WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, piękne ubranka. Ja chyba tez z tych co lubią stonowane. Dla mnie to najlepiej białe. Ale dostałam wielka pakę od siostry o tam jest jeden wielki mix kolorów. Trochę poniszczonych wiec nie ucieszyły mnie tak bardzo.
    Trochę się zmartwiłam ta rozmiarówka bo odzalowalam i zamówiłam ubranka u mamyginekolog na 56. Ktoś pisał ze super jakość no i kupiłam. I teraz tak kminie ze są drogie a będą na krótko.

Mnie gardło boli. Taki standard jak się zaczyna klimatyzacja.

Mi tez brzuch wywaliło. Nie czuje sie z tym dobrze. Mam bardzo napiety od samej góry. Nie wiem czy to normalne. Nie wiem jak on się będzie dalej naciągał jak mi się już skóra kończy.

Z tym żelazem to spokojnie. Dwie tabletki dziennie to chyba tez bez potrzeby. Wg mnie również ważniejsze żeby dołożyć witaminę c. Duże dawki żelaza z suplementów zle działają na organizm. Problemem jest przyswajanie np magnezu a on tez jest ważny w ciąży. Te dwa pierwiastki się bardzo nie lubią. Powalcz tez dieta. Kakao, pokrzywa, pestki dyni, ciemna czekolada. My kobiety jesteśmy niecierpliwe i wszystko chcemy szybko a tutaj niestety potrzeba trochę czasu.

moni05 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala dla Gaby miałam zoltego pajaca w małpki. Taki odcień słoneczny. Wyróżniał się bo reszta chłopców wszyscy błękit. Teraz dla Daniela mam przygotowanego czerwonego pajaca w rowerki. Już nie pamiętam większość pajacow. Jak się przeprowadzimy w sierpniu do domu to wyciągnę i zacznę prac i prasowac.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się nie wtrąca do wydatków na dziecko. Mam wolna rękę. Pracuje, zarabiam wiec nie mam żadnych oporów zeby wydawać. Ale jak słyszy ceny po 5000 pln za wózek to go trochę szokuje :)

moni05 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moni, piękne ubranka. Ja chyba tez z tych co lubią stonowane. Dla mnie to najlepiej białe. Ale dostałam wielka pakę od siostry o tam jest jeden wielki mix kolorów. Trochę poniszczonych wiec nie ucieszyły mnie tak bardzo.
    Trochę się zmartwiłam ta rozmiarówka bo odzalowalam i zamówiłam ubranka u mamyginekolog na 56. Ktoś pisał ze super jakość no i kupiłam. I teraz tak kminie ze są drogie a będą na krótko.

Mnie gardło boli. Taki standard jak się zaczyna klimatyzacja.

Mi tez brzuch wywaliło. Nie czuje sie z tym dobrze. Mam bardzo napiety od samej góry. Nie wiem czy to normalne. Nie wiem jak on się będzie dalej naciągał jak mi się już skóra kończy.

Z tym żelazem to spokojnie. Dwie tabletki dziennie to chyba tez bez potrzeby. Wg mnie również ważniejsze żeby dołożyć witaminę c. Duże dawki żelaza z suplementów zle działają na organizm. Problemem jest przyswajanie np magnezu a on tez jest ważny w ciąży. Te dwa pierwiastki się bardzo nie lubią. Powalcz tez dieta. Kakao, pokrzywa, pestki dyni, ciemna czekolada. My kobiety jesteśmy niecierpliwe i wszystko chcemy szybko a tutaj niestety potrzeba trochę czasu.
    Ja też mam twardy brzuch już od góry. Organy się już poprzesuwaly bo dziecko się rozpycha.

Rozmiar 56 Gaba nosił 2 tyg tylko. W ogóle to rozmiary przeskakiwwal tak szybko, że dopiero te na 86 mógł ponosić trochę dłużej. Tych na 68 to nawet nie wiem kiedy miał bo praktycznie z 62 przeskoczyć mi na 74.

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, ja czekam na dostawę bodziakow, ale kupię je na 68 😋 właśnie dlatego, że ciut drogie. Chociaż body może nie jak za trójpak 74zl. Gorzej ten zestaw na przebranie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Przedszkolanka, w sumie właśnie nie tak dużo, bo 230xp stu 10 bodziakow z długim, dwa bez rękawów, 2 smoczki i dwie pary spodenek. Sporo jak za taka kwotę 😋 nich kupi taniej podobnej jakości to pogadamy 😁 a kupic trzeba.
    Kochana my to wiemy ,ale chłop ? :D musi na klate brać haha :D
    Dreamer śmieję się,ale niestety- dziecko kosztuje a kupić jak Moni pisze i tak trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:02

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj syn chociaż urodził się długi na 55 CM to ubranek na 56 musialam szybko domawiać bo 3 tygodnie nie przybierał prawie wcale. Miałam dużo na 62 bo wszyscy mówili nie kupuj tych najmniejszych bo wyrośnie a on w nich tonął. Z kolei moja bratowa urodziła w terminie dziecko o masie 2450 i cała rodzina biegała po galeriach i szukała rzeczy na 48 cm! doslownie jak na lalke. Na usg wszyscy dawali jej co najmniej 3kg!Także powiem Wam że wszystko się okaże w październiku bo przewidzieć wszystkiego mie można!

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, czuje się sama se sobą dokładnie tak samo :/

Ja z zakupów na razie planuje sobie te duże wydatki: wózek, śpiworki, otulacze, mata, etc...robię listę tych rzeczy, które skradły mi serce, a później będę je zamawiała w tajemnicy przed eM.- on przecież nie musi wiedzieć co ile kosztowało 😂

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś taka zagubiona jestem z tymi zakupami... W ogóle się ogarnąć nie potrafię...
    Planowałam w lipcu iść i dokupić tego co brakuje na 56. Bo 62 mam parę i jeszcze w piwnicy u rodziców jest walizka. Ale tam pojadę chyba dopiero pod koniec czerwca...

Ktoś jeszcze puchnie w taką pogodę czy samotna jestem?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie bierze się łóżeczko? Tzn wymiar? Bo spodobało mi się dzisiaj w smyku jedno i ma 120na60. Chyba już nie chce innego

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f36c920e9983.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:41

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, 120x60 to standardowy rozmiar łóżeczka 😊
    Ja kupuje lionelo toon 3w1 na razie a ono ma „tylko” 90 cm długości ;)

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria 120/60 to standardowe.

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a kiedy planujecie prać, prasować i układać te wszystkie ciuszki ? 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny a jakie bierze się łóżeczko? Tzn wymiar? Bo spodobało mi się dzisiaj w smyku jedno i ma 120na60. Chyba już nie chce innego

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f36c920e9983.jpg
    Ja też oglądałam to łóżeczko. Bardzo mi się podoba. Tylko widziałam je na allegro, fajnie by było zobaczyć też na "żywo".

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer nie wiadomo, jakie duże się dziecko urodzi tak naprawdę :) ja kupiłam 62 pełen zestaw wszystkiego, bo to na pewno się przyda, a na 56 mam mniej sztuk. Kupiłam od mamyginekolog zestaw 90stopni, wiec tam jest po 1 sztuce pajaca, body a oprocz tego na 56 mam kilka body, 2 pary spodenek, więc dokupie na 56 jakies pajace jeszcze.

Jeśli dziecko urodzi się małe, a mialabym tylko te ciuszki na 62 to będzie ciężko zaraz po porodzie biegać i dokupować mniejszy rozmiar, skoro trzeba je jeszcze wyprać i uprasować zanim dziecko założy.
    Jeśli 56 się nie przyda, najwyżej sprzedam na olxie :) ale wolę być przygotowana :D

Co do prania i prasowania to nie wiem jeszcze, ale myślę, że na koniec lipca chcialabym mieć to ogarnięte (u mnie to będą 2 miesiące przed terminem porodu)

ammarylis lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 56 długo służyło , teraz kolosa też nie urodzę :P
    łóżeczko bedziemy zamawiać w lipcu :) a pranie,prasowanie w sierpniu/wrześniu, łącznie z torbą :) póki co Kiniorek jak Ty nie ogarniam ciuszków,muszę przysiąśc do tego na spokojnie, ale w czwartek jeszcze będę mieć więcej od koleżanki to wtedy może się za to wezmę :)

ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek mi koleżanki mówiły, żeby pieluch w rozmiarze 1 kupić jedną albo dwie paczki, bo więcej się może nie przydać. Za to śmiało można kupić zapas rozmiaru 2 :)
    Też bym nie szalała z zapasami bo może się okazać że akurat ta firma uczuli ,więc lepiej najpierw sprawdzić A potem kupić ;)

sunshine03 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Moni, w jakim rozmiarze kupiłaś te półśpiochy? Ja chciałam kilka takich kupić i jakieś spodnie ale nie wiem czy jest sens brać r. 56 skoro niby nie można na początku zakładać takich zanim kikut nie odpadnie. Sama nie wiem, jestem niedoswiadczona :D
    Wszystkie koleżanki dzieciate mi mowily, ze mozna zakladac polspiochy nawet z kikutem, ale musza miec szeroki pas :) nie moga byc to takie dresiki z cienka gumka :)

Olliiii lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny właśnie czytam na fb, że dziewczyna w 24tc urodziła, waga 480 gram.i tak się zastanawiam, że rzeczywiście u nas już bliżej niż dalej. Człowiek się nastawia na 9 miesiąc a tak naprawdę już od teraz trzeba być powoli przygotowanym...

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:22

paulina2811 lubi tę wiadomość

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ