Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paulina099 wrote:3 w 1 na pewno nie. Fotelik moim zdaniem to tylko i wyłącznie oddzielnie. Najlepiej dobrany do auta
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Ooo, Sunshine, czyli potwierdzasz, ze te od mamyginekolog są malutkie?? Bo chciałam właśnie zamowic ten biały zestaw z rozkiem...??
Hmmm, cos czuje, ze od poniedziałku wpadnę w szał zamawiania 🙈😱
Zamów 62. Wypada jak 56 z pepco. Pepco ma duże ubranka. Smyk ma za to szczupłe. Tez dosyć małe.Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja dzisiaj zostałam zaatakowana przez siostry z okazji baby shower na koniec sierpnia... ta, wyszło na to ze ja nie mam nawet koleżanek z którymi bym był tak zżyta 😂 a moich męskich przyjaciół na tej „imprezie” nie widzę 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dominika32 wrote:Dziewczyny pralyscie już ubranka? Bo ja się zastanawiam czy w przyszlym tyg tego nie zrobić... będzie 40 stopni to fajnie by mi wyschlo...Ale czy to nie za wczesnie??
I jeszcze pytanie o wózek,zastanawiam się nad wózkiem firmy adamex ktoś może podzielić się opinią o tej firmie??? Fotelik już mam maxi cosi wiec szukam wózka 2w1
Moim zdaniem na pranie jest jeszcze trochę za wcześnie. Ubranka albo się zakurza, albo przesiąkną zapachem szafy. To jednak jeszcze grubo ponad 3, a prawie 4 miesiące do porodu.
Ja mam adamex barletta. Rama, koła, gondola zdecydowanie na plus, jednak spacerówka w tym wózku, to totalna porażka... -
moni ja tak samo... zrobiłabym ale prowadze znajomosci pojedyncze, że moje najlepsze kumpele sie nie znaja...
Serio kiepski dzień dziś miałam.
Na sam koniec wybili mi z głowy łóżeczko turystyczne... Bo mój nie będzie kupować jak mamy dostać za darmo. I mam się z tym nie wydurniać... Później mnie wyśmiał za elektroniczny katarek do nosa. I zamówiłam zwykłą gruszkę z wyciąganą górą...
Połowa rzeczy z allegro wypadła z koszyka...
Tak się zdenerwowałam, że mnie brzuch zaczął boleć i mam mega wzdęcie i ciągle mi się odbija...
Ale za to wybrałam komody do pokoiku małego. Kanapę do spania też. Szkoda, że nie będę mogła przemalować, no ale trundo, będzie mieć bordowo... -
Kkkar, dzięki za sprostowanie
nawet nie widziałam ze tak można skompletować zestaw.
Co do ciuchów u nas w dzień tez najlepiej sprawdzał ske zestaw Body plus polspiochy lub spodenki a na noc pajac.
A co do rozmiarowki to naprawdę ciężko utrafić. Czasem dwie różne tzeczy z tej samej firmy się różnią. Najmniejsze wg mnie są z pepco, w środku smyk a na końcu hm. (Porównując tylko te 3 marki)
Mam nawet zdjęcie dla porównania rampersa z hm i pepco tego samego rozmiaru ale nie wiem jak tu ske wrzuca zdjęcia :p -
Kiniorek91 wrote:moni ja tak samo... zrobiłabym ale prowadze znajomosci pojedyncze, że moje najlepsze kumpele sie nie znaja...
Serio kiepski dzień dziś miałam.
Na sam koniec wybili mi z głowy łóżeczko turystyczne... Bo mój nie będzie kupować jak mamy dostać za darmo. I mam się z tym nie wydurniać... Później mnie wyśmiał za elektroniczny katarek do nosa. I zamówiłam zwykłą gruszkę z wyciąganą górą...
Połowa rzeczy z allegro wypadła z koszyka...
Tak się zdenerwowałam, że mnie brzuch zaczął boleć i mam mega wzdęcie i ciągle mi się odbija...
Ale za to wybrałam komody do pokoiku małego. Kanapę do spania też. Szkoda, że nie będę mogła przemalować, no ale trundo, będzie mieć bordowo...
Kiniorek gruszki sobie słabo radza z rzadszym katarem. Jeśli nie chce mąż elektronicznego to polecam ręczny z babyono- ja jestem bardzo zadowolona, koszt ok 25zk i 2 zapasowe końcówki- do dziś go używam i jeszcze mam zapasową końcówkę ☺
https://allegro.pl/oferta/babyono-aspirator-do-nosa-na-katar-gruszka-1019-7248979026
Tylko przy zamawianiu trzeba zwrócić uwagę bo są też w kolorze niebieskim i tam już nie ma zapasowych końcówek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:06
kasia1518
-
Kiniorek nie słuchaj męża i nie kupuj gruszki do noska!!! To chyba najbardziej niehigieniczne z wyprawki. Aspirator ci się przyda a jak przyjdzie do infekcji i kataru u dziecka to gruszka nie wyciągniesz wydzieliny. U nas tylko katarek do odkurzacza się nadal bo nawet Frida mimo zdrowych płuc nie miałam tyle siły.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
No nie mam przebicia. Jak im pokazałam co chce kupić to mnie wyśmiali...
Serio dzisiaj średnio fajny dzień miałam. Nie wiem czy na nerwy zwalić ale nawet rozwolnienia dostałamod samego rana się za mną ciągnęlo.
Jutro wchodzę na wagę. Ciekawa jestem ile mam na plus... -
nick nieaktualnyCabrera wrote:Ooo, Sunshine, czyli potwierdzasz, ze te od mamyginekolog są malutkie?? Bo chciałam właśnie zamowic ten biały zestaw z rozkiem...??
Hmmm, cos czuje, ze od poniedziałku wpadnę w szał zamawiania 🙈😱w porównaniu z 56 ze smyka trochę mniejsze, ale w porównaniu z hm to już spora różnica.
Ale myślę, że będą spoko do szpitala, bo można je w 90 stopniach uprać i po porodzie noworodek jest taki trochę skurczony, więc pewnie i tak będzie ok. Najwyżej będzie bardzo krótko noszoneCabrera lubi tę wiadomość
-
Kiniorek, drewniane łóżeczko wcale nie jest ciężkie i można je sobie przestawiać, turystyczne się przydaje jak się gdzieś jeździ często (u nas to był mus, baa, mamy nawet dwa). No i u nas to turystyczne weszło po 7 mcu na codzien i jest do teraz (Emikey, moja też alpinistka, ale po tym łóżeczku dopiero teraz próbuje się wspinać).
Gruszka-serio,czy ktoś tego jeszcze używa??? U nas Frida tylko, choć dużo osób polecało też katarek do odkurzacza- ale Kinga nigdy miała aż takich gilów, żebym Fridą nie dała rady.
No i zasada nr 1- kupuj to co uważasz a męża olej. To nie on będzie ściągal gile. Chce gruszkę? Przy pierwszym katarku daj mu i niech se ściąga, życzę powoto samo z resztą rzeczy. U nas w ogóle przy zakupach dla dziecka mąż nie ma za wiele do gadania. Czasem spytam o zdanie na zasadzie jaki kolor wózka woli, ale to tyle
Sarrrra, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Hej
Dziewczyny:-) ale mi się wspaniale spało:-) kiniorek dziś nowy dzień i zobaczysz że będzie o wiele lepszy. Kompromisem od gruchy jest frida więc może go przekonaj że to lepsze? Z czego wynika jegi niechęć? Kwestie finansowe czy może on sie trochw boi tego sprzętu? Nie smuć sie kochana z mezem zawsze.mozna się dogadać. Powiedz mu o swoich uczuciach na spokojnie bo on może nawet nie wiedzieć że cię zranił/zdenerwował a moze chciał tylko doradzić i też się zaangażować. Niech poczyta opinie o tym.co najlepsze. Buuuziak.
Pamiętajcie że dziś dzień ojca dziewuszki:-) moj mąż już z rana obadarowqnt przez dziewczyny:-) dzieci są blogosławieństwem:-) -
Właśnie wygooglałam ten katarek. Myślalam że to takie jak frida ale na odkurzacz. A czy wy piszecie o tym zielonym co wygląda jak wibrator? Jestem pod wrazeniem ile sie zmieniło przez 7 lat.
Dziewczyny wiem że ktoś pisał o fajnej wyprawce chyba moni. Nie chciałabyś moze dla wszystkich wrzucić?
U mnie to 3 dziecko a poruszam sie jak w mgle:-).