X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro przyśpieszoną wizytę oraz połowkowe więc zobaczę. Ale roznice w poprzednich ciążach wynosiły nawet 3 tygodnie.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jaką będziesz miała suknie?.taką podkreślającą brzuszek? To zawsze tak słodko wygląda:-)

moni05 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to bpd mnie zmartwiło. Bo w stosunku do nóżek to trzy tygodnie prawie. Chyba ze mam porównywać do tygodni ciąży czyli wszystkie wymiary do 21 tc.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez juz po, chyba wszystko dobrze, jak na ta chwile, tzn martwie sie tak samo, tzn zeby sie nie zepsulo, a jesli tak to kiedy.Ale to chyba nigdy mi nie przejdzie, jak sie urodzą pewnie tez cos sobie znajdę ;). Generalnie przepływy dalej ok, roznica masy troche urosła, ale bez znaczenia klinicznego wg doktora i nadal w normie, szyjka jak na blizniaki ponoc super 37 mm, najwazniejsze, ze sie nie skraca, bo w poprzedniej ciazy milam juz klopoty na tym etapie. Kontrolowac dalej trzeba, kolejne usg za 2 tyg. Wlaściwie dobre wiadomosci, ale jakos tak bez entuzjazmu, mnie chyba by tylko uspokoilo, jakby byli identyczni co do grama, a tak sie przeciez nie da.
    Gratulacje udanych wizyt, brunetka w koncu doczekalas sie i wiesz, kto tam sie kryje- super :).
    Moni mozesz wziac smecte ze 2 saszetki, to sie prawie nie wchlania i dziala tylko w przewodzie pokarmowym. A wegiel aktywowany ma niby kategorie C, chociaz watpie zeby zaszkodzil.
    Dreamer pewnie bedzie miał po prostu duzą głowkę, w ciazy z synkiem zawsze HC i BPD przodowało w stosunku do innych wymiarow, i urodzil sie z glowka 37 cm, ale u nas w rodzinie wszyscy maja niby duze glowy, choc wygladamy normalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 17:40

brunetka91, Karooo93 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer takie rozbieżności mogą być :) z córką też miałam co pomiar to inny tydzień na połówkowych, urodziła się chuda i długą. A główka 33 więc w normie. :)

Miałam właśnie spadek ciśnienia. 101/57 ( bez ciąży mam niższe ale w ciąży zwykle wyzsze) i miałam widzenie jak przez mgle. Mąż pobiegł po coca cole żeby coś z kofeina. Bo woda nic nie pomogła.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tylko nie zapomnij pochwalić nam się tu ślubna stylizacja 🥰 tez jestem ciekawa, jak się taki okrąglutki brzuszek w sukience ślubnej prezentuje :)??

Pola, dobrze, ze wyniki są w porządku. Jakie duże są już Maluchy?? Nie pamietam, czy wspominałaś, maja osobne łożyska, owodnie etc. czy wspólne??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:35

pOla34, moni05 lubią tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy codzienność się ostatnio udzielała? Bo była zawsze bardzo aktywna. Chyba że mi coś umknęło. Mam nadzieje ze wszytsko ok.

Basiu jeśli dobrze pamiętam to dziś masz genetyka. Mam nadzieje że da Ci dobre wiadomości. Mi moj batdzo dużo wyjaśnił i zmiejszył obawy więc trzymam mocno kciuki.

Kochana, Ty zawsze pamiętasz o moich wizytach :)

Więc ja po wizycie u genetyka. Troszkę mnie podbudował. Powiedział że prawidłowy wynik amnio to dobra wiadomość. Co do dyplazji min. achondroplazji powiedział że nie ma badania które mogło by to potwierdzić w okresie ciąży. Natomiast stwierdził że na tą chwilę nie ma żadnych innych cech u dziecka które wskazywałyby na dysplazje a na tym etapie powinny być już widoczne. Zalecił badanie przepływów i leki typu acard i jeszcze coś innego. Ale oczywiście on nie może o tym decydować. Skierował mnie do poradni patologii u nich w szpitalu na konsultację. Zobaczymy co tam mi powiedzą i co zaleca. Idę tam w piątek. Mam tylko nadzieję że nie odbiorą mi nadziei która on mi dzisiaj dał.... Martwię się tylko trochę bo nie czuję jeszcze ruchów...

Uwemhe, Kookosowa, wiktoriaa, KasiaP, brunetka91, Cabrera, Goemi, pOla34, Irka, adella1, japonka, Karooo93, Jupik, kasia1518, mia4444, Matka30+ lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie Basiu:-)
    Ale się cieszę. Ufaj Bogu i powierz mu swoje troski i zmartwienia on Ci pomoże przez to przejść.
    Każda wizyta gdzie dają nadzieje jest wspaniała. I ufam.że taka.też będzie w piątek. Co do ruchow to może taka twoja uroda? Przy 1 dziecku ten termin może się mocno wydłużyć.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bardzo się cieszę :) synek urodzi się zdrowy jak rybka

basia1987 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Fantastycznie Basiu:-)
    Ale się cieszę. Ufaj Bogu i powierz mu swoje troski i zmartwienia on Ci pomoże przez to przejść.
    Każda wizyta gdzie dają nadzieje jest wspaniała. I ufam.że taka.też będzie w piątek. Co do ruchow to może taka twoja uroda? Przy 1 dziecku ten termin może się mocno wydłużyć.
    No nic może z tymi ruchami tak mam zobaczymy, w piątek na pewno zrobią usg. Modlę sie tylko by mały podrósł a dysproporcje się nie zwiększyły...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Basiu bardzo się cieszę :) synek urodzi się zdrowy jak rybka
    Dziękuję❤

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mały super pozował do usg. Patrzył sobie na nas. Szyjka ponad 4cm, łożysko póki co ok. Lekarz nie widział nic niepokojącego.
    Prenatalne w piątek więc będę mieć wszystkie pomiary.

Kookosowa, basia1987, pOla34, przedszkolanka:), Jupik, Kasiulina, japonka, brunetka91, KasiaP, mia4444, Matka30+ lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu cieszę się wizyta dająca nadzieje. A to jakiś dobry lekarz ten u którego byłaś ? Czytałaś opinie ?
    Ja to coraz częściej słyszę ze to usg to zmora dzisiejszych czasów i najczęściej niepotrzebnie straszy.
    Wszystkie wierzymy ze będzie dobrze. I myślami cały czas z Tobą :)

basia1987 lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Basiu cieszę się wizyta dająca nadzieje. A to jakiś dobry lekarz ten u którego byłaś ? Czytałaś opinie ?
    Ja to coraz częściej słyszę ze to usg to zmora dzisiejszych czasów i najczęściej niepotrzebnie straszy.
    Wszystkie wierzymy ze będzie dobrze. I myślami cały czas z Tobą :)
    Idę do dr Rybak-Krzyszkowskiej. Czytałam na internecie że doświadczenie ma bogete. I specjalizuje się w przypadkach takich jak mój. Mam nadzieję że będzie dobra.

Spirit lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu! Ja Ci mówiłam, że to maleństwo będzie naszym forumowym cudem :*
    Gratuluję udanych wizyt :*

Któraś chciała fote :p bardzo! Nie wyjściowo wyszłam bo już w piżamie xD ale macie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e345b8782f7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:35

basia1987, Kasiulina, Kookosowa, Karooo93, brunetka91, KasiaP, mia4444, Matka30+ lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, bliznieta jednojajowe czyli jedna kosmowka/ lozysko, ale na szczescie dwie owodnie; no i o ta jednokosmowkowosc caly czas sie rozchodzi, bo trzeba pilnowac, czy nie rozwijają się rożne powiklania, zwlaszcza zespol przetoczenia miedzy plodami. Ale jestem w dobrych rekach i wszystko jest sprawdzane naprawde dokladnie i kompleksowo, narazie co 2 tyg, potem zobaczymy. Chłopaki ważą 320g i 270g także mali nie sa, roznica w masach jest teraz 16 %, norma to 20%, wiec przerazajace dla mnie, ze to tak blisko juz tych 20. Ten wiekszy wyprzedza wiek ciazy o tydzien, mniejszy jest dokladnie w terminie, liczac od owulacji, bo wiem kiedy mialam dokladnie- chociaz nie wiem czy ma to znaczenie. Najwazniejsze, ze poza tym, ze jest ta roznica w masie, przeplywy, anatomia sa bez zarzutu. Takze, jak mowi moj maz, same dobre wiesci z tej wizyty, niby wiem, ale i tak bede sie martwic. Lekarz narazie jest spokojny, ale czeste kontrole musza byc. Jest jeszcze taka opcja, ze ten mniejszy synek ma brzezny przyczep pepowiny ( tez sie tym martie ofkors) i wtedy dzieci troszke wolniej rosna, wiec moze "tylko" to.
    Basia swietnie, ze ktos wreszcie to jakos podsumowal, czyli teraz czekamy do piątku do wizyty w tej poradni.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja też ruchów nie czuje. Poczułam może z 3 razy w 17 i 18 tc i od tamtej pory cisza, a jak poszłam na usg to lekarz powiedział, że dziecko bardzo ruchliwe. Więc nie wiem z czego to wynika 🤷‍♀️

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Cieszę się z Waszych dobrych wiadomości, kciuki za wizytujace :)

Wczoraj, chyba z okazji dnia matki, dostałam porządnego kopniaka i dzisiaj też daje czadu, także bede już spokojniejsza :)

Byliśmy wczoraj na małej wycieczce, dzisiaj niby niedaleki spacer i jeszcze musiałam wnieść wózek na górę i tak mnie biodra i plecy bolą, że masakra, i trochę brzuch. I jeszcze Mania mnie męczy, miała przed weekendem jakąś wirusowke, goraczke i wysypke, i jest taka marudna. Byle co i płacze,jak nie moje dziecko normalnie. I jeszcze jak byliśmy w sobotę u lekarza, to dziewczynka co wchodziła przed nami była z ospą. Mam nadzieję, że się nie zaraziła.

Widzę, że w końcu dziewczynki się ujawniają,fajnie :)

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja tez cały czas wierze w Waszego małego Wojownika ❤️ I wierze w dobre zakończenie...bardzo mi tylko przykro, bo domyślam się, ze ciężko jest Ci cieszyć się w pełni z upragnionej ciąży...ale mam nadzieje, ze Maluch ci to wszystko wynagrodzi 😊

Pola, teraz będę Wam jeszcze mocniej kibicowała: jednojajowe Bliźnięta 😍😍 ważne, ze masz dobrego lekarza, który trzyma rękę na pulsie. A wymiary to na pewno sama wiesz, ze na tym etapie trzeba założyć spory margines błędu...Maluchy się jeszcze na pewno wyrównają! Dla mnie to zawsze była magia: to ich wyjątkowe połączenie i prawie identyczne dna ❤️

pOla34, basia1987 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, postaram się o ładne zdjęcie w dniu ślubu. :) sukienka podkreśla brzuszek, nie ma się czego wstydzić. Ślub był planowany szybciej.

A co z tym lidlem? Orientuje się któraś z Was może?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ