Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie piękny pierścionek z brylantem jest zarodek (echo zarodka), crl 2.4 mm, jest ciałko żółte, wiek 5 tyg.5 dni więc ciąża jest z tydzień młodsza (ale jest to możliwe, bo mialam po porodzie nieregularne cykle, nie mam pojęcia kiedy była owu, a z bety mi wyszło, że musiała być.ok.10-11 stycznia dopiero i się potwierdza). Na serduszko za wcześnie, kolejne usg za 10-14 dni.
Myślę, że można mnie przenieść z 01.10 na 07.10, a niech dostanę prezent urodzinowysunshine03, Paolka_25, kalcia, moni05, przedszkolanka:), kkkaaarrr, mila_88 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Szczerze to w 7 miesiącu myślę, że to nie problem, 8 jeśli nie jest bardzo daleko też. Nie trzeba na takim weselu siedzieć do rana, można np. do 22 czy 24. Zależy, jakie się ma relacje z osobami, które wesele mają, zależy, jak się ciężarna czuje. Jest to trochę nie do przewidzenia na obecnym etapie, jak będzie nasze samopoczucie wyglądać za pół roku
Ja mam zaproszenie na wesele na początek września. Natomiast to wesele jest 200km od domu, mój mąż ma być świadkiem i zresztą ja mam być też jakby dodatkową świadkową, bo tak to ponoć jest na prawosławnych ślubach. Nie zastanawialiśmy się co zrobimy jeszcze, bo będziemy myśleć o tym za kilka miesięcy. Na początek października zresztą też mamy zaproszenie na wesele oba wesela bliskich znajomych, więc szkoda nie być, ale zobaczymy, co będzie
-
nick nieaktualnyAgu1 wrote:Wlasnie jak byłam w poprzedniej ciazy bylam w 6 msc i strasznie to "odchorowalam" cale wesele na dworze bo z muzyki brzuch sie stawial... ale znowu to rodzina sama juz nie wiem
-
Cześć dziewczyny, u mnie dalej rozwolnienie j u męża tez, zaczynamy myśleć czy to nie zatrucie i czy nie powinnam jechać do lekarza wcześniej?
Czekam na relacje z wizyt, Przedszkolanki weszłas w końcu?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Myślę o Was, wizytujących i czekam na relacje
A w międzyczasie chciałam spytać... Jakie bierzecie witaminy?
Lekarz wczoraj polecił mi femibion 1, ale powiedział też, że mogę brać też ten zwykły kwas foliowy, który ciągne od miesięcy i nie wiem teraz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:21
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik, wspaniałe wieści.
Przedszkolanka, gdzie Ty się podziewasz?przedszkolanka:), Jupik lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyja biore kwas foliowy i wit.D3 ale mam też ciązowy zestaw i zamiast tego coraz częściej biorę doppelherz mama, w tym jest dodatkowo dha i inne witaminy itd.
wszystko zalezy od tego, czy jesz duzo warzyw, owocow, wartosciowo się odzywiasz itd. Jesli niekoniecznie to lepiej wziac preparat z innymi witaminami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:29
moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:ja biore kwas foliowy i wit.D3 ale mam też ciązowy zestaw i zamiast tego coraz częściej biorę doppelherz mama, w tym jest dodatkowo dha i inne witaminy itd.
wszystko zalezy od tego, czy jesz duzo warzyw, owocow, wartosciowo się odzywiasz itd. Jesli niekoniecznie to lepiej wziac preparat z innymi witaminami.
Właśnie dość dobrze ponoć, więc boję się żeby nie było "za dużo"...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyMoni mysle, ze nie masz sie co obawiac najwyzej bierz jeden dzien tak, jeden tak
obowiazkowo trzeba suplementowac w ciąży jedynie kwas foliowy i od jesieni do wiosny witaminę D3 (nie w ciąży też) reszta to tylko dodatki.
Z zaleceń polskiego towarzystwa ginekologicznego można jeszcze suplementować jod, magnez, żelazo i kwasy dha bo większość ciężarnych ma niedobory, ale to opcjonalnie.
Te preparaty z witaminami chyba i tak w dalszym etapie ciąży mają znaczenie niż na początku
Polecam sprawdzić swoje witaminy ciążowe z tą analizą:
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:44
moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Moni mysle, ze nie masz sie co obawiac najwyzej bierz jeden dzien tak, jeden tak
obowiazkowo trzeba suplementowac w ciąży jedynie kwas foliowy i od jesieni do wiosny witaminę D3 (nie w ciąży też) reszta to tylko dodatki.
Z zaleceń polskiego towarzystwa ginekologicznego można jeszcze suplementować jod, magnez, żelazo i kwasy dha bo większość ciężarnych ma niedobory, ale to opcjonalnie.
Te preparaty z witaminami chyba i tak w dalszym etapie ciąży mają znaczenie niż na początku
Polecam sprawdzić swoje witaminy ciążowe z tą analizą:
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Dziękuję, bardzo mi pomogłaśGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupi super ! możesz oddech złapać
Przepraszam,ale siedzialam prawie 40 min.plus papiery,ważenie itp.wrócilam na ogarnianie kolacji,kąpieli itp.
U mnie jest ciałko,jest zarodek 0.39 mm.i jest serduszko widziałam teź tworzacy się kręgoslupek
Niestety torbiel.się powiększyla na 5cm.więc dupka odstawiam i luteina dopochwowa idzie (lepiej dla jelit może bedzie!). Ma się podobno wchlonąć..
Cytologia pobrana,karta ciąży zaloźona,l4 na 2 tygodnie -wizyta 21 .02 macica ładnie powiększona
Na pytanie czy dr poprowadzi moją ciąże powiedzial,że oczywiście
Na mdłości straszne mogę wszystkiego probowac:gumy,opaski uciskowe,tabletki. W razie tragicznych wymiotów jak z Polą- podjechać na ip.
Oficjalnie jestem w ciazy,milion badań na kolejną wizytę mam,dzisiaj poloźna taka miła aż w D wchodzila ;p uff odetchnęłamMine93, Dominika32, kalcia, Aguuula;2525, sunshine03, Paolka_25, basia1987, Jupik, moni05, Agu1, kkkaaarrr, mila_88 lubią tę wiadomość