X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)

Basiu ciesze sie ze w koncu mialas jakas wizyte ktora Cie podbudowala:) super! I kciuki za piatek:)

Goemi to widze ze tak jak ja masz nie do konca pewnosc ze dziewczynka:) ja daje jakies 5% ze to sie moze zmienic. Tak jak od poczatku bylam nastawiona na chlopca juz udalo mi sie nastawic ze Karolinka mnie tak wiecznie bije od srodka:)

Pola trzymam kciuki za blizniaki zeby wszystko bylo w dalszym ciagu ok:)

Kiniorek swietna fryzurka:)

Milego dnia wszystkim zycze:)

basia1987, pOla34 lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! U mnie brzydko, ale chociaż ciepło :)
    Kiniorek, nie martw się, ja mam już 6+ a jestem półtora tygodnia wcześniej. Trochę mnie zdołowalyście co prawda, że najwięcej się w 3 trymestrze tyje, ale no cóż. Podniosłam sobie limit z 10 na 15 i jest git 😁

Zimri, brunetka91 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo ja pracuje ponad 5 lat i miałam przerwę na urodzenie dziecka. Mąż pracuje. Powiem ci że moja codzienna radością jest słuchanie radia w drodze do pracy. Wkoncu coś co nie śpiewa o ogórku hehe :)

KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Właśnie czytałam. Faktycznie to chyba profesjonalistka w tym zakresie. Ale miałam jeszcze na myśli tego lekarza dzisiaj który Cię podbudował ? Czy to tez jakaś doświadczona osoba ?
    Byłam u profesora Marka Sanaka. Z tego co czytam to ma bogate doświadczenie więc mam nadzieję że wie co mówi :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, pobudka, myslalam, ze bede miala co czytac do sniadania,a tu chyba wszyscy jeszcze spią, u nas tez deszczowo ale cieplo, dzisiaj mlody poszedl do przedszkola bez problemu, wiec bez stresu. Ja sie wybieram na shopping do apteki, bo nie bede miala co jesc w poludnie ;) i musze dokupic pare rzeczy na to jutrzejsze sprzatanie ;). Jak bardzo trzeba posprzatac przed taka panią :P?
    Kto tam dzisiaj wizytuje- kciuki.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja zawsze w miare ogarniam:-) by nie pomyślała że syfiara heehhe. Wiec niby porządek jest ale taki na wierzchu.
    Ale ona tak sprząta dokładnie. W szafkach, piekarnik, lodowka za kanapą, żyrandol, na szafkach kurze. Czyli takie rzeczy ktore ja robię zbyt żadko.

pOla34 lubi tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd skończyłam liceum też ciągle pracowała w żłobkach 😉 ale jednak tam też jest jakiś kontakt z dorosłymi osobami i już jest inaczej.
    A powiedz na jakiej jesteś zasadzie z dzieckiem w żłobku ?
    Płacisz całość/pol/ nic 😁?
    Ja miałam cicha nadzieję,że z małym pójdziemy razem do żłobka państwowego, ale po 2 latach oczekiwan jesteśmy na 115 miejscu 🤷🤦

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym jakoś się nie wczuwala 😁 trochę z wierzchu. A właśnie jak wygląda to cenowa u Was ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak wlasnie planowalam troche z wierzchu, zeby sie nie przewrocila od drzwi :P. Przeciez nie moge sprzatac :P, wie jaka jest sytuacja, wstydzic sie nie zamierzam, z reszta nie jest chyba az tak zle. Gdyby bylo super nie potrzebowalabym pomocy ;). Moja bierze 20/h, z tego co sie orientowalam to raczej dobra cena, panie z Ukrainy chca tyle samo, zglosila sie gwiazda co chciala 30 ale jakos w kontakcie mi nie lezala. Jeszcze pewnie zalezy od lokalizacji, duze miasta, okolice duzych miast to chyba trzeba tak liczyc. Z reszta to w sumie ciezka robota.
    Jakbyscie potrzebowaly to dzisiaj darmowy dzien dostawy w apteka gemini, przypadkiem odkrylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:43

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dzisiaj;-)
    Nareszcie przyszla kolej i na mnie;-)
    Poprosze kciuki o 15-30

Kasiulina, pOla34, Cabrera, Karooo93, Aguuula;2525, adella1, moni05, Kookosowa, japonka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika trzymam mocno:)

Dominika32 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie,że pojawił się wątek luty 2020? Jak to szybko leci ;)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dzisiaj tez:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Spirit Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja odkąd skończyłam liceum też ciągle pracowała w żłobkach 😉 ale jednak tam też jest jakiś kontakt z dorosłymi osobami i już jest inaczej.
    Ja miałam cicha nadzieję,że z małym pójdziemy razem do żłobka państwowego, ale po 2 latach oczekiwan jesteśmy na 115 miejscu 🤷🤦
    Ja jako dyrektor (nie właściciel,normalna rekrutacja na stanowisko nie mój własny) mogłam wziąć swoje ale jedyny przywilej to było zapewne miejsce w grupie. Płacić musiałabym tak samo jak każde inne dziecko.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Gratuluję dobrych wiadomości na wizytach dziewczyny! Ja dzisiaj wizytuje o 18 nastej u swojego gina.Połówkowe dopiero 7 czerwca.Nerwy mam straszne aż z tych nerwów wzięłam się za prasowanie!Nie wiem czy mogę myć okna? Dzisiaj na wizycie jak nie zapomnę to zapytam. U mojego męża pani do sprzątania nie mieści się w głowie nawet gdy pracowałam na półtora etatu(nocki,doby, weekendy itd) Mam nadzieję że do końca ciąży sama jakoś wszystko ogarnąć bo na pomoc nikogo nie mam co liczyć. Miłego dnia i dobrych wiadomości dla wszystkich.

Kookosowa, Dominika32 lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Wiecie,że pojawił się wątek luty 2020? Jak to szybko leci ;)

Mam córkę z lutego 2017. Charakteru nie można jej odmówić😀

Kasiulina lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:

Mialam umowę z szefową że wrócę do pracy po pół roku i będę mogła ją brać że sobą. Nie płacę za miejsce. :) Jest pod moją opieką w śród dzieci więc one na tym nie tracą. Pracuje w małym żłobku i nie ma dużej grupy.
    Co do drugiego już tak nie zrobię bo od dawna chciałam zmienić pracę, więc ciąża nam się na pożegnanie trafiła :) teraz macierzyński i po roku żłobek a ja chciałam zacząć gdzieś indziej. Po tylu latach już chce się zmiany miejsca :)

ammarylis lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula a to będzie rok przestępny. Ciekawe ile się urodzi 29 lutego :)
    Moja córka jest 2016 i też była ta obawa na forum co to będzie jak zamiast na 1 marca zacznie się 29 lutego hehe. Ja na szczęście miałam termin na koniec marca więc mniej się tym stresowałam :)

Kasiulina lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wpadam świeżo ze szkolenia o prawie pracy dla rodziców i przyszłych rodziców, wreszcie wiem o co chodzi z tymi wszystkimi macierzyńskimi, rodzicielskimi i wychowawczymi, kto za co płaci i ile. Ulżyło mi, że jednak u nas pracodawca a nie ZUS wszystko wypłaca, bo wcześniej na działalności czekałam na chorobowe chyba 1,5 miesiąca. No i mam jeszcze trochę czasu na decyzję ale wstępnie myślę, żeby wziąć łącznie rok. Kiedyś myślałam że wrócę do pracy jak najszybciej, jak to się zmienia :)
    Ps od 4 dni nadal smyranie i czasem lekkie stukanie w brzuchu, to chyba Miś się ujawnił na Dzień Matki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 12:57

ammarylis, Cabrera, Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do zamierzacie po macierzynskim?niania, babcia czy żłobek? Wiem że to jeszcze bardzo dużo czasu, ale sama się zastanawiam co zrobię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:15

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ