X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta jeszcze chyba smacznie śpi :) takim to dobrze :D

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie śpię 😋 wstajemy o 7, do 28.06 młoda jeszcze chodzi do przedszkola. Wtedy ma zakończenie roku. Później wakacje i szkoła 😱

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasia no to rzeczywiście dużo miała. Teraz odra świnka różyczka was czeka.

Mnie nie zbudzi armata nawet. Tylko córką i myśl że do pracy :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni cieszę się że nic złego się nie dzieje:*

moni05 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP co się naplakalam to moje... 5kg ma więc swoje wazy. A Remik postanowił chyba akurat spać... Obracałam się na wszystkie strony do 1... A ten nic. Dopiero koło 3 jak do WC wstałam to postanowił przestać bawić się w chowanego. Nawet mąż zaczął się trochę bać bo ciągle głaskał i trzymał rękę.... Już nie mówię, że prosiłam milionnrazy żeby uważał jak z Melmanem się bawi bo mi raz tak skoczyl. Plus sam ma głupie pomysły żeby łaskotać mnie po tyłku w nocy a ja odksakuje jak poparzona :/

Ważne że się rozruszal.

Idę się robić przed zakończeniem roku bo dzisiaj mam coś ciężko...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chwyciła alergia. Trawa kwitnie. Jak nie urok to sraczka. Jeszcze tylko komarów brakuje do kompletu. Polska chce mnie zabić :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po śniadaniu :)
    Moni,dobrze że pojechałaś I że nic takiego nie wyszło.

moni05 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, sam stres też mógł wpłynąć na to, że Mały mniej się ruszał. Najważniejsze, że już wszystko ok! To widzę,że męża żartownisia masz :D mój kiedyś na początku próbował mnie łaskotać,dostał z kolana w brodę (no musiałam się wyrwać :p ) I już raczej nie ryzykuje :D

• adella1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dobrze moni że historia się tak skończyła. Odpoczywaj dziewczyno ile wlezie! ;)

Pracuję do końca czerwca, już teraz chwilami robi się ciężko. Brzuch ciąży, mały jakby mi non stop siedział przy szyjce.

Może wyrodna ze mnie matka, ale puszczę synka w lipcu do przedszkola. Wszyscy odpoczniemy ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Moni, dobrze że nic złego się nie dzieje, odpoczynek na pewno dobrze Ci zrobi.
    Kiniorek niepotrzebnie się nastresowałaś, a młody chciał po prostu pospać ;]
    Kasia, 5 rano! :O mnie nie jest w stanie raczej nic obudzić, nawet na siku nie wstaje, dla mnie sen jest najważniejszy, haha, nie wiem jak przeżyje te miesiące po porodzie.

My dzisiaj mamy wizytę, niby wszystko ok, ale jakiś lekki stresik jest. Tak czytam, że każda z was wie jaką ma szyjkę, a moja lekarka nigdy nie robiła mi usg dopochwowo (a chyba tak się mierzy szyjkę? czy się mylę?) i nie sprawdzała jakiej długości jest szyjka. Zapytam ją dzisiaj o to.

Dziewczyny, ale mi się nie chce pracować! dopiero od kilku dni czuję, że ciąża to jednak jest wysiłek i nie zawsze się będę czuła na siłach, żeby wstać rano, dojechać tramwajem do pracy, przepracować 8 godzin. A planuję pracować do końca sierpnia, no nie wiem jak to będzie.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kciuki za wizyty:-)
    Moni dobrze że nic złego się nie dzieje:-)

Ja wstalam dzisiaj cała pogryziona,mam brossa na noc w kontakcie ale nie pomaga...nawet brzuch mi pogryzly:-(

moni05 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Goemi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek wczoraj miałam podobny dzień. Wogóle nie czułam ruchów. Denerewowałam się strasznie. Dopiero jak wróciłam do domu coś zjadłam i się chwilę położyłam to poczułam, ale było już po 19. Cały dzień cisza, pod koniec pracy to juz o niczym nie mogłam myśleć tylko o dziecku. Na szczęście wszystko wróciło do normy i dziś od rana wygibasy.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni mi mierzy zawsze podczas USG przez brzuch. Nie wiem na ile to miarodajne, ale myślę że póki nie jest skrócona to taki pomiar wystarczy.

• silent Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo dziewczyn pracuje do końca czerwca :) Ja miałam ostatni dzień wczoraj. I też puszczam synka w lipcu do przedszkola, na pół dnia. W przszłym tygodniu adaptacja.

3uqruv0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w lipcu idę do pracy bo mój zastępca przylatuje przejąć obowiązki. Ale liczę, że uda się zawinąć przed końcem miesiąca :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na USG połówkowym. Wszystko ok, maluch waży 370g, nie bardzo można było zmierzyć cały kręgosłup, bo akurat był bardzo mocno przyciśnięty do mnie. Szyjka 3.7 zamknięta, twarda. I ...
    Według Pani doktor dziewczynka,ale nie jest pewna 🤷😁🤔

Miesiąc temu na 90% był chłopiec, teraz dziewczynka, możne za miesiąc się wyjaśni dokładnie 🙂

KasiaP, Irka, silent, ammarylis, moni05, Kasiulina, Goemi, Neroli, kasia1518, wiktoriaa, Kookosowa, aga_ni, japonka, Cabrera, Jupik, brunetka91 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    Ja wczoraj po wizycie, wszystko fajnie, tylko żelazo mam brać bo mi hemoglobina poleciala.

Co do szczepien, to robiliśmy 5w1 i tylko te obowiązkowe. Teraz też tak pewnie zrobimy, chociaż boję się trochę pneumokokow, Mania się na szczęście nie załapała na nie. Ale ona w ogóle dobrze znosiła szczepienia, nie było zadnych akcji po.

Mam dzisiaj taki okropny dzień, wszystko mnie wkurwia. Poryczalam się bo mała się nie słucha, nie chce jeść i ssie kciuka. I tak wylysmy razem. Zagrozilam jej, że nie pójdziemy na spacer, to mąż ja zabrał. Nosz... Ale chociaz mam spokój. I jeszcze jakaś awaria jest i nie mamy wody. Masakra.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Żadnych dodatkowych już nie planuje przynajmniej na ten moment ☺
    Jeśli planujesz posłać Zosie do żłobka/przedszkola to polecam jeszcze zrobić dodatkowo Ospę. Na zaświadczenie, że dziecko będzie chodzić jest bezpłatne.

kasia1518 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Mam dzisiaj taki okropny dzień, wszystko mnie wkurwia. Poryczalam się bo mała się nie słucha, nie chce jeść i ssie kciuka. I tak wylysmy razem. Zagrozilam jej, że nie pójdziemy na spacer, to mąż ja zabrał. Nosz... Ale chociaz mam spokój. I jeszcze jakaś awaria jest i nie mamy wody. Masakra.
    Widzę, że mamy dzieci w bardzo podobnym wieku. Ja do mojego na prawdę chwilami nie mam siły, a cierpliwości zero. Gdy jest nieposłuszny, a jest zazwyczaj, to doprowadza mnie do stanu wrzenia w ciągu 10 sekund. Chyba dziecko w tym wieku + hormony ciążowe dają taki efekt

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi no dzisiaj też się więcej rusza. Za to mnie boli bok jakby jajnik... I kłuje mnie tak od czasu do czasu. No ale postaram się dzisiaj nie przemęczać.

A z takich wesołych rzeczy to JESTEM DUMNA. Kasper dostał, jako jeden z 15 na 75 uczniów klas pierwszych, wyróżnienie na środku sali za wzrowoe świadectwo i zachowanie ;) i oczywiście musiałam z nim wyjść bo dostałam list z podziękowaniem dla rodzicow :)

Spirit, kasia1518, Kookosowa, ammarylis, japonka, brunetka91 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ