Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
dawno się nie odzywałam, ale czytam codziennie. Przy tej pogodzie tak dni uciekają, że nawet się nie obejrzymy, a będzie październik
Ja też dzisiaj robiłam krzywą i wcale to nie jest takie złeTylko wkurzyła mnie babka w labie
przyszłam już o 6:45, patrzę, a tam z 20 emerytów przede mną... chciałam wejść poza kolejnością, bo jednak trzeba tam te dwie godziny siedzieć, ale normalnie mi nie pozwoliła
przyszła jeszcze jedna ciężarna za mną, to ja wyprosila... Mam ochotę wysmarować skargę. Nie wiem, co Ci emeryci mają z tak wczesnym przychodzeniem na badania. Po 8:00 już nie było wcale kolejki do pobrań.
-
_nova wrote:Cześć
dawno się nie odzywałam, ale czytam codziennie. Przy tej pogodzie tak dni uciekają, że nawet się nie obejrzymy, a będzie październik
Ja też dzisiaj robiłam krzywą i wcale to nie jest takie złeTylko wkurzyła mnie babka w labie
przyszłam już o 6:45, patrzę, a tam z 20 emerytów przede mną... chciałam wejść poza kolejnością, bo jednak trzeba tam te dwie godziny siedzieć, ale normalnie mi nie pozwoliła
przyszła jeszcze jedna ciężarna za mną, to ja wyprosila... Mam ochotę wysmarować skargę. Nie wiem, co Ci emeryci mają z tak wczesnym przychodzeniem na badania. Po 8:00 już nie było wcale kolejki do pobrań.
przedszkolanka:), Liliaczerwcowa lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Kkkarrrr mam to samo. Zjem owoca i czuję jakby zjadła obiad z dokładka.
-
Dreamer wrote:Witamy serdecznie
gratulacje zdrowego chłopaka
A tutaj faktycznie atmosfera miła. Jak czytam fb to mi się odniechciewa. Hejt, mądrowanie i dyscyplina straszna tego nie wolno, tamtego nie wolno bo regulamin wrrrr -
kkkaaarrr wrote:Tak! Czasem mam wrazenie, ze moj zoladek jest w polowie przełyku, a brzuch napelnia sie od myslenia o jedzeniu. Zastanawialam sie nawet nad espumisanem, moze by cis pomagal doraznie. Brala ktoras z was w ciazy? Nibg pisza, ze mozna, ale jakos boje sie lyknac cokolwiek bez zgody doktorka
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Gdzie robiłaś? Co za babsko. Trzeba było się wyklucic z głupia pinda. Co za chamstwo. Za wbijam wszędzie a najbardziej lubię w aptece w kolejkę gdzie średnia wieku 70 lat i sami zgryzliwi teyrycy. Uwielbiam ich oburzenie
Robiłam w przychodni, z którą mój doktor ma podpisaną umowę (NFZ). Na wykłócanie stwierdziłam, że szkoda nerwów. Wolę zwrócić się bezpośrednio do jej przełożonych i zwrócić uwagę na ten problem. Takie babsko i tak się nie da przegadać jakieś "malolacie".
A na domiar złego, babsko nie potrafili mi pobrać krwikula mnie 5 razy, z czego raz pobierała mi krew z dłoni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 22:04
-
nick nieaktualnyKinga82 wrote:To będzie moje pierwsze dziecko ,długo się o niego staraliśmy.Ale prawda taka że koleżanki w moim wieku już mają odchowane dzieciaki.Moj brat też ma taką różnice wieku dzieci jak będzie u Ciebie i nie jest tak źle😉chociaż starsza córka zazdrosna o małego.
Ja jestem rok młodsza i tez pierwszy Maluch ❤️
ammarylis lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61f6f8859ce8.jpg
Wrzucam to fote w kiecce
Znajoma powiedziała że w końcu mam cos ciążowego na sobie, bo jak chodzę w zwykłych ubrankach to wyglądam jakbym przytyła :p
A tak w sumie zapytam, możemy jeszcze tracić na wadze? Bo spadłam w te ciepło kilo w dół...brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek, wypróbuj wkładek wielorazowych, podpinanych. Są najzdrowsze i się nie rolują
nie mam tego problemu, ale ćwiczenie mięśni Kegla ponoć dużo daje.
U nas w przychodniach pobierają krew na ogół przez 2h. Wiec wszystkie osoby na krzywa, nie tylko ciężarne, wchodzą pierwsze, ze względu na czas. Nie wiem jeszcze gdzie będę robiła badanie. Muszę podpytać jutro w ośrodku.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrrra wrote:Ja polecam simini w Chorzowie. Rodziłam i czułam się jakbym miała indywidualna opiekę.
Szczerze mówiąc to myślałam o Siemianowicach, bo moim lekarzem jest ordynator. Ale od kiedy chodzimy na szkołę rodzenia pojawia się coraz więcej wątpliwości (informacje są niezgodne z tym co na stronie gdzierodzic) - brak możliwości znieczulenia zzo, od naszego miejsca zamieszkania jedzie się tam 25 minut (tyle co do Gliwic,a szpital w Gliwicach o niebo lepszy) no i parę innych jeszcze drobiazgów, które może nie są jakoś super istotne, ale na pewno nie przemawiają za wyborem tego miejsca.
Dlatego rozważam Gilwice i całkowicie zmianę lekarza prowadzącego (który swoją drogą też z wizyty na wizytę coraz mniej mi odpowiada). A żeby było śmieszniej najbliżej mamy UCK na Ligocieznów chodzę cała nerwowa, bo myślałam, że ta decyzja za nami i nie muszę o tym myśleć. A jednak nie do końca.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Sarrrra wrote:Gdzie robiłaś? Co za babsko. Trzeba było się wyklucic z głupia pinda. Co za chamstwo. Za wbijam wszędzie a najbardziej lubię w aptece w kolejkę gdzie średnia wieku 70 lat i sami zgryzliwi teyrycy. Uwielbiam ich oburzenie
moni05, przedszkolanka:), Karooo93, brunetka91, Jupik lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Kiniorek bardzo ładna sukienka
te odcinane pod biustem są najlepsze
Która to pisała o jedzeniu w maku??? Bo tak mi smaka zrobiła, że specjalnie pojechałam po jednego cheesburgeraKookosowa lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
meerici wrote:Ja ostatnio dwukrotnie zrobiłam aferę w Auchan. Podchodzę do kasy PIERWSZEŃSTWA, oczywiście kolejka do połowy sklepu i rzucam pytanie: "Czy ktoś z państwa w ciąży lub z jakąś niepełnosprawnością? Nikt? To ja przesunę te rzeczy i sobie tu przejdę" i wbiłam się na sam początek kolejki z wielkim wózkiem. Niestety trzeba trochę po chamsku, bo polska tłuszcza nie rozumie. U mnie największy problem polega na tym, że ja naprawdę co chwilę latam do wc i w trakcie takich zakupów gonię się z czasem a i tak ze dwa-trzy razy muszę wejść do toalety, bo pełny pęcherz to niestety od razu skurcze, a z tym wiadomo nie ma co ryzykować.Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde ja właśnie średnio przekonana do odcinanych ale się skusiłam. Po prostu za bardzo mi biust eksponują
Meerici ja właśnie w siminie bede rodzić. Właśnie tam się poprawiło. Oczywiście jak wszędzie opieka noworodkowa daje dużo do życzenia, ale zależy na jaką zmianę się trafi. Plus na 100 porodowa 99 jest ze znieczuleniem. Z tego co wiem to mają największy odsetek znieczuleń. Jest wyremontowana porodowka i sale są przestrzenne. Na sali porodowej jest gaz rozweselający pod ręką. Te sale są też pojedyncze a nie po parę łóżek. Nie musisz ściągać hybryd do porodu ;p nie robią lewatywy. Nie pamiętam ale wiem że u nich się daje znieczulenie już we wczesnej fazie poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 22:40
-
Kiniorek91 wrote:Atyde ja właśnie średnio przekonana do odcinanych ale się skusiłam. Po prostu za bardzo mi biust eksponują
Meerici ja właśnie w siminie bede rodzić. Właśnie tam się poprawiło. Oczywiście jak wszędzie opieka noworodkowa daje dużo do życzenia, ale zależy na jaką zmianę się trafi. Plus na 100 porodowa 99 jest ze znieczuleniem. Z tego co wiem to mają największy odsetek znieczuleń. Jest wyremontowana porodowka i sale są przestrzenne. Na sali porodowej jest gaz rozweselający pod ręką. Te sale są też pojedyncze a nie po parę łóżek. Nie musisz ściągać hybryd do porodu ;p nie robią lewatywy. Nie pamiętam ale wiem że u nich się daje znieczulenie już we wczesnej fazie poroduZimri lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Cześć dziewczyny
Ja również podczytuję Was tygodniami. Czasem napiszę coś na listopadówkach, bo w sumie terminowo bliżej mi było do większości dziewczyn z tamtego wątku, ale jakby nie patrzeć jestem październikówką, więc postanowiłam wyjść z cienia:) widzę, że termin 26.10 jeszcze nie zajęty, będę jedyna
choć u mnie raczej na pewno będzie cc i kilka dni wcześniej.
Jestem mamą 2.5 latka z Krakowa. Pod sercem noszę kolejnego synka
U mnie było trochę stresu przy usg 12 tygodnia, bo wyszło nam złe NT - 3 mm. Wszystko inne dobrze, pappa super. Sanco wyszło dobrze. No i połowkowe wyszło bardzo dobrze, robiłam je u jednej z lepszych specjalistek usg prenatalnych i uznała że nie ma potrzeby robić echa serca. Więc trochę kamień z serca. Co ciekawe, u pierwszego synka NT również było podwyższone, jest zdrowy jak rydz. Musi być dobrzeKarooo93 lubi tę wiadomość
-
Meerici ja rodziłam w UCK na Ligocie. Sam poród i położna super! Nie miałam zzo, ale wszystkie naturalne metody łagodzenia bólu pod ręką. Jedzenie nawet nie najgorsze, opieka neonatologiczna trochę mnie nie przekonywała (wiecznie zmęczone pielęgniarki, które miałam wrażenie, że pracują tam za karę). Najbardziej wkurzali mnie studenci na porodówce, a zaznaczyłam w planie porodu, że sobie nie życzę. Jak zwróciłam uwagę, to się ulotnili, ale mój mąż mi powiedział po porodzie, że się poprostu schowali. W sumie na koniec to było mi już wszystko jedno, czy tam są, czy ich nie ma :p
-
silent wrote:Cześć dziewczyny
Ja również podczytuję Was tygodniami. Czasem napiszę coś na listopadówkach, bo w sumie terminowo bliżej mi było do większości dziewczyn z tamtego wątku, ale jakby nie patrzeć jestem październikówką, więc postanowiłam wyjść z cienia:) widzę, że termin 26.10 jeszcze nie zajęty, będę jedyna
choć u mnie raczej na pewno będzie cc i kilka dni wcześniej.
Jestem mamą 2.5 latka z Krakowa. Pod sercem noszę kolejnego synka
U mnie było trochę stresu przy usg 12 tygodnia, bo wyszło nam złe NT - 3 mm. Wszystko inne dobrze, pappa super. Sanco wyszło dobrze. No i połowkowe wyszło bardzo dobrze, robiłam je u jednej z lepszych specjalistek usg prenatalnych i uznała że nie ma potrzeby robić echa serca. Więc trochę kamień z serca. Co ciekawe, u pierwszego synka NT również było podwyższone, jest zdrowy jak rydz. Musi być dobrze
Silent, przepraszam, ze tak wbijam sie na watek z sasiedniego, ale czy juz zdecydowalas sie na szpital w Krk? Bede wdzieczna za kazda infoCoreczka 11.2019 -
_nova wrote:Meerici ja rodziłam w UCK na Ligocie. Sam poród i położna super! Nie miałam zzo, ale wszystkie naturalne metody łagodzenia bólu pod ręką. Jedzenie nawet nie najgorsze, opieka neonatologiczna trochę mnie nie przekonywała (wiecznie zmęczone pielęgniarki, które miałam wrażenie, że pracują tam za karę). Najbardziej wkurzali mnie studenci na porodówce, a zaznaczyłam w planie porodu, że sobie nie życzę. Jak zwróciłam uwagę, to się ulotnili, ale mój mąż mi powiedział po porodzie, że się poprostu schowali. W sumie na koniec to było mi już wszystko jedno, czy tam są, czy ich nie ma :pkasia1518