WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ok. Na aliexpress są cuda dla chłopcow właśnie to o czym marzyłam:-). Czy ktoraś zamawiała? Czy one jakościowo są dobre? Czy nie ma problemow na granicy?.podekscytowałam się:-).piękne są te ciuszki:-)

Ja zamawiałam na Ali. To co mi przyszło to jakość super. 100% bawełny i to takiej mięciutkiej. Ale ja czytam opinie i przede wszystkim dokładnie oglądam zdjęcia te które ludzie wrzucają. Inna sprawa ze ja zamawiałam rzeczy które wcale tanio nie wyszły. Ceny porównywalne do polskich sieciówek. Napewno nie zamawiaj bardzo tanich rzeczy. I takich bez opini klientów. AliExpress to chińskie Allegro wiec różnie można trafić. Porównując np do pepco gdzie tez chińszczyzna to ja na Ali trafiłam o niebo lepiej ale tez znacznie drożej. Nie kupisz na Ali bodziakow za 5 zł. Mi się zakupy mega udały wiec będę dalej eksperymentować bo wzory maja znacznie ciekawsze. Ale liczę się z tym ze napewno się na czymś przejadę. Dlatego nie zamówiłam dużo naraz tylko sukcesywnie.

• japonka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja synowi staram się kupować ciuszki we wszystkich kolorach. Jak widzę coś z serii chłopięce nie niebieskiego czy szarego to kupuje hehe. Tym sposobem ma i t shirt różowy i brzoskwiniowy i fioletowy :) Teraz już nie narzekam bo są śliczne ogrodniczki i szorty dla chłopców. Ale jak był niemowlakiem to faktycznie te pajace były takie nijakie. I wszystko w auta lub dinozaury. Albo auta prowadzone przez Dinozaury...

U mnie na początek ubranka będą dość neutralne czyli szare, niebieskie, beżowe i podobne, ale z większymi rozmiarami poszaleję :) Ogólnie mam plan ubierać w to co sama noszę mniej więcej kolorystycznie, tak samo jak dziewczynki bym nie ubierała w róże. Granatowy i szary noszę ;) ale też zielony albo musztardowy uwielbiam.
    Wczoraj robiłam inwentaryzację ubranek to mogę pokazać co mniej więcej mam :) podobają mi się też kolory u Mamyginekolog (zwłaszcza te szarości, turkusy itp.)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7e32516725.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 17:14

ManiaM, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    U mnie na początek ubranka będą dość neutralne czyli szare, niebieskie, beżowe i podobne, ale z większymi rozmiarami poszaleję :) Ogólnie mam plan ubierać w to co sama noszę mniej więcej kolorystycznie, tak samo jak dziewczynki bym nie ubierała w róże. Granatowy i szary noszę ;) ale też zielony albo musztardowy uwielbiam.
    Wczoraj robiłam inwentaryzację ubranek to mogę pokazać co mniej więcej mam :) podobają mi się też kolory u Mamyginekolog (zwłaszcza te szarości, turkusy itp.)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7e32516725.jpg

Juz trochę masz :)

To ja znowu odwrotnie. Unikam bieli i szarości. Mam trochę takich ubranek bo mama mi kupuje ale ja małego od 1 dnia życia staram się ubierać w zieleń, żółć, czerwiec, pomarancz. Niebieski jeszcze ujdzie. Ale szary, czarny, beżowy, khaki, brąz, granat i biel to na marginesie u mnie są. Teraz jak już jest "toddlerem" to mam całą paletę kolorów do wyboru. Tak jak pisałam ma i ciuszki różowe i fioletowe. Brakuje mi tylko chyba Lila.

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey to mamy podobnie. Ja też lubię jak dzieci noszą jasne kolorowe ubranka :)

Ale dziś gorąco. Wracaliśmy od teściów to lało a dojechaliśmy do domu a tu susza :) pamiętajcie dziewczyny żeby się nawadniać

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja zamawiałam na Ali. To co mi przyszło to jakość super. 100% bawełny i to takiej mięciutkiej. Ale ja czytam opinie i przede wszystkim dokładnie oglądam zdjęcia te które ludzie wrzucają. Inna sprawa ze ja zamawiałam rzeczy które wcale tanio nie wyszły. Ceny porównywalne do polskich sieciówek. Napewno nie zamawiaj bardzo tanich rzeczy. I takich bez opini klientów. AliExpress to chińskie Allegro wiec różnie można trafić. Porównując np do pepco gdzie tez chińszczyzna to ja na Ali trafiłam o niebo lepiej ale tez znacznie drożej. Nie kupisz na Ali bodziakow za 5 zł. Mi się zakupy mega udały wiec będę dalej eksperymentować bo wzory maja znacznie ciekawsze. Ale liczę się z tym ze napewno się na czymś przejadę. Dlatego nie zamówiłam dużo naraz tylko sukcesywnie.
    Hej
    Te pajace ktore oglądałam to.tak srednio 30 zl za jeden. Wiec cenowo podobnie do HM ale kolory właśnie takie ładne żywe:-).

No to sprobuje :-)

Japoneczka ale wypas masz już niezłą kolekcję:-) brawo ty.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z HMu w końcu kupiłam szorty ciążowe- i wzięłam roz.42 przy moim 40. Roz.40 był taki akurat, że miałam wrażenie że jak 1 kg przytyję i już nie będę się czuć swobodnie. 42 sa luźniejsze i lepiej się w nich czuję, a wcale nie wiszą i źle nie wyglądają, na pewno na jeszcze posłużą jak dojdą dodatkowe kg.

A czy te szorty z Lidla to rzucają raz na jakiś czas? Bo ja ich w sklepie internetowym nie mogłam i nie mogę znaleźć, może się spóźniłam..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ich już na lidlu nie znalazłam. Zamówilam jedne z hm,ale jutro jadę na sklepy pomierzyć jeszcze jakieś.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gazetce w Lidlu szorty były od 23 mają do wyczerpania zapasów. Być może nie mają na stanie. Ale skoro tak szybko poszły to jeszcze je dadzą :) myślałam że w sklepie internetowym są ubrania nawet jak w stacjonarnym już nie ma.

Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są już w wyprzedażowych koszach ale tylko 36 i 42 widziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 23:21

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to nikt nie wstaje ? Ja już od 6 na nóżkach :)
    Piękny dzień znowu:) miłego dnia dla wszystkich :)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego dnia

Dreamer mi córką dała pospać do budzika :)

Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim :)

Ja jadę zaraz na badanie krwi i zastanawiam się czy mogę wziąć tabletkę żelaza jeśli muszę zbadać żelazo?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej się wstrzymaj. Ja nie brałam kilka dni jak miałam badać żelazo. A i tak wyszło mi ponad normę. Myśle ze witaminy zafalszowaly wynik.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem wzięłam tabletkę, więc chyba sobie wtedy daruje dzisiaj żelazo skoro może wyjść zafalszowany wynik :/

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:22

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja jade na zakupy, mam nadzieję ze dostane jakies spodenki/sukienki w które wejde 😀
    Słonecznego dnia😀

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja znowu rozpaczam, że w pracy jestem (tak wiem, powtarzam się) :) Gdybym tylko potrafiła się nie skupiać na tym, to może by mi szybciej zleciało :D
    A tak to dziś mam połówkowe, ale dopiero o 17. Ciekawe co tam się dowiem ciekawego :) oby same dobre rzeczy.
    Brunetka, ja mam na środę dentystę, też się boję jak cholera 😂

Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Lidlu ciuszki dla maluchów jak coś. I pościel. Ja juz wysłałam mamę bo w UK rzadko kiedy jest coś dla dzieci bo tu ludzie nie kupują. A chciałam większą kolderke dla Gaby bo jak się Dani urodzi to dostanie jego mała kołdrę i poduche.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)

Moni, super kiecka <3

Japonka, już zacną kolekcję zebrałaś! Troszkę zazdroszczę ;)

Ja byłam w sobotę w 2 h&m stacjonarnych i te ciuchy ciążowe w ogóle na mnie nie leżą. Do sukienek i bluzek cycki mam za duże :(
    W końcu na siłę kupiłam jakąś 1 sukienkę, w której się w miarę ok czułam. Ale przyszłam do domu i uzmysłowiłam sobie, że przecież spodenek żadnych nie mam ;(
    No kurcze, naprawdę nie odnajduję się w tej nowej figurze :(
    Brzuch mi nie przeszkadza, ale te olbrzymie piersi o.O
    Help!!

moni05 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, to chyba cie nie pociesze jak powiem, ze wraz z porodem brzuch zmaleje, ale piersi dopiero wtedy na dobre urosną.

Ja mam ten 'komfort', że biust ciążowy i w trakcie kp to jedyny okres w moim życiu kiedy rzeczywiście czuję że go mam, bo mam mega małe piersi i tylko dzięki extra push-upom cokolwiek odstaje od klatki piersiowej. Także, ja z obecnego stanu się cieszę. Ale, jak to mówią, kobiecie nie dogodzi, mi brzuch, a w zasadzie brak talii mega przeszkadzają, patrzę na siebie w lustrze i czuję się średnio z tym co widzę

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ