Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam na trzecie wkłucie, jeszcze pół godziny i po krzywej. Szczerze? Pierwsze ciąża było gorzej... miałam to w małym kubeczku, konsystencja paćki, cofało się od samejstruktury. Ta z kwaskiem rozpuściła się na płyn zupełnie, wypiłam na 3 razy. Rarytas to nie jest, ale piłam w życiu gorsze rzeczy 😋 polecam cytrynowa, zdecydowanie 😉
Jeszcze dałam mocz, morfologię, żelazo i grupę krwi. TSH innym razem, bo się zapomniałam i połknęłam euthyrox.ManiaM lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyJa pójde zrobic rozeznanie do szpitala Kolejowego w Katowicach. Moze oddzial nie jest najpiekniejszy ale nie ma tam wiele porodow, do kazdego podchodza indywidualnie i ponoc wspaniale polozne. Opinie tez ma fajne na gdzierodzic.
Rodzice i tesciowe dadza pieniazki, a my sami mamy wybierac co nam sie podoba.
Kapac zamierzam na poczatku w samej wodzie, ewentualnie z dodatkiem oleju kokosowego lub migdalowego.
Pieluchy i chusteczki chyba zamowie ze strony ekologicznystart.pl, sa nasaczane sama woda. Moze tez znajde cos na miescie.
-
aga_ni wrote:Ponoć babcia zrobiła research, tj zaczepia ludzi na ulicy i robi wywiady jak się prowadzą
wczoraj zadzwoniła do mojego męża z informacja że rozmawiała z położna (jaką polozna, nie mam pojęcia) i dowiedziała się że lepiej nie chodzić na spacery w słońcu. Wiec prosiła żeby mi przekazał żebym lepiej uważała z tymi spacerami 🤦♀️ Aż się zastanawiam jak daleko jest się w stanie posunąć. Zabroniłam jej już kupować cokolwiek, ale ponoć teraz zaczęła kompletować rozmiar 62 (te pół szafy ubrań co już kupiła to rozmiar 56). Dam Wam znać jak w końcu zobaczę co i ile tego nakupiła.
nic straconego, może cię jeszcze pozytywnie zaskoczy ładnymi rzeczami i ubraniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:05
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dzień dobry
Ja biorę doppel Herz mama actiw i magne b6 .
Moni możesz brać euthyrox przed pobraniem
Nie pływa on na wynik tak znacząco. Mój Endo pozwolił mi przed pobieraniem nawet jeść i pić.
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:10
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Hej dziewczyny! W końcu Was przeczytałam 😉
Nie było mnie trochę,bo odpoczywaliśmy na długi weekend na Mazurach 😁
Troszkę się opalilam,trochę popływalam,trochę odpoczęłam 😉
Chyba nie dam rady do wszystkiego się odnieść, także życzę wszystkim słonecznego dnia z wietrzykiem 😁Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Atyde wrote:Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć
-
nick nieaktualnyWiktoria, ja biorę doppelherz mama aktiv premium.
Jest tam wszystko, co w ciąży zalecane przez polskie towarzystwo ginekologiczne
Czyli kwas foliowy, wit.d3, kwasy dha, jod, magnez i trochę żelaza.
Moja lekarka zalecała, że kwas foliowy, wit.d3, dha i jod są w ciąży obowiązkowe do suplementacji dla każdej kobiety.
Magnez i żelazo wg potrzeb, ale często są niedoborywiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Witam się w 25 tygodniu ♥️
Widze olbrzymią różnicę przy 2 dziecku, które ma być. Nie spieszę się z wyprawka, dużo rzeczy nie potrzebnych typu mydelka do kapania. W domu zdecydowanie woda i waciki, a nie chusteczki
Atyde ja bym nie chciała dawać imienia 2 córce po 1 Jeszce9w takiej sytuacji. Jagodka niech pozostanie Wasza kochana Jagodka o której i tak nie zapomnicie. Druga córka to inny rozdział Waszego życia.
-
Atyde wrote:Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć
Ja nie uważam, żeby było w tym coś dziwnego. Te imiona po babciach, dziadkach też są po to żeby uczcić pamięć po zmarłym z rodziny, pewnie podobnie myśli Twój mąż. Ale na pewno bym tego nie zrobiła gdyby to wywoływało we mnie jakiekolwiek nie pozytywne uczucia. Nie wyobrażam sobie nawet Twojego smutku po śmierci Jagódki i wiadomo, że nigdy o niej nie zapomnisz, ale sama wiesz najlepiej czy chcesz żeby drugie imię Oliwki Ci przypominało. Jakkolwiek zrobicie w zgodzie ze swoimi uczuciami będzie dobrze i nic nikomu do tego czy to dziwne, czy wypada itp.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Olliiii wrote:Dobrze, że mówisz, bo juz wybrałam najładniejsze body, które zabiorę do szpitala na przebranie
to wezmę najtańsze:P
zresztą smolki nawet nie warto próbować prać ^^ albo pobranie krwi też może być plama albo co z ogóle nie zeszło mleko modyfikowane bo te jednorazowe butelki które są w szpitalach maja to mleko o innym składzie i jest szare a nie białe
2017 #1
2019 #2
-
Atyde wrote:Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
No ja wczoraj w końcu troszke pozamawialam tak, żeby mieć ze 3 komplety rozmiaru 56 i kilka sztuk 62 (głównie pajace+body). Byla fajna promocjach sklepie Pinokio (ostatnio byłam u koleżanki i potwierdziła, ze bardzo fajna jakość), w ich sklepie było znacznie taniej niż np. w smyku.
Zamówię jeszcze zestaw od mamyginekolog (stwierdziłam, ze zamówię rozmiar 62 na przebranie + rożek i tetry).
No i w tym tygodniu jade do siostry poprzeglądać ciuszki (ona co prawda na 3 córki, ale dużo neutralnych kolorów).
I przyznam szczerze, ze niesamowita frajdę zaczęło mi sprawiać kompletowanie wyprawki 😍😍 (choć eM. nieco psuje mi humor, kiedy twierdzi, ze przecież wszystko mamy (od brata i siostry)).
No nic, to chyba rzeczywiście taki kobiecy etap wicia gniazda (odkad jestem w domu tez codziennie cos muszę zrobić: a to wyprać firanki, a to posegregować zimowe ciuchy;))
Miłego dnia ❤️ -
A mam pytanie, może któraś z dziewczyn jest zorientowana w temacie. Za tydzień jedziemy w dosyć długa podróż autem, ok 10h. Lekarz wyraził zgodę, ale w związku z tym, że jest u mnie ryzyko zakrzepowe (zakrzepica w rodzinie i mutacja mthfr) to powiedziała, że mam kupić pończochy uciskowe. Ale są uciskowe 1 i 2 stopnia i teraz nie wiem. Które kupić? Czy te 2 stopnia nie będą za mocno uciskać?
-
Hej dziewczyny. Ja od rana goniłam. Dodzwoniłam się do diabetologa i jutro mam wizyte. Musiałam iść po skierowanie do innego lekarza, bo moja dopiero w czwartek
Ale ten lekarz śmieszny xD
Tzn podał mi rękę, uśmiechnął się, pogadał, pośmieszkował a na koniec na wyjście mówie mu "do widzenia" a ten, żebym poczekała. Podaje mi rekę i hasło: Prawdziwe damy dają rękę na pożeganie
Ja szczery uśmiech i obiecałam poprawę
Później zakupy, a teraz sobie odpoczywam. Jeszcze obiad naszykuje i mam fajrant
-
Kiniorek91 wrote:Hej dziewczyny. Ja od rana goniłam. Dodzwoniłam się do diabetologa i jutro mam wizyte. Musiałam iść po skierowanie do innego lekarza, bo moja dopiero w czwartek
Ale ten lekarz śmieszny xD
Tzn podał mi rękę, uśmiechnął się, pogadał, pośmieszkował a na koniec na wyjście mówie mu "do widzenia" a ten, żebym poczekała. Podaje mi rekę i hasło: Prawdziwe damy dają rękę na pożeganie
Ja szczery uśmiech i obiecałam poprawę
Później zakupy, a teraz sobie odpoczywam. Jeszcze obiad naszykuje i mam fajrant
Kiniorek super, że juz jutro masz wizytę. Ja bardzo lubię takich lekarzy, u których jest luźna atmosfera.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!