X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Tak, w Biedronce. Nie raz po 12h się zdarzało, nocki, dniówki, miedzyzmiany. I też robiłam w domu...

to zdecydowanie mąż miał i ma sie z Toba za dobrze...

ManiaM, pOla34 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    to zdecydowanie mąż miał i ma sie z Toba za dobrze...
    Ja temu nie przeczę. Wśród znajomych (oczywiście facetów) wołają na mnie szefowo. Jak szefowa kuchni. I że nie jeden chciałby mieć tak jak on ze mną ma. Czasemi wydaje mi się, że tego nie docenia. Że rutyna się wkrada. No ale po 13 latach ma prawo być troche monotonnie. Nie narzekam, bo jak ma wolne, to jemu zostawiam porządki. Ale czasem mnie szlak trafia bo widzę, że jest burdel, nie chce go dotknąć, ale jak jemu palcem nie pokażę to sam sie za to nie weżmie...

sunshine03 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedź 😊 ta wycieczka to tak w sumie świeża sprawa i musimy ją jeszcze przedyskutować 😉
    Najwyżej w tym roku będziemy zwiedzać tylko Polskę 😉

Kiniorek- odpoczywaj więcej, widzę że jesteś też takim typem,któremu ciężko odpocząć 😉mój tata taki jest i ja w sumie też trochę. Jak nie mam zajęcia to sobie wynajduję przeróżne.

Też się niejednokrotnie zastanawiałam nad pania do sprzątania, ale jakoś zawsze dawało się radę 😂 teraz zobaczymy, jeśli Jaś nie pójdzie do przedszkola to może być ciężko ogarnąć mieszkanie 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:27

Aguuula;2525, Kookosowa, sunshine03, Goemi, ammarylis, przedszkolanka:), japonka, Karooo93, Dominika32, Cabrera, Kotecki, Kasiulina, KasiaP, wiktoriaa, mia4444, ManiaM, aga_ni, pOla34, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Pani dr powiedziała, że wystraszyli mnie, że nie ma żadnego miesniaka, że ona nie widzi, że to co jest na łożysku to na pewno nie krwiak, że jakaś delikatna zmiana wielkości paznokcia i że nie trzeba się martwić, Dziecko waży 320 g i wg niej dziewczynka 😍
    To super! Bardzo dobre wiesci! Gratuluje dziewczynki ;)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:28

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka to ekstra! Jeee kolejna dziewczynka! Ale się cieszę :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka super,Gratuluje! czyli sie nie pomylilam;-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka gratuluje córeczki :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po fryzjerze :) wstawilabym fote ale mam tak zjarana twarz że poczekam aż mi zbrązowieje i zadarbuje sobie :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, powiedzcie mi co sądzicie o takich rozbieżnościach w wymiarach ? Lekarka powiedziała ze ok ale ja teraz dopiero sprawdziłam ten wydruk i widzę ze jest ponad dwa tygodnie różnicy pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Jak jest u Was? Pomóżcie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcc0dbf53f34.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Hejka, powiedzcie mi co sądzicie o takich rozbieżnościach w wymiarach ? Lekarka powiedziała ze ok ale ja teraz dopiero sprawdziłam ten wydruk i widzę ze jest ponad dwa tygodnie różnicy pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Jak jest u Was? Pomóżcie

takie rozbieżności są normalne i nie trzeba się przejmować :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Brunetka!
    Kiniorek pokazuj nową fryzurę 😝
    Dreamer - dokładnie takie rozbieżność są w normie, także spokojnie!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Czy codzienność się ostatnio udzielała? Bo była zawsze bardzo aktywna. Chyba że mi coś umknęło. Mam nadzieje ze wszytsko ok.

Basiu jeśli dobrze pamiętam to dziś masz genetyka. Mam nadzieje że da Ci dobre wiadomości. Mi moj batdzo dużo wyjaśnił i zmiejszył obawy więc trzymam mocno kciuki.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINIOREK zgadzam się z dziewczynami. Miałaś odpoczywać ciàża to jedyny okres gdzie można na legalu wypoczywać:-). A jak maluszek się pojawi to dopiero będziesz ma dużo na głowie więc warto porozmawiać z mężem i nawet synem. Jest już w wieku że może pomagać. Ja mam.męża pedanta ktory lubi sprzątać. Więc jak nie jest w morzu to pomaga bardzo bardzo. Ale to że twoi mężczyzni podczas twojego pobytu w szpitalu zrobili syf i ci to jeszcze zostawili świadczy o tym że rozmowa Wam się przyda.
    Co do Pani do pomocy ja mam jedną ale przychodzi raz w miesiącu przed powrotem męża z pracy. Myje okna i ogarnia całe mieszkanie jak my w szkole i pracy jesteśmy. I mąż przyjeżdza i jest błysk:-) wiec tez polecam.

pOla34 lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy codzienność się ostatnio udzielała? Bo była zawsze bardzo aktywna. Chyba że mi coś umknęło. Mam nadzieje ze wszytsko ok.

Basiu jeśli dobrze pamiętam to dziś masz genetyka. Mam nadzieje że da Ci dobre wiadomości. Mi moj batdzo dużo wyjaśnił i zmiejszył obawy więc trzymam mocno kciuki.
    Na FB i Instagramie ją widuję, wszystko ok z tego co wiem :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Na FB i Instagramie ją widuję, wszystko ok z tego co wiem :)
    Super
    Dziękuje Ci bardzo za info:-)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dzień dobry! Ja mam dziś wizytę. Mam nadzieję, że wszystko dobrze bo jakoś słabiej czuję ruchy i oczywiście lekka panika się właczyła.
    Do tego znów mam mega zaparcia :(
    Moj ostatnie zaparcie trwało 9 dni. Odkryłam, że działa na mnie jedna rzecz. Kapusta kiszona tuz przed snem, tylko tak solidnie 100-200g na raz i budzi mnie potrzeba pojscia do toalety. Polecam, bo wszystkie inne wynalazki zarówno apteczne jak i sposoby 'domowe' mnie nie ruszaja

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a powiedzcie mi, ból jeszcze nic nie zamawiałam... jeśli stacjonarnie w lidlu jakieś produkty będą dostępne od 3.06 to kiedy można je zamówić online? :)

Dreamer, tez mam rozbieżności :) dziecko nabiera indywidualnych proporcji powoli, to normalne 😊
    Mnie nie zaparcia a biegunki męczą dość często... 😞 nie wiem. Powiedzcie, można używać węgla w tabletkach w ciąży? Mam na myśli jednorazowa akcje, dzień ślubu... będę pewnie obsrana (dosłownie 😂) ze stresu i nie ukrywam, ze takie dwie tabletki pomogłyby mi się czuć bardziej komfortowo...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Najbardziej 'odstaje' BPD czyli wymiar dwuciemieniowy - jest na 23t0d, ale HC czyli obwód głowy już na 21t5d, co jest już zdecydowanie bardziej zbliżone do brzuszka (AC) i nóżek (FL), które wypadają najkrócej. Podsumowując, dziecko ma stosunkowo dużą główkę, która jest raczej owalna, a nie podłóżna i ma stosunkowo krótkie nózki. Różnice między HC, AC i FL to max 1,5 tygodnia czyli wszystko zupełnie w porządku

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ