Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do biedronki to zależy co komu na magazynie pozostawało... do nas przywożą śmieszne ilości (np. 4 rożki) i prawie nic nie było na tych wyprzedażach, a już na bank nic ciekawego 😕Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Atyde wrote:Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wiecie zmarła mi córka, która była cudownym dzieckiem - miała na imię Jagoda Marta - Marta po babci męża, ktora się nim zajmowała dosyć długo jak rodzice pracowali, no i do Oliwki chciałam Oliwia Anna - po mojej babci. Maz jednak chciałby żeby Oliwka na drugie imię miała Jagoda po siostrze - nie jest to trochę dziwne takie połączenie?? Tym bardziej że ja jeszcze nie do końca pogodzilam się ze śmiercią mojego dziecka i nie wiem w sumie co o tym myśleć
-
Atyde, a ja myślę, że nie tyle byłby to obciążenie dla Oliwki (właśnie dlatego że Jagódki nie znała i może nawet byłaby dumna z posiadania bardzo szczególnego imienia nadanego ku pamięci), co.. nie ułatwiłoby to Tobie i Mężowi psychologicznego „odcięcia” pępowiny od tamtej tragedii. Tym bardziej, że jak sama twierdzisz, nie jesteś całkiem z nią pogodzona (co jest naturalne...). Mąż na pewno zrozumie, może musi to jeszcze przepracować w głowie.
-
Hej. Nie mam serca do tej wyprawki, wypadałoby chociaż kosmetyczne rzeczy ogarnąć. Ale ciągle mi się wydaje że zostało tyyyyle czasu😉
Miałam wizytę, synek nie współpracował. Łożysko mam nisko osadzone. No ale ginekolog mówiła że jest dużo czasu żeby się podniosło. Michaś leży poprzecznie, rusza się jak szalony i ciężko go zmierzyć dokładnie. Waży 600 gram. A na koniec badania rozłożył nogi i pokazał dokładnie co tam ma😂silent, Kookosowa, moni05, kasia1518, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
silent wrote:Dziewczyny, u Was robią pomiary z oszacowaniem wagi na każdej wizycie? U mnie tylko przykłada sondę na 3 sekundy, żeby sprawdzić pracę serca.
Nie u mnie nie ma USG na każdej wizycie. Badania i pomiary miałam na 12 tygodniu na połówkowych i pewnie będą w 3 trymestrze. Potem dopiero szpital.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
silent wrote:Dziewczyny, u Was robią pomiary z oszacowaniem wagi na każdej wizycie? U mnie tylko przykłada sondę na 3 sekundy, żeby sprawdzić pracę serca.
U mnie tak, na każdej mam pomiary i „oględziny” wszystkiego.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wiecie może jak często można brać nospe? Pisałam ostatnio, że mam co jakiś czas dosyć mocny ból jak miesiączkowy, teraz już mam go codziennie i jest lżejszy tylko po nospie, ale nie wiem czy mogę brać ją codziennie. A wizytę mam za 2 dni..
-
nick nieaktualnysilent wrote:Dziewczyny, u Was robią pomiary z oszacowaniem wagi na każdej wizycie? U mnie tylko przykłada sondę na 3 sekundy, żeby sprawdzić pracę serca.
W sumie to jestem ciekawska, więc chciałabym wiedzieć ile waży z wizyty na wizytę, ale już niedługo usg 3.trymestru to się dowiema lekarkę mam bardzo dobrą, więc pewnie wie, co robi. Gdyby było coś nie tak to na pewno by pomierzyła. No i pewnie na wizycie przed porodem też będzie kontrolne usg, żeby oszacować wagę
-
Ja już z alergią nie daję rady, a każdy lekarz mówi co innego: jeden, że takie leki można brać, drugi, że biorę je na własną rękę, trzeci, że nie jest specjalistą ale on by podał to i to... Póki co słucham mojej lekarki ginekolog. W pracy też same problemy dostałam L4 do końca tygodnia i nie ma mnie kto zastąpić i wielkie halo jak to i co teraz. Od lutego wiedzą, że jestem w ciąży i dalej sobie tego nie poukładali.
Co do imienia Atyde to bardzo indywidualna sprawa i tak naprawdę zależy od Waszych uczuć bo to jak Wasza córka to odbierze pewnie będzie zależało jak wy jej to przedstawicie i jak będziecie to traktować. Myślę, że w takiej kwestii wszystko zależy od rodziców czy Oliwka będzie z radością nosić to imię czy wręcz przeciwnie i będzie to dla niej obciążenie. My dajemy Małej imię po mojej zmarłej babci, ale dla mnie to sprawa zamknięta i bardzo pozytywnie chcę wszczepić to Julce.
Natomiast odnośnie witamin to ja biorę pregne plus, magne B6 i kwas foliowy.
Wyprawka to dla mnie też czarna magia, mam jakieś pojedyńcze rzeczy, ale nic nie przemyślane, nie ułożone. Nawet nie wiem jaki wózek planujemy zakupić a co dopiero w czym Mała wyjdzie ze szpitala...
W ogóle ta mnie w trakcie bezsennej nocy naszło i podczytywałam wątek czerwcowy. Kurde, fajnie się tak czytało dziewczyny, które dopiero co urodziły i jak się dzieliły tym oczekiwaniem przed samiutkim porodemw sumie to chyba bym już chciała październik!
moni05 lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Wiecie może jak często można brać nospe? Pisałam ostatnio, że mam co jakiś czas dosyć mocny ból jak miesiączkowy, teraz już mam go codziennie i jest lżejszy tylko po nospie, ale nie wiem czy mogę brać ją codziennie. A wizytę mam za 2 dni..
Nospe możesz brać regularnie. Przy skurczacg zapisują 3x1 nawet wersję Max oraz magnez 3x2.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Oli, nospa zwykła maksymalnie 3x1 w kwestii wyższej konieczności, jak ból zdecydowanie jest. Twój dyskomfort to nierzadko tez dyskomfort maluszka 😊
Aga, to nie tylko ja tak robię! 😂 z miesiąca na miesiąc namiętnie czytam jak dziewczyny rodzą i tez czekam aż przyjdzie kolej na nas 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć
nie chciało mi się pisać ostatnio jakoś. Ale dużo fajnych przydatnych rzeczy popisałyście w weekend
jeszcze tylko czekam aż któraś wrzuci tę wyprawkę medyczno-kosmetyczną, to sobie na łatwiznę pójdę i ściągnę 😈
Coś mnie ciągną wiązadła dzisiaj. Zasiedziałam się w pracy i jak wstałam z krzesła to się przez chwilę wyprostować nie mogłam, na szczęście przeszło szybko
-
Kkkaaarrr ci faceci dziwne trochę myślenie mają. Złego zamiaru nie miał, ale już wytłumaczył am że nie ma takiej opcji. Nie wiem czy ci już pisałam, ale współczuję ogromnie tragedii która przeżyłaśNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ja mam na każdej wizycie robione wszystko od a do z, wizyta trwa od 30 min wzwyż. Wizyty mam co 3 lub 4 tygodnie.
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
moni05 wrote:Oli, nospa zwykła maksymalnie 3x1 w kwestii wyższej konieczności, jak ból zdecydowanie jest. Twój dyskomfort to nierzadko tez dyskomfort maluszka 😊
Aga, to nie tylko ja tak robię! 😂 z miesiąca na miesiąc namiętnie czytam jak dziewczyny rodzą i tez czekam aż przyjdzie kolej na nas 🤷🏻♀️
Ja sobie też od razu spisuję z czego dziewczyny są zadowolone i dorzucam do wyprawki, którą właśnie rozpoczęłammoni05 lubi tę wiadomość
-
U mnie w ogóle na fotelu nie bada chyba że poproszę, USG są przewidziane 3, po 1 na trymestr. Ja dodatkowo robiłam genetyczne i połówkowe no i 2 ekstra wykupiłam u mojego lekarza. Jak robi to sprawdza bicie serca i podstawowe pomiary (główka, brzuszek, teraz będą przepływy też). I tyle