X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam fioletu. Na wątku z zeszłego roku (byłam na kwietniówkach) dużo dziewczyn traciło... Strasznie mnie to przeraziło. A na mojej grupie różowej znowu dużo dziewczyn się wykruszyło i zostały te, które się bardzo zgrały no i ciężko się dogadać. Mimo wszystko dobrze je wspominam :)
    A na FB są grupy październikowe, ale jednak o czymś więcej jak o wymiotach to ciężko pisać ;)

Dobra, słoneczko za oknem, idę sprzątać, póki jeszcze jest ochota :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę zostać tutaj :) szczególnie, że z facebooka już bardzo mało korzystam, po prostu coraz mniej widzę w tym sensu :p

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmyslowa wrote:
    Witam się na październikowych mamusiach :)
    U mnie na razie tylko pęcherzyk ...
    Beta 11621 U/I i więcej nie robiłam...
    Wizyta 27.02
    a jak u was z betą?
    Czy moja nie jest za wysoka?
    Pozdrawiam
    Ja miałam w piątek betę ok 6 000 więc teraz pewnie mam sporo wyższa od Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 11:18

16uddqk30vgif7kq.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z FB też raczej nie korzystam. Jak już muszę to wejdę. Wolę to forum.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę póki co fiolet,jeszcze aź tak się nie znamy a tu fajnie mamy całe 8 miesięcy na to ;)
    Witaj zmysłowa;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja się bałam fioletu. Na wątku z zeszłego roku (byłam na kwietniówkach) dużo dziewczyn traciło... Strasznie mnie to przeraziło. A na mojej grupie różowej znowu dużo dziewczyn się wykruszyło i zostały te, które się bardzo zgrały no i ciężko się dogadać. Mimo wszystko dobrze je wspominam :)
    A na FB są grupy październikowe, ale jednak o czymś więcej jak o wymiotach to ciężko pisać ;)

Dobra, słoneczko za oknem, idę sprzątać, póki jeszcze jest ochota :D
    Kiniorek na każdym wątku dużo dziewczyn traci, tylko jedne o tym piszą, a inne po prostu znikają.
    Statystyka jest nieubłagana 20-30% ciąż ulega poronieniu, większość w pierwszym trymestrze i trzeba być tego świadomym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmyslowa wrote:
    Witam się na październikowych mamusiach :)
    U mnie na razie tylko pęcherzyk ...
    Beta 11621 U/I i więcej nie robiłam...
    Wizyta 27.02
    a jak u was z betą?
    Czy moja nie jest za wysoka?
    Pozdrawiam
    Na kiedy kasz termin? To dopiszę Cię di naszej listy :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek na każdym wątku dużo dziewczyn traci, tylko jedne o tym piszą, a inne po prostu znikają.
    Statystyka jest nieubłagana 20-30% ciąż ulega poronieniu, większość w pierwszym trymestrze i trzeba być tego świadomym.

Wiem ale poprzednio sama czulam ze cos nie tak jest
    Jeszcze ze schodow dwa razy na dupie zjechalam i cala popbijana bylam... Zrobil sie krwiaczek. Pozniej sie wchlonal. A co tydzien do lekarza gonilam czy jest ok. Ale teraz jest ok. Moze swoadomosc ze cos sie zaczelo rozwijac jest bardziej pocieszajaca.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • JagLag Nowa

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Czytam Was od początku wątku i w końcu postanowiłam dołączyć.
    Swoje pierwsze upragnione II kreski zobaczyłam 1.02, beta z tego dnia 254, beta z 4.02 1060.
    Pierwsza wizyta u lekarza już za mną, 5.02 póki co jest pęcherzyk. Kolejna wizyta 19.02, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu w oczekiwaniu czy wszystko ok.
    Ogólnie jestem po 3 nieudanych zabiegach IUI, ostatni we wrześniu 2018.
    Także ta ciąża to totalny szok i niedowierzanie.

sunshine03, Dominika32 lubią tę wiadomość

i0gnc99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiem ale poprzednio sama czulam ze cos nie tak jest
    Jeszcze ze schodow dwa razy na dupie zjechalam i cala popbijana bylam... Zrobil sie krwiaczek. Pozniej sie wchlonal. A co tydzien do lekarza gonilam czy jest ok. Ale teraz jest ok. Moze swoadomosc ze cos sie zaczelo rozwijac jest bardziej pocieszajaca.
    Tym razem będzie dobrze, zobaczysz :)

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Staram sie cos sprzatnac ale znowu mi tam dziwnie sie robi. Rece jakby w ogole takie ciezkie sie robia...

Tez tak macie?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, jak się czujesz przed wizytą? No mnie dziś mdli i muli, już kolejną herbatę z imbirem odpalilam.. chciałabym już mieć to za sobą. Niby człowiek już to przerabiał, ale i tak emocje są.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja mialam takie przezycia jakies 9lat temu... Wiec dla mnie to jakby wszystko na nowo. Mlody jest "niespodzianka" w wieku 19lat :p urodzilam go majac 20 wiec dla mnie to byl szok i polowy rzeczy z ciazy nie pamietam tak samo poczatkow w domu. Mialam baby blues wiec ciezko bylo. Tym bardzoej ze maz jeszcze mieszkal 50km dalej bo ja musialam czekac do matury a on pracowal.

Chcialam drugie dziecko z mezem zeby bylo swiadomie. Starac sie, przezywac, wsztstko jak nalezy :) bo z mlodym to na wariackich papierach.
    Ale syna mam kochanego. Chociaz wczoraj brzydko sie zachowal to dzisiaj stwierdzil ze w poniedzialek bierze kase z kieszonkowych i zabiera nas na basen :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kurde. Staram sie cos sprzatnac ale znowu mi tam dziwnie sie robi. Rece jakby w ogole takie ciezkie sie robia...

Tez tak macie?
    Ja wczoraj czułam się fatalnie. Kłucia, mdłości, popołudniu cały czas lezałam. Do południa coś zrobiłam ale czułam się jakbym przebiegła maraton. Dziś obrót o 360°. Mam mega apetyt i czuję się jak nie w ciąży. Oczywiście już lampka się włącza czy to jest ok? Masakra...!

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1654 :) Przyrost 91.8%

mam nadzieję, że już nie będzie straszył pozamaciczną :) trzymajcie kciuki za pęcherzyk !!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611bacbc6dfc.jpg

moni05, Kiniorek91, kkkaaarrr, Jupik, Dominika32, Aguuula;2525, Baylee, przedszkolanka:), sunshine03, PEwa, Mine93, kalcia, basia1987, mila_88 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super! Ciesze sie ;) moze troche spokojniejsza bedziesz...

Ze mnie cale snoadanie wyszlo :( kiedy to sie skonczy... :(

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa:):):):):):)
    Tak sie ciesze!!!
    caly czas trzymam kciuki

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja dzisiaj o niebo lepiej niż wczoraj. Muszę tylko pilnować co jem i nie dopuszczać do głodu. Przed wizytą jeszcze spokój,ale będę jechac to pewnie w nerwach ;p

Aguuuula mam dokładne tak samo! Ah te początki..

Niecierpliwa super!! Mówilyśmy,że za szybko na to wszystko! Ja bym zmienila lekarza za takie coś..

Kiniorek chyba cięzkie masz początki? Ja z Polą też juź wymiotowalam..czytalam pamietnik to po miesiącu kroplówek mi bylo lepiej (tak,ze chodziłam i coś jadlam). Wspieram!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja tak z Kasprem nie mialam.... Masakra... Dwa razy dziennie mam zwroty, wieksze lub mniejsze. Ogolnie ta ciaze przechodze ze zdwojona sila. Z mlodym pamietam ze szybko tylam i mialam same mdlosci, bez wymiotow. A tu ze mnie chlusta :( i to jest moment. Stoje siedze robie cos. Nagle czuje ze mi sie robi goraco i mam cale gardlo scisniete no a pozniej to juz tylko tron...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że mnie od wczoraj wszystko drażni, przez to mulenie. Zaczynam mieć wstręt nawet do przedmiotów. Nawet na swoja nowa sofę nie moge juz patrzeć bo kojarzy mi sie z tym ze leżę i mi niedobrze. Dzisiaj schowalam mojemu mężowi perfumy bo tak mi śmierdzą przeokrutnie, że dramat. A moje ulubione cuchną jak czysty spirytus. Zasypia mi sie codziennie teraz koło 3, nie da sie nad tym zapanować. I sapę i wzdycham jak bym ciagle nie miała czym oddychać a to duszno a to gorąco.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ