Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
https://plodnosc.pl/rodzisz-w-2019-r-sa-zmiany-w-standardach-opieki-okoloporodowej-obowiazkowa-szkola-rodzenia/
Jest wzmianka i o poloznej i o testach na depresje
Ciekawe na ile w praktyce sie zmie ilo rzeczywiscie podejscie na porodowce. Rodzilam 2 razy w jednym szpitalu i teraz tez w tym bede rodzila. Za 1 razem bylam zachwycona za 2gim moge ponarzekac na opieke i ogolne potraktowanie jak rodzilam. No ale ze to byl pozny wieczor i noc i wyrazny brak poloznych itd no to moge wybaczyc:)
Kookosowa mi tez nawet smakowala spodziewalam sie ze bedzie gorsza. Jedynie mnie mdlilo od takiej ilosci slodyczy na pusty zoladek. Szczegolnie ze jakos za slodkim nie jestem...Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Cześć dziewczyny. Prawie nadrobiłam, gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości.
Ja dziś miałam kolejną konsultację i usg u chirurga. Mówił że gdyby był to wyrostek to bym go z bólu gryzła, a tak boli ale mnie. Zrobił mi długie usg, najpierw sprawdził dziecko, serce bije i potem resztę. Po wynikach i usg stwierdził że to raczej zapalenie nerki prawej. Dlatego tak boli i promieniuje na plecy. Mocz zły. Dalej 1.5 litra kroplówki i zmiana antybiotyku na dożylny. Wzięli mocz na posiew. Podejrzewają również cukrzycę ciążowa, jutro mam badania glukozy. Nie wiem jak ja to wypije, dają zwykłą ale mama przywiozła mi cytrynę. Może dam radę. A tak leżymy i dalsza obserwacja. Czasami mam kryzys, ale wierzę że w końcu ból odpuści i będzie ok. W sobotę wraca mąż. Boże jak ja za nim tęsknię. pozdrawiamy ze szpitalnego łóżka -
A mi przyszły wyniki krwi właśnie. Zrobiłam sobie żelazo przy okazji. I wyszło ponad normę. Tego się nie spodziewałam. Myślicie ze to przez suplementy ciążowe ? Przed samym badaniem nie brałam trzy dni. No i teraz nie wiem czy łykać.
Mi kazali do przychodni przynieść własna glukozę. Wiec kupię taka jaka będę chciała. Czy u was tez nie dają w laboratorium ? -
Magnez polecam Magne B6- po lekturze Pana Tabletki.
Koszulę do porodu miałam szpitalną- jak mnie przyjmowali miałam tak bolesne skurcze, że w d.. miałam w czym będę rodzić. Na pewno nic nowego kupować nie będę, raczej stara koszula, którą można od razu wywalić. -
Dominika32 wrote:Dziewczyny czy miewacie jescze takie bole podobne do okresowych????
mnie od rana boli brzuch jak chodze tak ciagnie w dol jak na okres wlasnie,jak leze to wszystko jest oki -
Dreamer wrote:A mi przyszły wyniki krwi właśnie. Zrobiłam sobie żelazo przy okazji. I wyszło ponad normę. Tego się nie spodziewałam. Myślicie ze to przez suplementy ciążowe ? Przed samym badaniem nie brałam trzy dni. No i teraz nie wiem czy łykać.
Mi kazali do przychodni przynieść własna glukozę. Wiec kupię taka jaka będę chciała. Czy u was tez nie dają w laboratorium ?
Słyszałam,że jeśli chodzi o suplementację żelaza to lepiej ostrożnie. Nie wiem ile w tym prawdy,ale podobno od tego dzieci mają później bardzo słabe zęby. Ja glukoze kupowałam sama. -
Hej dziewczyny, dalej trzymam kciuki za nasze dzielne pacjentki i za Filipka Basi. U nas się powoli wizja pokoju Misia pojawia, chyba kupimy ten komplet co niżej, łóżeczko które da się potem przerobić zdejmując bok i dodając barierkę + komoda z przewijakiem i do tego chcę jeszcze fotel bujany, prawdopodobnie taki niebieski z Jysk. Poza tym mamy zrobione szafki i szuflady w zabudowie więc więcej nie potrzeba na razie. Nie wiem dlaczego ale Zapodaj mi nie działa, nie mogę ani wrzucić ani obejrzeć zdjęć, więc wrzucam z czegoś nowego
darmowe obrazki
A fotel ten:
darmowe obrazkiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:51
Kookosowa, Karooo93, Aguuula;2525, brunetka91, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Cześć dziewczyny. Prawie nadrobiłam, gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości.
Ja dziś miałam kolejną konsultację i usg u chirurga. Mówił że gdyby był to wyrostek to bym go z bólu gryzła, a tak boli ale mnie. Zrobił mi długie usg, najpierw sprawdził dziecko, serce bije i potem resztę. Po wynikach i usg stwierdził że to raczej zapalenie nerki prawej. Dlatego tak boli i promieniuje na plecy. Mocz zły. Dalej 1.5 litra kroplówki i zmiana antybiotyku na dożylny. Wzięli mocz na posiew. Podejrzewają również cukrzycę ciążowa, jutro mam badania glukozy. Nie wiem jak ja to wypije, dają zwykłą ale mama przywiozła mi cytrynę. Może dam radę. A tak leżymy i dalsza obserwacja. Czasami mam kryzys, ale wierzę że w końcu ból odpuści i będzie ok. W sobotę wraca mąż. Boże jak ja za nim tęsknię. pozdrawiamy ze szpitalnego łóżka
Kobieto jak dobrze że Ty pojechałaś na ta IP- dzięki temu wszystko pod kontrolą lekarzy . Trzymaj się ciepłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:12
kasia1518
-
My już po połówkowych. 100% dziewczynka, wszystko wyglądało, że jest w jak najlepszym porządku, Mała waży 350g. Chyba już wiem czemu nie czuję jej codziennie - już kolejne badanie odwraca się pleckami i pupą więc chyba jej tak wygodnie i jak kopie to po plecach a nie po brzuszku. Musiała ją lekarka trochę podenerwować żeby się zechciała obrócić do badania
Co do glukozy to ja kompletnie zielona jestem i nie wiem czy u nas w laboratorium dają czy mam mieć własną, byłam pewna, że takie rzeczy mają na miejscu jak igłę czy coś do pobierania krwi
_nova, moni05, Cabrera, przedszkolanka:), wiktoriaa, Jupik, Dominika32, Karooo93, Spirit, Kasiulina, brunetka91, Goemi, sunshine03, kasia1518, Kookosowa, japonka, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Ja też już dzisiaj na wizycie dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić dopiero w 23 tygodniu. Jutro jadę robić morfologię i mocz.
Lekarz zrobił mi USG szyjki, ale nie powiedział jak jest długa. Mówił tylko, że szyjka okej, a ja głupia nie dopytalam. Małego też nie mierzył, bo za tydzień mam połówkowe, więc sprawdził tylko serduszko i tyle.
Japonka piękne mebelki! 😍 -
Dominika32 wrote:Dziewczyny czy miewacie jescze takie bole podobne do okresowych????
mnie od rana boli brzuch jak chodze tak ciagnie w dol jak na okres wlasnie,jak leze to wszystko jest oki -
Dreamer wrote:Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki. W czym planujecie rodzic ? W szpitalu dają jednorazówki czy trzeba mieć swoją koszule? Bo widzę ze są bardzo drogie a te od mamyginekolog strasznie brzydkie...