Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emikey współczuję takiego urlopu. Dobrze że już koniec. Ale wiem co mówisz bo mój mąż też przy rodzicach zmieniał się. Co przyjechaliśmy to malenka córeczka i wszystko na mojej głowie. Dziadkowie nie zainteresowani a mąż zmieniał się jakby wracał do domu z wakacji. Kilka razy z nim poważnie pogadałam, opierniczylam i przeszło mu. Teraz to ja jadę w gości a on mnie odciąża. A od kiedy jestem w ciąży to naprawdę nie mam się o co kłócić.
Także kawa na ławę i tłucz do głowy aż nie dotrze.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManiaM wrote:To okrycie podobno spoko ale po praniu się pęczkuje trochę, nie przeszkadza to w użytkowaniu. Mówiła o tym na story kiedyś Mamaginekolog. A ja zastanawiam się nad kocykiem. Chyba że macie jakieś inne które możecie polecić?
ManiaM lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:To okrycie podobno spoko ale po praniu się pęczkuje trochę, nie przeszkadza to w użytkowaniu. Mówiła o tym na story kiedyś Mamaginekolog. A ja zastanawiam się nad kocykiem. Chyba że macie jakieś inne które możecie polecić?
-
nick nieaktualnyManiaM wrote:Zamawiala już któraś koszule do szpitala ? Jeśli tak to podrzućcie jakiś fajny niedrogi model
bo tego od groma jest i ceny też nieźle...
Ja jeszcze nie zamawiałam, ale chyba zamówię coś takiego: https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675
Nie chcę inwestować w te koszule do szpitala, bo na codzień w ogóle koszul nocnych nie używam, nienawidzę spać w koszulach, więc będą tylko do szpitala właściwieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 11:59
ManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wstepnie rozważałam serie Dr Nap (kosztują Ok 65 pln), chodzi mi głównie tez i to, żeby były rozpinane (do karmienia).
A do samego porodu wezmę pewnie i tak szpitalna
https://szykownamama.pl/product-pol-34639-9445-Koszula-Nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-blueberry-3.html?gclid=CjwKCAjwmNzoBRBOEiwAr2V27UXmoEYLZ6t-eFxLkrXKLO1Wem_9Y3TCFLzVy3pMhyO8rw-rzbQqVhoC4OUQAvD_BwE
Ps. Dajcie znać, jaj znowu będą te okrycia kąpielowe 🧐🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:16
ManiaM lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Ja jeszcze nie zamawiałam, ale chyba zamówię coś takiego: https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675
Nie chcę inwestować w te koszule do szpitala, bo na codzień w ogóle koszul nocnych nie używam, nienawidzę spać w koszulach, więc będą tylko do szpitala właściwie
Z Pola rodziłam w tshirt męża a koszula w szpitalu uzyta 3 razy. Teraz mam jedną z pepco za dyche i myślę czy w ogóle sens jest kupować drugą. -
nick nieaktualnyJa koszule zamawiam głównie pod katem karmienia...nie chce obnażać swego brzuszka po porodzie nawet przed eM. (zapewne daleko mu będzie do ideału) przy każdym karmieniu...mam na tym punkcie jakiś mały kompleks chyba...wiec wymyśliłam, ze będę tylko górę odpinala 😅
A to my z dziś, uciekamy na rodzinne imieniny ❤️
Ps. Nie cytujcie proszę, bo później usuneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 21:16
wiktoriaa, przedszkolanka:), moni05, sunshine03, brunetka91, ammarylis, Kookosowa, mia4444, KasiaP lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Ja jeszcze nie zamawiałam, ale chyba zamówię coś takiego: https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675
Nie chcę inwestować w te koszule do szpitala, bo na codzień w ogóle koszul nocnych nie używam, nienawidzę spać w koszulach, więc będą tylko do szpitala właściwie
Dzięki! Weszłam do nich na stronę i mają pełno koszul i jeszcze innych fajnych rzeczy dla bobasów, są też koszule Doctor nap , mi się ta podoba https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Korona-Honey/543 I nie jest aż tak droga A druga zamówię jakaś tańsza i po klopocie:)sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Mania ja kupowałam jeszcze podczas staran bo wiedziałam,ze jak bedzie potrzebna to już jej nie bedzie 😀 na poród chyba znowu się zaopatrze w tshirt i tyle. Ale upatrzylam fajny szlafrok tylko drogi ;p i nie wiem czy się oplaca bo w domu uzywam takiego polarkowego bo mi zawsze zimno (w szpitalu w nim za gorąco bedzie).
Cabrera piekna 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:39
-
Cabrera, jedyne co to można śledzić Instagram firmowy i tam mówią o dostawach. Ale jak będę pamiętać (bo w mózgu ciążowy budyn😅) to dam Ci znać jak pojawi sidingiem. Złego co wiem od poniedziałku maja być znów, ale tylko w nowych kolorach lamówki. No i kulkuja się dlatego, ze są z flaneli, to normalne
Kocyk tez mam i jest boski ❤️ Podejrzewam, ze po praniu będzie super. Ale zdziwiłam się, bo kupilam tez kocyk w pepco 100% bawełna. Za 15zl. Tez fajny 😊
Od mamyginekolog jeszcze fajna rzeczą są na pewno myjki tetrowe. Mega to praktyczne się wydaje. Mam jeszcze śpiworek ten ocieplany (tez jest miękki ze ojeju), zestaw bodziakow i pajacy 😉 wszystko mi osobiście siepodoba. Jakubie takie proste, uniwersalne rzeczy.Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Chyba aż sobie zamówię kocyk od mamy ginekolog, przyznam że jeszcze nigdy nic tam nie zamawialam, a widzę fajne rzeczy ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:59
moni05 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Witam się w 26 tygodniu 😍 leci ten czas jak szalony
ja też zastanawiam się nad kocykiem i okryciem od mamaginekolog. Moni daj znać, jak przyjdzie okrycie. Czekam na recenzję
Ja właśnie padłam razem z moim dzieciem. Ostatnio ma fazę na wymuszanie brania na rączki i już widzę, że nie mam tyle siły, żeby go nosić. Za cholerę nie chce zacząć sam chodzić. Rano poszliśmy na spacer, a później sprzedalam go mamie, a sama wzięłam się za (prawie) generalne porządki w kuchni. Jestem szczęśliwa, bo w końcu wygląda tam w miarę dobrze.
Cabrera ale śliczny brzuszek!
Mnie strasznie wkurzają te koszule do karmienia na guziki. Takie to to niepraktyczne. Kupiłam sobie jedną koszule na dwa zamki i to był strzał w dziesiątkę! Jedyny minus to cena, bo dałam za nią ok. 70 zl. Teraz planuję kupić kilka tanich koszul w Pepco i samej sobie doszyć zamki. Tym sposobem będę miała 3 koszule w cenie jednejprzedszkolanka:), moni05, Cabrera lubią tę wiadomość