Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Dziewczyny temat wozkow. Czy macie swoje 4 typy? Możecie proszę podać nazwy:-)
My nadal szukamy a raczej mąż to nam mocno pomoże:-).My będziemy dużo chustowali potem w tuli nosili ale wozek musi być.
Moje oczekiwania to: pompowane koła i duży kosz i długa gondola:-).
Polecam Lonex Comfort Galaxy- spełnia wszystkie Twoje oczekiwania. Ja jestem zadowolona.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Brunetka ja rozumiem że czasem może denerwować ludzi nasze pierwszeństwo, rozumiem że facet nie ogarnia tematu, ale jak widzę babke z dziećmi, która, kiedyś była na naszym miejscu a teraz udaje jakby ciężarne nie istniały to mnie szlak trafia. Ja nie należe do osób które wykorzystują to pierwszeństwo, ale czasem na prawdę plecy nogi i miednica tak mi dokuczaja że ledwo stoję. A i dzisiaj pani w Tesco przyjęła mnie poza kolejnością, ale fakt faktem dzisiaj czułam się i wyglądała nie ciekawie
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
moni05 wrote:Aga, ja właśnie w temacie dostawek polecam lionelo, są bardzo fajne, tańsze od chicco
Pomiar szyjki musi być najpóźniej na początku szóstego miesiąca czyli w23 tc i na koniec szóstego miesiaca żeby sprawdzić jak się zmienia, a 6 miesiąc to okres podwajania masy przez Bąblaczyli duże obciążenie. Niestety, wielu rzeczy trzeba się samemu domagać...
O, dzięki za podpowiedź. Łóżeczko obejrzę. Co do szyjki, będę miała pierwszy pomiar w 27 tyg, no trudno, nie będę się tym przejmować na razie.moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Zimri brałaś jej mocz do badań? może to układ moczowy. Jak nie to może być bostonka albo zwykły rumień. Jeśli gardło czyste to anginę wykluczamy więc bez sensu ten antybiotyk. A na co ten antybiotyk konkretnie? Bo zapalenie płuc czy oskrzeli to wypadało by zrobić RTG dziecku i wymazy z gardła.
Poczekaj do jutra bo po 5 dniach rumień może wyskoczyć i po chorobie. Judka też miała niedawno gorączkę bez innych objawów. Lekarz kazał zbijać i czekać do 6 dni. Przeszło samo tyle że rumień nie wyskoczył ale nie zawsze się pojawia.
Ci lekarze to rozdają te antybiotyki jak cukierki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Zimri wrote:Dziewczyny mam pytanie. Wiki ma.od soboty gorączkę do 39.2 wracając co 5 godzin, była przerwa 24 godziny bez i znowu wróciła. W poniedziałek pediatra mówi, że podejrzenie bostonki bo wysoka gorączka, zmiany aftowe w buzi. Nic nie wyskoczyło doszedł. Katar i kaszel. Dziś poszłam do innej pediatry z. Lux medu mówi antybiotyk trzeba dać. Poprosiłam o crp na co ona, że bez względu jaki wynik trzeba antybiotyk. Wyszło 31,a bakteryjne od 40 jest
Oczywiście antybiotyk wpisała, ale nie wykupiłam jeszcze. Całe życie było mi mówione, że na wirusowe nie daje się antybiotyku, a tu wpisała i nie wiem co robić.
Zimri, moja mała miała takie coś trzy tygodnie temu. Dwa dni gorączka prawie 39 stopni, ranki w buzi i jeszcze czerwone drobne plamki na stopach. Lekarka mówiła, że to wygląda na jakąś wirusowke, dała delsodyne (właśnie przeciwwirusowo), ale Mania wypila tylko raz i więcej nie chciala, to jej nie zmuszalam. Do tygodnia jej się wygoilo, najdłużej na stopach miała te plamki, ale jej nie swedzialo więc luz. Ale Twoja ma dłużej gorączkę to nie wiem, może idź do innego lekarza jeszcze. -
I ja miałam dziś ciężki dzień. Jutro swieto więc wolne w pracy. Wyszłam z pracy przed 18 dopiero. Pojechałam po męża do pracy i do galerii po prezent dla mamy. Jadąc złapał mnie skurcz. Już poraz drugi więc jechałam i ćwiczyłam oddechy hehe
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Zimri brałaś jej mocz do badań? może to układ moczowy. Jak nie to może być bostonka albo zwykły rumień. Jeśli gardło czyste to anginę wykluczamy więc bez sensu ten antybiotyk. A na co ten antybiotyk konkretnie? Bo zapalenie płuc czy oskrzeli to wypadało by zrobić RTG dziecku i wymazy z gardła.
Poczekaj do jutra bo po 5 dniach rumień może wyskoczyć i po chorobie. Judka też miała niedawno gorączkę bez innych objawów. Lekarz kazał zbijać i czekać do 6 dni. Przeszło samo tyle że rumień nie wyskoczył ale nie zawsze się pojawia.
Ci lekarze to rozdają te antybiotyki jak cukierki.
Mocz nie sprawdzany. Gardło ma, bardzo brzydkie,, tak mówiły obie lekarki i ma Nystatyne przepisania na nadrzerki e buzi
-
basia1987 wrote:A u mnie w szpitalu dziś urodził się synek Kuby Błaszczykowskiego:) witamy Fabianka
zawsze fascynowala mnie cena apartamentu tam
basia1987, moni05 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Neroli wrote:Ja po wizycie. Mocz ok. Hemoglobinka troche spadla ale nadal w widelkach to jakos nadrobie naturalnie.
Ogolnie martwi mnie ulozenie malego bo lezy na pecherzu a detektorem lekarz szukal 'ponizej linii brzucha' ciagle czuje kopniaki w pecherz i sikam co 10 min. Na polowkowych tez lekarz tylko jeździl po wzgorku lonowym i mowil ze niziutko ale nie mowil ze to zle. Moj dzis stwierdzil ze za nisko i dal dupka i lutke. Magnez biore itp. Wystraszylam sie. Szyjka na razie na oko ok. Ostatnio miala 4.55. Wiadomo dzidzia rosnie i moze uciskac tam coraz bardziej. Za 2 tyg kontrola kolejna. Nie robie chyba za wiele, 2 krotkie spacert z psem a potem tylko w domu obiad i pranie itp.
Troche sie zestresilam.
Ktoras z Was miala taka sytuacje i mnie pocieszy??
U mnie tez mała bardzo nisko. Do tego łożysko jest nisko ale podobno podniosło się z wizyty na wizytę. W ogóle to brzuch mam mega nisko, wyglądam jakbym miała oponkę po dużym obiedzie. A ruchy czuje poniżej pępka, gdzie niektóre dziewczyny piszą, ze czuja już powyżej od jakiegos czasu.. dr mówi ze jest ok, za 2 tyg sprawdzimy znowu..Neroli lubi tę wiadomość
-
Spirit wrote:To już wiemy kogo stać na jedynki w tym szpitalu
zawsze fascynowala mnie cena apartamentu tam
Cena apartamentu to pikuś w porównaniu z pakietem Gold i Platinum: odpowiednio 13 500 i 23 000 złMyślę, że oni właśnie z takich korzystają.
-
W temacie wyprawek uważam, że nie ma co szaleć i na spokojnie kompletować po 30 tc
Ale też u nas jest malutkie mieszkanko, więc nie chcieliśmy za wcześnie się „zagracić”
Łóżeczko i wózek wybierałam w 8 miesiącu. Jedynie ubranka zaczęłam stopniowo kupować wcześniej, zaczynając od 25 tc. Ale to w sumie dla własnej przyjemności niż z konieczności. Teraz mam problem z głowy, bo wszystko będzie po braciszku, hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 09:16
-
nick nieaktualnyStaram sie wyluzowac. Ale tetno bylo tylko pod majtkami wiec gdzie glowka? Ja nie wiem jak maly sie poukladal, oby to byl jego kaprys
Ja w Biwdronce nie jestem przepuszczana w kolejce do kasy. Jak sie zblizam to zauwazylam ze jak ktos na mnie spojrzy z daleka i orientuje sie ze jestem w ciazy to szybko sie odwraca i juz nie patrzy w moja strone. Gra pozorow. -
silent wrote:W temacie wyprawek uważam, że nie ma co szaleć i na spokojnie kompletować po 30 tc
Ale też u nas jest malutkie mieszkanko, więc nie chcieliśmy za wcześnie się „zagracić”
Łóżeczko i wózek wybierałam w 8 miesiącu. Jedynie ubranka zaczęłam stopniowo kupować wcześniej, zaczynając od 25 tc. Ale to w sumie dla własnej przyjemności niż z konieczności. Teraz mam problem z głowy, bo wszystko będzie po braciszku, hehe
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Neroli wrote:Staram sie wyluzowac. Ale tetno bylo tylko pod majtkami wiec gdzie glowka? Ja nie wiem jak maly sie poukladal, oby to byl jego kaprys
Ja w Biwdronce nie jestem przepuszczana w kolejce do kasy. Jak sie zblizam to zauwazylam ze jak ktos na mnie spojrzy z daleka i orientuje sie ze jestem w ciazy to szybko sie odwraca i juz nie patrzy w moja strone. Gra pozorow.
Lekarz nie powiedział jak się dziecko ułożyło? Moja jest w poprzek po prawej stronie od samego początku, zawsze tylko z jednej strony czułam ruchy