Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z karmieniem początki to koszmar. CC w 35 tc, zero skurczy i czegokolwiek co dało by sygnał w organizmie, że czas na karmienie. Pierwsza doba to szok, że córka już nie w brzuchu. Nawet jej nie widziałam i przychodzi położna. I pyta czy mam odciągnięty pokarm - myślę jaki pokarm skąd??? Próbowałam z laktatorem i po całym dniu kilka kropel. Skutki też zupełnie płaskie. Mała karmiona była strzykawką bo też nie miała odruchu ssania. Gdzieś po 3-4 dobach, moim płaczu i nerwach bo każdy z dobrą radą jak powinnam przystawiać i nic z tego nie wychodziło. Położna laktacyjna masakra. Jak zobaczyłam jak mój skarbek wypija odciągnięte moje mleko, i próbują ją dokarmić mm, a ona to mm wypluwa i jak na pstryk pojawił mi się pokarm w ilościach przekraczających zapotrzebowanie i znów problem. Pierwszy miesiąc karmiłam przez nakładki a potem już bez problemu. W sumie karmiłam rok i osiem miesięcy, aż mi dziecko powiedziało że jest duże i niechce. Trochę ją namawiałam jeszcze bo chciałam do dwóch lat ale już więcej się nie skusiła
KasiaP, ammarylis lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka ja kupiłam w Lidlu przez internet po 35 zł jedne. I są bardzo wygodne. Wzięłam.rozmiar większe bo w lato jak gorąco to nie lubię gdy mocno upięte ubranie noszę.
Dreamer nie da się gada wykurzyć. szyjka ulubiona zabawką i moje też ciągle mnie kopięna szczęście wczoraj się przewalala po całym brzuchu i dziś już jest nogami u góry i kopie mnie przy pępku
U mnie laktacja to był koszmar i 3 tygodnie macierzyństwem się nie cieszyłam. Pokarmu było bardzo mało, laktator nie ściągał więcej niż 20 ml a męczyłam cycki non stop. Judka miała za krótkie wędzidełko i nie umiała złapać piersi, raz się udało raz nie i w końcu się zraziła tak że gdy tylko widziała że ja dostawiamy to był krzyk i odwracała głowę. Od początku męczyłam na moim i dokarmialam mm. Aż w końcu dostałam gorączki z tego wszystkiego, z piersi mi krew za zaczęła lecieć zamiast mleka i mąż się wkurzył i zabrał mi laktator. I po 3 tygodniach od porodu przeszliśmy całkowicie na butelkę i nagle się okazało że mój noworodek umie się uśmiechać, nie płacze non stop i jednak śpi w nocy nawet po parę godzin. I z drugim spróbuje piersią ale napewno nie będę się tak męczyć jak z Judka.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Przedszkolanka ja kupiłam w Lidlu przez internet po 35 zł jedne. I są bardzo wygodne. Wzięłam.rozmiar większe bo w lato jak gorąco to nie lubię gdy mocno upięte ubranie noszę.
Dreamer nie da się gada wykurzyć. szyjka ulubiona zabawką i moje też ciągle mnie kopięna szczęście wczoraj się przewalala po całym brzuchu i dziś już jest nogami u góry i kopie mnie przy pępku
U mnie laktacja to był koszmar i 3 tygodnie macierzyństwem się nie cieszyłam. Pokarmu było bardzo mało, laktator nie ściągał więcej niż 20 ml a męczyłam cycki non stop. Judka miała za krótkie wędzidełko i nie umiała złapać piersi, raz się udało raz nie i w końcu się zraziła tak że gdy tylko widziała że ja dostawiamy to był krzyk i odwracała głowę. Od początku męczyłam na moim i dokarmialam mm. Aż w końcu dostałam gorączki z tego wszystkiego, z piersi mi krew za zaczęła lecieć zamiast mleka i mąż się wkurzył i zabrał mi laktator. I po 3 tygodniach od porodu przeszliśmy całkowicie na butelkę i nagle się okazało że mój noworodek umie się uśmiechać, nie płacze non stop i jednak śpi w nocy nawet po parę godzin. I z drugim spróbuje piersią ale napewno nie będę się tak męczyć jak z Judka. -
kkkaaarrr wrote:Za krotkie wedzidelko mozna (powinno sie?) podciac jeszcze zanim sie wyjdzie ze szpitala. Takiego malucha to nie boli, nie ma krwi, moze potwm dobrze ssac, a i w przyszlisci nie ma problemow z mowieniem itd.
W szpitalu tego nie zdiagnozowano. Wypuścili nas z takim. Dopiero na pierwszej wizycie u pediatry ona to zobaczyła i dostalismy skierowanie do chirurga i miała podcięte. Wiem że nie boli, nie było też krwi. Judka o tym nie pamiętano ale jak pisałam Judka na cycka reagowała histeria a po podcięciu już nie wracaliśmy do piersi.
I tak szybko bo chirurg nas pocieszał że starsze dzieci miał z zakrotkim wędzidełkiem które dopiero logopeda dostrzegł jako problem.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja żałuje, bo karmić mogłam, w sensie pokarmu było dużo, mała ładnie ssała, ale karmić nie mogłam - leczenie na serce, dla którego nie było „bezpiecznego” zamiennika. No, ale bolało. Bolało jak cholera pierwszy miesiąc. Pękały mi sutki, krew i łzy przy każdym „zasysaniu”
Mam nadzieje, ze teraz będzie lepiej. Planuje smarować sutki już miesiąc przed porodem. Taka metoda, ponoć działa 🤷🏻♀️
Mnie trzeci dzień boli tak jakby kość łonowa, ból rozchodzi się do pachwiny ale tylko z jednej, lewej, stronyspytam w piątek na wizycie o to...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć dziewczyny
U nas na wczorajszej wizycie potwierdzony chłopak - czekamy na Julka ♡
Moni-gratuluje I życzę wszystkiego najlepszego !
Co do karmienia,ja będę próbować. Z córeczka był problem,tego mleka było mało A cycki wielkie bo miseczka H.
Więc nie ma reguły.moni05, Kookosowa, Aguuula;2525, KasiaP, Goemi, japonka, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny taki upał dzisiaj , poradzicie gdzie można kupic fajne : spodenki ciążowe (noe kupiłam w biedronce..), sukienki i spódnice maxi?
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Goemi wrote:U mnie z karmieniem początki to koszmar. CC w 35 tc, zero skurczy i czegokolwiek co dało by sygnał w organizmie, że czas na karmienie. Pierwsza doba to szok, że córka już nie w brzuchu. Nawet jej nie widziałam i przychodzi położna. I pyta czy mam odciągnięty pokarm - myślę jaki pokarm skąd??? Próbowałam z laktatorem i po całym dniu kilka kropel. Skutki też zupełnie płaskie. Mała karmiona była strzykawką bo też nie miała odruchu ssania. Gdzieś po 3-4 dobach, moim płaczu i nerwach bo każdy z dobrą radą jak powinnam przystawiać i nic z tego nie wychodziło. Położna laktacyjna masakra. Jak zobaczyłam jak mój skarbek wypija odciągnięte moje mleko, i próbują ją dokarmić mm, a ona to mm wypluwa i jak na pstryk pojawił mi się pokarm w ilościach przekraczających zapotrzebowanie i znów problem. Pierwszy miesiąc karmiłam przez nakładki a potem już bez problemu. W sumie karmiłam rok i osiem miesięcy, aż mi dziecko powiedziało że jest duże i niechce. Trochę ją namawiałam jeszcze bo chciałam do dwóch lat ale już więcej się nie skusiła
Goemi u mnie podobnie, CC w 32 tyg, pierwszy dzień leżałam i wszystko bolało, na drugi dzień zaczęłam przygodę z laktatorem ale nic nie leciało, dopiero 3 dnia poszła siara i to moze z 5ml , potem już coraz więcej po 15-20ml. Jak córka była karmiona mm strzykawka to jadła po 2-5ml , a jak tylko dostała moje to na drugi dzień od razu porcje po 20ml i tak z każdym dniem więcej i to mi dalo powera i chęć do randek z laktatorem ☺ nawalu nigdy nie miałam - po 6tyg pokarm zanikl. Teraz mam dużo bardziej napuchniete piersi i zastanawiam się czy przełoży się to na ilość pokarmu.
No i u mnie id początku butelka bo mała miała niewydolność oddechowa i przy cycku się męczyła, spadało tętno bo się męczyła i na początku też tak było z butelka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 23:07
Goemi lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Przedszkolanka, takie sukienki-worki są w H&M i Reserved na pewno od 30 do 40 zł, różne wzory. Jeśli o taki krój Ci chodzi. Ja sobie chwale, mi już jest gorąco i już przy tych 25-26 stopniach w tym chodzę... powyżej 30 to chyba w bikini będę po mieście chodzić 😋
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, ma któraś ciążowe spodnie lub spodenki z H&m? Jak wypada rozmiarowka? Ja przed ciążą zazwyczaj nosiłam spodnie 38,ale ciążowe już wszystko zamawiam 36 bo 38 jest za duże. A jak jest w H&m?
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, ma któraś ciążowe spodnie lub spodenki z H&m? Jak wypada rozmiarowka? Ja przed ciążą zazwyczaj nosiłam spodnie 38,ale ciążowe już wszystko zamawiam 36 bo 38 jest za duże. A jak jest w H&m?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Ja nosiłam 34, takie też kupiłam w h&m i są dobre.
-
Dziewczyny, 600 stron 😱 już od ponad 100 jestem z Wami. Co do HM brała bym ten sam rozmiar co przed ciążą. Ja trochę na boczkach przybrałam, więc biorę nawet rozmiar większe.
W ogóle patrzcie co na sąsiednim bloku wypatrzyłam 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1f0b92fbcd5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 07:45
przedszkolanka:), Kookosowa, ManiaM, Zimri, Kotecki, brunetka91, Neroli, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Hej
Moni właśnie nie chce worków,bo mam taką jedna i źle mi w niej ;p zamówilam w hm dwie sukienki i spodenki (rozmiar 34 ale się wahalam czy nie 32,zobaczymy jakie beda).
Dzisiaj mamy dzień dziecka na wsi,wiec popołudniu idziemy (oj będą ploty😀😀) ale na taką pogodę nie mam sie w co ubrac 😣
Miłego dnia!moni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny taki upał dzisiaj , poradzicie gdzie można kupic fajne : spodenki ciążowe (noe kupiłam w biedronce..), sukienki i spódnice maxi?
przez internet) po 39,99, nieciążowe ale na brzuch super, wrzucam foto - ta guma mi wypada powyżej talii więc nie przeszkadza. I spodnie bardzo lekkie z materiału z HM Mama za 79 zł, mają po prostu bardzo szeroką gumę w pasie: https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0510074012.html
Po więcej mam plan wybrać się do sklepów typu India shop
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7b21df38849.jpg
Ja już muszę wszystko brać 40/M czyli rozmiar więcej niż przed ciążą, głównie przez biust no i też na uda i tyłek wskoczyło przez zmianę diety (ech ten chleb)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:49