Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
meerici wrote:Super, wybierzemy się
w Gliwicach też są takie dni kiedy można wpaść na „zwiedzanie” ?
Ja zaczęłam dzień ojca od śniadania do łóżka dla przyszłego tatusia 🙂
Tez się nastawiam na kupno aspiratora elektrycznego, chociaż ni w ząb nie wiem jak to będzie 🙈 moja wiedza na temat katarków póki co zerowa 😜Dziewczyny a co myślicie w kwestii kosza na pampersy? Jest sens kupować jakieś cuda z wkładami ? Czy może zwykły kosz i na przykład woreczki zapachowe?
W Gliwicach mam namiar na położną bo robi ktg w przychodni u mojej lekarki. Też miła bardzo mamy się telefonicznie umówić na oglądanie porodówki. Mogę też potem dać namiar w prywatnej wiadomości. -
Spirit wrote:Dorzucam do listy laktator ale to są zdania podzielone,jedni korzystają od początku inni nie użyja ani razu
Dzięki za poradę, mysle ze się przyda i chyba wole wcześniej kupić.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kookosowa wrote:Ja mam termometr microlife nc 150. Bezdotykowy. Bardzo polecam.
Dzięki, właśnie słyszałam ze ten jest ok.Kookosowa lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Hej dziewczyny
ja dzisiaj sortuję ubranka, które dostałam od kuzynki. Ciągle mnie tylko strofowała jak coś chciałam kupić dla małego, dlatego do tej pory nie miałam nawet 1 skarpetki kupionej. Ostatnio dopiero kupiłam z 3 ubranka, a i tak marudzila że po co kupuje skoro od niej tyle dostanę. I co? Połowa rzeczy uważam, że jest w ogóle niepraktyczna i będę musiała dokupić sporo ubranek. I tak się zastanawiam, dostałam dużo rzeczy rozmiar 50 i 50/56. Na rozmiar 56 nie ma prawie nic i dopiero są na 62. Myślicie, że dokupić wszystko co trzeba na rozmiar 56? Boję się, że mały się nie zmieści w te rzeczy na 50,a że 62 będą za duże.
-
Ollii ja bym dokupiła po 4 z każdego rodzaju.
Coś mnie wzięło chyba Wicie gniazda...
Niedziela wiem. Ale wzięłam się za wycieranie blatu w kuchni. A skończyło się na tym że wytatlam cała kuchni. Pokój młodego. Łazienkę z brodzikiem, duży pokój. Poskładałam pranie. Powiesiłam i włączyłam następne... Przynajmniej mniej na jutro będę mieć. Zaplanowałam że starą komodę oproznie z rzeczy młodego (jakieś książki stare tam ma z przedszkola itp) żebym mogła tam poukładać to co dla Remika leży na wierzchu.
-
Te chusteczki są super. Wciąż na wyjściach z młoda ich używam 😉
Oli, ja mysle ze 62 spokojnie a później zobaczysz jak bobas rośnie wg usg (tak, wiem... ale MNIEJ WIĘCEJ) no i dokupisz 56 ale moim zdaniem dosłownie 3-4 zestawy. Ja po wyjściu ze szpitala już 62 ubierałam lekko zawinięte. Ale 62 np ze smyka jest takie jak 56 z pepco, wiec pamiętaj, ze te ze smyka czy od mamyginekolog będą naprawdę drobne.
Sunshine, zamawiałas z H&M... jak one wypadają rozmiarowo? 😊
Ja dość intensywny weekend, ale ból mnie nie odpuszcza. Serio może jestem już „stara” i druga ciąża to więzadła maja bunt 😂🤷🏻♀️
Jutro książka pod pachę i idę na krzywą... 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aaga wrote:W Gliwicach mam namiar na położną bo robi ktg w przychodni u mojej lekarki. Też miła bardzo mamy się telefonicznie umówić na oglądanie porodówki. Mogę też potem dać namiar w prywatnej wiadomości.
10 lipca mam też wizytę u nowej pani doktor, właśnie z Wielospecjalistycznego, zobaczę jak wrażenia.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
nick nieaktualnyMoni z h&m wypadają większe zdecydowanie.
56 z h&m jest prawie, jak 62 innych firm.
Tak samo 62 bliżej do 68.
56 od mamyginekolog maciupkie, potem ze smyka większe troszkę, ale szczupłe, a dalej h&m wyraźnie większe od pozostałych.
Przy czym największą różnice widać po pajacachale pewnie to kwestia tego, że to takie całościowe ubranko
moni05 lubi tę wiadomość
-
Moni ja idę w sobotę
Olli z 56 dokup kilka sztuk. Dlatego ja sama robię wyprawkę dla dzidzi. Każdy mi obiecuje ubranka ale przyjdzie co do czego to używam swoich. Ostatnio dostałam wielką torbę od jednej mamy. Połowę wywalę bo widać plamki ( fuu poprostu) , z reszty podzieliłam na większe i oddałam bratankowi.
Mimo wszystko wolę nieużywane ciuszki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKiniorek nie obraź się, ale tym bardziej skoro nie masz jeszcze glukometru to powinnaś trzymać ścisła dietę cukrzycową.
Niestety szkodzisz dziecku i sobie, jeśli będziesz jeść lody i rzeczy, których nie powinnaś, przecież diagnozę już znaszmoni05, Jupik lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Moni ja idę w sobotę
Olli z 56 dokup kilka sztuk. Dlatego ja sama robię wyprawkę dla dzidzi. Każdy mi obiecuje ubranka ale przyjdzie co do czego to używam swoich. Ostatnio dostałam wielką torbę od jednej mamy. Połowę wywalę bo widać plamki ( fuu poprostu) , z reszty podzieliłam na większe i oddałam bratankowi.
Mimo wszystko wolę nieużywane ciuszki. -
aga_ni wrote:Dzięki, właśnie słyszałam ze ten jest ok.
aga_ni, Jupik lubią tę wiadomość
-
Sunshine spoko, nie obrazam sie, ja nie z tych co się obrażają. Masz rację ale, Skończyło się na sorbecie truskawkowym, ale taki serio prawdziwym. Pytałam babeczek o to ile ma cukru bo mam z tym problem. Mowily że dużo osób przychodzi do nich że szpitala pobliskiego i biorą zawsze sorbet. Skończyło się na małej gałce. Tak to dietę trzymam. Serio. Patrzę co jem. Nie jem tłusto. Plus patrzę co jaki ma indeks. No i na wadze widać że też coś się dzieje w tym kierunku.
Ale dziwne jest to, że tata przywiózł swój glukometr i mierzyłam przez 2 dni po 3 razy i było wszystko w porządku. Myślałam, że będzie mi wywalać. A tu jednak ok. Możliwie, że az tak udało mi się trafić z produktami w te dwa dni? -
Olii to poproś kuzynkę że jeśli jeszcze nie kupili tych rzeczy to ty chcesz je sama kupić. Albo powiedz jakie chcesz firmy te gadżety i żeby tylko takie kupiły. Ty jesteś mama i napewno wiesz najlepiej co twojemu dziecku się przyda.
A najlepiej to z takiej imprezy wynieść jeden prezent ale coś na co szkoda pieniędzy. Właśnie laktator albo jakiś kosz na pieluchy, bujaczek, nosidełko, kosz Mojżesza, niania elektroniczna. Niech zrobią składkę a butelki kupisz sobie sama
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Olii to poproś kuzynkę że jeśli jeszcze nie kupili tych rzeczy to ty chcesz je sama kupić. Albo powiedz jakie chcesz firmy te gadżety i żeby tylko takie kupiły. Ty jesteś mama i napewno wiesz najlepiej co twojemu dziecku się przyda.
A najlepiej to z takiej imprezy wynieść jeden prezent ale coś na co szkoda pieniędzy. Właśnie laktator albo jakiś kosz na pieluchy, bujaczek, nosidełko, kosz Mojżesza, niania elektroniczna. Niech zrobią składkę a butelki kupisz sobie sama -
Kookosowa wrote:Moni ja idę w sobotę
Mimo wszystko wolę nieużywane ciuszki.
Jak mnie zdenerwowało w pierwszej ciąży, jak ciągle mnie ktoś strofował, żebym nie kupowała, bo wszystko dostanę. Ludzie może chcą dobrze, ale nie rozumieją, że to już nie głęboka komuna i może ktoś czerpie wielką radość z wyszukiwania i kompletowania wyprawki, szczególnie dla dziecka pierworodnego. Też nie lubię używanych. Tym bardziej, że można dzisiaj dorwać nowe, z fajnymi wzorami, za kilka złotych. Polecam Auchan pod tym względem. -
nick nieaktualnyKiniorek jak bedziesz miec glukometr i regularnie mierzyc to będziesz widzieć po czym cukry ok, a po czym wywala i na pewno będzie ok wszystko
póki nie masz to staraj się wytrzymać na diecie. To tylko 3 miesiące z życia, a na pewno wyjdzie to na zdrowie Tobie i maluchowi
przy okazji reszcie rodziny też dzięki zdrowszej diecie. Może i nawet na stałe zostaniesz przy zdrowszej diecie, bo zmienisz nawyki żywieniowe
Na innym wątku była dziewczyna, u której na krzywej cukrowej wyszła mała nieprawidłowość, lekarz chyba trochę zlekceważył, ona też i dziecko urodziło się z wagą 5kgnajgorsze, że lekarze przy porodzie nie byli na to w ogóle przygotowani, bo od razu miałaby cc, a przez to próbowała sn i dopiero po czasie miała cc i po cc wyszło dopiero, że takie duże dziecko przez cukrzycę ciążowa niekontrolowaną. Na szczęście innych powikłań cukrzycy chyba nie było.
Także warto się postarać dla zdrowia swojego i malucha