Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Monka! Cudownego i pięknego dnia, oby zapadł na zawsze w pamięć :*
Agula super że taki dorodnyzdrowy chłopak!
A ja mam pytanie. Od rana mam kłucie w dolnej części macicy. Tak po samym środku podbrzusza. Nospa czy paracetamol? Kłuje i a wychodzimy i nie chce, żeby co chwila mnie bolałonie jest to ciągły ból tylko taki od czasu do czasu.
Aguuula;2525, moni05 lubią tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Hej
BASIU a w ktorym tygodniu jesteś dokladnie?
Hipotrofia wcale tak groznie nie brzmi. W sensie wtedy rodzą się małe dzieciaczki ale wyrownują wszystko. No i też można troche podtuczyć nawet dietą. Ważne by przepływy dobre były. To jest dobra wiadomość mi sie wydaje
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:Ja po konsultacji w szpitalu. Prawdopodobnie to wczesna hipotrofia takie jest podejrzenie... wdrożyli leki acard i neoparin. Muszę być pod stałą opieką u nich. Wizyty narazie co kilka dni. Badania przepływów i jeszcze nie wiem co.... póki co muszę się modlić by mały się nie zatrzymał no i żeby jak najdłużej donoscić ciążę, każdy tydzień będzie na wagę złota. Ale mały słabo przybiera. Dziś tylko 270g a dwa tygodnie temu było 200g....
Basiu, trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Niech Filip rośnie i zostanie w brzuchu jak najdłużej. -
adella1 wrote:Basiu, trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Niech Filip rośnie i zostanie w brzuchu jak najdłużej.
Będzie dobrze. Każda z wieści jest lepsza niż poprzednia więc.i nadzieja większa. Oby leki pomogły.Olala lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak to możliwe ze kiedy robili mi usg w szpitalu łożysko było na tylniej ścianie, później nasz lekarz tez mówił ze na tylniej. Dzis na połówkowych inny lekarz powiedział że łożysko jest na przedniek ścianie... Zostawiłam to bez komentarza.
No i łożysko jest cały czas nisko... Nic sie jednak nie podnosi. Jesli w 30 tyg będzie też tak samo to cc.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Karooo93 wrote:Wziewki można w ciąży? Ja też mam na trawy, więc kicham po 100 razy dziennie do tego łzawiące i swędzące oczy 😐😣
Póki co ratuję się wapnem i czymś na oczy.
Tak, można różne leki, po konsultacji z alergologiem które wyrzadzaja mniej szkód niż powikłania bez tych leków . Tzn. W moim przypadku, a ja miewam duszności to taki zwykły budezonid to konieczność, niewiele się wchłania. Ale gorszym skutkiem byłoby niedotlenienie mnie co w następstwie dla dziecka też było by to nie ok. Więc dużo nie pomaga ale też nie powinno szkodzić. I mam mniejszy kaszel po tym.
Co do hipotrofi, to Mamaginekolog urodziła dziecko co prawda ok 1 kg. Jest u niej na stronie fajny artykuł, przeczytaj sobie
-
nick nieaktualny
-
Brunetka, no nieźle! Niby u mnie nie ma znaczenia na której ścianie to łożysko ale wiesz, jestem ciekawa kto ma rację...
A Ty jak się czujesz?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Witajcie w ten piękny dzień.
Moni wszystkiego co najlepsze. I najpiękniejszego prezentu w październiku.
Basia, tez uważam ze te informacje to dobre wiadomości. Maluszek walczy dzielnie i dalej będzie walczył. Ty masz pępowinę dwunaczyniowa to może dlatego trochę mniej mu jedzonka dopływa. Ja miałam 1,5 tygodnia różnicy miedzy badaniami i mały przybrał 80 gram. Tez szału nie ma. W pierwszym badaniu główka na 18 tygodni a 1,5 tygodnia później na 23 tygodnie. I różnica miedzy głowa a noga 3 tygodnie. Także trudno tym lekarzom wierzyć w cokolwiek. No i stres się włącza. Lozysko tez na jednym badaniu nisko na drugim wysoko ...
A czujesz już ruchy ?
Mój dzisiaj wali po szyjce ze sobie miejsca nie mogę znaleść. Kłuje mnie już nawet sama nie wiem gdzie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Witajcie w ten piękny dzień.
Moni wszystkiego co najlepsze. I najpiękniejszego prezentu w październiku.
Basia, tez uważam ze te informacje to dobre wiadomości. Maluszek walczy dzielnie i dalej będzie walczył. Ty masz pępowinę dwunaczyniowa to może dlatego trochę mniej mu jedzonka dopływa. Ja miałam 1,5 tygodnia różnicy miedzy badaniami i mały przybrał 80 gram. Tez szału nie ma. W pierwszym badaniu główka na 18 tygodni a 1,5 tygodnia później na 23 tygodnie. I różnica miedzy głowa a noga 3 tygodnie. Także trudno tym lekarzom wierzyć w cokolwiek. No i stres się włącza. Lozysko tez na jednym badaniu nisko na drugim wysoko ...
A czujesz już ruchy ?
Mój dzisiaj wali po szyjce ze sobie miejsca nie mogę znaleść. Kłuje mnie już nawet sama nie wiem gdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:11
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Kurde dziewczyny, mam taki za przeproszeniem gowniany czas, że nie wiem. Powiedzcie mi czy ja mam rację czy to moje hormony ciążowe tak głupieją. Już kilka razy podczas naszego związku przyłapałam męża, że przegląda profil swojej byłej. Nie wiem po cholere, ona ma już swoją rodzinę, a on zawzięcie co jakiś czas sprawdza jej profil. Próbował to wykasowac, ale mu nie wyszło. Jesteśmy 8 lat razem. Zrobiłam taka awanturę, że aż dostałam skurczy
potrzebuje trzezwej oceny czy mam rację czy moje hormony przesadzają. Co myślicie?
-
sunshine03 wrote:Temat już poruszany wielokrotnie. Skoro masz już zdanie na ten temat to nie wiem, po co pytasz
-
Hej dziewczyny, czytałam sobie ale nie było za bardzo o czym pisać, taki jakiś tydzień, wczoraj złapałam jakieś zatrucie, dzisiaj ból głowy, mąż przeziębiony od 2 dni więc jak z dzieckiem
Ale z dobrych rzeczy to dziś początek 20 tygodnia, miałam wizytę u gina po 5 tygodniach, nadal wszystko wygląda dobrze z szyjką, PH prawidłowe, mały się ruszał bardzo i machał do mnie, serce bije ponad 140
Teraz byle do połówkowych, jeszcze 11 dni. To co czuję od tygodnia to raczej ruchy bo podczas usg czułam tak samo i tam był mały.
A, i odkupiłam wielką paczkę ubranek na OLX więc już prawie wszystko mam, chociaż tak sobie myślę, że na pewno będzie za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:25
Kookosowa, ammarylis, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Kurde dziewczyny, mam taki za przeproszeniem gowniany czas, że nie wiem. Powiedzcie mi czy ja mam rację czy to moje hormony ciążowe tak głupieją. Już kilka razy podczas naszego związku przyłapałam męża, że przegląda profil swojej byłej. Nie wiem po cholere, ona ma już swoją rodzinę, a on zawzięcie co jakiś czas sprawdza jej profil. Próbował to wykasowac, ale mu nie wyszło. Jesteśmy 8 lat razem. Zrobiłam taka awanturę, że aż dostałam skurczy
potrzebuje trzezwej oceny czy mam rację czy moje hormony przesadzają. Co myślicie?
Ale tylko przegląda? Czy ze sobą piszą? I co on mowi że dlaczego to robi?
Może zwykla ciekawosc? Moze zyczy jej by byla gruba i stara:-) i sprawdza czy życzenie się spełnia? -
Olliiii wrote:Kurde dziewczyny, mam taki za przeproszeniem gowniany czas, że nie wiem. Powiedzcie mi czy ja mam rację czy to moje hormony ciążowe tak głupieją. Już kilka razy podczas naszego związku przyłapałam męża, że przegląda profil swojej byłej. Nie wiem po cholere, ona ma już swoją rodzinę, a on zawzięcie co jakiś czas sprawdza jej profil. Próbował to wykasowac, ale mu nie wyszło. Jesteśmy 8 lat razem. Zrobiłam taka awanturę, że aż dostałam skurczy
Myślę że hormony dużo robią. Ja bym wprost spytała męża dlaczego to ogląda. Ciekawość? Sentyment?
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Moni wszystkiego naj naj...!
A mnie dzis Zus szukal w pracyszefmi zadzwonil, ze sprawdzali. Ja w srode dzwonilam tam i zmienialam miejsce pobytu, moze chcieli sie upewnic czy nie kombinuje skoro w domu mnie nie ma
moni05 lubi tę wiadomość