X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)

My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
    Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).

Polecam Lonex Comfort Galaxy- spełnia wszystkie Twoje oczekiwania. Ja jestem zadowolona.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Stoookrotka Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka na połówkowym miała 25 mm i tego samego dnia założyli mi pessar. Zero wysiłku, stresów, zakupów, seksu i głównie leżenie. I tak do końca ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:10

• Atyde Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja mam junama madena tako

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja rozumiem że czasem może denerwować ludzi nasze pierwszeństwo, rozumiem że facet nie ogarnia tematu, ale jak widzę babke z dziećmi, która, kiedyś była na naszym miejscu a teraz udaje jakby ciężarne nie istniały to mnie szlak trafia. Ja nie należe do osób które wykorzystują to pierwszeństwo, ale czasem na prawdę plecy nogi i miednica tak mi dokuczaja że ledwo stoję. A i dzisiaj pani w Tesco przyjęła mnie poza kolejnością, ale fakt faktem dzisiaj czułam się i wyglądała nie ciekawie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Aga, ja właśnie w temacie dostawek polecam lionelo, są bardzo fajne, tańsze od chicco :)
    Pomiar szyjki musi być najpóźniej na początku szóstego miesiąca czyli w23 tc i na koniec szóstego miesiaca żeby sprawdzić jak się zmienia, a 6 miesiąc to okres podwajania masy przez Bąbla :) czyli duże obciążenie. Niestety, wielu rzeczy trzeba się samemu domagać... :/

O, dzięki za podpowiedź. Łóżeczko obejrzę. Co do szyjki, będę miała pierwszy pomiar w 27 tyg, no trudno, nie będę się tym przejmować na razie.

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri brałaś jej mocz do badań? może to układ moczowy. Jak nie to może być bostonka albo zwykły rumień. Jeśli gardło czyste to anginę wykluczamy więc bez sensu ten antybiotyk. A na co ten antybiotyk konkretnie? Bo zapalenie płuc czy oskrzeli to wypadało by zrobić RTG dziecku i wymazy z gardła.
    Poczekaj do jutra bo po 5 dniach rumień może wyskoczyć i po chorobie. Judka też miała niedawno gorączkę bez innych objawów. Lekarz kazał zbijać i czekać do 6 dni. Przeszło samo tyle że rumień nie wyskoczył ale nie zawsze się pojawia.
    Ci lekarze to rozdają te antybiotyki jak cukierki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Wiki ma.od soboty gorączkę do 39.2 wracając co 5 godzin, była przerwa 24 godziny bez i znowu wróciła. W poniedziałek pediatra mówi, że podejrzenie bostonki bo wysoka gorączka, zmiany aftowe w buzi. Nic nie wyskoczyło doszedł. Katar i kaszel. Dziś poszłam do innej pediatry z. Lux medu mówi antybiotyk trzeba dać. Poprosiłam o crp na co ona, że bez względu jaki wynik trzeba antybiotyk. Wyszło 31,a bakteryjne od 40 jest
    Oczywiście antybiotyk wpisała, ale nie wykupiłam jeszcze. Całe życie było mi mówione, że na wirusowe nie daje się antybiotyku, a tu wpisała i nie wiem co robić.

Zimri, moja mała miała takie coś trzy tygodnie temu. Dwa dni gorączka prawie 39 stopni, ranki w buzi i jeszcze czerwone drobne plamki na stopach. Lekarka mówiła, że to wygląda na jakąś wirusowke, dała delsodyne (właśnie przeciwwirusowo), ale Mania wypila tylko raz i więcej nie chciala, to jej nie zmuszalam. Do tygodnia jej się wygoilo, najdłużej na stopach miała te plamki, ale jej nie swedzialo więc luz. Ale Twoja ma dłużej gorączkę to nie wiem, może idź do innego lekarza jeszcze.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja miałam dziś ciężki dzień. Jutro swieto więc wolne w pracy. Wyszłam z pracy przed 18 dopiero. Pojechałam po męża do pracy i do galerii po prezent dla mamy. Jadąc złapał mnie skurcz. Już poraz drugi więc jechałam i ćwiczyłam oddechy hehe

Witaj synku
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Zimri brałaś jej mocz do badań? może to układ moczowy. Jak nie to może być bostonka albo zwykły rumień. Jeśli gardło czyste to anginę wykluczamy więc bez sensu ten antybiotyk. A na co ten antybiotyk konkretnie? Bo zapalenie płuc czy oskrzeli to wypadało by zrobić RTG dziecku i wymazy z gardła.
    Poczekaj do jutra bo po 5 dniach rumień może wyskoczyć i po chorobie. Judka też miała niedawno gorączkę bez innych objawów. Lekarz kazał zbijać i czekać do 6 dni. Przeszło samo tyle że rumień nie wyskoczył ale nie zawsze się pojawia.
    Ci lekarze to rozdają te antybiotyki jak cukierki.

Mocz nie sprawdzany. Gardło ma, bardzo brzydkie,, tak mówiły obie lekarki i ma Nystatyne przepisania na nadrzerki e buzi

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    A u mnie w szpitalu dziś urodził się synek Kuby Błaszczykowskiego:) witamy Fabianka :)
    To już wiemy kogo stać na jedynki w tym szpitalu :D zawsze fascynowala mnie cena apartamentu tam :D

basia1987, moni05 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Wstałam, wypilam kawę i nie mam siły na więcej.
    Moja wyprawka jest u bratowej i u rodziców w domu. Muszę się tym zainteresować, eh😐

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Zimiri to może to angina albo zapalenie gardła.

Witaj synku
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja po wizycie. Mocz ok. Hemoglobinka troche spadla ale nadal w widelkach to jakos nadrobie naturalnie.
    Ogolnie martwi mnie ulozenie malego bo lezy na pecherzu a detektorem lekarz szukal 'ponizej linii brzucha :)' ciagle czuje kopniaki w pecherz i sikam co 10 min. Na polowkowych tez lekarz tylko jeździl po wzgorku lonowym i mowil ze niziutko ale nie mowil ze to zle. Moj dzis stwierdzil ze za nisko i dal dupka i lutke. Magnez biore itp. Wystraszylam sie. Szyjka na razie na oko ok. Ostatnio miala 4.55. Wiadomo dzidzia rosnie i moze uciskac tam coraz bardziej. Za 2 tyg kontrola kolejna. Nie robie chyba za wiele, 2 krotkie spacert z psem a potem tylko w domu obiad i pranie itp.
    Troche sie zestresilam.
    Ktoras z Was miala taka sytuacje i mnie pocieszy??

U mnie tez mała bardzo nisko. Do tego łożysko jest nisko ale podobno podniosło się z wizyty na wizytę. W ogóle to brzuch mam mega nisko, wyglądam jakbym miała oponkę po dużym obiedzie. A ruchy czuje poniżej pępka, gdzie niektóre dziewczyny piszą, ze czuja już powyżej od jakiegos czasu.. dr mówi ze jest ok, za 2 tyg sprawdzimy znowu..

Neroli lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    To już wiemy kogo stać na jedynki w tym szpitalu :D zawsze fascynowala mnie cena apartamentu tam :D

Cena apartamentu to pikuś w porównaniu z pakietem Gold i Platinum: odpowiednio 13 500 i 23 000 zł ;) Myślę, że oni właśnie z takich korzystają.

3uqruv0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wyprawek uważam, że nie ma co szaleć i na spokojnie kompletować po 30 tc :) Ale też u nas jest malutkie mieszkanko, więc nie chcieliśmy za wcześnie się „zagracić” :) Łóżeczko i wózek wybierałam w 8 miesiącu. Jedynie ubranka zaczęłam stopniowo kupować wcześniej, zaczynając od 25 tc. Ale to w sumie dla własnej przyjemności niż z konieczności. Teraz mam problem z głowy, bo wszystko będzie po braciszku, hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 09:16

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie wyluzowac. Ale tetno bylo tylko pod majtkami wiec gdzie glowka? Ja nie wiem jak maly sie poukladal, oby to byl jego kaprys ;)

Ja w Biwdronce nie jestem przepuszczana w kolejce do kasy. Jak sie zblizam to zauwazylam ze jak ktos na mnie spojrzy z daleka i orientuje sie ze jestem w ciazy to szybko sie odwraca i juz nie patrzy w moja strone. Gra pozorow.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    W temacie wyprawek uważam, że nie ma co szaleć i na spokojnie kompletować po 30 tc :) Ale też u nas jest malutkie mieszkanko, więc nie chcieliśmy za wcześnie się „zagracić” :) Łóżeczko i wózek wybierałam w 8 miesiącu. Jedynie ubranka zaczęłam stopniowo kupować wcześniej, zaczynając od 25 tc. Ale to w sumie dla własnej przyjemności niż z konieczności. Teraz mam problem z głowy, bo wszystko będzie po braciszku, hehe :)
    I tak i nie. Nie zawsze ma się ten komfort, że ciąża przebiega bez komplikacji do 40tc, nierzadko im bliżej końca tym więcej problemów i wiążących się z nimi zaleceń leżenia. Jeśli nie chce być się skazanym na zakupy 100% online to dobrze sobie pojeździć po sklepach i przynajmniej te grubsze rzeczy pooglądać wcześniej i mieć wybrane, aby później móc tylko zamówić. Dodatkowo, na mebelki i wózki również nierzadko trochę trzeba poczekać (nasze mebelki 10-12tyg), więc zaczynając temat po 30tc możemg mieć już ograniczony wybór dostępnością towaru.

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

My dzisiaj idziemy na kolejkę linowa do parku i na obiad. Teściowa powiedziała że trzeba uczcić świadectwo młodego i zaprasza wszystkich na obiad i przejażdżkę :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Staram sie wyluzowac. Ale tetno bylo tylko pod majtkami wiec gdzie glowka? Ja nie wiem jak maly sie poukladal, oby to byl jego kaprys ;)

Ja w Biwdronce nie jestem przepuszczana w kolejce do kasy. Jak sie zblizam to zauwazylam ze jak ktos na mnie spojrzy z daleka i orientuje sie ze jestem w ciazy to szybko sie odwraca i juz nie patrzy w moja strone. Gra pozorow.

Lekarz nie powiedział jak się dziecko ułożyło? Moja jest w poprzek po prawej stronie od samego początku, zawsze tylko z jednej strony czułam ruchy

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ