X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Jak jest ze szczepionką przeciwko ospie ?? Dziecko choruje ale mniej je wysypuje czy już wogóle nie będzie chorować?
    Nie daje gwarancji, że nie zachoruje, ale jeśli się to zdarzy to może przejść przez chorobę z dosłownie kilkoma krostami i/lub bez gorączki. W wielu przypadkach do zachorowania w ogóle nie dochodzi

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście Kasper na razie nie miał ospy po szczepieniach.

Zjadłam śliwek suszona i chyba na razie przestanę. Bo jadłam codziennie rano ale dzisiaj już mnie pogonilo woda...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dopytuje bo ja zaszczepiłam córkę. Lekarz twierdził że zachoruje ale łagodnie. Później w przedszkolu dzieci chorował na ospę ona nie w zerówce to samo i nie wiem czy nie zauważyłam np jakieś krostki czy nie chorowała. W takim razie jak często powtarzać szczepienia??

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    U nas na szczęście Kasper na razie nie miał ospy po szczepieniach.

Zjadłam śliwek suszona i chyba na razie przestanę. Bo jadłam codziennie rano ale dzisiaj już mnie pogonilo woda...
    Kochana śliwki suszone to niestety już nie przy cukrzycy. A jak już to dobrze zbilabsowane czyli z jogurtem naturalnym i np mysli naturalnym.jakby co sluże radą:-) już 3 miesiące w tym siedzę:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Tak dopytuje bo ja zaszczepiłam córkę. Lekarz twierdził że zachoruje ale łagodnie. Później w przedszkolu dzieci chorował na ospę ona nie w zerówce to samo i nie wiem czy nie zauważyłam np jakieś krostki czy nie chorowała. W takim razie jak często powtarzać szczepienia??
    Moje mają 7 i 8 lat i nadal nie zachorowały. W zeszłym roku były mocno narażone a nie zachorowały. Chciałabym by już przeszly vo to jednak dziewczyny
    Nie chce by w ciąży miały kiedys. Byly szczepione w wieku 2 lat.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łozeczka to moje dziewczyny miały 2.5 jakoś ale miałt takie lozko z szczebelkami bo one ruchliwe:-)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umwehe już doczytałam o tych suszonych że nie można... Ale tak mnie pogonilo że nawet dobrze że odstawiam. Jakbyś miała jakieś przepisy przykładowe to wyślij mi proszę :( od piątku zaczynam dietę bo na razie nawet nie mam kiedy do sklepu pojechać...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)

My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
    Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:12

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP przypadkiem polubilam.
    Kiniorek gratuluję synkowi;)
    Uwemhe ja mam po Poli Camarelo sport i on odpowiada dokladnie opisowi jaki podalas;) uwielbiam go i nie zamieniam teraz,zwłaszcza że stan idealny ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Umwehe już doczytałam o tych suszonych że nie można... Ale tak mnie pogonilo że nawet dobrze że odstawiam. Jakbyś miała jakieś przepisy przykładowe to wyślij mi proszę :( od piątku zaczynam dietę bo na razie nawet nie mam kiedy do sklepu pojechać...

Przepisow nie mam. Koniecznie wejdz na grupe fb tam duzo przepisow jest. Najtrudniej jest utrzymać cukry na czczo a ty te miałaś w normie. Więc może nie bedziesz musiała tak dużo kombinować. Grunt to warzywa/weglowodany zlozone/białko. Z tego skladają się moje posiłki. Gdy mam za mało chleba to mi np spada cukier po 2.5 godzinach. Owocow nie mogę jeść bez tluszczy. Czyli zawsze z jogurtem albo serkiem i np wase do tego mam.I ogolem metodą prob i błedow bedziesz probowała i sprawdzała co ci podnosi cukier.Będzie dobrze:-)

• Uwemhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    KasiaP przypadkiem polubilam.
    Kiniorek gratuluję synkowi;)
    Uwemhe ja mam po Poli Camarelo sport i on odpowiada dokladnie opisowi jaki podalas;) uwielbiam go i nie zamieniam teraz,zwłaszcza że stan idealny ;)
    Super:-) dziękuje zaraz wygooglam:-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe camarelo Figaro. Idealny do opisu. Też go miałam i do mnie wraca.

Co do ospy najlepiej podpytaj pediatrę ale chyba ok 5 lat. No i córka musi pamiętać w dorosłości a najbardziej przed ciążą żeby zaszczepic. Nastolatki też ciężko przechodzą ospę. Najlepiej ja przejść jak się jest małym :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)

My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
    Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).
    Mi zależało żeby wózek miał szeroka gondole bo w zimie śpiworek i kocyk dużo miejsca zajmie i z tego co znalazłam to jedna z najszerszych ma wózek z firmy Jedo 37cm (a reszta ma 34)mi się podoba model Trim albo Tamel.Fajne się tam też składa gondola tak na płasko i spory wybór kolorów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:36

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, myśle ze to Meszka. Jak robi się pęcherz z płynem i puchnie to raczej meszka a nie komar. Straszna plaga jest tego teraz. Cały czas słyszę ze kogoś ugryzła. To schodzi około tygodnia.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam glukoze : 81/117/111 , to chyba ok ? Jeśli są leukocyty w moczu to jakaś infekcja? I przejrzystość niezupełna, nie wiem dlaczego , ciężar odczyn i barwa w normie.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Hej, odebrałam glukoze : 81/117/111 , to chyba ok ? Jeśli są leukocyty w moczu to jakaś infekcja? I przejrzystość niezupełna, nie wiem dlaczego , ciężar odczyn i barwa w normie.
    Hej:-) tak jest ok. Ja bym pewnie powtorzyla badanie moczu. Może to jednorazowa akcja.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny młody dostał zastrzyk przeciwuczuleniowy. Babka mówiła że taka buła się zdarza ale mu to mocno zaszło na kostkę... I woli dmuchać na zimne. Plus allertec, wapno i obkładanie altacetem.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie o łóżkach i łóżeczkach :*
    Uwemhe ja mam adamex barletta. Rama mocno amortyzowana, a na tym mi najbardziej zależało. Można zablokować przednie koła. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, była duża i wygodna. Torba zarówno ta z dołu, jak i ta "na ramię" bardzo pojemna. Jednak spacerówka z zestawu, to jakaś pomylka. Strasznie się na niej zawiodłam.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam x lander , gondola super, spacerować trochę ciężka ale i tak ja lubię. Nie lubiłam jej tylko znosić ze schodów i potrzebna była lżejsza ale jak ktoś mi znosił to wolałam ten. Ale brak amortyzatorów czuć.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej:-) tak jest ok. Ja bym pewnie powtorzyla badanie moczu. Może to jednorazowa akcja.

W poniedziałek wizyta więc się dowiem od lekarza czy powtarzać bo i tak wracam do domu w sobotę dopiero więc nie zrobię.
    Dziś wszedł mi taki ból w górną część posladka i rwie mnie w ledzwiach i promieniuje do nogi, ledwo chodzę.

oar843r8hxms7jm7.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ