X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:33

• adella1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Chorowitkom zdrowia, a wizytujacym- powodzenia.

mia4444 lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :* U mnie dzisiaj równiutko połóweczka:) Brunetka, trzymam kciuki żeby odkryli co Ci jest. I żeby nie straszyli, no kto to widział takie rzeczy ciężarnej gadać jak niepotwierdzone. Powinni uspakaja chyba :)
    Wiktoria, a jak u Ciebie? Coś wiadomo już, będą ciąć?
    Dziewczyny po połówkowych, no piękne zdjęcia :) Nuśka, rozwaliła mnie ta jego poza :D
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wszystkim

nuśka91 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, pięknie dziękuje 😊 tak zrobię.

Brunetka, czekam na wieści od Ciebie ✊🏻✊🏻😊

Co do picia wody, ja wypijam ostatnio hektolitry. Uwielbiam zrobić sobie teraz dzbanek z limonka i liściami mięty, lodem... wchodzi tak, ze i chłop pije ze dwa litry dziennie jak nic 😋

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z piciem wody zawsze było kiepsko. Teraz staram się robić dzbanek herbaty i jak stoi przede mna to się częściej skuszę. Ale ja mam taka tendencje ze jak sobie przypomnę o piciu to potrafię w godzinę wypić litr a przez resztę dni nic. A to nie o to chodzi. Aplikacje w telefonie mam. Ale mi się nie sprawdza. Pędzę na badanie krwi. Zobaczymy jak tam dbałam o moja hemoglobinę przez ostatni miesiąc.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas też dziś równo połowa :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach i kciuki za dobre wieści ze szpitali :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne fotki,gratulacje wizyt I powodzenia dla wizytujacych.

Dzień dobry wszystkim :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Powodzenia na wizytach:)
    Brunetka daj znac co mowia.
    Jesli chodzi o wode to ja bez zmuszania sie pije jej sporo. Rano pije kawe a pozniej caly dzien wode filtrowana. Butelke 1.5l mam zawsze pod reka by do kubka dolac:) teraz takie dusznosci (dzis mimo deszczu takze) ze wypijam naprawde duzo

Ja tez z polowjowych mam kartke A4 wypelniona 2 str z wszystkimi pomiarami:)
    Bylam tak nastawiona ze to bedzie chlopak ze teraz sie przestawiam emocjonalnie ze to jednak kolejna cora😊
    Karoo moj maz wybral te imie i sie zgodzilam:) z moimi propozycjami nie przejdzie tym razem dla dziewczynki hehe. Ja mialam wybrane dla chlopca😋

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty i wieści w szpitalach ;)
    Moje połowkowe juź jutro🤗
    U mnie z piciem zawsze kiepsko ale staram się pilnowac i popijać w ciągu dnia.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) trochę nie pisałam ale podczytywałam Was. Trzymam kciuki za dziewczyny Brunetke i Wiktorie szybciutko wracajcie do domków. Zdrówka dla Was i maluszków. Piękne zdjęcia po wizytach, dziewczyny rosną Wasze pociechy jak na drożdżach :) mój maleńki synek miał tydzień temu 200g, jestem na dwóch forach i u nikogo nie wiedziałam tak małej wagi... dodatkowo jeszcze nie czuję ruchów. Ostatnio miałam wrażenie ze coś delikatnie poczułam ale nie wiem czy to to. Może mi się wydawało bo tak bym chciała to poczuć.
    Co do dodatkowych konsultacji stwierdziłam ze już nigdzie nie idę. W pn ide tylko do genetyka bo już jestem umówiona. Nie chcę już kolejnej diagnozy. Póki co tylko każda wizyta u nowego lekarza dołuje mnie bardziej. Nie wpływa to dobrze na moja psychikę ani na małego... jeżeli to jakieś dysplazje szkieletowe to i tak nic z tym nie zrobimy, nie wyleczymy. Więc muszę teraz zadbać o nasz spokój. Od teraz będę tylko opierała się na tym co mówi moja prowadząca. Jeśli wyśle mnie gdzieś dalej to pójdę ale sama z siebie nigdzie nie idę. Narazie czekam do kolejnego usg.. wizyta za 3 tyg.. zresztą dam maluchowi czas by podrosnął. Robienie usg co tydzień nie ma sensu.
    Cieszcie się dziewczyny swoimi ciążami i cieszcie się że Skarby zdrowo rosną. Wszystko inne jest nieważne :) trzymam za Was kciuki!!!

japonka lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, rób tak, jak Ci serce podpowiada tak, abyś w tym całym zamieszaniu znalazła odrobinę spokoju dla Was <3
    To, że któraś z nas konsultowałaby się jeszcze z innymi lekarzami (w tym ja ;)), to tylko próba doradzenia Tobie - ale myślę, że Twój/Wasz spokój jest teraz najważniejszy!
    Trzymaj się dzielnie <3

Wiktoria, Brunetka - za Was tez niezmiennie trzymam kciuki <3

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Pukola mnie lekarka nie wypuściła dopóki wszystkiego nie sprawdziła. Byłam na wizycie ponad godzinę łącznie, bo w trakcie miałam przerwę na spacer i coś słodkiego, żeby mały się obrócił. Usg miałam i przez brzuch, i dopochwowo, bo niektóre rzeczy tylko tak się dało pomierzyć przez to, że mały uparciuch się obracał, ale nie tak, jak akurat było potrzebne :D

Jej ale super! Gdzie chodzisz na USG i jaki jest koszt, bo jak dobrze pamiętam jesteś z Warszawy? 🙂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, najważniejsze ze masz zaufanie do lekarza prowadzącego. Faktycznie czasami kilku lekarzy to może namieszać w głowie. Rób tak jak podpowiada Ci własna intuicja.
    A jak w końcu wyszła amniopunkcja ? Bo wiem ze miałaś odebrać wyniki.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu skoro taka podjelas decyzje to duzo spokoju Wam zycze. :)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty,i kciuki za dziewczyny w szpitalach.
    Basia super ze sie odezwalas,bo my tu wszystkie o Tobie nie zapominamy;-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Basiu, najważniejsze ze masz zaufanie do lekarza prowadzącego. Faktycznie czasami kilku lekarzy to może namieszać w głowie. Rób tak jak podpowiada Ci własna intuicja.
    A jak w końcu wyszła amniopunkcja ? Bo wiem ze miałaś odebrać wyniki.
    Wynik amnio wyszedł dobry. Kariotyp prawidłowy. Cieszę się bo lekarka robiąca badanie była raczej pewna że dobrze nie wyjdzie.. Więc teraz wszystko w rękach Boga. Czekam na kolejne usg i modlę się by dysproporcje się nie zwiększyły. A może coś się zmniejszą choc dwóch lekarzy powiedziało że w to wątpią... a ja wierzę że może jednak. Boję się jak nie wiem ale wiara i najbliżsi dodają mi sił :)

KasiaP, Spirit lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzien Dobry
    Kciuki za wizyty,i kciuki za dziewczyny w szpitalach.
    Basia super ze sie odezwalas,bo my tu wszystkie o Tobie nie zapominamy;-)
    ❤❤❤

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7f660848ce4e7.jpg.html

A tu chciałam Wam przestawic Filipka :)

nuśka91, Cabrera, Kotecki, Dominika32, przedszkolanka:), Karooo93, KasiaP, moni05, Kasiulina, ManiaM, Kookosowa, brunetka91, Spirit, Neroli, Jupik, Irka, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam. Przede wszystkim brunetka i wiktoriaa trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wyszły ze szpitali bez żadnych dolegliwości.

Basiu fajnie, że się odezwałaś, niezmiennie trzymam kciuki za Ciebie 😘
    paulina2811 wrote:
    A ruchy dziecka czujecie codziennie? Ja ostatni raz czułam silne w piątek i delikatne w sobotę. Teraz cisza.. Możliwe są kilkudniowe przerwy?

Oczywiście, że ruchy nie muszą być codziennie, nic się nie przejmuj. Moja mama w ciąży z młodszym bratem nawet już pod koniec ciąży czasem nie czuła go po 2-3 dni. Okazało się że wszystko z nim dobrze, po prostu w brzuchu był leniwy. A potem już nie ☺️
    Dreamer wrote:
    Słyszałyście ze w Krakowie urodziły się szescioraczki ?
    Kurczę ja się nad jednym trzęsę czy mu tam wygodnie, czy sie w pępowinie nie zapłata, czy go nie ugniatam ?
    A tu takie cuda się dzieją.

Słyszałam i czytałam też okropne komentarze... Ludzie są podli. Te o 500+ to już norma, ale tekst typu, że to na pewno niedorozwoje to nie wiem kto pisze. I oczywiście wszyscy składają wyrazy współczucia... Jak ta rodzina przeczyta co o nich piszą to będzie im przykro.

A co do połówkowych to u mnie lekarz badał wszystko opisane jak u mamy ginekolog. Badanie trwało z 20 min. Poza tym badał jeszcze jakieś przepływy żył i tętnic u dziecka, czy prawidłowo uchodzą. Ale powiedział, że warunki do badań były idealnie, bo dzidziuś pokazywał wszystko, wiercił się i dzięki temu można było wszystko obejrzeć z każdej strony ☺️ Wiem, że są też przypadki, że dziecko nie chce współpracować i zbadanie czegoś może być niemożliwe lub bardzo utrudnione. USG miałam przez brzuch. Wiem, że trzeba jeszcze oceniać długość szyjki ale to robi mój lekarz prowadzący.

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ