X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj I dzisiaj mam słabszy dzień. Brzuch ciągnie po bokach A do tego taki ból pleców że chodzić nie mogę. Dzwoniłam do gina kazał włączyć magnez i nospe 3razy dziennie i leżeć. Dziś jeszcze gorzej. Pisałam do niego, dzwonił kazał dodać paracetamol i leżeć. Jak nie przejdzie to z poniedziałek wizyta. Młoda jeszcze tak szaleje i się wypina że co chwilę mam guza z innej strony brzucha. Chce już październik

syy26iye928jhyb7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
    My kupiliśmy właśnie monitor oddechu babysense 7, ma chyba najlepsze opinie w necie, póki co był test „na sucho”. Może jestem trochę panikara, ale wolę dmuchać na zimne i mieć to dodatkowe zabezpieczenie.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
    Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
    Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?
    Ja już wstępnie przymierzałam fotelik do samochodu z bazą isofix Pan ze sklepu był taki mily że zamontował bazę i foteliki i sprawdzał jaki w naszym samochodzie jest kont nachylenia fotelika bo podobno to wazne.Wybrał fotelik taki:
    https://centrumfotelikow.pl/pl/p/Fotelik-Maxi-Cosi-Pebble-Pro-baza-3wayFix-45-75-cm/849
    Fajne w nim jest to że można do tej bazy zamontować kolejny fotelik dla większego dziecka.
    tutaj jest test fotelików z mają 2019:
    https://www.bociek.eu/content/105-testy-adac-2019
    Warto sprawdzić jak wypadaja w testach😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 22:16

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Uwemhe my też decydujemy się na espiro next ;) zamierzasz brać ze sklepu czy zamawiać ? I o jakim kolorze myślisz ?
    Podoba mi sie szary, granatowy prawie wszystkie kolory. Mam obok bobowozki wiec chyba od nich wezme. A wy skąd? Wtedy taniej wychodzi?

• Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fotelikiem musi być dla mnie szybko, sprawnie i wygodnie. Jeżeli ktoś ma możliwość, to zawsze polecam z bazą. Z Młodym mieliśmy i nie wyobrażam sobie teraz innej opcji, szczególnie przy dwójce dzieci, tzn Młody i Bobo.

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Smoczki przydadzą się 2- jednen na noc, jeden na dzień np.do wózka. Moja miała fazy, najpierw była niesmoczkowa, potem smoczkowa, potem mniej, koniec końców smoczek służył tylko do spania.

Butelkę wprowadziłam po 1 tyg.zycia- jak już ładnie ssała cyca. I przyjęła od razu, warunek, codziennie jedno karmienie butlą, żeby się przyzwyczaiła, i też nie cześciej, żeby nie odrzuciła cyca. I nie było żadnego problemu. A na cyca jak się rzucala tak się rzucała.
    Lubie Cie czytać Jupik. Mój też na cycu i butli dzięki której nie byłam niewol okiem własnego dziecka i nawet na 5 h mogło mnie nie być.

Jupik lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy pożyczony Maxi Cosi Cabriofix i na pasy, bo nie mieliśmy isofixa. Teraz mamy, więc nie wykluczam, że zakupię to co Kinga82, żeby mieć już bazę pod 2 fotelik.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Lubie Cie czytać Jupik. Mój też na cycu i butli dzięki której nie byłam niewol okiem własnego dziecka i nawet na 5 h mogło mnie nie być.

Mój mąż mi ją brał na spacery po 3 godz.a ja miałam wolne i zero stresa, że dziecko na spacerze się wydrze o cyca. Butla w dziubek j spokój :-) mąż też ładnie współpracował, szybko nauczył się karmić, dziewczyny polecam!!!

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to też świetna rada- im szybciej faceta wciągniecie w opiekę tym lepiej dla wszystkich. Rodzi się wtedy też szczególna więź między tatą a dzieckiem. U nas córa ma taką relację, że się śmieję, że bardziej przeżywa jak tata wychodzi do pracy niż jak ja gdzieś jej zniknę ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Podoba mi sie szary, granatowy prawie wszystkie kolory. Mam obok bobowozki wiec chyba od nich wezme. A wy skąd? Wtedy taniej wychodzi?
    Mi się najbardziej podoba szary (grey dove). Jeszcze z miesiąc temu widziałam go najtaniej na stronie dzieciecemarzenia.pl (jakiś sklep z Będzina), ale teraz cena podskoczyła i kosztuje tyle co chyba w każdym sklepie. Jeszcze trochę poczekamy, może trafi się fajna promocja i gdzieś w połowie lipca zamówimy, wydaje mi się ze mimo wszystko przez neta będzie najtaniej. I z tego co się orientowałam to na te wózki nie czeka się jakoś szczególnie długo ;)

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co sądzicie na temat wózka anex cross i fotelików cybex? W pon jadę oglądać używany i nie wiem co myśleć.
    Jeśli chodzi o butelki to kupujecie antykolkowe?
    Edit: foteliki będziecie montować pasami czy kupujecie bazę isofix?
    Dwie moje koleżanki miały anexy i niestety dobrą opinię miały tylko o gondoli. Obie ze spacerówki były strasznie niezadowolone, mówiły, że porażka i szybko sprzedały wózek, żeby kupić inną spacerówkę :/ finansowo na tym wyszły kiepsko, bo musiały sprzedać praktycznie nowy wózek duuuuzo taniej niż kupiły

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelki tommyy tippee i karmilam na zmianę piersią i butelka, nie było problemów. A smoczki też chyba mieliśmy z lovi, nie pamiętam, ale Mania szybko z nich zrezygnowala i wolała ssać kciuka. Do dzisiaj nie mogę jej tego oduczyc, dlatego z drugą powalcze, żeby jednak była smoczkowa

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja wózek będę mieć po koleżance, nawet specjalnie nie wiem jaki to model, ale prowadziłam go i mi się bardzo podobał. Podobno spacerówka też kiepska, ale to chyba jak wszędzie w wózkach 2w1 nie za miliony monet. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabriofix na pasy, ale teraz mąż zaczął się coś pultać że widział jakieś testy zderzeniowe Maxi Cosi i były słabe, więc nie wiem czy nie oddamy i nie kupimy czegoś innego. Zobaczymy. Szkoda że jak mu wysyłałam linka czy mam brać to nawet nie raczył zajrzeć do środka i zobaczyć co tam jest, chyba tylko się zgodził na odczepnego :/
    A był już temat przewijaków? Zastanawiam się, czy komoda z przewijakiem ma w ogóle sens? Czy lepiej zwykła komodę na ciuszki a przewijak np. na stelażu z wanienką? Bo taki na łóżeczko chyba nie wchodzi u nas w grę, bo będziemy mieć dostawkę na te pierwsze miesiące? Sama nie wiem, doradzicie coś?
    Jupik super rada z tą butelką raz dziennie. Sama bym o tym pewnie nie pomyślała, bo planuję pierś i tyle się naczytałam że zaburza ssanie i bla bla bla. Ale przemawia do mnie Twoje podejście :)
    Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 07:59

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ponownie chciałam zapytać mamy które mają lub będą mieć drugiego malucha z małą różnica wieku kupujecie wózek rok po roku a jeżeli tak to jaki żeby nie zbankrytowac? Wiem że ten temat już był. Chodzi o taki wózek gdzie może on być podwójny ale też pojedynczy że zmiennymi siedzenia i.
    Póki co nie mam w planach kupienia tego wózka. Zosi kupiliśmy spacerowke, a mała przejmie gondole .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Słyszałam, że bardzo dobra opinią cieszą się smoczki/butelki Lansinoh i są też z tego laktatory.

Ja też mam pytanko: planujecie kupić detektory oddechu i elektroniczne nianie? Ja o tym myślałam mój mąż bezwględnie chce detektor i znalazłam 2w1
    https://videoniania.pl/product-pol-8609-HISENSE-SC210-elektroniczna-niania-audio-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIspjfre-O4wIVCqQYCh2qQge8EAQYAiABEgJPfPD_BwE i się zastanawiam...
    W kwestii butelek to zadowolona jestem z aventu natural do mleka i lovi do wody ( choć pije głowie z doidy cup). Skoczków nie używamy więc się nie wypowiem .

Ja jestem bardzo zadowolona i z niani (video) i monitora oddechu- oba mam z babysense

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 08:27

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Widzę, że temat butelkowy. U nas sie sprawdzila tommee tippy . Piła z niej tylko mleko,plus prawie 3 lata cyc ;)
    Do picia wody tylko lovi 360 od początku.
    Smoczek,kciuk wszystko bylo beee ;)

Ja już po weselu i powiem Wam,że upał plus ciąża na tym etapie to już ciężko. Albo ja za stara jestem😂 ledwo w kosciele wysiedziałam tak lędźwia bolaly.. ale ogólnie było fajnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja wózek będę mieć po koleżance, nawet specjalnie nie wiem jaki to model, ale prowadziłam go i mi się bardzo podobał. Podobno spacerówka też kiepska, ale to chyba jak wszędzie w wózkach 2w1 nie za miliony monet. Fotelik kupiłam Maxi Cosi Cabriofix na pasy, ale teraz mąż zaczął się coś pultać że widział jakieś testy zderzeniowe Maxi Cosi i były słabe, więc nie wiem czy nie oddamy i nie kupimy czegoś innego. Zobaczymy. Szkoda że jak mu wysyłałam linka czy mam brać to nawet nie raczył zajrzeć do środka i zobaczyć co tam jest, chyba tylko się zgodził na odczepnego :/
    A był już temat przewijaków? Zastanawiam się, czy komoda z przewijakiem ma w ogóle sens? Czy lepiej zwykła komodę na ciuszki a przewijak np. na stelażu z wanienką? Bo taki na łóżeczko chyba nie wchodzi u nas w grę, bo będziemy mieć dostawkę na te pierwsze miesiące? Sama nie wiem, doradzicie coś?
    Jupik super rada z tą butelką raz dziennie. Sama bym o tym pewnie nie pomyślała, bo planuję pierś i tyle się naczytałam że zaburza ssanie i bla bla bla. Ale przemawia do mnie Twoje podejście :)
    Miłego dnia wszystkim
    U nas komoda osobno i przewijak też osobno- taki biały za ponad 200zl z Ikei, ma 2 półki i tam od razu wszystkie rzeczy postawiłam . Jestem zadowolona bo praktyczny.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Ja jutro na krzywą,już mnie mdli:-(
    Poproszę o kciuki jutro o 9:-)

Wczoraj auto nam się popsuło,mechanik wycenil naprawę na 500e,do tego w tym tyg przyjerzdza moje zamowienie dla małej(łóżeczko i inne takie)No i jutro odbieram wózek,także w tym tyg tysciak z kieszeni wyskoczy:-(
    Nie tak to sobie zaplanowalam...
    Mam chociaż nadzieję że moje obawy przed cukrzyca się jutro nie potwierdzą

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika u nas teź ostatnio ponad tysiak na auto poszedl,znam ból..
    A my dzisiaj chyba zamówimy łóżeczko 😍

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP, Jeśli nie chcesz szybko skończyć przewijając na podłodze czy łóżku to polecam przeznaczenie na przewijanie więcej miejsca niż szerokość 55 cm, jak to mają te wanienko-przewijako-stelaże czy wąskie szafki. Już po paru miesiącach zobaczysz że maluch się obraca, rusza, potem wędruje, poza tym dobrze jest mieć szerszy blat do postawienia obok akcesoriów. Jeśli chodzi o sam przewijak miękki to też polecam brać ten szerszy, nie 50 cm. My szybko zmieniliśmy na ten szeroki i było bardzo komfortowo. Akurat u nas była trochę prowizorka bo strefę przewijania zrobiliśmy w pokoju na głębokim biurku, ale było prze-wygodnie przez 2 lata.

3uqruv0.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ