X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Wiktoria tylko nie dawaj żadnej cytryny do glukozy- cytryna ma w sobie cukier i sfalszuje Ci wynik . Glukoze cytrynowa można ale cytrynę do zwykłej glukozy broń Boże.

Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepło
    u nas nawet polecali dodać cytrynę.. wyniki były ok ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naspamowałam :D
    Japonka super ten fotel! :)
    gratuluję wizyt :) ja jutro jadę :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Wiktoria tylko nie dawaj żadnej cytryny do glukozy- cytryna ma w sobie cukier i sfalszuje Ci wynik . Glukoze cytrynowa można ale cytrynę do zwykłej glukozy broń Boże.

Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepło
    O widzisz tm nawet nie wiedziałam A Panie mi tu powiedziały że można. No nic z takim razie spróbuje zwykła pić

syy26iye928jhyb7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, fotel fajny, ale jak Ci dzecko zacznie raczkować i stawać stanie się niebezpieczny-bedzie się mogło gibnac, albo nie daj Boże podłoży rączkę pod, a drugą się zlapie. Więc jakbym miała miejsce (bo niestety nie mam) brałabym uszatka z Ikei z podnóżkiem, meeega wygodny, nawet zasnąć w nim można jak się karmi, i zazdroszczę koleżankom, które mają na niego miejsce. No marzy mi się, ale choćbym chciała nie wcisnę do mieszkania :-/

Aaa, no i w uszatku są wygodne podłokietniki, których tu brakuje, też do karmienia lepsze rozwiązanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:44

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Właśnie to są nowości chyba od tego roku. Ten test plus położna. Ja test dostała w przychodni na NFZ. Prywatnie jak dotąd nic. A powiedzieli mi ze to się powinno około 12 tc wypełnić. A z ta położna to myślicie ze za to się płaci ?

Ja już dostałam skierowanie na glukozę. I powiedzieli mi o tych nowych smakowych. Co o tym myślicie ?
    Położna za darmo,edukacji czyli szkoła rodzenia u niej też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:57

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ile wasze maluchy ważył na polowkowym.;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mialam miec wiecej czasu a jakos hmmm wychodzi inaczej... szybko przelecialam ostatnie strony. Wiktoria, brunetka trzymajcie sie w tych szpitalach, bedzie dobrze. Basia caly czas jestem z Toba myslami.
    Co do glukozy jest taka glukoza o smaku coli, podobno wchodzi najlepiej, cos takiego
    https://www.aptekagemini.pl/gluco-test-glukoza-o-smaku-coli-300ml.html
    Japonka śliczne mebelki. Nad fotelem faktycznie bym sie jeszcze zastanowaila, bo wyglada mega ale czy praktyczny hmmm.
    Tak, cytryny mozna dodac, mnie w poprzedniej ciazy kolezanka diabetolog troche pozwolila ;), bez przesady, lepiej dodac niz zwymiotowac i powtarzac jeszcze raz.
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt, zwlaszcza polowkowych.
    U mnie wazne usg w pon, juz mam stres.
    Dreamer jak nie mamaginekolog, to ladne koszule ma granatovo, ale chyba szkoda inwestowac do porodu, moze bardziej na pozniej do karmienia.
    U nas dawali i do porodu, i codziennie swieze szpitalne na poloznictwie, w sumie ile razy chcialo sie, mozna bylo zmieniac, jak cos sie poplamilo, mimo, ze nie byl to ostatni krzyk mody, bylo to mega praktyczne i mozna byl sie czuc w miare komfortowo i swiezo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 21:24

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kobitki ile wasze maluchy ważył na polowkowym.;)
    Mój 448g

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caberera Ty jestes z Wlkp? z Poznania ??? do kogo idziesz na połówkowe?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój 448g
    To sporo ;)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KALCIA mój mały 411 w 21+2 ;) w sumie nie wiem czy dużo czy mało ale na USG jak kosmitek wygląda ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    KALCIA mój mały 411 w 21+2 ;) w sumie nie wiem czy dużo czy mało ale na USG jak kosmitek wygląda ;)
    Mój w 20tyg i 4dniu 390 ;)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia to mój będzie chudzinka chyba :D

Na FB dziewczynie się szyjka do 6mm skróciła (część aktywnej szyjki)... Masakra. I powiedzcie mi z czego to wynika? Z tego że za dużo się robi? Z tegoż że jest szyjka niewydolna?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ja też już dzisiaj na wizycie dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić dopiero w 23 tygodniu. Jutro jadę robić morfologię i mocz.
    Lekarz zrobił mi USG szyjki, ale nie powiedział jak jest długa. Mówił tylko, że szyjka okej, a ja głupia nie dopytalam. Małego też nie mierzył, bo za tydzień mam połówkowe, więc sprawdził tylko serduszko i tyle.

Japonka piękne mebelki! 😍

A glukozy to się nie robi przypadkiem między 24 a 28 tygodniem? Tak mi się wydaje, ale nie pamiętam dokładnie

paulina2811 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Mania jaki magnez bierzesz? i ile razy dziennie?
    Magne B6, dziś wzięłam 1 tabletkę, ale nie pomogło, mam taki napięty brzuch że mam wrażenie że brakuje mi skóry. Ale na co dzień zapobiegawczo nie biorę magnezu, rzadko się zdaza

oar843r8hxms7jm7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin z Luxmedu też powiedziała zw mogę sobie pół cytryny dodać, ale znam wiele przypadków gdzie dziewczyny dodały i wyniki wyszły nieprawidłowe. Później powtarzały już bez cytryny i było ok. Do tego lekarz diabetolog powiedział żeby nie dodawać żadnej cytryny A tak poza tym to laboratorium też nie wyrażalo zgody bo pytałam przez tel.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no panie z laboratorium standardowo maja zawsze najwiecej do powiedzenia, jestem za tym, zeby we wszystkim zachować zdrowe podejscie
    Wiadomo, ze wytyczne nie zalecaja cytryny ale sie tak czasem robi i nic zlego z tego nie wynika. Wiele przypadow? Ja z branzy medycznej i nie znam ani jednego. Mysle, ze albo to byla jakas duza ilosc, a nie kilka kropli, albo ktos mial faktycznie wynik na granicy. Albo nie zachowal innych zasad, ktore sa istotne, aby OGTT bylo dobrze wykonane a wynik wiarygodny, a o ktorych juz sie tak nie mowi, bo lepiej sie uczepic biednej cytryny ;).
    W razie watpliwosci ta glukoza o smaku coli wydaje sie dobrym wyjsciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 22:58

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupię ta o smaku coli, czytałam jeszcze o pomarańczowych. Wiem ze już jest hejt na to bo w składzie chemi itp. Ale nie dajmy się zwariować. Nie będę tego codziennie Piła.

pOla34 lubi tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja tez kupię ta o smaku coli, czytałam jeszcze o pomarańczowych. Wiem ze już jest hejt na to bo w składzie chemi itp. Ale nie dajmy się zwariować. Nie będę tego codziennie Piła.
    tak pomaranczowa tez jest, ale podobno ta cola lepsza ;), wiadomo, ze nie eko sreko ale tak ja mowisz to jednorazowa akcja. Niektore dziewczyny znosza dobrze, inne tragicznie, ja nie mam zbyt dobrych wspomnien z pierwszego razu, wiec teraz sproboje tej coli.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Magne B6, dziś wzięłam 1 tabletkę, ale nie pomogło, mam taki napięty brzuch że mam wrażenie że brakuje mi skóry. Ale na co dzień zapobiegawczo nie biorę magnezu, rzadko się zdaza

Magne B6 zwykły bierze się chyba z 6 talbletek dziennie. Magne B6 forte 3-4. I trzeba regularnie przez dłuższy czas- jednarozawe wzięcie 1 tabletki nic nie pomoże.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ