X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam smoczki i butelki Lovi. Też kwestia indywidualna, ale nam (i dziecku) Lovi bardzo pasowało.

aga_ni lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja jeszcze myślałam o takiej dostawcę do wózka koszt 300 zł

Wiem, że coś takiego jest, jeszcze nie oglądałam. Ale prędzej to kupię niż nowy wózek dla 2. Ale okaże się w praniu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że nie ma co kupować detektora bez wskazań. Więcej to przyniesie nerwów niż pożytku moim zdaniem.

W temacie butelek, nie wiem czy ktoś już pisał, ale jeśli planuje się KP lub karmienie mieszane, to super sprawdza się Medela Calma. Nie zaburza odruchu ssania, gdyż wymusza ssanie jak z piersi. Miałam, polecam

aga_ni lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jakąś Lovi też nie zaburzajaca ssania. I nie zaburzała, bo mi córa jadła raz z cyca raz z butli (moje mleko) i było bez problemów.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
    Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
    Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 18:54

oar843r8hxms7jm7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ta od porodu już nie będzie się do niczego nadawała, więc po porodzie po prysznicu ubierzesz kolejną. I oprócz tej kolejnej jeszcze jedną bym miała- ja bardzo krwawilam itd.wiec jak się koszula upaprala zakładałam jeszcze drugą.

Dzięki za radę, masz racje, dokupie jeszcze jedna.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...

Ja nie planuje takich zakupów, póki co mamy małe mieszkanie wiec niania chyba niepotrzebna, jeśli wszystko będzie z młodym ok to pewnie detektora tez nie kupimy.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja jestem daleko w tyle z wszystkim.
    Kurcze wy tu o butelkach piszecue itd:-) a ja mam narazie pare ciuszkow:-) hehehe.
    Co do wozka to chyba bedzie ten espiro next:-) są swietne:-). Mąż mial wozek wybierac wiec teraz musze jakis mu delikatnie zasugerowac by myślał że to jego wybor:-).wozek nowy bedzie ale.fotelik maxi cosi z bazą od koleżanki kupie używany:-)

• aga_ni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady odnośnie butelek. Planuje karmić piersią no ale nie wiadomo jak to wyjdzie. Ile mam kupić tych butelek i smoczków na początek? 1 szt?

• Uwemhe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad tym crossem moj mąż sie zastanawiał. Ponoć fajne są. A chyba najlepsze te wersje sport.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki za porady odnośnie butelek. Planuje karmić piersią no ale nie wiadomo jak to wyjdzie. Ile mam kupić tych butelek i smoczków na początek? 1 szt?
    Ja kupiłam tummy tippie z dziewczynkami. Wtedy byly najlepsze a nie wiem jak teraz. Mlode i tak byly piersiowe i butli nie przyjely niestety do 10 miesiaca. Plastk je odrzucal. Mam nadzieje ze z małym się uda. Bo to daje wolność.
    Miałam chyba 4 kupione. Smoczka tez nie chciały skubane. Oby teraz sie udało.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej.
    Kurcze wy tu o butelkach piszecue itd:-) a ja mam narazie pare ciuszkow:-) hehehe.
    Co do wozka to chyba bedzie ten espiro next:-) są swietne:-). Mąż mial wozek wybierac wiec teraz musze jakis mu delikatnie zasugerowac by myślał że to jego wybor:-).wozek nowy bedzie ale.fotelik maxi cosi z bazą od koleżanki kupie używany:-)

Uwemhe ja bym tez miała kilka ciuszków tylko (konkretnie kupiłam body 1 szt) ale odkąd się dowiedziałam ze babcia mojego męża nie pytana i nie proszona kupiła wszystkie ciuszki (jeszcze tego nie widziałam, trochę się obawiam jął to wyglada) , łącznie z rożkiem i pieluchami tetrowymi, to stwierdziłam że zajmę się zakupem rzeczy do szpitala i stad moje pytanie o butelkę, kupiłam jeszcze termometr, jakiś polecony przez koleżankę.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam ja fotelik mocowałam na pasy ( w starym aucie nie miałam isofixa) więc teraz też chcemy z mężem.

Co do butelek to u nas Canpol babies i smoczki z aventu zdały egzamin. Teraz też takie zakupie. Smoczki i butelki wymieniam po ok 2-3 miesiącach bo od mycia i wyparzania robią się obrzydliwe więc wolę kupić tańsze.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny a możecie doradzić co mam kupić do wyprawki w temacie butelek i smoczków? Chciałabym jutro zrobic zakupy w smyku (nie wiem czy tam się opłaca cokolwiek kupować ale mam bony do wykorzystania) i nie będę wiedziała co wybrać, poradźcie coś proszę.
    Ja kupuje butelki A v e n t Natural i smoczki lovi bo to mi się sprawdziło za pierwszym razem,jak nie podejdzie to będę szukać alternatyw. Miałam też ta specjalną drogą butelkę Medela calma ale to dla mnie był taki kosmos że nie używalismy

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
    Niania tym razem tak ale bardziej żeby obserwować starszego czy jak pójdę do łazienki to dzidziusiA nie przykrywa czymś ,za pierwszym razem nie miałam,monitora oddechu też nie.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam butelki lovi nie spasowały. Zmieniłam na Avent natural i było dobrze. Moje dziecko też piersiowe, więc z tej butelki nie korzystało często. Za to smoczki lovi bardzo mu odpowiadały i nie chciał ciumkać innych.
    Ja miałam monitor oddechu angelcare pożyczony od kuzynki i to prawda, że ciężko go później odłączyć. Wyciągnęłam go z łóżeczka zaledwie tydzień temu. Moje dziecko w drugim tygodniu życia wpadło w bezdech, więc nie wyobrażam sobie życia bez niego przy drugim dziecku. Jednak kuzynka też jest w ciąży i ma termin na styczeń, więc będę używać te 3 miesiące. Jak z malutkim będzie wszystko dobrze do tego czasu, to nie będę kupować nowego.
    Co do nani z kamerą, to trochę ogarnęłam temat i albo cena z kosmosu, albo tak mała rozdzielczość, że i tak nic nie było widać na mobitorku. Zdecydowałam się w końcu na zakup kamery IP wifi z aliexpress. Koszt to 60-70zl. Za odbiornik służy dowolny smartfon. Jakość obrazu i w dzień i w nocy rewelacja.

Ale ładne te koszule z italian fashion! 😍 Chyba się skusze na tę szarą z napisem. Myślę, że taki dekold bez rozpinania też się dobrze sprawdzi i będzie wygodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wanna obniżana jak dla mnie się średnio sprawdza, to była raczej fanaberia mojego eM. Teraz np. nie wyobrażam sobie w niej kapać malucha, bo kręgosłup chyba by mi strzelił 🤣

Ja Wam mogę wrzucić print screena z listy aptecznej w poniedziałek, wydaje mi się, ze jest tam wszystko (ale już łącznie z termometrem bezdotykowym, majtkami poporodowym etc; wartość zakupów wyszła spora, ale są tam tez kosmetyki dla mnie czy np. chusteczki WarerWipes i ilości 10 paczek ;). Z butelek wybrałam wstepnie Avent, ale tez nam nadzieje na kp, wiec jakos bardzo się nie przykładałam fo wyboru ;)

A na teraz miłego weekendu życzę :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki przydadzą się 2- jednen na noc, jeden na dzień np.do wózka. Moja miała fazy, najpierw była niesmoczkowa, potem smoczkowa, potem mniej, koniec końców smoczek służył tylko do spania.

Butelkę wprowadziłam po 1 tyg.zycia- jak już ładnie ssała cyca. I przyjęła od razu, warunek, codziennie jedno karmienie butlą, żeby się przyzwyczaiła, i też nie cześciej, żeby nie odrzuciła cyca. I nie było żadnego problemu. A na cyca jak się rzucala tak się rzucała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się sprawdziły butelki avent natural.
    Często tez rozdają butelki i smoczki na szkołach rodzenia, wiec jeśli planujecie kp i kupić jedna butelkę to może warto zaczekać. Ja pamietam ze rano zamawiałam on line a wieczorem właśnie dostałam butelkę smoczek itp na szkole rodzenia.
    Co do fotelika miałam z baza i nie wyobrażam już sobie inaczej ;) jeżeli się duzo jeździ to naprawdę duża wygoda. Aczkolwiek nie każdy samochód posiada isofix.
    Mieliśmy pożyczony monitor oddechu ale w końcu go nie zamontowaliśmy. Akurat przyszła polozna, jak pudło stało i powiedziała, ze wg niej to zbędne a czasem wprowadza dodatkowy stres.

• meerici Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej.
    Uwemhe my też decydujemy się na espiro next ;) zamierzasz brać ze sklepu czy zamawiać ? I o jakim kolorze myślisz ?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ