Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni, piękne ubranka. Ja chyba tez z tych co lubią stonowane. Dla mnie to najlepiej białe. Ale dostałam wielka pakę od siostry o tam jest jeden wielki mix kolorów. Trochę poniszczonych wiec nie ucieszyły mnie tak bardzo.
Trochę się zmartwiłam ta rozmiarówka bo odzalowalam i zamówiłam ubranka u mamyginekolog na 56. Ktoś pisał ze super jakość no i kupiłam. I teraz tak kminie ze są drogie a będą na krótko.
Mnie gardło boli. Taki standard jak się zaczyna klimatyzacja.
Mi tez brzuch wywaliło. Nie czuje sie z tym dobrze. Mam bardzo napiety od samej góry. Nie wiem czy to normalne. Nie wiem jak on się będzie dalej naciągał jak mi się już skóra kończy.
Z tym żelazem to spokojnie. Dwie tabletki dziennie to chyba tez bez potrzeby. Wg mnie również ważniejsze żeby dołożyć witaminę c. Duże dawki żelaza z suplementów zle działają na organizm. Problemem jest przyswajanie np magnezu a on tez jest ważny w ciąży. Te dwa pierwiastki się bardzo nie lubią. Powalcz tez dieta. Kakao, pokrzywa, pestki dyni, ciemna czekolada. My kobiety jesteśmy niecierpliwe i wszystko chcemy szybko a tutaj niestety potrzeba trochę czasu.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja do szpitala dla Gaby miałam zoltego pajaca w małpki. Taki odcień słoneczny. Wyróżniał się bo reszta chłopców wszyscy błękit. Teraz dla Daniela mam przygotowanego czerwonego pajaca w rowerki. Już nie pamiętam większość pajacow. Jak się przeprowadzimy w sierpniu do domu to wyciągnę i zacznę prac i prasowac.
-
Dreamer wrote:Moni, piękne ubranka. Ja chyba tez z tych co lubią stonowane. Dla mnie to najlepiej białe. Ale dostałam wielka pakę od siostry o tam jest jeden wielki mix kolorów. Trochę poniszczonych wiec nie ucieszyły mnie tak bardzo.
Trochę się zmartwiłam ta rozmiarówka bo odzalowalam i zamówiłam ubranka u mamyginekolog na 56. Ktoś pisał ze super jakość no i kupiłam. I teraz tak kminie ze są drogie a będą na krótko.
Mnie gardło boli. Taki standard jak się zaczyna klimatyzacja.
Mi tez brzuch wywaliło. Nie czuje sie z tym dobrze. Mam bardzo napiety od samej góry. Nie wiem czy to normalne. Nie wiem jak on się będzie dalej naciągał jak mi się już skóra kończy.
Z tym żelazem to spokojnie. Dwie tabletki dziennie to chyba tez bez potrzeby. Wg mnie również ważniejsze żeby dołożyć witaminę c. Duże dawki żelaza z suplementów zle działają na organizm. Problemem jest przyswajanie np magnezu a on tez jest ważny w ciąży. Te dwa pierwiastki się bardzo nie lubią. Powalcz tez dieta. Kakao, pokrzywa, pestki dyni, ciemna czekolada. My kobiety jesteśmy niecierpliwe i wszystko chcemy szybko a tutaj niestety potrzeba trochę czasu.
Rozmiar 56 Gaba nosił 2 tyg tylko. W ogóle to rozmiary przeskakiwwal tak szybko, że dopiero te na 86 mógł ponosić trochę dłużej. Tych na 68 to nawet nie wiem kiedy miał bo praktycznie z 62 przeskoczyć mi na 74.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dreamer, ja czekam na dostawę bodziakow, ale kupię je na 68 😋 właśnie dlatego, że ciut drogie. Chociaż body może nie jak za trójpak 74zl. Gorzej ten zestaw na przebranie.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Przedszkolanka, w sumie właśnie nie tak dużo, bo 230xp stu 10 bodziakow z długim, dwa bez rękawów, 2 smoczki i dwie pary spodenek. Sporo jak za taka kwotę 😋 nich kupi taniej podobnej jakości to pogadamy 😁 a kupic trzeba.
musi na klate brać haha
Dreamer śmieję się,ale niestety- dziecko kosztuje a kupić jak Moni pisze i tak trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:02
moni05 lubi tę wiadomość
-
A moj syn chociaż urodził się długi na 55 CM to ubranek na 56 musialam szybko domawiać bo 3 tygodnie nie przybierał prawie wcale. Miałam dużo na 62 bo wszyscy mówili nie kupuj tych najmniejszych bo wyrośnie a on w nich tonął. Z kolei moja bratowa urodziła w terminie dziecko o masie 2450 i cała rodzina biegała po galeriach i szukała rzeczy na 48 cm! doslownie jak na lalke. Na usg wszyscy dawali jej co najmniej 3kg!Także powiem Wam że wszystko się okaże w październiku bo przewidzieć wszystkiego mie można!
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaga, czuje się sama se sobą dokładnie tak samo
Ja z zakupów na razie planuje sobie te duże wydatki: wózek, śpiworki, otulacze, mata, etc...robię listę tych rzeczy, które skradły mi serce, a później będę je zamawiała w tajemnicy przed eM.- on przecież nie musi wiedzieć co ile kosztowało 😂przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość
-
Ja jakoś taka zagubiona jestem z tymi zakupami... W ogóle się ogarnąć nie potrafię...
Planowałam w lipcu iść i dokupić tego co brakuje na 56. Bo 62 mam parę i jeszcze w piwnicy u rodziców jest walizka. Ale tam pojadę chyba dopiero pod koniec czerwca...
Ktoś jeszcze puchnie w taką pogodę czy samotna jestem? -
Wiktoria, 120x60 to standardowy rozmiar łóżeczka 😊
Ja kupuje lionelo toon 3w1 na razie a ono ma „tylko” 90 cm długościwiktoriaa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny a jakie bierze się łóżeczko? Tzn wymiar? Bo spodobało mi się dzisiaj w smyku jedno i ma 120na60. Chyba już nie chce innego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f36c920e9983.jpg -
nick nieaktualnyDreamer nie wiadomo, jakie duże się dziecko urodzi tak naprawdę
ja kupiłam 62 pełen zestaw wszystkiego, bo to na pewno się przyda, a na 56 mam mniej sztuk. Kupiłam od mamyginekolog zestaw 90stopni, wiec tam jest po 1 sztuce pajaca, body a oprocz tego na 56 mam kilka body, 2 pary spodenek, więc dokupie na 56 jakies pajace jeszcze.
Jeśli dziecko urodzi się małe, a mialabym tylko te ciuszki na 62 to będzie ciężko zaraz po porodzie biegać i dokupować mniejszy rozmiar, skoro trzeba je jeszcze wyprać i uprasować zanim dziecko założy.
Jeśli 56 się nie przyda, najwyżej sprzedam na olxieale wolę być przygotowana
Co do prania i prasowania to nie wiem jeszcze, ale myślę, że na koniec lipca chcialabym mieć to ogarnięte (u mnie to będą 2 miesiące przed terminem porodu)ammarylis lubi tę wiadomość
-
u nas 56 długo służyło , teraz kolosa też nie urodzę
łóżeczko bedziemy zamawiać w lipcua pranie,prasowanie w sierpniu/wrześniu, łącznie z torbą
póki co Kiniorek jak Ty nie ogarniam ciuszków,muszę przysiąśc do tego na spokojnie, ale w czwartek jeszcze będę mieć więcej od koleżanki to wtedy może się za to wezmę
ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Kiniorek mi koleżanki mówiły, żeby pieluch w rozmiarze 1 kupić jedną albo dwie paczki, bo więcej się może nie przydać. Za to śmiało można kupić zapas rozmiaru 2
sunshine03 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Moni, w jakim rozmiarze kupiłaś te półśpiochy? Ja chciałam kilka takich kupić i jakieś spodnie ale nie wiem czy jest sens brać r. 56 skoro niby nie można na początku zakładać takich zanim kikut nie odpadnie. Sama nie wiem, jestem niedoswiadczona
nie moga byc to takie dresiki z cienka gumka
Olliiii lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny właśnie czytam na fb, że dziewczyna w 24tc urodziła, waga 480 gram.i tak się zastanawiam, że rzeczywiście u nas już bliżej niż dalej. Człowiek się nastawia na 9 miesiąc a tak naprawdę już od teraz trzeba być powoli przygotowanym...Paulina
-
nick nieaktualny