X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tak miałam w pierwszej ciąży, w 7tc jedna pani dr wypisała mi już skierowanie na łyżeczkowanie, przepłakałam całe popołudnie, koleżanka dała mi namiar na swojego gina przyjął mnie w tym samym dniu w szpitalu powiedział, żebym dała sobie jeszcze czas i przyszła do niego za tydzień, za tydzień był już piękny kropek <3 teraz jak widzę to babsko co chciało mnie tak załatwić pokazać jej Adasia i powiedzieć, że to jest jej "pusty pęcherzyk".

Oh jak mi dziś błogo! Tylko ciągle chce mi się pić, pić i sikać :-P
    Poszłam nawet z młodym na krótki spacer, u nas dziś słonecznie i 7 na plusie.
    Poza tym emocje rosną na Wasze dzisiejsze wizyty ;-)

Paolka _25
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiej wyjatkowo bardzo mdli,ale bez wymiotow i od rana ciagle mam takie "puste odbijanie"
    Jak bylam w pierwszej ciazy z synem,to wymiotowalam jak kot...nawet raz sie nie powstrzymalam i zrzygalam sie w autobusie...jak do pracy jechalam/piekne czasy/

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka25 a do kogo chodzisz teraz, ja tez pochodzę z Częstochowy, ale od 8 lat mieszkamy w Szkocji. Bardzo lubię dr. Górniaka z czewy, nie polecam Dubnickiego.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mdłości u nas na czasie z tego co widzę. Mnie muli bo cały czas głodna jestem.

Koniorek ja z Polą tak mialam dlatego strasznie się tego balam teraz..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak tylko do Was zajrzałam i liczę że za kilka dni dołączę :) dziś delikatne plamienie przy podcieraniu. Według ovufriend 5dp :) pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj muli bardziej niż wczoraj od samego rana. Poszłam do sklepu i czekając w kolejce w biedrze ludzie mi tak śmierdzieli, że myślałam, że tam zwymiotuje :/
    Na obiad dzisiaj ryż z jabłkiem, bo czuję, że nic innego nie przełknę :/
    Kupiłam sobie też chrupki chleb, bo to mnie będzie ratowało przy jeszcze większych miłościach :P

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sarrrra super :) czuje ze latem bedzie spotkanie z merci ;)
    Można by np w parku chorzowskim :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A mnie dziś tak ścięło, że na siłę usypiałam Kingę, żeby móc sobie kimnąć ;-) i w sumie się udało, szkoda tylko, że jak wstałam czułam się jeszcze gorzej.

Sarrra, dobrze Cię rozumiem. No niestety człowiek czeka bardzo na dzidziusia, a potem przychodzi szara rzeczywistość - problemy z karmieniem, spaniem, mężem ;-), każdy dzień taki sam, brak kontaktu z ludźmi - no i tak miesiąc w miesiąc, miesiąc w miesiąc i jak nie ma się dobrego ujścia emocji i sposobu na ładowanie baterii to klapa. Ja już też w głowie zaczynałam rozważać powrót do pracy, a tu bam. Tyle, że ja mimo tych kryzysów mężowych i świadomości, że znów będzie mega ciężko (a nawet ciężej) staram się myślec o pozytywach - moja Kinga już zawsze będzie mieć kogoś bliskiego :-). To najpiękniejszy dar jaki mogę jej zrobić, a że muszę się poświęcić, no cóż. Ktoś musi ;-)

Ja też już czekam na jutrzejszą wizytę. W głębi duszy czuję spokój, choć tak powoli trema łapie..

Co do rozstępów. W cuda nie wierzę, uważam, że albo się ma tendecje albo nie. Oczywiście można się wspomóc kremami, ale jak ktoś ma predyspozycje (i przytyje 30 kilo) to nawet najdroższy krem nie pomoże. Ja na brzuchu nie mam nawet jednego, a smarowałam od wiekiego dzownu jak mi się przypomniało. Na cyckach za to mam parę, na szczęscie jakoś ich nie widać, i chyba kwestia, że brzuch sobie rósł stopniowo, a cycki pod wływem mleka nagle urosły 2 rozmiary i skóra nie nadązyła ;-)

U mnie problem jest w tym że ja psychicznie jestem w mega dołku a ciąża i dziecko wymaga wielkiego wysiłku do tego muszę na 5 miesięcy wrócić do aktywności zawodowej a mam trudna pracę. Boję się że mimo że zawsze że wszystkim dawałam radę tym razem moja psychika stawia zbyt duży opór.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja się bałam fioletu. Na wątku z zeszłego roku (byłam na kwietniówkach) dużo dziewczyn traciło... Strasznie mnie to przeraziło. A na mojej grupie różowej znowu dużo dziewczyn się wykruszyło i zostały te, które się bardzo zgrały no i ciężko się dogadać. Mimo wszystko dobrze je wspominam :)
    A na FB są grupy październikowe, ale jednak o czymś więcej jak o wymiotach to ciężko pisać ;)

Dobra, słoneczko za oknem, idę sprzątać, póki jeszcze jest ochota :D
    Wiem coś o tym bo i ja stracilam

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, mnie dziś mdli i mdli.. zjadłam, bo myślałam, że z głodu, a tu dalej. Ciekawe jak ja do auta wsiądę. Masakra.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Paolka25 a do kogo chodzisz teraz, ja tez pochodzę z Częstochowy, ale od 8 lat mieszkamy w Szkocji. Bardzo lubię dr. Górniaka z czewy, nie polecam Dubnickiego.

W pierwszej ciąży na początku do dr Bednarskiej o ile można ją doktorem nazwać (nie wiem kto dał jej ten tytuł :-P) ona zafundowała mi te okropne przeżycia, później chodziłam do dr Blukacz, a teraz chodzę do dr Szymańskiego, ma bardzo dobre opinie wgl. Wydaje się rzeczowy i kompetentny.

Paolka _25

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w kolejce i już dwie osoby przede mną. Mnie teź mdli teraz,nie wien jak tu tyle wysiedze..

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka trzymam kciuki :)

Zjadlam obiad. Moj sie ze mnie smial ze mam diete w ciazy bo zaczynam sobie dawac duzo mniejsze porcje. No ale co mam zrobic. Wole zjesc mniej a zeby sie zatrzymalo w brzuszku.

Sarra gdzie chodzisz do lekarza? Ja do Sodowskiego i w Siminie mam zamiar rodzic :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja mam to samo i pamiętam radę z poprzednich mdłości- lepiej talerz zupy jeść pomalu cały dzień niż nic lub obeżreć się i zwracać. No i lekkostrawnie a nie kapuchy lub grochu :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu za chwile bedziemy miec gosci. Znajomy niespodziwanie zaprasza nas na wesele :-O najmniej spodziewany chyba. Ale milo :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine03....termin mi wychodzi z obliczeń około 4 październik :)

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Przedszkolanka trzymam kciuki :)

Zjadlam obiad. Moj sie ze mnie smial ze mam diete w ciazy bo zaczynam sobie dawac duzo mniejsze porcje. No ale co mam zrobic. Wole zjesc mniej a zeby sie zatrzymalo w brzuszku.

Sarra gdzie chodzisz do lekarza? Ja do Sodowskiego i w Siminie mam zamiar rodzic :)
    Do Pani Iwony Janosz. Ona w Bytomiu w szpitalu pracuje. Chcę jednak rodzic w Chorzowie gdzie przypadkowo rodziłam Wojtusia. Cudowna opieka nade mną i nad dzieckiem. Panie mi powiedziały pokazały wszystko.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Do Pani Iwony Janosz. Ona w Bytomiu w szpitalu pracuje. Chcę jednak rodzic w Chorzowie gdzie przypadkowo rodziłam Wojtusia. Cudowna opieka nade mną i nad dzieckiem. Panie mi powiedziały pokazały wszystko.

A w ktorym szpitalu? Simin?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A w ktorym szpitalu? Simin?
    Dokładnie w simin. Teraz skojarzylam skrót . Szpital cudowny. A dr Sadowski to z Chorzowa?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jeszcze dopisze y do naszej listy z którego jesteśmy roku?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ