Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w końcu słońce 😊 jej jak cudownie!
Muszę się teraz zaopatrzyć w jakieś letnie sukienki, bo mieszcze się w jakieś 3 🤷
U mnie z kolei piersi nie urosły jakoś strasznie podczas karmienia,a miałam sporo mleka. Po karmieniu lepiej się nie wypowiadać jak wyglądają ... -
nick nieaktualnyNo staram sobie to jakoś racjonalnie wytłumaczyć, ale czuję się, jakby mi ktoś inne cycki przykleił
Przez to nic na mnie dobrze nie leży, został mi już dosłownie 1 stanik w który wchodzę (wszystkie inne, które kupiłam też źle leżą, musiałam poodsyłać...)
No nic, po pracy przejdę się do jakiegoś centrum i może jakieś spodenki na poprawę humoru dokupię -
Ja wczoraj próbowałam na moich spodniach i spodenkach z przed ciąży sposobu, który widziałam u mamyginekolog czyli zapinanie na gumkę do włosów, ale na większości się to nie sprawdziło 😐 może dlatego że mam bardzo nisko brzuch i ten dół mnie strasznie ciśnie. Także kupno spodenek ciążowych mnie nie ominie.
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Ja wczoraj próbowałam na moich spodniach i spodenkach z przed ciąży sposobu, który widziałam u mamyginekolog czyli zapinanie na gumkę do włosów, ale na większości się to nie sprawdziło 😐 może dlatego że mam bardzo nisko brzuch i ten dół mnie strasznie ciśnie. Także kupno spodenek ciążowych mnie nie ominie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 11:39
-
Weszłam na Lidl po bodziaki, ale jest napisane, że rozmiar 50/56 jest niedostępny online
czyli ze w sklepie normalnie będzie?
-
sunshine03 wrote:u mnie akurat sposób na gumkę się sprawdzał, ale obecnie prawie wszystkie t-shirty są za krótkie, więc odsłaniają rozporek i gumkę, także noszenie spodni w ten sposób i tak odpada
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Wg lekarza dziewczynka, a jakie jest Wasze zdanie? 😎
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50662e879b8e.jpg -
brunetka91 wrote:Wg lekarza dziewczynka, a jakie jest Wasze zdanie? 😎
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50662e879b8e.jpg
Hej. Te usg to dla mnie czary- mary😉
Opiekuje się chorym synkiem, córeczka też daje do wiwatu. I tak sobie myślę że przedszkole to wspaniała instytucja🙂
Pogoda piękna, też muszę kupić jakieś spodenki na lato. Bo ja raczej z tych co sukienek nie lubią, chociaż kto wie, może jakaś mnie skusi. -
Olliiii wrote:Weszłam na Lidl po bodziaki, ale jest napisane, że rozmiar 50/56 jest niedostępny online
czyli ze w sklepie normalnie będzie?
-
Mi biust nie urósł podczas karmienia. Były może z 2 dni gdzie się to wszystko normowalo kilka dni po porodzie gdzie były twarde jak kamienie i pełniejsze ale prsec 99,9% czasu karmienia nosiłam swoje normalne staniki. A też się bałam, że u rosną bo mam 75F.
-
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Monalisa Ty chyba ostatnio miałaś kleszcza ? Ja znalazłam dzisiaj u swojego dwulatka 😱 raczej z dzisiaj,bo nawet dobrze nie był przyczepiony i malutki. Wyjęłam go i spsikalam miejsce octaniseptem. Co dalej iść do lekarza z tym,czy czekać?
jeśli pojawi się rumień to wtedy do lekarza
Karooo93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Odebrałam wyniki i prawie miesiąc czasu brałam żelazo 2x dziennie a hemoglobina jeszcze poszła w dół
ciekawe czy będę musiała brać jeszcze więcej żelaza.
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Odebrałam wyniki i prawie miesiąc czasu brałam żelazo 2x dziennie a hemoglobina jeszcze poszła w dół
Mi lekarz mówił, że pomimo, że wielu leków z cytrusami się nie zaleca, ale właśnie żelazo dobrze popić świeżo wyciśniętym sokiem z cytrusów.
A buraki, szpinak, mięso, pestki dyni itd. zagryzać świeżą papryką (ma dużo wit. C), bo samo żelazo bez wit. C najlepiej naturalnego pochodzenia z warzyw i owoców się nie chce wchłaniać.Olliiii lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Odebrałam wyniki i prawie miesiąc czasu brałam żelazo 2x dziennie a hemoglobina jeszcze poszła w dół
Mnie lekarka mówiła, żeby się nie stresować , bo hemoglobina drgnie dopiero po ok 3 miesiącach... robiłam z ciekawości , bo mama pracuje w labie i też po miesiącu nawet troche spadła, ale biore jak brałamOlliiii lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamuśki w ten upalny dzień. Wracam z wizyty, która odbyła się z 1.5 godzinnym opóźnieniem.
Maja została Mają, wszystko dobrze, waży 336g, szyjka ma 4.32, mam pilnować diety, dużo warzyw, owoców, dużo ruchu żeby nie dopuścić do zaparć.
12 czerwca mam połówkowe i to tyle dobrze że się dziś zwolniło miejsce bo następny termin aż na lipiecKookosowa, moni05, Karooo93, brunetka91, Kotecki, Jupik, Cabrera, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny