Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Jej ale super! Gdzie chodzisz na USG i jaki jest koszt, bo jak dobrze pamiętam jesteś z Warszawy? 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:00
-
basia1987 wrote:Wynik amnio wyszedł dobry. Kariotyp prawidłowy. Cieszę się bo lekarka robiąca badanie była raczej pewna że dobrze nie wyjdzie.. Więc teraz wszystko w rękach Boga. Czekam na kolejne usg i modlę się by dysproporcje się nie zwiększyły. A może coś się zmniejszą choc dwóch lekarzy powiedziało że w to wątpią... a ja wierzę że może jednak. Boję się jak nie wiem ale wiara i najbliżsi dodają mi sił
Wiesz moja lekarka prowadząca mówi jedno: „mnie w medycynie nic nie zdziwi” także wszystko jest możliwe. Na zdjęciu dzidziuś śliczny. -
Basie Filipek to będzie nasz forumowy cud :*
Brunetka to teraz tylko leczenie wdrożyć i będzie dobrze :*
Ja dziś nie do życia. Gardło boli i czuję że mnie rozkłada. Przeleżałam od śniadania do teraz i bym dalej spala... Jakbym gorączkę miała. Nawet wzięłam sobie paracetamol... -
nick nieaktualny
-
basia1987 wrote:Wynik amnio wyszedł dobry. Kariotyp prawidłowy. Cieszę się bo lekarka robiąca badanie była raczej pewna że dobrze nie wyjdzie.. Więc teraz wszystko w rękach Boga. Czekam na kolejne usg i modlę się by dysproporcje się nie zwiększyły. A może coś się zmniejszą choc dwóch lekarzy powiedziało że w to wątpią... a ja wierzę że może jednak. Boję się jak nie wiem ale wiara i najbliżsi dodają mi sił
Jupik lubi tę wiadomość
Paulina -
Brunetka, a w którym miejscu dokładnie Cię boli? Ja od wczoraj mam z boku dosyć mocny ból i od 2 dni tak mi się jelita przewracają, że jest to aż bolesne i jest tak bez przerwy. I zastanawiam się czy to może być właśnie ta kolka 🤔
Basiu trzymamy mocno kciuki ❤️ -
Ceny macie kosmiczne za usg- no ale to Warszawa. Ja płacę 150zl za usg genetyczne /połówkowe/III trymestru - zwykle usg 120zl. Wiem że w Lublinie ceny za te trzy usg wahają się 150-200 - oczywiście mówię o lekarzach z certyfikatem, bo np w Luxmedzie to jak zwykle usg 120zl .kasia1518
-
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Ale można np samo USG? Bo USG to tak się wahają 250/300 😐
po prostu akurat u tej samej lekarki prowadzę ciążę
ale można do niej na samo usg tylko chodzić
Zwykłe usg ciążowe 180zl tak, jak w 1.trymestrze np., a to referencyjne 270-300zl.
Natomiast, jak miałam na zwykłej wizycie usg, ale bez super dokładnych pomiarów tylko takie ogólne sprawdzenie, to nie dopłacałam. Płaciłam tylko za wizytę.
Ceny są warszawskie, ale moja lekarka jest mega oblegana, bo jest bardzo dobrym specjalistą, więc te ceny są też dużo wyższe niż u większości lekarzy. -
nick nieaktualnyDziecko dostanie rachunek na 18ste urodziny 😂😂😂
Natomiast przez poronienie w 1.ciazy wolę wydać więcej na wizyty, a mieć 100% pewności, że wszystko jest ok
Jedynie na badania chociaż nie wydaję, bo robię za darmo w medicoverzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:55
-
paulina2811 wrote:Nie wiem czy powinnam to pisać bo różnie są odbierane przez ludzi kwestie wiary ale z całego serca polecam Ci Nowennę Pompejańską. Odkąd ją mówię, wszystko układa się tak jak powinno.. Nie od razu, najpierw jest coraz to gorzej ale później jak się zaczyna prostowwać to nawet w drobnych rzeczach. I przede wszystkim daje wewnętrzny spokój. Ja w każdym bądź razie będę się modliła za Twoje maleństwo
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basia, jeżeli Cie to pocieszy mój maluch tydzień temu wszył 230 g. W porównaniu do dziewczyn to faktycznie mało. Ale myśle, ze nie ma co porównywać. Każdy rośnie swoim tempem i może po prostu będzie mniejszy. Poza tym każdy mm błędu tez robi duża roznice w wadze na tym etapie. Wierze, ze u Ciebie będzie dobrze.
Ja teraz już nie sprwdzam po 100 razy każdego wyniki itp. Jeżeli lekarz mówi, ze Ok to po prostu to przyjmuje do wiadomości. I serio, tak się lepiej żyje.
Ruchy nadal czuje nieregularnie, i nie jestem pewna czy to na pewni to.
Wiktoria, brunetka kciuki żeby wszystko było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 13:11
-
sunshine03 wrote:Można
po prostu akurat u tej samej lekarki prowadzę ciążę
ale można do niej na samo usg tylko chodzić
Zwykłe usg ciążowe 180zl tak, jak w 1.trymestrze np., a to referencyjne 270-300zl.
Natomiast, jak miałam na zwykłej wizycie usg, ale bez super dokładnych pomiarów tylko takie ogólne sprawdzenie, to nie dopłacałam. Płaciłam tylko za wizytę.
Ceny są warszawskie, ale moja lekarka jest mega oblegana, bo jest bardzo dobrym specjalistą, więc te ceny są też dużo wyższe niż u większości lekarzy.
A do kogo dokładnie chodzisz? 😊 -
nick nieaktualnySunshine, u nas ceny za obleganych specjalistów są podobne, ja do takiego speca się umówiłam na 29.05., cena za usg połówkowe 400 pln
Ale tez uważam, że czasami warto (chociażby za własny spokój) troszkę zapłacić...
A że za pozostałe wizyty nie płacę (tylko za badania, które trzeba zrobić np. za posiew etc.), to trochę mi łatwiej
Ps. u mnie też dziś półmetekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 13:30
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja za zwykle usg płace 180 zł a za genetyczne 250 ale to już razem z wizyta. Jak by się dało to wolałabym na każdej wizycie badanie genetyczne bo nie wychodzi tak dużo drożej. Ja na początku ciąży latałam jak głupia na te usg wiec nie liczę tych pieniędzy. Mąż tez mówił ze jak mnie to uspokaja to mam chodzić. Smial się tylko ze chyba ufunduje pani dr nowy samochód przez te 9 miesięcy. Teraz przeszłam na l4 i ona mi wypisuje na miesiąc wiec chodzę co 4 tygodnie. Dla mnie to długo.
-
Brunetka. Po prostu odpoczywaj. Więcej sama nie możesz zrobić... Widzisz ja dzisiaj się na siebie samą wścieka. Że się za lodówkę wzięła. Cała macica mnie boli i kłuje. Dobrze że mąż poszedł po rozum do głowy i zrobił pranie, poskładał i poodkurza jak skończę w kuchni. Zostanie mu obiad i będę leżeć...
Serio te które są na wcześniejszym etapie jak macie takie rzeczy do zrobienia to nie odkładajcie na później... Ja żałuję że na początku nie zrobiłam paru rzeczy. Ale męża będę prosić i tyle. Miałam umyć kafelki w łazience i ubikacji. Ale jak pomyślę o skakaniu, żeby te wysoko umyć to już rezygnuje...