Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też cc w 35 i też 0 mleka. Szpital cudowny ba nic nie naciskal. Dali mi laktator pocieszali poleciał na 3 dobę. Na 5 dobę przystawilam małego. Potem było różnie. Wojtek podczas karmuenua miał napięcie i odginal się w tył to była masakra. Płakał itd. Dałam radę do końca 5 miesiąca. Potem gdy dałam mm poczułam że żyje na nowo
. -
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Dziewczyny, ma któraś ciążowe spodnie lub spodenki z H&m? Jak wypada rozmiarowka? Ja przed ciążą zazwyczaj nosiłam spodnie 38,ale ciążowe już wszystko zamawiam 36 bo 38 jest za duże. A jak jest w H&m?
ja nosiłam 34/36 i spodnie ciążowe z hm mam 34
i są idealne
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Dziewczyny taki upał dzisiaj , poradzicie gdzie można kupic fajne : spodenki ciążowe (noe kupiłam w biedronce..), sukienki i spódnice maxi?
jesteś dużo szczuplejsza niż ja jeszcze, ale ja zamówiłam po taniości krótkie spodenki z gumką w pasie w sin-sayu
były po niecałe 30 zł, bo jeszcze miałam kod z newslettera na -10%. Wcześniej przymierzałam w sklepie, więc wzięłam na zapas rozmiar M (wcześniej nosiłam raczej xs, czasem s) i są super, bo nie spadają, ale jest luz i miejsce na brzuchol jeszcze jest
Sukienki takie bawelniane kupilam w reserved, ale przylegające do ciala (bodycon), ale długość midi. Sa z rozciagliwego materialu, wiec brzuch pomieszcza na pewno
W hmie stacjonarnie widziałam też tanie sukienki, po 39 zl i byly tez maxi, bawelnianeprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. My od rana pakowanie. I w drogę. Rano Pan młody dał znać że są pokoje jednak od 11 wolne więc można na spokojnie się przebrać i przygotować
Mam nadzieję że dobrze będę wyglądać w tej sukience. Wzięłam na wszelki wypadek też ta czarna. Jakbym jednak się źle czułano to miłego dnia!
moni05, KasiaP, Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:miłej niedzieli. Wiosna zagościła chyba na dobre. Ja na chwile chyba wykurzyłam mlodego z pęcherza:) ulga
U nas lato. Prawie 40 w słońcu. Ja z mężem na zmianę na dworze bo już czuję że mi słabo. Za to córka biega po podwórku i nie przeszkadza jej skwar
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:To chyba zaryzykuje i wezmę 38.. Swoją drogą 34?! Czy Ciebie w ogóle widać?
póki co 5kg na plusie. Ze mnie chudzielec. Chciałabym po ciąży mieć wagę 52-53 kg. Taki paradoks haha.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Hej
KINIOREK DOBREJ I BEZPIECZNEJ ZABAWY ŻYCZĘ.
MY z dziewczynkamj szyłyśmy spodniczki wczoraj w ramach dnia dziecka. Uwielbiam im.szyć takie rzeczy a im sprawia to dużo radości ze pomagaja:-). Te praktycznie same uszyły. Będe musiała się nauczyć szyć rzeczy dla chłopca. Wogole kupiłam wczoraj 1 ciuszki dla małego. I dziewczyny to czysta dyskryminacja rzezczy dla dziewczynek są takie ładne. Te falbanki, te kokardki
Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto? -
Uwemhe wrote:Hej
MY z dziewczynkamj szyłyśmy spodniczki wczoraj w ramach dnia dziecka. Uwielbiam im.szyć takie rzeczy a im sprawia to dużo radości ze pomagaja:-). Te praktycznie same uszyły. Będe musiała się nauczyć szyć rzeczy dla chłopca. Wogole kupiłam wczoraj 1 ciuszki dla małego. I dziewczyny to czysta dyskryminacja rzezczy dla dziewczynek są takie ładne. Te falbanki, te kokardki
Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto? -
Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto?
Oj tak. Widzę po dzieciach że żłobka. Większość chłopców nosi sztruksy albo ciemne dresy i jakas bluzke z koparką. A dziewczynki pełna gama kolorów. Ale ja wielbicielka w Pepco dla bratanka kupuję rampersy albo dresiki i są w bardzo fajnych kolorach. Takie jasne dziecięce.
Albo ostatnio trafiłam na uniseksy w Rossmanie w myszkę Miki. Kolor niebieski i obrazek myszki i według mnie i dla chłopca i dziewczynki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Uwemhe wrote:Ok. Na aliexpress są cuda dla chłopcow właśnie to o czym marzyłam:-). Czy ktoraś zamawiała? Czy one jakościowo są dobre? Czy nie ma problemow na granicy?.podekscytowałam się
.piękne są te ciuszki:-)
-
Ja synowi staram się kupować ciuszki we wszystkich kolorach. Jak widzę coś z serii chłopięce nie niebieskiego czy szarego to kupuje hehe. Tym sposobem ma i t shirt różowy i brzoskwiniowy i fioletowy
Teraz już nie narzekam bo są śliczne ogrodniczki i szorty dla chłopców. Ale jak był niemowlakiem to faktycznie te pajace były takie nijakie. I wszystko w auta lub dinozaury. Albo auta prowadzone przez Dinozaury...
-
Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto?
Ja mam odwrotnie, bardzo dużo ubranek podoba mi się dla chłopczyka, a znowu dla dziewczynki mam wrażenie, że same różowe, falbaneczki i kokardeczki i potem taka malutka dziewczynka leży w łóżeczku w tych falbanach i wygląda jak by była trzy razy większa niż w rzeczywistościMnie znowu rozczulają te malutkie kombinezony. Zakochać się można
ManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaga wrote:Ja mam odwrotnie, bardzo dużo ubranek podoba mi się dla chłopczyka, a znowu dla dziewczynki mam wrażenie, że same różowe, falbaneczki i kokardeczki i potem taka malutka dziewczynka leży w łóżeczku w tych falbanach i wygląda jak by była trzy razy większa niż w rzeczywistości
Mnie znowu rozczulają te malutkie kombinezony. Zakochać się można
-
Cześć wszystkim! U mnie upał!Co do HM to kupiłam białe spodnie ciążowe 38 i wszystko mi zjeżdża jeszcze z brzucha bo się rozciągajà, a normalnie noszę 36/38. Co do o sukienek to kupiłam sobie 3 cudowne i wcale nieciàżowe w takiej sieci sklepów Centrum Wyprzedaży. Są lekkie i przewiewne każda za około 60zł. Co do ubranek dziecięcych polecam Pinokiohttps://sklep.pinokio.net.pl/body-4 i newbee https://www.kappahl.com/pl-PL/newbie-start/ no i HM ale to dla starszych trochę.
-
Hej dziewczyny 😊 my z okazji Dnia dziecka zabraliśmy małego do Magicznych Ogrodów - miejsce super dla takich maluchów! Tunele, wróżki, zjeżdżalnie, karuzele, trampolina,a co najważniejsze woda i plaża 😁
Jasiowi bardzo się podobało!
Dzisiaj jeszcze zajechaliśmy do Kazimierza Dolnego,skwar straszny.
Ale wycieczka udana.
Teraz czekamy do długiego weekendu i jeździmy nad morze.
Zdecydowaliśmy,że w tym roku co miesiąc chociaż na weekend będziemy gdzieś wyjeżdżać to zamiast wrześniowej Chorwacji 😉
Co do karmienia piersią to nie ma co się oszukiwać, na początku boli i podobno z drugim wcale łatwiej nie jest 🤔 co prawda u mnie obyło się bez pęknięć, sutki też były dobrze przygotowane, mały ładnie ciągnąl. Nawalu nie było, a Jasio na samym cycu był do 6 miesiąca, a ogólnie karmiliśmy się do 13.