem czy mi się udało 🙄

https://zapodaj.net/17decffa3099b.jpg.html
    widać :)
    ja też mam mały brzuch, podobny do Twojego, a jestem 4 tygodnie dalej :)
    wszyscy mi mówią, że mam mały, ale nie przejmuję się, bo mały rośnie ładnie, a ja nie muszę zmieniać dzięki temu garderoby póki co :D

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj taki dzień że niby się nic nie chce. Ale mam takie libido że czekam aż mąż wstanie po nocce :D

Idę szybko zrobić obiad. Później zostanie mi poodkurzac i z młodym na trening :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:25

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny właśnie przed chwila strasznie mi się napiął brzuch na gorze i był takie mega twardy. Bardzo się wystraszyłam. Czy miewacie takie coś ?
    A nie wypycha się maluch? Moj kolo pępka pcha glowkę i pupkę 😊

Ja w kolejce od 2h ale niedlugo ja..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ