Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się, że nie ma co kupować detektora bez wskazań. Więcej to przyniesie nerwów niż pożytku moim zdaniem.
W temacie butelek, nie wiem czy ktoś już pisał, ale jeśli planuje się KP lub karmienie mieszane, to super sprawdza się Medela Calma. Nie zaburza odruchu ssania, gdyż wymusza ssanie jak z piersi. Miałam, polecamaga_ni lubi tę wiadomość
-
Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 18:54
-
Jupik wrote:Ta od porodu już nie będzie się do niczego nadawała, więc po porodzie po prysznicu ubierzesz kolejną. I oprócz tej kolejnej jeszcze jedną bym miała- ja bardzo krwawilam itd.wiec jak się koszula upaprala zakładałam jeszcze drugą.
Dzięki za radę, masz racje, dokupie jeszcze jedna.speakyourmind93 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aaga wrote:Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.
Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
Ja nie planuje takich zakupów, póki co mamy małe mieszkanie wiec niania chyba niepotrzebna, jeśli wszystko będzie z młodym ok to pewnie detektora tez nie kupimy.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Hej.
Ja jestem daleko w tyle z wszystkim.
Kurcze wy tu o butelkach piszecue itd:-) a ja mam narazie pare ciuszkow:-) hehehe.
Co do wozka to chyba bedzie ten espiro next:-) są swietne:-). Mąż mial wozek wybierac wiec teraz musze jakis mu delikatnie zasugerowac by myślał że to jego wybor:-).wozek nowy bedzie ale.fotelik maxi cosi z bazą od koleżanki kupie używany:-) -
Dzięki za porady odnośnie butelek. Planuje karmić piersią no ale nie wiadomo jak to wyjdzie. Ile mam kupić tych butelek i smoczków na początek? 1 szt?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Dzięki za porady odnośnie butelek. Planuje karmić piersią no ale nie wiadomo jak to wyjdzie. Ile mam kupić tych butelek i smoczków na początek? 1 szt?
Miałam chyba 4 kupione. Smoczka tez nie chciały skubane. Oby teraz sie udało. -
Uwemhe wrote:Hej.
Kurcze wy tu o butelkach piszecue itd:-) a ja mam narazie pare ciuszkow:-) hehehe.
Co do wozka to chyba bedzie ten espiro next:-) są swietne:-). Mąż mial wozek wybierac wiec teraz musze jakis mu delikatnie zasugerowac by myślał że to jego wybor:-).wozek nowy bedzie ale.fotelik maxi cosi z bazą od koleżanki kupie używany:-)
Uwemhe ja bym tez miała kilka ciuszków tylko (konkretnie kupiłam body 1 szt) ale odkąd się dowiedziałam ze babcia mojego męża nie pytana i nie proszona kupiła wszystkie ciuszki (jeszcze tego nie widziałam, trochę się obawiam jął to wyglada) , łącznie z rożkiem i pieluchami tetrowymi, to stwierdziłam że zajmę się zakupem rzeczy do szpitala i stad moje pytanie o butelkę, kupiłam jeszcze termometr, jakiś polecony przez koleżankę.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Maniam ja fotelik mocowałam na pasy ( w starym aucie nie miałam isofixa) więc teraz też chcemy z mężem.
Co do butelek to u nas Canpol babies i smoczki z aventu zdały egzamin. Teraz też takie zakupie. Smoczki i butelki wymieniam po ok 2-3 miesiącach bo od mycia i wyparzania robią się obrzydliwe więc wolę kupić tańsze.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
aga_ni wrote:Dziewczyny a możecie doradzić co mam kupić do wyprawki w temacie butelek i smoczków? Chciałabym jutro zrobic zakupy w smyku (nie wiem czy tam się opłaca cokolwiek kupować ale mam bony do wykorzystania) i nie będę wiedziała co wybrać, poradźcie coś proszę.2017 #1
2019 #2
-
Aaga wrote:Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.
Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...2017 #1
2019 #2
-
Nam butelki lovi nie spasowały. Zmieniłam na Avent natural i było dobrze. Moje dziecko też piersiowe, więc z tej butelki nie korzystało często. Za to smoczki lovi bardzo mu odpowiadały i nie chciał ciumkać innych.
Ja miałam monitor oddechu angelcare pożyczony od kuzynki i to prawda, że ciężko go później odłączyć. Wyciągnęłam go z łóżeczka zaledwie tydzień temu. Moje dziecko w drugim tygodniu życia wpadło w bezdech, więc nie wyobrażam sobie życia bez niego przy drugim dziecku. Jednak kuzynka też jest w ciąży i ma termin na styczeń, więc będę używać te 3 miesiące. Jak z malutkim będzie wszystko dobrze do tego czasu, to nie będę kupować nowego.
Co do nani z kamerą, to trochę ogarnęłam temat i albo cena z kosmosu, albo tak mała rozdzielczość, że i tak nic nie było widać na mobitorku. Zdecydowałam się w końcu na zakup kamery IP wifi z aliexpress. Koszt to 60-70zl. Za odbiornik służy dowolny smartfon. Jakość obrazu i w dzień i w nocy rewelacja.
Ale ładne te koszule z italian fashion! 😍 Chyba się skusze na tę szarą z napisem. Myślę, że taki dekold bez rozpinania też się dobrze sprawdzi i będzie wygodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:47
-
nick nieaktualnyOla, wanna obniżana jak dla mnie się średnio sprawdza, to była raczej fanaberia mojego eM. Teraz np. nie wyobrażam sobie w niej kapać malucha, bo kręgosłup chyba by mi strzelił 🤣
Ja Wam mogę wrzucić print screena z listy aptecznej w poniedziałek, wydaje mi się, ze jest tam wszystko (ale już łącznie z termometrem bezdotykowym, majtkami poporodowym etc; wartość zakupów wyszła spora, ale są tam tez kosmetyki dla mnie czy np. chusteczki WarerWipes i ilości 10 paczek. Z butelek wybrałam wstepnie Avent, ale tez nam nadzieje na kp, wiec jakos bardzo się nie przykładałam fo wyboru
A na teraz miłego weekendu życzę -
Smoczki przydadzą się 2- jednen na noc, jeden na dzień np.do wózka. Moja miała fazy, najpierw była niesmoczkowa, potem smoczkowa, potem mniej, koniec końców smoczek służył tylko do spania.
Butelkę wprowadziłam po 1 tyg.zycia- jak już ładnie ssała cyca. I przyjęła od razu, warunek, codziennie jedno karmienie butlą, żeby się przyzwyczaiła, i też nie cześciej, żeby nie odrzuciła cyca. I nie było żadnego problemu. A na cyca jak się rzucala tak się rzucała. -
U nas się sprawdziły butelki avent natural.
Często tez rozdają butelki i smoczki na szkołach rodzenia, wiec jeśli planujecie kp i kupić jedna butelkę to może warto zaczekać. Ja pamietam ze rano zamawiałam on line a wieczorem właśnie dostałam butelkę smoczek itp na szkole rodzenia.
Co do fotelika miałam z baza i nie wyobrażam już sobie inaczejjeżeli się duzo jeździ to naprawdę duża wygoda. Aczkolwiek nie każdy samochód posiada isofix.
Mieliśmy pożyczony monitor oddechu ale w końcu go nie zamontowaliśmy. Akurat przyszła polozna, jak pudło stało i powiedziała, ze wg niej to zbędne a czasem wprowadza dodatkowy stres. -
Uwemhe wrote:Hej.
Co do wozka to chyba bedzie ten espiro next:-) są swietne:-). Mąż mial wozek wybierac wiec teraz musze jakis mu delikatnie zasugerowac by myślał że to jego wybor:-).wozek nowy bedzie ale.fotelik maxi cosi z bazą od koleżanki kupie używany:-)zamierzasz brać ze sklepu czy zamawiać ? I o jakim kolorze myślisz ?
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?