X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w zwykłej koszuli z Pepco. I w tej samej pójdę rodzić teraz. Nie pobudziła się wcale :)

Co do glukozy to mi ona smakowała. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugim porodzie dali mi jakieś super seksowne wdzianko😉 No ale mi już raczej było wszystko jedno wtedy😁 Jak było w pierwszej, nawet nie pamiętam🤔

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://plodnosc.pl/rodzisz-w-2019-r-sa-zmiany-w-standardach-opieki-okoloporodowej-obowiazkowa-szkola-rodzenia/

Jest wzmianka i o poloznej i o testach na depresje
    Ciekawe na ile w praktyce sie zmie ilo rzeczywiscie podejscie na porodowce. Rodzilam 2 razy w jednym szpitalu i teraz tez w tym bede rodzila. Za 1 razem bylam zachwycona za 2gim moge ponarzekac na opieke i ogolne potraktowanie jak rodzilam. No ale ze to byl pozny wieczor i noc i wyrazny brak poloznych itd no to moge wybaczyc:)

Kookosowa mi tez nawet smakowala spodziewalam sie ze bedzie gorsza. Jedynie mnie mdlilo od takiej ilosci slodyczy na pusty zoladek. Szczegolnie ze jakos za slodkim nie jestem...;):)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Prawie nadrobiłam, gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości.
    Ja dziś miałam kolejną konsultację i usg u chirurga. Mówił że gdyby był to wyrostek to bym go z bólu gryzła, a tak boli ale mnie. Zrobił mi długie usg, najpierw sprawdził dziecko, serce bije i potem resztę. Po wynikach i usg stwierdził że to raczej zapalenie nerki prawej. Dlatego tak boli i promieniuje na plecy. Mocz zły. Dalej 1.5 litra kroplówki i zmiana antybiotyku na dożylny. Wzięli mocz na posiew. Podejrzewają również cukrzycę ciążowa, jutro mam badania glukozy. Nie wiem jak ja to wypije, dają zwykłą ale mama przywiozła mi cytrynę. Może dam radę. A tak leżymy i dalsza obserwacja. Czasami mam kryzys, ale wierzę że w końcu ból odpuści i będzie ok. W sobotę wraca mąż. Boże jak ja za nim tęsknię. pozdrawiamy ze szpitalnego łóżka :)

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa. Jesteście kochane ! ❤❤❤

syy26iye928jhyb7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Wiktoria jeju oby odposcił ten bol. A dlaczego cukrzycę podejrzewają? I to może byc przyczyną zapalenia nerki?

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jaki magnez bierzesz? i ile razy dziennie?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Oj Wiktoria jeju oby odposcił ten bol. A dlaczego cukrzycę podejrzewają? I to może byc przyczyną zapalenia nerki?
    Bo mi glukoza w morfologii skoczyła ponad normę trochę, niedużo ale wolą to sprawdzić

syy26iye928jhyb7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przyszły wyniki krwi właśnie. Zrobiłam sobie żelazo przy okazji. I wyszło ponad normę. Tego się nie spodziewałam. Myślicie ze to przez suplementy ciążowe ? Przed samym badaniem nie brałam trzy dni. No i teraz nie wiem czy łykać.

Mi kazali do przychodni przynieść własna glukozę. Wiec kupię taka jaka będę chciała. Czy u was tez nie dają w laboratorium ?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez polecam Magne B6- po lekturze Pana Tabletki.

Koszulę do porodu miałam szpitalną- jak mnie przyjmowali miałam tak bolesne skurcze, że w d.. miałam w czym będę rodzić. Na pewno nic nowego kupować nie będę, raczej stara koszula, którą można od razu wywalić.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Emilkaa90 Nowa

Wysłany: 22 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dziewczyny czy miewacie jescze takie bole podobne do okresowych????
    mnie od rana boli brzuch jak chodze tak ciagnie w dol jak na okres wlasnie,jak leze to wszystko jest oki
    Cześć ja jestem w 20 tygodniu ciąży i ja mam tak jak przed okresem od wczoraj. Nie boli ale takie uczucie jak na okres. Jak leżę to tez przechodzi.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A mi przyszły wyniki krwi właśnie. Zrobiłam sobie żelazo przy okazji. I wyszło ponad normę. Tego się nie spodziewałam. Myślicie ze to przez suplementy ciążowe ? Przed samym badaniem nie brałam trzy dni. No i teraz nie wiem czy łykać.

Mi kazali do przychodni przynieść własna glukozę. Wiec kupię taka jaka będę chciała. Czy u was tez nie dają w laboratorium ?

Słyszałam,że jeśli chodzi o suplementację żelaza to lepiej ostrożnie. Nie wiem ile w tym prawdy,ale podobno od tego dzieci mają później bardzo słabe zęby. Ja glukoze kupowałam sama.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer u mnie dają w laboratorium i sama nie kupuje :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dalej trzymam kciuki za nasze dzielne pacjentki i za Filipka Basi. U nas się powoli wizja pokoju Misia pojawia, chyba kupimy ten komplet co niżej, łóżeczko które da się potem przerobić zdejmując bok i dodając barierkę + komoda z przewijakiem i do tego chcę jeszcze fotel bujany, prawdopodobnie taki niebieski z Jysk. Poza tym mamy zrobione szafki i szuflady w zabudowie więc więcej nie potrzeba na razie. Nie wiem dlaczego ale Zapodaj mi nie działa, nie mogę ani wrzucić ani obejrzeć zdjęć, więc wrzucam z czegoś nowego :)

klups-iwo-d.jpg
    darmowe obrazki

A fotel ten:

Screenshot-20190522-194959-Chrome.jpg
    darmowe obrazki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:51

Kookosowa, Karooo93, Aguuula;2525, brunetka91, nuśka91 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Prawie nadrobiłam, gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości.
    Ja dziś miałam kolejną konsultację i usg u chirurga. Mówił że gdyby był to wyrostek to bym go z bólu gryzła, a tak boli ale mnie. Zrobił mi długie usg, najpierw sprawdził dziecko, serce bije i potem resztę. Po wynikach i usg stwierdził że to raczej zapalenie nerki prawej. Dlatego tak boli i promieniuje na plecy. Mocz zły. Dalej 1.5 litra kroplówki i zmiana antybiotyku na dożylny. Wzięli mocz na posiew. Podejrzewają również cukrzycę ciążowa, jutro mam badania glukozy. Nie wiem jak ja to wypije, dają zwykłą ale mama przywiozła mi cytrynę. Może dam radę. A tak leżymy i dalsza obserwacja. Czasami mam kryzys, ale wierzę że w końcu ból odpuści i będzie ok. W sobotę wraca mąż. Boże jak ja za nim tęsknię. pozdrawiamy ze szpitalnego łóżka :)
    Wiktoria tylko nie dawaj żadnej cytryny do glukozy- cytryna ma w sobie cukier i sfalszuje Ci wynik . Glukoze cytrynowa można ale cytrynę do zwykłej glukozy broń Boże.

Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:12

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych. 100% dziewczynka, wszystko wyglądało, że jest w jak najlepszym porządku, Mała waży 350g. Chyba już wiem czemu nie czuję jej codziennie - już kolejne badanie odwraca się pleckami i pupą więc chyba jej tak wygodnie i jak kopie to po plecach a nie po brzuszku. Musiała ją lekarka trochę podenerwować żeby się zechciała obrócić do badania :)

Co do glukozy to ja kompletnie zielona jestem i nie wiem czy u nas w laboratorium dają czy mam mieć własną, byłam pewna, że takie rzeczy mają na miejscu jak igłę czy coś do pobierania krwi :D

_nova, moni05, Cabrera, przedszkolanka:), wiktoriaa, Jupik, Dominika32, Karooo93, Spirit, Kasiulina, brunetka91, Goemi, sunshine03, kasia1518, Kookosowa, japonka, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już dzisiaj na wizycie dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić dopiero w 23 tygodniu. Jutro jadę robić morfologię i mocz.
    Lekarz zrobił mi USG szyjki, ale nie powiedział jak jest długa. Mówił tylko, że szyjka okej, a ja głupia nie dopytalam. Małego też nie mierzył, bo za tydzień mam połówkowe, więc sprawdził tylko serduszko i tyle.

Japonka piękne mebelki! 😍

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dziewczyny czy miewacie jescze takie bole podobne do okresowych????
    mnie od rana boli brzuch jak chodze tak ciagnie w dol jak na okres wlasnie,jak leze to wszystko jest oki
    mnie boli jak mały się tam źle ułoży i wtedy wiem,że się tam kręci ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 22 maja 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki. W czym planujecie rodzic ? W szpitalu dają jednorazówki czy trzeba mieć swoją koszule? Bo widzę ze są bardzo drogie a te od mamyginekolog strasznie brzydkie...
    ja rodziłam w dużym tshircie , później się przebrałam w koszulę ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 22 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Jestem bez humoru to się nie odzywam. Zmęczona jestem, denerwuje mnie że ciąża trochę mnie ogranicza.
    polecam poćwiczyć, mi pomaga :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ