Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Wiktoria tylko nie dawaj żadnej cytryny do glukozy- cytryna ma w sobie cukier i sfalszuje Ci wynik . Glukoze cytrynowa można ale cytrynę do zwykłej glukozy broń Boże.
Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepło -
kasia1518 wrote:Wiktoria tylko nie dawaj żadnej cytryny do glukozy- cytryna ma w sobie cukier i sfalszuje Ci wynik . Glukoze cytrynowa można ale cytrynę do zwykłej glukozy broń Boże.
Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepło -
Japonka, fotel fajny, ale jak Ci dzecko zacznie raczkować i stawać stanie się niebezpieczny-bedzie się mogło gibnac, albo nie daj Boże podłoży rączkę pod, a drugą się zlapie. Więc jakbym miała miejsce (bo niestety nie mam) brałabym uszatka z Ikei z podnóżkiem, meeega wygodny, nawet zasnąć w nim można jak się karmi, i zazdroszczę koleżankom, które mają na niego miejsce. No marzy mi się, ale choćbym chciała nie wcisnę do mieszkania
Aaa, no i w uszatku są wygodne podłokietniki, których tu brakuje, też do karmienia lepsze rozwiązanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:44
-
Dreamer wrote:Właśnie to są nowości chyba od tego roku. Ten test plus położna. Ja test dostała w przychodni na NFZ. Prywatnie jak dotąd nic. A powiedzieli mi ze to się powinno około 12 tc wypełnić. A z ta położna to myślicie ze za to się płaci ?
Ja już dostałam skierowanie na glukozę. I powiedzieli mi o tych nowych smakowych. Co o tym myślicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:57
2017 #1
2019 #2
-
Czesc dziewczyny mialam miec wiecej czasu a jakos hmmm wychodzi inaczej... szybko przelecialam ostatnie strony. Wiktoria, brunetka trzymajcie sie w tych szpitalach, bedzie dobrze. Basia caly czas jestem z Toba myslami.
Co do glukozy jest taka glukoza o smaku coli, podobno wchodzi najlepiej, cos takiego
https://www.aptekagemini.pl/gluco-test-glukoza-o-smaku-coli-300ml.html
Japonka śliczne mebelki. Nad fotelem faktycznie bym sie jeszcze zastanowaila, bo wyglada mega ale czy praktyczny hmmm.
Tak, cytryny mozna dodac, mnie w poprzedniej ciazy kolezanka diabetolog troche pozwolila, bez przesady, lepiej dodac niz zwymiotowac i powtarzac jeszcze raz.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt, zwlaszcza polowkowych.
U mnie wazne usg w pon, juz mam stres.
Dreamer jak nie mamaginekolog, to ladne koszule ma granatovo, ale chyba szkoda inwestowac do porodu, moze bardziej na pozniej do karmienia.
U nas dawali i do porodu, i codziennie swieze szpitalne na poloznictwie, w sumie ile razy chcialo sie, mozna bylo zmieniac, jak cos sie poplamilo, mimo, ze nie byl to ostatni krzyk mody, bylo to mega praktyczne i mozna byl sie czuc w miare komfortowo i swiezo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 21:24
-
_nova wrote:Ja też już dzisiaj na wizycie dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić dopiero w 23 tygodniu. Jutro jadę robić morfologię i mocz.
Lekarz zrobił mi USG szyjki, ale nie powiedział jak jest długa. Mówił tylko, że szyjka okej, a ja głupia nie dopytalam. Małego też nie mierzył, bo za tydzień mam połówkowe, więc sprawdził tylko serduszko i tyle.
Japonka piękne mebelki! 😍
A glukozy to się nie robi przypadkiem między 24 a 28 tygodniem? Tak mi się wydaje, ale nie pamiętam dokładniepaulina2811 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Mi gin z Luxmedu też powiedziała zw mogę sobie pół cytryny dodać, ale znam wiele przypadków gdzie dziewczyny dodały i wyniki wyszły nieprawidłowe. Później powtarzały już bez cytryny i było ok. Do tego lekarz diabetolog powiedział żeby nie dodawać żadnej cytryny A tak poza tym to laboratorium też nie wyrażalo zgody bo pytałam przez tel.kasia1518
-
no panie z laboratorium standardowo maja zawsze najwiecej do powiedzenia, jestem za tym, zeby we wszystkim zachować zdrowe podejscie
Wiadomo, ze wytyczne nie zalecaja cytryny ale sie tak czasem robi i nic zlego z tego nie wynika. Wiele przypadow? Ja z branzy medycznej i nie znam ani jednego. Mysle, ze albo to byla jakas duza ilosc, a nie kilka kropli, albo ktos mial faktycznie wynik na granicy. Albo nie zachowal innych zasad, ktore sa istotne, aby OGTT bylo dobrze wykonane a wynik wiarygodny, a o ktorych juz sie tak nie mowi, bo lepiej sie uczepic biednej cytryny.
W razie watpliwosci ta glukoza o smaku coli wydaje sie dobrym wyjsciem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 22:58
-
Dreamer wrote:Ja tez kupię ta o smaku coli, czytałam jeszcze o pomarańczowych. Wiem ze już jest hejt na to bo w składzie chemi itp. Ale nie dajmy się zwariować. Nie będę tego codziennie Piła.
, wiadomo, ze nie eko sreko ale tak ja mowisz to jednorazowa akcja. Niektore dziewczyny znosza dobrze, inne tragicznie, ja nie mam zbyt dobrych wspomnien z pierwszego razu, wiec teraz sproboje tej coli.
-
ManiaM wrote:Magne B6, dziś wzięłam 1 tabletkę, ale nie pomogło, mam taki napięty brzuch że mam wrażenie że brakuje mi skóry. Ale na co dzień zapobiegawczo nie biorę magnezu, rzadko się zdaza
Magne B6 zwykły bierze się chyba z 6 talbletek dziennie. Magne B6 forte 3-4. I trzeba regularnie przez dłuższy czas- jednarozawe wzięcie 1 tabletki nic nie pomoże.