Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry dziewczyny:)
Nie bylo mnie kilka dni i troszke zajelo mi nadrabianie co pisalyscie:)
Kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Ja w koncu po 5 tyg wizytuje w ten czwartek:)
Przed wczoraj w nocy obudzil mnie skurcz lydki ale na szczescie szybko przeszlo i zwiekszylam o 1 tabl dawke dzienna by uniknac powtorki. W 1 ciazy strasznie sie z tymi skurczami meczylam i wolalabym teraz uniknac tego tak jak udalo mi sie w drugiej
Malutka bardzo ruchliwa mam wrazenie ze wiecej sie wierci niz spi:)
Milego dnia:)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
To i ja opowiem historię
To kupowanie ciuszków przez teściowe to jest nic. Moi teściowie (oboje) są mistrzami promocji i kupują na potęgę wszystko, nam również. Swój dom mają zawalony od piwnicy po sam sufit masą zbędnych pierdół, jedzenia tyle, że w przypadku III wojny światowej przeżyją do setki bez wychodzenia w domu. Wszystko kupują w wielopakach, na promocjach, wszystkie możliwe okazje! Za każdym razem kiedy do nich przyjeżdżamy pokój mojego męża jest wypełniony po brzegi produktami dla nas. Przykładowo ostatnio dwie wielkie kupy ciuchów (szmateksowe), w tym bielizna (tak, teściowa kupuje mi staniki, kupuje mojemu mężowi majtki), trójpaki czteropaki antyperspirantów i innych płynów do mycia (w sklepach to nie schodzi, bo walą czystą chemią, więc teściowie kupują, bo przecież 4 sztuki w cenie 3), butelki, smoczki, kocyki dla niemowląt (jakieś chińskie firmy, na moje oko też ze szmateksu, choć zapakowane oryginalnie...) no i masa rzeczy zajebiście nam potrzebnych typu separator do żółtek, gilotyna do jajek, gilotyna do wina, czapka z wbudowanym radiem, klocki dla dzieci od 8 roku życia, zestaw noży do ryby. Co chwilę też dostajemy mmsy z jakimiś półkami, szafkami do kuchni, stolikami na balkon, koszami do łazienki, swetrami, akcesoriami do patelni, słoikami z rureczkami itp... z pytaniem "Chcecie?" "Kupić wam?"... Ja naprawdę nie potrzebuję tych "udogodnień", naprawdę nie potrzebuję krajalnicy do jabłek, świetnie sobie radzę nożem
Oni mają dupny dom, a my skromne 64m mieszkania, którego nie chcemy zagracić niepotrzebnymi nikomu bzdetami. Ja lubię puste przestrzenie, lubię mieć wszystko pochowane w szafach i generalnie wyznaję zasadę minimalizmu jeśli chodzi o wystrój wnętrz i nie mogę sobie pozwolić na przyjmowanie takich prezentów. Z początku byłam grzeczna i brałam, wyjeżdżając od teściów auto nam siadało, no ale ile można! Najdziwniejsze jest to, że to są dość majętni ludzie, nie wiem skąd ta potrzeba kupowania hurtowych ilości rzeczy jakościowo marnych. Teraz się wycwanili, bo pakują te wszystkie rzeczy do toreb i dostajemy to jako spóźniony prezent na przykład na urodziny, albo na poczet jakiegoś przyszłego święta z hasłem "No prezentu to nie możecie odmówić". Także strach mnie ogarnia jak pomyślę co to będzie jak już pojawi się wnuk na świecie, szajba odbije im kompletnie, trzeba to będzie jakoś ukrócić, przeprowadzić drastyczną rozmowę, bo jak widać na spokojnie się nie da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 11:40
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Spirit wrote:Ja bym była na nie. Dla takiej wcześniej nastolatki dużym nie wiem jak to nazwać przeżyciem jest sam fakt że miała rodzeństwo. Jak jest wrażliwa to sobie potem wkręca różne rzeczy,połączenie,więź itp. Pamięć o siostrze jak najbardziej,ale dzieci czują też potem tęsknotę za rodzeństwem którego nie ma i imię to może być zbyt dużo przynajmniej według mnie (pedagog terapeuta)
Dokładnie to samo pomyślałam, to może być dla niej dużym obciążeniem. Być może będzie się zastanawiać czy takie imię daliście jej, bo widzicie w niej zmarłą siostrę? I dlaczego jej się udało a siostrze nie?🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze
Wy już tak ostro kompletujecie wyprawki a mi się w ogóle nie chce za to wziąć. Mam wrażenie, że jeszcze tyyyle czasu, a to już przecież mniej niż połowa. Muszę wyciągnąć listę, która robiłam w tamtej ciazy. I na szczęście nikt mi się nie wtracał w zakupy ani wtedy, ani teraz.
Co do kosmetyków dla dzidziusia, też polecam minimalizm. Manie kapalam w samej wodzie, później babydream, ale też nie do każdego mycia, i tak jest do teraz. Jak miała bardziej sucha skórę to dodawałam oliwke do wody do mycia. Na pupę linomag zielony. A chusteczek używałam fajnych z Tesco. Miały super skład, były mokrusienkie, ale parę miesięcy temu je wycofali i zastąpili gorszymi oczywiście.
I wiecie, wczoraj w kościele prawie zemdlalam, za długo zwlekalam z wyjściem na zewnątrz. Mówię do męża wychodzimy, ale już w przedsionku stwierdziłam szybko, że nie zdążę wyjść. Już ciemno przed oczami, szum w uszach, to prawie że się położyłam na tej podłodze, żeby nie stracić przytomności. Akurat widziała to jakaś położnaPrzyniosła mi krzesło, poczekala, aż dojdę do siebie,pytala nawet czy chce karetkę. Ale posiedziałam parę minut i przeszło. W domu zmierzylam sobie ciśnienie, no prawie trup, 81/57. Niby nie było wczoraj aż tak gorąco, to już się boję co będzie w te upały. Także dziewczyny uważajcie na siebie.
-
W sumie macie rację, od razu wydało mi się głupim pomysłem to - tym bardziej, że ja jeszcze nie pogodzilam się ze śmiercią jagodki (o ile to wogole jest możliwe) a ten mój mąż wiecznie jakieś takie pomysły ma od czapy
chyba sobie tego pomysłu do końca nie przemyślal...
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Sarrra i sunshine ja właśnie jestem ciekawa kiedy ZUS zapłaci mi wypłatę moja, bo ostatnio poszłam na l4 w 8 miesiącu i kasę dostałam dopiero miesiąc po śmierci córki (czyli 3 miesiące czekałam) dobrze ze z mężem dosyć dobre dochody mamy bo inaczej nie wiem co bym zrobiła bez jednej wpłaty, masakra, tym bardziej że te pogody na prawdę nie mają na nas dobrego wpływu. Jak byłam w ciąży w okresie zimowym to czulam się o wiele lepiejNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyAtyde może mąż myślał, że to dobry pomysł, żeby właśnie jakoś się trochę bardziej pogodzić z tym, co Was spotkało i "zamknąć" zle wspomnienia za sobą. Wiadomo, że nie da się zapomnieć, ale dla niego może to jest jakiś sposób na pogodzenie się że strata.
Natomiast na pewno nie pomyślał o tym, że mogłabyś to źle odebrać.
I chyba też uważam, że nawet jako drugie imię to kiepski pomysł. W końcu to nowa osoba w rodzinie, nowa indywidualność i trzeba to podkreślić
A przy działalności gospodarczej i l4 faktycznie zus czeka do ostatniej chwili z wypłatą (mają na to właśnie 3 miesiące)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 12:52
-
Goemi wrote:Nie wiem co mam myśleć o wynikach glukozy. Na czczo 82 po godzinie 85 i po drugie godzinie 80. Lekarz tylko zapytał czy na pewno wypiłam i tym jeszcze bardziej mnie wkurzył. Chyba za niskie mam te wartości??
Goemi lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Potrzebuje porady.
Tydzień temu skończyłam antybiotyk. Teraz zatoki wróciły. Dostałam antybiotyk spowrotem. Jestem w 26 tc i muszę zrobić krzywa. I teraz pytanie kiedy. Teraz zanim wzięłam ponownie antybiotyk ale jest infekcja. W trakcie antybiotyku ? Czy po zakończeniu leczenia ? Już sama nie wiem co robić. -
Atyde ja bym nie dodawała drugiego imienia dziecku po zmarłej siostrze. Ja nawet po rodzinie imion nie chce brać. Chyba że jakaś daleka kuzynka kuzynki której nie znałam nigdy. Dziecko będzie nosiło piętno pamięci zamiast mieć nowa niezapisana historia karte.
Moja koleżanka urodzila. W 31 tygodniu. Wody odeszły. Miała kilka perypetie była już na patologii więc u nich liczyli każdy dzień. Chłopczyk stabilny, zdrowy 2130 g. Mimo to mam stresa bo to za wcześnie.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Powyżej 30 tc to już dość duże dziecko. Nie na co porównywać do 25. Może to te cholerne upały...
ja tez chyba bym nie dala imienia po siostrze. Niby drugiego sie nie używa ale jednak. Najważniejsze co
Ty czujesz słysząc to imię. Czy masz dobre odczucia czy bardziej ból. -
Dreamer wrote:Powyżej 30 tc to już dość duże dziecko. Nie na co porównywać do 25. Może to te cholerne upały...
ja tez chyba bym nie dala imienia po siostrze. Niby drugiego sie nie używa ale jednak. Najważniejsze co
Ty czujesz słysząc to imię. Czy masz dobre odczucia czy bardziej ból.2017 #1
2019 #2
-
Mam nadzieję że mój mąż zrozumie to, u facetów najgorsze jest to że oni nie przyznają się do tego że coś ich zabolało. Niestety po śmierci jagodki miałam ciężki okres na tabletkach uspokajających i to wtedy mąż podawał mi jedzenie do buzi, kapal, wszystko ogarniał i został z tym wszystkim tak na prawdę sam. To cudowny mężczyzna, ale nie mówi za dużo o tym co się stało i to właśnie jest problem i potem w głowie rodzą mu się takie pomysły, na początku to miał pomysł żeby drugiej córce też dać na imię Jagoda, po czasie zrozumiał jakie to było głupie, ale trochę czasu mu to zajęło.. Myślę że sam dojdzie do tego że na drugie imię Oliwka nie powinna mieć Jagoda, potrzebuję może więcej czasu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 15:27
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualny
-
Spałam po tej glukozie prawie 3h, niezle mnie rozregulowała... i strasznie boli mnie głowa. Ja to nawet za słodyczami nie przepadam, wiec to była bomba. Ale ta cytrynowa serio - warto.
Co do wyprawki to ja mam wrażenie odwrotne... ze za bardzo panikuje. Za bardzo boje się skracającej szyjki, przedwczesnego porodu, ze wszystko chciałabym mieć „już” kupione i przygotowane. Ja jestem istota zorganizowana, muszę mieć, iść zgodnie z planem, planować, robić listy wszystkiego i mieć zapisany kalendarz, bo bym zwariowała 🤷🏻♀️
Atyde, co do imienia to zgadzam się z dziewczynami. Twoja Kruszynka to zupełnie inna istotka, a Jagódka na zawsze zostanie w Waszej pamięci - pamięci rodziców. 😘
Czujecie już duszności? 🥵 ja mam wrażenie, że kopniaki mam pod samymi żebrami... a mama mówi, ze brzuch mam nisko 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019