Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paulina2811 wrote:Jejku dziewczyny właśnie czytam na fb, że dziewczyna w 24tc urodziła, waga 480 gram.i tak się zastanawiam, że rzeczywiście u nas już bliżej niż dalej. Człowiek się nastawia na 9 miesiąc a tak naprawdę już od teraz trzeba być powoli przygotowanym...
Kurcze, biednamam nadzieję, że my wszystkie dotrwamy do 37tc. Moja znajoma w zeszłym roku urodziła dziewczynkę - 420g
pierwsze miesiące były straszne. Z godziny na godzinę słyszała inne diagnozy. Na chwilę było lepiej, żeby zaraz się wszystko posypało. Lekarze kilka razy kazali już się jej zeganc z małą. Na szczęście teraz już jest dobrze i nawet po niej nie widać, że urodziła się taka maleńka.
-
nick nieaktualny
-
paulina2811 wrote:Jejku dziewczyny właśnie czytam na fb, że dziewczyna w 24tc urodziła, waga 480 gram.i tak się zastanawiam, że rzeczywiście u nas już bliżej niż dalej. Człowiek się nastawia na 9 miesiąc a tak naprawdę już od teraz trzeba być powoli przygotowanym...2017 #1
2019 #2
-
Goemi wrote:Ja też oglądałam to łóżeczko. Bardzo mi się podoba. Tylko widziałam je na allegro, fajnie by było zobaczyć też na "żywo".
jeśli nic innego mi się nie spodoba to pewnie się na nie skuszę
-
Współczuję tej mamie stresu. Takie maleństwo. Ale jeśli silne to będzie walczyć.
Tak to jest w ciąży. Najpierw się modlisz żeby dotrwać do 12 tygodnia bo bezpiecznie potem się modlisz żeby chociaż do 25 tygodnia bo 600 gram i jest szansa na przeżycie a potem się modlisz żeby jak najdłużej siedziało żeby zdążyło się dobrze rozwinąć.
A gdy wybija 39 tydzień to robisz wszystko żeby w koncu wylazło hehe
_nova, Karooo93 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny a jakie bierze się łóżeczko? Tzn wymiar? Bo spodobało mi się dzisiaj w smyku jedno i ma 120na60. Chyba już nie chce innego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f36c920e9983.jpg
My mamy takie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38112757bea0.jpg
Gaba mógłby jeszcze spać w nim z rok ale kupimy mu już łóżeczko dla toddlera a to odziedziczy Dani.
moni05, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Hej hej 😊
Od 8:30 połówkowe usg + genetyk, to się ogarniam z młodą.
Kciuki za pozostałe wizytujące dzisiaj dziewczyny. ✊🏻✊🏻
Miłego dnia 😊przedszkolanka:), Kookosowa, KasiaP, sunshine03, wiktoriaa, Cabrera, japonka, Kasiulina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Ta dziewczynka o której wczoraj pisałam nie przeżyła..
Ja to się zawsze zastanawiam z wcześniaka mi skąd natura wie że jest ich kilka. W sensie ciąża pojedyncza urodzona wcześnie i dziecko często ma widoczne objawy wcześniaCtwa A np trojaCzki dość szybko gonią rówieśników.2017 #1
2019 #2
-
Kciuki za wizyty ✊🏻 ja też dzisiaj wizytuje 🙂
Dziewczyny te które kupują dostawki, kupujecie już też łóżeczko? Czy dopiero jak będzie potrzebne?moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w pięknym dniu. Dziś i ja wizytuje usg u lekarza z dobrym sprzętem. Teraz jadę odaac krew i mocz 😂 dziewczyny jak macie z ruchami dziecka mam 21+1i naprawdę tragedia, już nie wiem czy fuzje czy sobie wkrecam baaardzo delikatne wieczorem i nie zawsze.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Kciuki za wizyty ✊🏻 ja też dzisiaj wizytuje 🙂
Dziewczyny te które kupują dostawki, kupujecie już też łóżeczko? Czy dopiero jak będzie potrzebne?ale materac kupię nowy na wiosnę. Wiec mam bez, owinięte streczem i na strychu
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019