X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey współczuję takiego urlopu. Dobrze że już koniec. Ale wiem co mówisz bo mój mąż też przy rodzicach zmieniał się. Co przyjechaliśmy to malenka córeczka i wszystko na mojej głowie. Dziadkowie nie zainteresowani a mąż zmieniał się jakby wracał do domu z wakacji. Kilka razy z nim poważnie pogadałam, opierniczylam i przeszło mu. Teraz to ja jadę w gości a on mnie odciąża. A od kiedy jestem w ciąży to naprawdę nie mam się o co kłócić.
    Także kawa na ławę i tłucz do głowy aż nie dotrze.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni , a można gdzieś się zapisać, żeby przyszło powiadomienie jak pojawia się dostępne te okrycia kąpielowe u mamyginekolog??
    Cenę maja dobra, jakość pewnie tez...będę musiała je upolować :D

• Olala Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj upolowałam okrycie kąpielowe😃

Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To okrycie podobno spoko ale po praniu się pęczkuje trochę, nie przeszkadza to w użytkowaniu. Mówiła o tym na story kiedyś Mamaginekolog. A ja zastanawiam się nad kocykiem. Chyba że macie jakieś inne które możecie polecić?

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    To okrycie podobno spoko ale po praniu się pęczkuje trochę, nie przeszkadza to w użytkowaniu. Mówiła o tym na story kiedyś Mamaginekolog. A ja zastanawiam się nad kocykiem. Chyba że macie jakieś inne które możecie polecić?
    ja kupiłam kocyk od mg i jest taki mięciuteńki, że sprawię sobie chyba też dla siebie ten duży dla dorosłych :D

ManiaM lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiala już któraś koszule do szpitala ? Jeśli tak to podrzućcie jakiś fajny niedrogi model :) bo tego od groma jest i ceny też nieźle...

oar843r8hxms7jm7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Też mam ten szary kocyk od mamy ginekolog i jest świetny !

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Zamawiala już któraś koszule do szpitala ? Jeśli tak to podrzućcie jakiś fajny niedrogi model :) bo tego od groma jest i ceny też nieźle...

Ja jeszcze nie zamawiałam, ale chyba zamówię coś takiego: https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675

Nie chcę inwestować w te koszule do szpitala, bo na codzień w ogóle koszul nocnych nie używam, nienawidzę spać w koszulach, więc będą tylko do szpitala właściwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 11:59

ManiaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstepnie rozważałam serie Dr Nap (kosztują Ok 65 pln), chodzi mi głównie tez i to, żeby były rozpinane (do karmienia).
    A do samego porodu wezmę pewnie i tak szpitalna ;)

https://szykownamama.pl/product-pol-34639-9445-Koszula-Nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-blueberry-3.html?gclid=CjwKCAjwmNzoBRBOEiwAr2V27UXmoEYLZ6t-eFxLkrXKLO1Wem_9Y3TCFLzVy3pMhyO8rw-rzbQqVhoC4OUQAvD_BwE

Ps. Dajcie znać, jaj znowu będą te okrycia kąpielowe 🧐🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:16

ManiaM lubi tę wiadomość

• Stoookrotka Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, jeśli komuś dopisać coś do naszej listy to dawajcie znać!!! :D
    Dzisiaj mam czas, żeby to ogarnąć :D

Ja też byłabym wdzięczna : 26.10, Warszawa, synek :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja jeszcze nie zamawiałam, ale chyba zamówię coś takiego: https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-s-7460170843?fromVariant=7198212675

Nie chcę inwestować w te koszule do szpitala, bo na codzień w ogóle koszul nocnych nie używam, nienawidzę spać w koszulach, więc będą tylko do szpitala właściwie
    Ja dokładnie tak samo.
    Z Pola rodziłam w tshirt męża a koszula w szpitalu uzyta 3 razy. Teraz mam jedną z pepco za dyche i myślę czy w ogóle sens jest kupować drugą.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wczoraj byłam w pepco ale nie mają żadnych rozpinych i ta bawełna taka sztywna jakoś...
    Ja na co dzień też śpię w tshircie zazwyczaj tylko i jakiś spodenkach od piżamy .
    Tak więc myślę że nie ma sensu nie wiem ile wydawać na koszule.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka wrote:
    Ja też byłabym wdzięczna : 26.10, Warszawa, synek :)

Hej stoookrotka 😊 też jestem z Warszawy i blisko terminem jesteśmy 😉
    Ja koszule mam jakieś 3 po Jaśku 😉 bodajże właśnie z Pepco 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule zamawiam głównie pod katem karmienia...nie chce obnażać swego brzuszka po porodzie nawet przed eM. (zapewne daleko mu będzie do ideału) przy każdym karmieniu...mam na tym punkcie jakiś mały kompleks chyba...wiec wymyśliłam, ze będę tylko górę odpinala 😅

A to my z dziś, uciekamy na rodzinne imieniny ❤️

Ps. Nie cytujcie proszę, bo później usune ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 21:16

wiktoriaa, przedszkolanka:), moni05, sunshine03, brunetka91, ammarylis, Kookosowa, mia4444, KasiaP lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Dzięki! Weszłam do nich na stronę i mają pełno koszul i jeszcze innych fajnych rzeczy dla bobasów, są też koszule Doctor nap , mi się ta podoba https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Korona-Honey/543 I nie jest aż tak droga A druga zamówię jakaś tańsza i po klopocie:)

sunshine03 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja kupowałam jeszcze podczas staran bo wiedziałam,ze jak bedzie potrzebna to już jej nie bedzie 😀 na poród chyba znowu się zaopatrze w tshirt i tyle. Ale upatrzylam fajny szlafrok tylko drogi ;p i nie wiem czy się oplaca bo w domu uzywam takiego polarkowego bo mi zawsze zimno (w szpitalu w nim za gorąco bedzie).

Cabrera piekna 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, jedyne co to można śledzić Instagram firmowy i tam mówią o dostawach. Ale jak będę pamiętać (bo w mózgu ciążowy budyn😅) to dam Ci znać jak pojawi sidingiem. Złego co wiem od poniedziałku maja być znów, ale tylko w nowych kolorach lamówki. No i kulkuja się dlatego, ze są z flaneli, to normalne :)

Kocyk tez mam i jest boski ❤️ Podejrzewam, ze po praniu będzie super. Ale zdziwiłam się, bo kupilam tez kocyk w pepco 100% bawełna. Za 15zl. Tez fajny 😊

Od mamyginekolog jeszcze fajna rzeczą są na pewno myjki tetrowe. Mega to praktyczne się wydaje. Mam jeszcze śpiworek ten ocieplany (tez jest miękki ze ojeju), zestaw bodziakow i pajacy 😉 wszystko mi osobiście siepodoba. Jakubie takie proste, uniwersalne rzeczy.

Cabrera lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba aż sobie zamówię kocyk od mamy ginekolog, przyznam że jeszcze nigdy nic tam nie zamawialam, a widzę fajne rzeczy ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:59

moni05 lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras chce wrzucić tutaj listę wyprawkowa plus do szpitala?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu 😍 leci ten czas jak szalony :) ja też zastanawiam się nad kocykiem i okryciem od mamaginekolog. Moni daj znać, jak przyjdzie okrycie. Czekam na recenzję ;)
    Ja właśnie padłam razem z moim dzieciem. Ostatnio ma fazę na wymuszanie brania na rączki i już widzę, że nie mam tyle siły, żeby go nosić. Za cholerę nie chce zacząć sam chodzić. Rano poszliśmy na spacer, a później sprzedalam go mamie, a sama wzięłam się za (prawie) generalne porządki w kuchni. Jestem szczęśliwa, bo w końcu wygląda tam w miarę dobrze.

Cabrera ale śliczny brzuszek!

Mnie strasznie wkurzają te koszule do karmienia na guziki. Takie to to niepraktyczne. Kupiłam sobie jedną koszule na dwa zamki i to był strzał w dziesiątkę! Jedyny minus to cena, bo dałam za nią ok. 70 zl. Teraz planuję kupić kilka tanich koszul w Pepco i samej sobie doszyć zamki. Tym sposobem będę miała 3 koszule w cenie jednej ;)

przedszkolanka:), moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ