WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cc w 35 i też 0 mleka. Szpital cudowny ba nic nie naciskal. Dali mi laktator pocieszali poleciał na 3 dobę. Na 5 dobę przystawilam małego. Potem było różnie. Wojtek podczas karmuenua miał napięcie i odginal się w tył to była masakra. Płakał itd. Dałam radę do końca 5 miesiąca. Potem gdy dałam mm poczułam że żyje na nowo
    .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, ma któraś ciążowe spodnie lub spodenki z H&m? Jak wypada rozmiarowka? Ja przed ciążą zazwyczaj nosiłam spodnie 38,ale ciążowe już wszystko zamawiam 36 bo 38 jest za duże. A jak jest w H&m?
    Z hm trzeba brać ten rozmiar, co przed ciążą :) ja nosiłam 34/36 i spodnie ciążowe z hm mam 34 :) i są idealne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny taki upał dzisiaj , poradzicie gdzie można kupic fajne : spodenki ciążowe (noe kupiłam w biedronce..), sukienki i spódnice maxi?
    Przedszkolanko ja akurat ciążowych spodenek nie kupuję, bo z tym pasem ciążowym to się można ugotować :D jesteś dużo szczuplejsza niż ja jeszcze, ale ja zamówiłam po taniości krótkie spodenki z gumką w pasie w sin-sayu :) były po niecałe 30 zł, bo jeszcze miałam kod z newslettera na -10%. Wcześniej przymierzałam w sklepie, więc wzięłam na zapas rozmiar M (wcześniej nosiłam raczej xs, czasem s) i są super, bo nie spadają, ale jest luz i miejsce na brzuchol jeszcze jest ;)

Sukienki takie bawelniane kupilam w reserved, ale przylegające do ciala (bodycon), ale długość midi. Sa z rozciagliwego materialu, wiec brzuch pomieszcza na pewno :)

W hmie stacjonarnie widziałam też tanie sukienki, po 39 zl i byly tez maxi, bawelniane

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My od rana pakowanie. I w drogę. Rano Pan młody dał znać że są pokoje jednak od 11 wolne więc można na spokojnie się przebrać i przygotować :)

Mam nadzieję że dobrze będę wyglądać w tej sukience. Wzięłam na wszelki wypadek też ta czarna. Jakbym jednak się źle czuła ;) no to miłego dnia!

moni05, KasiaP, Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej niedzieli. Wiosna zagościła chyba na dobre. Ja na chwile chyba wykurzyłam mlodego z pęcherza:) ulga

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    miłej niedzieli. Wiosna zagościła chyba na dobre. Ja na chwile chyba wykurzyłam mlodego z pęcherza:) ulga

U nas lato. Prawie 40 w słońcu. Ja z mężem na zmianę na dworze bo już czuję że mi słabo. Za to córka biega po podwórku i nie przeszkadza jej skwar :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    To chyba zaryzykuje i wezmę 38.. Swoją drogą 34?! Czy Ciebie w ogóle widać? :P
    Zastanawiałam sie nad 32 :P póki co 5kg na plusie. Ze mnie chudzielec. Chciałabym po ciąży mieć wagę 52-53 kg. Taki paradoks haha.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    KINIOREK DOBREJ I BEZPIECZNEJ ZABAWY ŻYCZĘ.
    MY z dziewczynkamj szyłyśmy spodniczki wczoraj w ramach dnia dziecka. Uwielbiam im.szyć takie rzeczy a im sprawia to dużo radości ze pomagaja:-). Te praktycznie same uszyły. Będe musiała się nauczyć szyć rzeczy dla chłopca. Wogole kupiłam wczoraj 1 ciuszki dla małego. I dziewczyny to czysta dyskryminacja rzezczy dla dziewczynek są takie ładne. Te falbanki, te kokardki
    Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto?

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej
    MY z dziewczynkamj szyłyśmy spodniczki wczoraj w ramach dnia dziecka. Uwielbiam im.szyć takie rzeczy a im sprawia to dużo radości ze pomagaja:-). Te praktycznie same uszyły. Będe musiała się nauczyć szyć rzeczy dla chłopca. Wogole kupiłam wczoraj 1 ciuszki dla małego. I dziewczyny to czysta dyskryminacja rzezczy dla dziewczynek są takie ładne. Te falbanki, te kokardki
    Normalnie nie mogłam.przestać się nimi zachwycać No i dla chłopcow nuuudy dlaczego tak? Gdzie kupujecie ciuszki? Ktos kiedys wrzycił coś z aliexpres. Nigdy noe kupowałam nieczego warto?
    No niestety dla chłopca nie ma takiego wyboru ciuszków ani kolorów. Ale jak już zaczyna chodzić to można ładnie ubrać. Dla tych niemowlaków leżących ciężko. Ale nie ma tego złego. Chłopcy są tansi w utrzymaniu :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam spodenki z hm i noszę rozmiar 40,wiec zamówiłam też 40 ale okazały się tylko na teraz, ledwo się mieszcze. Wzielabym większy rozmiar

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno są tańsi. Bo mniej pokus:-) dla dzieeczynek były takie cuda że człowiek automatycznie sięgał i podziwiał:-). Kupiłabym wszystkie. A tu faktycznie był prosty wybor.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej

Oj tak. Widzę po dzieciach że żłobka. Większość chłopców nosi sztruksy albo ciemne dresy i jakas bluzke z koparką. A dziewczynki pełna gama kolorów. Ale ja wielbicielka w Pepco dla bratanka kupuję rampersy albo dresiki i są w bardzo fajnych kolorach. Takie jasne dziecięce.
    Albo ostatnio trafiłam na uniseksy w Rossmanie w myszkę Miki. Kolor niebieski i obrazek myszki i według mnie i dla chłopca i dziewczynki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Na aliexpress są cuda dla chłopcow właśnie to o czym marzyłam:-). Czy ktoraś zamawiała? Czy one jakościowo są dobre? Czy nie ma problemow na granicy?.podekscytowałam się:-).piękne są te ciuszki:-)

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ok. Na aliexpress są cuda dla chłopcow właśnie to o czym marzyłam:-). Czy ktoraś zamawiała? Czy one jakościowo są dobre? Czy nie ma problemow na granicy?.podekscytowałam się:-).piękne są te ciuszki:-)
    Ja osobiście nie kupowlama ale grudniowki kupują. Jakośc mówią że spoko. Ciężko tylko trafić z rozmiarem. Bo czasem przychodzi coś super male czasem rozmiar dobry za dwa lata a czasem akurat :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synowi staram się kupować ciuszki we wszystkich kolorach. Jak widzę coś z serii chłopięce nie niebieskiego czy szarego to kupuje hehe. Tym sposobem ma i t shirt różowy i brzoskwiniowy i fioletowy :) Teraz już nie narzekam bo są śliczne ogrodniczki i szorty dla chłopców. Ale jak był niemowlakiem to faktycznie te pajace były takie nijakie. I wszystko w auta lub dinozaury. Albo auta prowadzone przez Dinozaury...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej

Ja mam odwrotnie, bardzo dużo ubranek podoba mi się dla chłopczyka, a znowu dla dziewczynki mam wrażenie, że same różowe, falbaneczki i kokardeczki i potem taka malutka dziewczynka leży w łóżeczku w tych falbanach i wygląda jak by była trzy razy większa niż w rzeczywistości :) Mnie znowu rozczulają te malutkie kombinezony. Zakochać się można :)

ManiaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:22

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja mam odwrotnie, bardzo dużo ubranek podoba mi się dla chłopczyka, a znowu dla dziewczynki mam wrażenie, że same różowe, falbaneczki i kokardeczki i potem taka malutka dziewczynka leży w łóżeczku w tych falbanach i wygląda jak by była trzy razy większa niż w rzeczywistości :) Mnie znowu rozczulają te malutkie kombinezony. Zakochać się można :)
    Te falbanki i tiulowe spódniczki przy body nie są praktyczne dla niemowlaka. Mam 2 bratanice i pamiętam że to tylko wygląda ładnie dla matki a dziecku jest poprostu niewygodnie. Takiemu leżące przeszkadzają. W ogóle sukienki dla dziewczynek które nie chodzą też są raczej zbędnym wydatkiem. Pamietam jak bratanicom nawet tuniki do leginsow się pod plecami podwijaly.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! U mnie upał!Co do HM to kupiłam białe spodnie ciążowe 38 i wszystko mi zjeżdża jeszcze z brzucha bo się rozciągajà, a normalnie noszę 36/38. Co do o sukienek to kupiłam sobie 3 cudowne i wcale nieciàżowe w takiej sieci sklepów Centrum Wyprzedaży. Są lekkie i przewiewne każda za około 60zł. Co do ubranek dziecięcych polecam Pinokiohttps://sklep.pinokio.net.pl/body-4 i newbee https://www.kappahl.com/pl-PL/newbie-start/ no i HM ale to dla starszych trochę.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 my z okazji Dnia dziecka zabraliśmy małego do Magicznych Ogrodów - miejsce super dla takich maluchów! Tunele, wróżki, zjeżdżalnie, karuzele, trampolina,a co najważniejsze woda i plaża 😁
    Jasiowi bardzo się podobało!
    Dzisiaj jeszcze zajechaliśmy do Kazimierza Dolnego,skwar straszny.
    Ale wycieczka udana.
    Teraz czekamy do długiego weekendu i jeździmy nad morze.
    Zdecydowaliśmy,że w tym roku co miesiąc chociaż na weekend będziemy gdzieś wyjeżdżać to zamiast wrześniowej Chorwacji 😉

Co do karmienia piersią to nie ma co się oszukiwać, na początku boli i podobno z drugim wcale łatwiej nie jest 🤔 co prawda u mnie obyło się bez pęknięć, sutki też były dobrze przygotowane, mały ładnie ciągnąl. Nawalu nie było, a Jasio na samym cycu był do 6 miesiąca, a ogólnie karmiliśmy się do 13.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ