X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na trzecie wkłucie, jeszcze pół godziny i po krzywej. Szczerze? Pierwsze ciąża było gorzej... miałam to w małym kubeczku, konsystencja paćki, cofało się od samejstruktury. Ta z kwaskiem rozpuściła się na płyn zupełnie, wypiłam na 3 razy. Rarytas to nie jest, ale piłam w życiu gorsze rzeczy 😋 polecam cytrynowa, zdecydowanie 😉

Jeszcze dałam mocz, morfologię, żelazo i grupę krwi. TSH innym razem, bo się zapomniałam i połknęłam euthyrox.

ManiaM lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójde zrobic rozeznanie do szpitala Kolejowego w Katowicach. Moze oddzial nie jest najpiekniejszy ale nie ma tam wiele porodow, do kazdego podchodza indywidualnie i ponoc wspaniale polozne. Opinie tez ma fajne na gdzierodzic.

Rodzice i tesciowe dadza pieniazki, a my sami mamy wybierac co nam sie podoba.
    Kapac zamierzam na poczatku w samej wodzie, ewentualnie z dodatkiem oleju kokosowego lub migdalowego.
    Pieluchy i chusteczki chyba zamowie ze strony ekologicznystart.pl, sa nasaczane sama woda. Moze tez znajde cos na miescie.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ponoć babcia zrobiła research, tj zaczepia ludzi na ulicy i robi wywiady jak się prowadzą ;) wczoraj zadzwoniła do mojego męża z informacja że rozmawiała z położna (jaką polozna, nie mam pojęcia) i dowiedziała się że lepiej nie chodzić na spacery w słońcu. Wiec prosiła żeby mi przekazał żebym lepiej uważała z tymi spacerami 🤦‍♀️ Aż się zastanawiam jak daleko jest się w stanie posunąć. Zabroniłam jej już kupować cokolwiek, ale ponoć teraz zaczęła kompletować rozmiar 62 (te pół szafy ubrań co już kupiła to rozmiar 56). Dam Wam znać jak w końcu zobaczę co i ile tego nakupiła.
    Ło matko! Niby fajnie, ale mogłaby wam dać gotówkę i byś myślę ją o wiele lepiej wykorzystała, bo sama najlepiej wiesz czego potrzebujesz :) nic straconego, może cię jeszcze pozytywnie zaskoczy ładnymi rzeczami i ubraniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:05

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja biorę doppel Herz mama actiw i magne b6 .
    Moni możesz brać euthyrox przed pobraniem
    Nie pływa on na wynik tak znacząco. Mój Endo pozwolił mi przed pobieraniem nawet jeść i pić.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:10

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! W końcu Was przeczytałam 😉
    Nie było mnie trochę,bo odpoczywaliśmy na długi weekend na Mazurach 😁
    Troszkę się opalilam,trochę popływalam,trochę odpoczęłam 😉

Chyba nie dam rady do wszystkiego się odnieść, także życzę wszystkim słonecznego dnia z wietrzykiem 😁

Kookosowa lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • paulina2811 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w biedronce niestety też nie ma żadnych wyprzedaży :(

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Wiktoria ja biore Ladee Vit i duphavit ( teraz Duphavit),kwas foliowy,magnezb6,wit.d a zelazo teraz w posilkach buduje,mam jeszcze 1.5 tygodnia ;p

Co do wyprawki,to nikt mi się nie wtrąca i niech nie raczy😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć
    Zależy jakie masz uczucia jak słyszysz to imię? Wiadomo, że nigdy nie zapomnisz o swojej córeczce, ale jeśli to imię wywołuje w Tobie tylko smutek, przygnębienie to na miejscu Oliwki nie chciałabym mieć świadomości, że mama jest smutna jak słyszy moje drugie imię. Ale to oczywiście tylko mój tok rozumowania, może ktoś myśli inaczej. To wasza córeczka i wy będziecie wiedzieć najlepiej jakie imię pasuje :)

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, ja biorę doppelherz mama aktiv premium.
    Jest tam wszystko, co w ciąży zalecane przez polskie towarzystwo ginekologiczne :)

Czyli kwas foliowy, wit.d3, kwasy dha, jod, magnez i trochę żelaza.

Moja lekarka zalecała, że kwas foliowy, wit.d3, dha i jod są w ciąży obowiązkowe do suplementacji dla każdej kobiety.

Magnez i żelazo wg potrzeb, ale często są niedobory

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu ♥️

Widze olbrzymią różnicę przy 2 dziecku, które ma być. Nie spieszę się z wyprawka, dużo rzeczy nie potrzebnych typu mydelka do kapania. W domu zdecydowanie woda i waciki, a nie chusteczki

Atyde ja bym nie chciała dawać imienia 2 córce po 1 Jeszce9w takiej sytuacji. Jagodka niech pozostanie Wasza kochana Jagodka o której i tak nie zapomnicie. Druga córka to inny rozdział Waszego życia.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:

Ja nie uważam, żeby było w tym coś dziwnego. Te imiona po babciach, dziadkach też są po to żeby uczcić pamięć po zmarłym z rodziny, pewnie podobnie myśli Twój mąż. Ale na pewno bym tego nie zrobiła gdyby to wywoływało we mnie jakiekolwiek nie pozytywne uczucia. Nie wyobrażam sobie nawet Twojego smutku po śmierci Jagódki i wiadomo, że nigdy o niej nie zapomnisz, ale sama wiesz najlepiej czy chcesz żeby drugie imię Oliwki Ci przypominało. Jakkolwiek zrobicie w zgodzie ze swoimi uczuciami będzie dobrze i nic nikomu do tego czy to dziwne, czy wypada itp.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

syy26iye928jhyb7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dobrze, że mówisz, bo juz wybrałam najładniejsze body, które zabiorę do szpitala na przebranie :D to wezmę najtańsze:P
    Weź na dzień wyjścia ze szpitala np:) bo tak to albo położna przecierze i nie do prania nie weźmie ;) zresztą smolki nawet nie warto próbować prać ^^ albo pobranie krwi też może być plama albo co z ogóle nie zeszło mleko modyfikowane bo te jednorazowe butelki które są w szpitalach maja to mleko o innym składzie i jest szare a nie białe :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Ja bym była na nie. Dla takiej wcześniej nastolatki dużym nie wiem jak to nazwać przeżyciem jest sam fakt że miała rodzeństwo. Jak jest wrażliwa to sobie potem wkręca różne rzeczy,połączenie,więź itp. Pamięć o siostrze jak najbardziej,ale dzieci czują też potem tęsknotę za rodzeństwem którego nie ma i imię to może być zbyt dużo przynajmniej według mnie (pedagog terapeuta)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    No ja wczoraj w końcu troszke pozamawialam tak, żeby mieć ze 3 komplety rozmiaru 56 i kilka sztuk 62 (głównie pajace+body). Byla fajna promocjach sklepie Pinokio (ostatnio byłam u koleżanki i potwierdziła, ze bardzo fajna jakość), w ich sklepie było znacznie taniej niż np. w smyku.
    Zamówię jeszcze zestaw od mamyginekolog (stwierdziłam, ze zamówię rozmiar 62 na przebranie + rożek i tetry).
    No i w tym tygodniu jade do siostry poprzeglądać ciuszki (ona co prawda na 3 córki, ale dużo neutralnych kolorów).

I przyznam szczerze, ze niesamowita frajdę zaczęło mi sprawiać kompletowanie wyprawki 😍😍 (choć eM. nieco psuje mi humor, kiedy twierdzi, ze przecież wszystko mamy (od brata i siostry)).
    No nic, to chyba rzeczywiście taki kobiecy etap wicia gniazda (odkad jestem w domu tez codziennie cos muszę zrobić: a to wyprać firanki, a to posegregować zimowe ciuchy;))

Miłego dnia ❤️

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie, może któraś z dziewczyn jest zorientowana w temacie. Za tydzień jedziemy w dosyć długa podróż autem, ok 10h. Lekarz wyraził zgodę, ale w związku z tym, że jest u mnie ryzyko zakrzepowe (zakrzepica w rodzinie i mutacja mthfr) to powiedziała, że mam kupić pończochy uciskowe. Ale są uciskowe 1 i 2 stopnia i teraz nie wiem. Które kupić? Czy te 2 stopnia nie będą za mocno uciskać?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja od rana goniłam. Dodzwoniłam się do diabetologa i jutro mam wizyte. Musiałam iść po skierowanie do innego lekarza, bo moja dopiero w czwartek :)

Ale ten lekarz śmieszny xD
    Tzn podał mi rękę, uśmiechnął się, pogadał, pośmieszkował a na koniec na wyjście mówie mu "do widzenia" a ten, żebym poczekała. Podaje mi rekę i hasło: Prawdziwe damy dają rękę na pożeganie :D
    Ja szczery uśmiech i obiecałam poprawę :D

Później zakupy, a teraz sobie odpoczywam. Jeszcze obiad naszykuje i mam fajrant
    :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam koszmary, obudziłam się zlana potem, jak szlochałam. Sniło mi się, że mój tata odszedł. Straszne to było :(

A nad ranem mąż takie czułości mi okazał, głaskał mnie po głowie, dawał buziaki w czółko... od razu było mi lepiej :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja od rana goniłam. Dodzwoniłam się do diabetologa i jutro mam wizyte. Musiałam iść po skierowanie do innego lekarza, bo moja dopiero w czwartek :)

Ale ten lekarz śmieszny xD
    Tzn podał mi rękę, uśmiechnął się, pogadał, pośmieszkował a na koniec na wyjście mówie mu "do widzenia" a ten, żebym poczekała. Podaje mi rekę i hasło: Prawdziwe damy dają rękę na pożeganie :D
    Ja szczery uśmiech i obiecałam poprawę :D

Później zakupy, a teraz sobie odpoczywam. Jeszcze obiad naszykuje i mam fajrant
    :)

Kiniorek super, że juz jutro masz wizytę. Ja bardzo lubię takich lekarzy, u których jest luźna atmosfera.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ