WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My po wizycie. W badaniu u dzidziusia wszystko ok ;) Waży 520 g.
    A u mnie po krzywej niestety cukier do kontroli.. i jak wyjdzie nie za fajnie, to do diabetologa...z podejrzeniem cukrzycy ciążowej.

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta na 3 lipca :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka! Cudownego i pięknego dnia, oby zapadł na zawsze w pamięć :*

Agula super że taki dorodny ;) zdrowy chłopak!

A ja mam pytanie. Od rana mam kłucie w dolnej części macicy. Tak po samym środku podbrzusza. Nospa czy paracetamol? Kłuje i a wychodzimy i nie chce, żeby co chwila mnie bolało :/ nie jest to ciągły ból tylko taki od czasu do czasu.

Aguuula;2525, moni05 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej
    BASIU a w ktorym tygodniu jesteś dokladnie?
    Hipotrofia wcale tak groznie nie brzmi. W sensie wtedy rodzą się małe dzieciaczki ale wyrownują wszystko. No i też można troche podtuczyć nawet dietą. Ważne by przepływy dobre były. To jest dobra wiadomość mi sie wydaje
    Wg OM 22+2 ale z pomiarów 19+2... wiem że sama hipotrofia nie brzmi najgorzej. Ale właśnie ważne jest to by sie mały w pewnym momencie nie zatrzymał i żeby rósł. No i żeby utrzymać ciążę jak najdłużej :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Ja po konsultacji w szpitalu. Prawdopodobnie to wczesna hipotrofia takie jest podejrzenie... wdrożyli leki acard i neoparin. Muszę być pod stałą opieką u nich. Wizyty narazie co kilka dni. Badania przepływów i jeszcze nie wiem co.... póki co muszę się modlić by mały się nie zatrzymał no i żeby jak najdłużej donoscić ciążę, każdy tydzień będzie na wagę złota. Ale mały słabo przybiera. Dziś tylko 270g a dwa tygodnie temu było 200g....

Basiu, trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Niech Filip rośnie i zostanie w brzuchu jak najdłużej.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu będzie napewno mały i szczupły ale zdrowy chłopaczek :) teraz tylko spokój i odpoczynek.

ManiaM lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Basiu, trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Niech Filip rośnie i zostanie w brzuchu jak najdłużej.
    Mocno trzymamy kciuki kochana:-)
    Będzie dobrze. Każda z wieści jest lepsza niż poprzednia więc.i nadzieja większa. Oby leki pomogły.

Olala lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to możliwe ze kiedy robili mi usg w szpitalu łożysko było na tylniej ścianie, później nasz lekarz tez mówił ze na tylniej. Dzis na połówkowych inny lekarz powiedział że łożysko jest na przedniek ścianie... Zostawiłam to bez komentarza.
    No i łożysko jest cały czas nisko... Nic sie jednak nie podnosi. Jesli w 30 tyg będzie też tak samo to cc.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Wziewki można w ciąży? Ja też mam na trawy, więc kicham po 100 razy dziennie do tego łzawiące i swędzące oczy 😐😣
    Póki co ratuję się wapnem i czymś na oczy.

Tak, można różne leki, po konsultacji z alergologiem które wyrzadzaja mniej szkód niż powikłania bez tych leków . Tzn. W moim przypadku, a ja miewam duszności to taki zwykły budezonid to konieczność, niewiele się wchłania. Ale gorszym skutkiem byłoby niedotlenienie mnie co w następstwie dla dziecka też było by to nie ok. Więc dużo nie pomaga ale też nie powinno szkodzić. I mam mniejszy kaszel po tym.

Co do hipotrofi, to Mamaginekolog urodziła dziecko co prawda ok 1 kg. Jest u niej na stronie fajny artykuł, przeczytaj sobie :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:20

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, no nieźle! Niby u mnie nie ma znaczenia na której ścianie to łożysko ale wiesz, jestem ciekawa kto ma rację...
    A Ty jak się czujesz?

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka no i świetny przykład że USG to tylko maszyna a lekarze tylko ludzie. To tylko pomiary i zachodzą pomyłki. :)

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten piękny dzień.
    Moni wszystkiego co najlepsze. I najpiękniejszego prezentu w październiku.
    Basia, tez uważam ze te informacje to dobre wiadomości. Maluszek walczy dzielnie i dalej będzie walczył. Ty masz pępowinę dwunaczyniowa to może dlatego trochę mniej mu jedzonka dopływa. Ja miałam 1,5 tygodnia różnicy miedzy badaniami i mały przybrał 80 gram. Tez szału nie ma. W pierwszym badaniu główka na 18 tygodni a 1,5 tygodnia później na 23 tygodnie. I różnica miedzy głowa a noga 3 tygodnie. Także trudno tym lekarzom wierzyć w cokolwiek. No i stres się włącza. Lozysko tez na jednym badaniu nisko na drugim wysoko ...
    A czujesz już ruchy ?

Mój dzisiaj wali po szyjce ze sobie miejsca nie mogę znaleść. Kłuje mnie już nawet sama nie wiem gdzie.

moni05 lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Witajcie w ten piękny dzień.
    Moni wszystkiego co najlepsze. I najpiękniejszego prezentu w październiku.
    Basia, tez uważam ze te informacje to dobre wiadomości. Maluszek walczy dzielnie i dalej będzie walczył. Ty masz pępowinę dwunaczyniowa to może dlatego trochę mniej mu jedzonka dopływa. Ja miałam 1,5 tygodnia różnicy miedzy badaniami i mały przybrał 80 gram. Tez szału nie ma. W pierwszym badaniu główka na 18 tygodni a 1,5 tygodnia później na 23 tygodnie. I różnica miedzy głowa a noga 3 tygodnie. Także trudno tym lekarzom wierzyć w cokolwiek. No i stres się włącza. Lozysko tez na jednym badaniu nisko na drugim wysoko ...
    A czujesz już ruchy ?

Mój dzisiaj wali po szyjce ze sobie miejsca nie mogę znaleść. Kłuje mnie już nawet sama nie wiem gdzie.
    Nie czuję zbytnio raczej... może jakieś delikatne pojedyńcze raz na czas ale nie jestem pewna czy to jest to. W ogóle tak mnie ponaciskała na tym usg że mnie brzuch napierdziela od rana....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:11

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, mam taki za przeproszeniem gowniany czas, że nie wiem. Powiedzcie mi czy ja mam rację czy to moje hormony ciążowe tak głupieją. Już kilka razy podczas naszego związku przyłapałam męża, że przegląda profil swojej byłej. Nie wiem po cholere, ona ma już swoją rodzinę, a on zawzięcie co jakiś czas sprawdza jej profil. Próbował to wykasowac, ale mu nie wyszło. Jesteśmy 8 lat razem. Zrobiłam taka awanturę, że aż dostałam skurczy :/ potrzebuje trzezwej oceny czy mam rację czy moje hormony przesadzają. Co myślicie?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Mandarynka Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Temat już poruszany wielokrotnie. Skoro masz już zdanie na ten temat to nie wiem, po co pytasz :)
    To, że mam jakieś swoje zdanie w tym momencie, nie oznacza, że dalej nie szukam opinii innych, zwykłych ludzi, takich jak ja, kobiet w ciąży o ich zdanie. Dla mnie to raczej normalne i logiczne.

• japonka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytałam sobie ale nie było za bardzo o czym pisać, taki jakiś tydzień, wczoraj złapałam jakieś zatrucie, dzisiaj ból głowy, mąż przeziębiony od 2 dni więc jak z dzieckiem ;) Ale z dobrych rzeczy to dziś początek 20 tygodnia, miałam wizytę u gina po 5 tygodniach, nadal wszystko wygląda dobrze z szyjką, PH prawidłowe, mały się ruszał bardzo i machał do mnie, serce bije ponad 140 :) Teraz byle do połówkowych, jeszcze 11 dni. To co czuję od tygodnia to raczej ruchy bo podczas usg czułam tak samo i tam był mały.
    A, i odkupiłam wielką paczkę ubranek na OLX więc już prawie wszystko mam, chociaż tak sobie myślę, że na pewno będzie za dużo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:25

Kookosowa, ammarylis, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kurde dziewczyny, mam taki za przeproszeniem gowniany czas, że nie wiem. Powiedzcie mi czy ja mam rację czy to moje hormony ciążowe tak głupieją. Już kilka razy podczas naszego związku przyłapałam męża, że przegląda profil swojej byłej. Nie wiem po cholere, ona ma już swoją rodzinę, a on zawzięcie co jakiś czas sprawdza jej profil. Próbował to wykasowac, ale mu nie wyszło. Jesteśmy 8 lat razem. Zrobiłam taka awanturę, że aż dostałam skurczy :/ potrzebuje trzezwej oceny czy mam rację czy moje hormony przesadzają. Co myślicie?
    Hej
    Ale tylko przegląda? Czy ze sobą piszą? I co on mowi że dlaczego to robi?

Może zwykla ciekawosc? Moze zyczy jej by byla gruba i stara:-) i sprawdza czy życzenie się spełnia?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Myślę że hormony dużo robią. Ja bym wprost spytała męża dlaczego to ogląda. Ciekawość? Sentyment?

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Moni wszystkiego naj naj...!
    A mnie dzis Zus szukal w pracy ;) szefmi zadzwonil, ze sprawdzali. Ja w srode dzwonilam tam i zmienialam miejsce pobytu, moze chcieli sie upewnic czy nie kombinuje skoro w domu mnie nie ma ;)

moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ