X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj I dzisiaj mam słabszy dzień. Brzuch ciągnie po bokach A do tego taki ból pleców że chodzić nie mogę. Dzwoniłam do gina kazał włączyć magnez i nospe 3razy dziennie i leżeć. Dziś jeszcze gorzej. Pisałam do niego, dzwonił kazał dodać paracetamol i leżeć. Jak nie przejdzie to z poniedziałek wizyta. Młoda jeszcze tak szaleje i się wypina że co chwilę mam guza z innej strony brzucha. Chce już październik

syy26iye928jhyb7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
    My kupiliśmy właśnie monitor oddechu babysense 7, ma chyba najlepsze opinie w necie, póki co był test „na sucho”. Może jestem trochę panikara, ale wolę dmuchać na zimne i mieć to dodatkowe zabezpieczenie.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
    Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
    Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?
    Ja już wstępnie przymierzałam fotelik do samochodu z bazą isofix Pan ze sklepu był taki mily że zamontował bazę i foteliki i sprawdzał jaki w naszym samochodzie jest kont nachylenia fotelika bo podobno to wazne.Wybrał fotelik taki:
    https://centrumfotelikow.pl/pl/p/Fotelik-Maxi-Cosi-Pebble-Pro-baza-3wayFix-45-75-cm/849
    Fajne w nim jest to że można do tej bazy zamontować kolejny fotelik dla większego dziecka.
    tutaj jest test fotelików z mają 2019:
    https://www.bociek.eu/content/105-testy-adac-2019
    Warto sprawdzić jak wypadaja w testach😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 22:16

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Uwemhe my też decydujemy się na espiro next ;) zamierzasz brać ze sklepu czy zamawiać ? I o jakim kolorze myślisz ?
    Podoba mi sie szary, granatowy prawie wszystkie kolory. Mam obok bobowozki wiec chyba od nich wezme. A wy skąd? Wtedy taniej wychodzi?

• Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fotelikiem musi być dla mnie szybko, sprawnie i wygodnie. Jeżeli ktoś ma możliwość, to zawsze polecam z bazą. Z Młodym mieliśmy i nie wyobrażam sobie teraz innej opcji, szczególnie przy dwójce dzieci, tzn Młody i Bobo.

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Smoczki przydadzą się 2- jednen na noc, jeden na dzień np.do wózka. Moja miała fazy, najpierw była niesmoczkowa, potem smoczkowa, potem mniej, koniec końców smoczek służył tylko do spania.

Butelkę wprowadziłam po 1 tyg.zycia- jak już ładnie ssała cyca. I przyjęła od razu, warunek, codziennie jedno karmienie butlą, żeby się przyzwyczaiła, i też nie cześciej, żeby nie odrzuciła cyca. I nie było żadnego problemu. A na cyca jak się rzucala tak się rzucała.
    Lubie Cie czytać Jupik. Mój też na cycu i butli dzięki której nie byłam niewol okiem własnego dziecka i nawet na 5 h mogło mnie nie być.

Jupik lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy pożyczony Maxi Cosi Cabriofix i na pasy, bo nie mieliśmy isofixa. Teraz mamy, więc nie wykluczam, że zakupię to co Kinga82, żeby mieć już bazę pod 2 fotelik.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Lubie Cie czytać Jupik. Mój też na cycu i butli dzięki której nie byłam niewol okiem własnego dziecka i nawet na 5 h mogło mnie nie być.

Mój mąż mi ją brał na spacery po 3 godz.a ja miałam wolne i zero stresa, że dziecko na spacerze się wydrze o cyca. Butla w dziubek j spokój :-) mąż też ładnie współpracował, szybko nauczył się karmić, dziewczyny polecam!!!

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to też świetna rada- im szybciej faceta wciągniecie w opiekę tym lepiej dla wszystkich. Rodzi się wtedy też szczególna więź między tatą a dzieckiem. U nas córa ma taką relację, że się śmieję, że bardziej przeżywa jak tata wychodzi do pracy niż jak ja gdzieś jej zniknę ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Podoba mi sie szary, granatowy prawie wszystkie kolory. Mam obok bobowozki wiec chyba od nich wezme. A wy skąd? Wtedy taniej wychodzi?
    Mi się najbardziej podoba szary (grey dove). Jeszcze z miesiąc temu widziałam go najtaniej na stronie dzieciecemarzenia.pl (jakiś sklep z Będzina), ale teraz cena podskoczyła i kosztuje tyle co chyba w każdym sklepie. Jeszcze trochę poczekamy, może trafi się fajna promocja i gdzieś w połowie lipca zamówimy, wydaje mi się ze mimo wszystko przez neta będzie najtaniej. I z tego co się orientowałam to na te wózki nie czeka się jakoś szczególnie długo ;)

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
    Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
    Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?
    Dwie moje koleżanki miały anexy i niestety dobrą opinię miały tylko o gondoli. Obie ze spacerówki były strasznie niezadowolone, mówiły, że porażka i szybko sprzedały wózek, żeby kupić inną spacerówkę :/ finansowo na tym wyszły kiepsko, bo musiały sprzedać praktycznie nowy wózek duuuuzo taniej niż kupiły

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelki tommyy tippee i karmilam na zmianę piersią i butelka, nie było problemów. A smoczki też chyba mieliśmy z lovi, nie pamiętam, ale Mania szybko z nich zrezygnowala i wolała ssać kciuka. Do dzisiaj nie mogę jej tego oduczyc, dlatego z drugą powalcze, żeby jednak była smoczkowa

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja wózek będę mieć po koleżance, nawet specjalnie nie wiem jaki to model, ale prowadziłam go i mi się bardzo podobał. Podobno spacerówka też kiepska, ale to chyba jak wszędzie w wózkach 2w1 nie za miliony monet. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabriofix na pasy, ale teraz mąż zaczął się coś pultać że widział jakieś testy zderzeniowe Maxi Cosi i były słabe, więc nie wiem czy nie oddamy i nie kupimy czegoś innego. Zobaczymy. Szkoda że jak mu wysyłałam linka czy mam brać to nawet nie raczył zajrzeć do środka i zobaczyć co tam jest, chyba tylko się zgodził na odczepnego :/
    A był już temat przewijaków? Zastanawiam się, czy komoda z przewijakiem ma w ogóle sens? Czy lepiej zwykła komodę na ciuszki a przewijak np. na stelażu z wanienką? Bo taki na łóżeczko chyba nie wchodzi u nas w grę, bo będziemy mieć dostawkę na te pierwsze miesiące? Sama nie wiem, doradzicie coś?
    Jupik super rada z tą butelką raz dziennie. Sama bym o tym pewnie nie pomyślała, bo planuję pierś i tyle się naczytałam że zaburza ssanie i bla bla bla. Ale przemawia do mnie Twoje podejście :)
    Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 07:59

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ponownie chciałam zapytać mamy które mają lub będą mieć drugiego malucha z małą różnica wieku kupujecie wózek rok po roku a jeżeli tak to jaki żeby nie zbankrytowac? Wiem że ten temat już był. Chodzi o taki wózek gdzie może on być podwójny ale też pojedynczy że zmiennymi siedzenia i.
    Póki co nie mam w planach kupienia tego wózka. Zosi kupiliśmy spacerowke, a mała przejmie gondole .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
    W kwestii butelek to zadowolona jestem z aventu natural do mleka i lovi do wody ( choć pije głowie z doidy cup). Skoczków nie używamy więc się nie wypowiem .

Ja jestem bardzo zadowolona i z niani (video) i monitora oddechu- oba mam z babysense

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 08:27

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Widzę, że temat butelkowy. U nas sie sprawdzila tommee tippy . Piła z niej tylko mleko,plus prawie 3 lata cyc ;)
    Do picia wody tylko lovi 360 od początku.
    Smoczek,kciuk wszystko bylo beee ;)

Ja już po weselu i powiem Wam,że upał plus ciąża na tym etapie to już ciężko. Albo ja za stara jestem😂 ledwo w kosciele wysiedziałam tak lędźwia bolaly.. ale ogólnie było fajnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja wózek będę mieć po koleżance, nawet specjalnie nie wiem jaki to model, ale prowadziłam go i mi się bardzo podobał. Podobno spacerówka też kiepska, ale to chyba jak wszędzie w wózkach 2w1 nie za miliony monet. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabriofix na pasy, ale teraz mąż zaczął się coś pultać że widział jakieś testy zderzeniowe Maxi Cosi i były słabe, więc nie wiem czy nie oddamy i nie kupimy czegoś innego. Zobaczymy. Szkoda że jak mu wysyłałam linka czy mam brać to nawet nie raczył zajrzeć do środka i zobaczyć co tam jest, chyba tylko się zgodził na odczepnego :/
    A był już temat przewijaków? Zastanawiam się, czy komoda z przewijakiem ma w ogóle sens? Czy lepiej zwykła komodę na ciuszki a przewijak np. na stelażu z wanienką? Bo taki na łóżeczko chyba nie wchodzi u nas w grę, bo będziemy mieć dostawkę na te pierwsze miesiące? Sama nie wiem, doradzicie coś?
    Jupik super rada z tą butelką raz dziennie. Sama bym o tym pewnie nie pomyślała, bo planuję pierś i tyle się naczytałam że zaburza ssanie i bla bla bla. Ale przemawia do mnie Twoje podejście :)
    Miłego dnia wszystkim
    U nas komoda osobno i przewijak też osobno- taki biały za ponad 200zl z Ikei, ma 2 półki i tam od razu wszystkie rzeczy postawiłam . Jestem zadowolona bo praktyczny.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Ja jutro na krzywą,już mnie mdli:-(
    Poproszę o kciuki jutro o 9:-)

Wczoraj auto nam się popsuło,mechanik wycenil naprawę na 500e,do tego w tym tyg przyjerzdza moje zamowienie dla małej(łóżeczko i inne takie)No i jutro odbieram wózek,także w tym tyg tysciak z kieszeni wyskoczy:-(
    Nie tak to sobie zaplanowalam...
    Mam chociaż nadzieję że moje obawy przed cukrzyca się jutro nie potwierdzą

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika u nas teź ostatnio ponad tysiak na auto poszedl,znam ból..
    A my dzisiaj chyba zamówimy łóżeczko 😍

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP, Jeśli nie chcesz szybko skończyć przewijając na podłodze czy łóżku to polecam przeznaczenie na przewijanie więcej miejsca niż szerokość 55 cm, jak to mają te wanienko-przewijako-stelaże czy wąskie szafki. Już po paru miesiącach zobaczysz że maluch się obraca, rusza, potem wędruje, poza tym dobrze jest mieć szerszy blat do postawienia obok akcesoriów. Jeśli chodzi o sam przewijak miękki to też polecam brać ten szerszy, nie 50 cm. My szybko zmieniliśmy na ten szeroki i było bardzo komfortowo. Akurat u nas była trochę prowizorka bo strefę przewijania zrobiliśmy w pokoju na głębokim biurku, ale było prze-wygodnie przez 2 lata.

3uqruv0.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ