X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Witaj Kinia z powrotem ;) ale akcja niezła... i gratuluję synka ;)

Koniorek fajnie,źe masz za soba. U nas 4 lata temu nie wolno bylo wody popijac i chodzic. Ciekawe jak teraz.
    Ale lekarz mowi,ze do 28 tyg.mamy czas wiec ja jeszcze mam 3 tyg.spokoju.

Adella u mnie malosolne, zrobilam dwa słoiki😀
    Olii tesciu masakra! W leb bym dała! A co do całowania noworodka i niemowlaka - w cokolwiek!- mam alergie wrr. I łapy myc przed wizyta to obowiązek!

My dzisiaj wycieczkowo w zoo;) chodzilam cały dzień non stop,mały wybujany czasem dawał znac o sobie ;)
    Co do ruchow to ja tez mam powyżej pępka juz ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Ja dziś mam dzień pytan... Wam też się popuszcza i nawet nie czuję :/ wkładki mi się rolują... Po podpaskach mnie odpada to gorąco i muszę po 3 razy bieliznę zmienic :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja zamelduje, ze u nas po wizycie Ok, mały wazy Ok 615 gram (czyli przekroczył magiczne 600 gram 🥰), szyjka 3,3 cm, zamknięta i trzyma (choć od jednej strony pojawił się mały lejek, co mnie troszke zaniepokoiło...)
    Pomiary wszystkie zgodnie z wiekiem ciąży :)
    Lekarz co prawda wprowadził mnie w mała konsternację, bo stwierdził, ze dziewczynka...dopiero kiedy zobaczył zdziwienie na mojej twarzy (bo zarówno on miesiąc temu, jak i inny lekarz widzieli chłopaka), to sprawdził ponownie i znalazł męskie przyrodzenie ;)

A później całe popołudnie spędziłam o mojej koleżanki i jej synka malutkiego (mały ma już 1,5 miesiąca, ale to wcześniak i wazy 2600 gram) i nie mogłam go z rak wypuścić...mały jest cudowny 😍😍😍
    I jak go tak tulilam, to troszke zamarzylam, żeby nasz Staś był już z nami 🥰🥰

Kiniorek91, przedszkolanka:), Goemi, Karooo93, brunetka91, Kookosowa, kasia1518, sunshine03, moni05, Kasiulina, KasiaP, japonka, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh, i zapomniałam lekarza o krzywa zapytac...i on sam nie wypisał skierowania... kolejna wizytę będę miała 26+5...
    Nie zeby mi się spieszyło, ale czy to nie za późno będzie??

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera gratuluję wizyty :) ah ta ulga 600 gram :)
    Nie będzie za późno,ja kolejną wizytę mam identycznie w 26+5 i wtedy ma mi dać :)do 28 tyg.jest czas.

Cabrera lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:08

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z glukoza się zmieniło w tym roku i powinno się zrobić między 24 a 26 tc. Ale chyba jeszcze aż tak bardzo tego nie przestrzegają.

600gram cudownie :)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Od kilku tygodni śledzę Wasze losy na forum, ale dopiero dziś nbrałam odwagi, żeby się zarejestrować i przywitać :)

To fantastyczna inicjatywa i przede wszystkim Wy jesteście niesamowite. Czuć tutaj na każdym kroku ogromne wsparcie i troskę!

W skrócie o mnie: pierwsza ciąża, synek rozwija się prawidłowo, termin na 25 października, od 20t mam założony pessar, codziennie "raczę się" Euthyroxem, żelazem, magnezem i luteiną.

I mam te same obawy, wątpliwości i radości, co Wy :)

Pozdrawiam Was ciepło!

Witamy serdecznie :) gratulacje zdrowego chłopaka :)

A tutaj faktycznie atmosfera miła. Jak czytam fb to mi się odniechciewa. Hejt, mądrowanie i dyscyplina straszna tego nie wolno, tamtego nie wolno bo regulamin wrrrr

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Ty też na tortillę? :P

Tak :) co tak będzie sam jadł jak palec.

Cabrera duży chłopak. Magiczna bariera przekroczona. Ale niech siedzi jak najdłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 20:47

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Jadłam dziś tortillę ;) Na obiad. Na kolację mam pyszne kanapki z zakiszonymi ogórkami, mniam mniam :D

U mnie tez tortilla na obiad :) a małosolne to już chyba dwa miesiące rządzą

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że wizyty udane a maluszki już takie duże! Szok normalnie jak ten czas leci! Mnie normalnie mała tak kopie po pęcherzu dzisiaj, że w galerii szukałam tylko toalety zamiast tego co mam kupić a i teraz nie lepiej chociaż grzecznie się położyłam. Co do apetytu i zachcianek to ja od ponad tygodnia nie mam na nic ochoty. Jeść się nie chce a brzuch coraz większy! Dzisiaj na śniadanie zjadlam sałatkę z rukoli a na obiad arbuza. Potem jeszcze dwa kruche ciastka i już czuję że nic więcej nie zjem. Nie wiem chyba to wszystko przez te upaly. Co do glukozy to według wytycznych na 100% podczas testu nie wolno chodzić,jeść, trzy pobrania powinny być z żyły i w godzinach porannych. Co do picia- wytyczne nie podają ale myślę że lepiej się wstrzymać. No chyba że komuś słabo to dwa łyki wody nie powinny mieć wpływu na wiarygodność wyniku.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajusiu, to już ten stan, ciągłe uczucie pełności, można cały dzień nic nie jeść w brzuchu burczy a jednocześnie brak miejsca, aby coś do niego wrzucić. Z poprzedniej ciąży pamiętam to uczucie jako najgorszą uciążliwość ciążową, tylko wtedy chyba później się zaczęło, a teraz jeszcze ponad 3msc!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka witaj!Mamy podobny termin ja na 23.10. i czekam na dziewczynkę.Chociaż może będzie wcześniej bo chciałabym cesarkę. Kinga82 witaj! Czy w Twoim nicku jest Twój rocznik?

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    O rajusiu, to już ten stan, ciągłe uczucie pełności, można cały dzień nic nie jeść w brzuchu burczy a jednocześnie brak miejsca, aby coś do niego wrzucić. Z poprzedniej ciąży pamiętam to uczucie jako najgorszą uciążliwość ciążową, tylko wtedy chyba później się zaczęło, a teraz jeszcze ponad 3msc!!
    Kurcze w poprzedniej ciąży tego nie pamiętam. No ale jak to mówią każda ciąza inna🤔

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkarrrr mam to samo. Zjem owoca i czuję jakby zjadła obiad z dokładka. Mi się apetyt poprawił ale długo nie miałam ochoty na nic. Byle był arbuz ale ani mięsa ani warzyw. Teraz jem dwa posiłki i mam na nie ochotę więc jest postęp :)

ammarylis lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Stoookrotka witaj!Mamy podobny termin ja na 23.10. i czekam na dziewczynkę.Chociaż może będzie wcześniej bo chciałabym cesarkę. Kinga82 witaj! Czy w Twoim nicku jest Twój rocznik?
    Tak to mój wiek w tym roku kończę 36lat🙃

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 to jesteśmy w tym samym wieku😉Mam synka 7 letniego prawie i wiele osób się dziwi że jeszcze mi się teraz ciąży zachciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:14

• meerici Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zachcianek - u mnie w ostatnim upalnym czasie w ruch idą truskawki, nektarynki, arbuz i wszystko obowiązkowo dobrze schłodzone. A co do uczucia pełności to też tak mam, szczególnie wieczorami czuję, że brzuch gigantyczny a skóra mi się tak napręża jakby miała zaraz pęknąć.

Jest tu ktoś ze Śląska kto chciałby rodzić w Gliwicach?

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
    Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Kinga82 to jesteśmy w tym samym wieku😉Mam synka 7 letniego prawie i wiele osób się dziwi że jeszcze mi się teraz ciąży zachciało.
    To będzie moje pierwsze dziecko ,długo się o niego staraliśmy.Ale prawda taka że koleżanki w moim wieku już mają odchowane dzieciaki.Moj brat też ma taką różnice wieku dzieci jak będzie u Ciebie i nie jest tak źle😉chociaż starsza córka zazdrosna o małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:34

ammarylis, Cabrera lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Odnośnie zachcianek - u mnie w ostatnim upalnym czasie w ruch idą truskawki, nektarynki, arbuz i wszystko obowiązkowo dobrze schłodzone. A co do uczucia pełności to też tak mam, szczególnie wieczorami czuję, że brzuch gigantyczny a skóra mi się tak napręża jakby miała zaraz pęknąć.

Jest tu ktoś ze Śląska kto chciałby rodzić w Gliwicach?
    Ja znam osoby które tam rodziły. Jedzenie średnie reszta fajna.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ