Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Goemi wrote:Jak jest ze szczepionką przeciwko ospie ?? Dziecko choruje ale mniej je wysypuje czy już wogóle nie będzie chorować?
-
Tak dopytuje bo ja zaszczepiłam córkę. Lekarz twierdził że zachoruje ale łagodnie. Później w przedszkolu dzieci chorował na ospę ona nie w zerówce to samo i nie wiem czy nie zauważyłam np jakieś krostki czy nie chorowała. W takim razie jak często powtarzać szczepienia??
-
Kiniorek91 wrote:U nas na szczęście Kasper na razie nie miał ospy po szczepieniach.
Zjadłam śliwek suszona i chyba na razie przestanę. Bo jadłam codziennie rano ale dzisiaj już mnie pogonilo woda...już 3 miesiące w tym siedzę
-
Goemi wrote:Tak dopytuje bo ja zaszczepiłam córkę. Lekarz twierdził że zachoruje ale łagodnie. Później w przedszkolu dzieci chorował na ospę ona nie w zerówce to samo i nie wiem czy nie zauważyłam np jakieś krostki czy nie chorowała. W takim razie jak często powtarzać szczepienia??
Nie chce by w ciąży miały kiedys. Byly szczepione w wieku 2 lat. -
Umwehe już doczytałam o tych suszonych że nie można... Ale tak mnie pogonilo że nawet dobrze że odstawiam. Jakbyś miała jakieś przepisy przykładowe to wyślij mi proszę
od piątku zaczynam dietę bo na razie nawet nie mam kiedy do sklepu pojechać...
-
Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)
My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:12
-
Kiniorek91 wrote:Umwehe już doczytałam o tych suszonych że nie można... Ale tak mnie pogonilo że nawet dobrze że odstawiam. Jakbyś miała jakieś przepisy przykładowe to wyślij mi proszę
od piątku zaczynam dietę bo na razie nawet nie mam kiedy do sklepu pojechać...
Przepisow nie mam. Koniecznie wejdz na grupe fb tam duzo przepisow jest. Najtrudniej jest utrzymać cukry na czczo a ty te miałaś w normie. Więc może nie bedziesz musiała tak dużo kombinować. Grunt to warzywa/weglowodany zlozone/białko. Z tego skladają się moje posiłki. Gdy mam za mało chleba to mi np spada cukier po 2.5 godzinach. Owocow nie mogę jeść bez tluszczy. Czyli zawsze z jogurtem albo serkiem i np wase do tego mam.I ogolem metodą prob i błedow bedziesz probowała i sprawdzała co ci podnosi cukier.Będzie dobrze:-) -
przedszkolanka:) wrote:KasiaP przypadkiem polubilam.
Kiniorek gratuluję synkowi;)
Uwemhe ja mam po Poli Camarelo sport i on odpowiada dokladnie opisowi jaki podalas;) uwielbiam go i nie zamieniam teraz,zwłaszcza że stan idealnyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Uwemhe camarelo Figaro. Idealny do opisu. Też go miałam i do mnie wraca.
Co do ospy najlepiej podpytaj pediatrę ale chyba ok 5 lat. No i córka musi pamiętać w dorosłości a najbardziej przed ciążą żeby zaszczepic. Nastolatki też ciężko przechodzą ospę. Najlepiej ja przejść jak się jest małym
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Uwemhe wrote:Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)
My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 15:36
-
ManiaM wrote:Hej, odebrałam glukoze : 81/117/111 , to chyba ok ? Jeśli są leukocyty w moczu to jakaś infekcja? I przejrzystość niezupełna, nie wiem dlaczego , ciężar odczyn i barwa w normie.
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie o łóżkach i łóżeczkach :*
Uwemhe ja mam adamex barletta. Rama mocno amortyzowana, a na tym mi najbardziej zależało. Można zablokować przednie koła. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, była duża i wygodna. Torba zarówno ta z dołu, jak i ta "na ramię" bardzo pojemna. Jednak spacerówka z zestawu, to jakaś pomylka. Strasznie się na niej zawiodłam. -
Uwemhe wrote:Hej:-) tak jest ok. Ja bym pewnie powtorzyla badanie moczu. Może to jednorazowa akcja.
W poniedziałek wizyta więc się dowiem od lekarza czy powtarzać bo i tak wracam do domu w sobotę dopiero więc nie zrobię.
Dziś wszedł mi taki ból w górną część posladka i rwie mnie w ledzwiach i promieniuje do nogi, ledwo chodzę.