Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine pieluchy 2 Ci nie potrzebne, nie urodziśz takiego olbrzyma
jak chcesz z dwóch rozmiarach to już lepiej 0 i 1
ale spokojnie 1 wystarczy. Za małe nie będą A jak za duże to na te kilka razy się zawija górę i wtedy można dokupić 0
2017 #1
2019 #2
-
Dzięki dziewczyny za przewijakowe rady i za listy wyprawkowe
nieoceniona pomoc dla pierworódek
Dominika, piona, ja jutro też glukoza
Aga_ni, my się chyba zdecydujemy na lionello. Nie wiem jeszcze który model, żeby tylko siateczkę miał z dwóch stron. Osobiście bardziej podobają mi się drewniane, no i mają przewiew przez szczebelki, ale raz że mężowi się nie podoba a dwa że za bardzo nie ma jak do nas do łóżka przytwierdzić (mamy łóżko typu box). No i te materiałowe moim zdaniem nie utrzymają przewijaka, no i rozmiar nie ten. -
A w ogóle wczoraj kupiliśmy deskę do prasowania (tak, nie miałam do tej pory :p) no i dziś pół dnia prasowałam i to z uśmiechem na ustach 😂 niechybny znak że jestem już stara 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 16:08
Zimri lubi tę wiadomość
-
W mieście mieszkam więc nie potrzebuje jakiegos do zadań specjalnych . No właśnie też uważam że fotelik dobrze by było kupić nowy , ale nie wiem czy będę jeździć szczególnie dużo zimą samochodem, chyba na razie odpuszczę isofix i kupię wózek A najwyżej przy negocjacjach albo niech zejdzie z ceny albo po prostu potraktuje ten fotelik jako zwykle nosidlo tylko do szpitala i już . A gondola jest mega głęboka i ogólnie ma spore wymiary więc to jest duży plus. Najwyżej jak przyjdzie czas na spacerowke i się nie sprawdzi to sprzedam komuś i kupię inna
-
Sarrrra wrote:Ponownie chciałam zapytać mamy które mają lub będą mieć drugiego malucha z małą różnica wieku kupujecie wózek rok po roku a jeżeli tak to jaki żeby nie zbankrytowac? Wiem że ten temat już był. Chodzi o taki wózek gdzie może on być podwójny ale też pojedynczy że zmiennymi siedzenia i.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 18:03
-
ManiaM wrote:W mieście mieszkam więc nie potrzebuje jakiegos do zadań specjalnych . No właśnie też uważam że fotelik dobrze by było kupić nowy , ale nie wiem czy będę jeździć szczególnie dużo zimą samochodem, chyba na razie odpuszczę isofix i kupię wózek A najwyżej przy negocjacjach albo niech zejdzie z ceny albo po prostu potraktuje ten fotelik jako zwykle nosidlo tylko do szpitala i już . A gondola jest mega głęboka i ogólnie ma spore wymiary więc to jest duży plus. Najwyżej jak przyjdzie czas na spacerowke i się nie sprawdzi to sprzedam komuś i kupię inna
Ja się zdecydowałam na Anex, ale sport na drogi bardziej leśno-wiejskie 😊 -
ManiaM wrote:W mieście mieszkam więc nie potrzebuje jakiegos do zadań specjalnych . No właśnie też uważam że fotelik dobrze by było kupić nowy , ale nie wiem czy będę jeździć szczególnie dużo zimą samochodem, chyba na razie odpuszczę isofix i kupię wózek A najwyżej przy negocjacjach albo niech zejdzie z ceny albo po prostu potraktuje ten fotelik jako zwykle nosidlo tylko do szpitala i już . A gondola jest mega głęboka i ogólnie ma spore wymiary więc to jest duży plus. Najwyżej jak przyjdzie czas na spacerowke i się nie sprawdzi to sprzedam komuś i kupię inna
. Zanim sobie kupisz możesz pójść do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo
sunshine03 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
sunshine03 wrote:Czy któraś z Was robiła baby shower w poprzedniej ciąży albo planuje w tej ciąży?
zastanawiam się nad zrobieniem takiej imprezkiale najwcześniej jakoś we wrześniu albo koniec sierpnia. Oczywiście ja zasugeruję komuś, że chcę mieć, już zresztą koleżanka proponował, że mi zorganizuje
Tymczasem ja od 2-3 dni mam chyba skurcze BH... Na szczęście nie boli ale ciśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Sunshine pieluchy 2 Ci nie potrzebne, nie urodziśz takiego olbrzyma
jak chcesz z dwóch rozmiarach to już lepiej 0 i 1
ale spokojnie 1 wystarczy. Za małe nie będą A jak za duże to na te kilka razy się zawija górę i wtedy można dokupić 0
0 to chyba dla wcześniaków? -
Brunetka ja jadłam normalnie z tym że o 21 zjadłam ostatni posiłek, bo zazwyczaj o 23 jeszcze coś tam zjem, a że trzeba było być na czczo więc uznałam, że lepiej w nocy nie jesc
brunetka91 lubi tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyAtyde wrote:Sunshine mamy tyle samo co porodu
a powiedz mi to masz podany termin cc czy termin porodu ?
póki co nie mam mieć cc i mam nadzieję, że tak zostanie
U Ciebie to termin cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:52
-
sunshine03 wrote:U mnie to po prostu termin porodu, nie wiadomo kiedy wyjdzie
póki co nie mam mieć cc i mam nadzieję, że tak zostanie
U Ciebie to termin cc?
A u mojego ginekologa na początku lutego Jagusia miała już 2800 a rodzilam 20 no ale szpital wiedział lepiej. Jak się później okazało usg mieli tydzień i je testowali dopiero. Nikt mnie nawet nie przeprosił.
Oczywiście jakby oliwka miała mniej niż 2600 decydowała bym się rodzic jak najbardziej naturalnie. Bo ciąże pozamaciczna miała prawdopodobnie po bliznach po cc
A biodra o dziwo szerokie, więc sobie myślałam będzie łatwo, a tu taki psikusWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:15
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualny
-
Sunshine, super listy
co do pampersow masz racje, 1 ale bardzo mało, nie pamietam nawet jak krótki epizod był z tym rozmiarem. Rozmiar 0 jest zdecydowanie dla wcześniaków lub ultradrobnych dzieci. Kup tylko ciut więcej mm niż 3 saszetki. Bo nawet na tę niehandlową niedzielę może Ci nie starczyć, a różne sytuacje się zdarzają. Ja chyba wezmę mały kartonik i tyle. Najwyżej oddam
Z fajnych rzeczy to jeszcze kontrowersyjne windi, ale np mojej kuzynce uratowały życie... ja nie musialam, ale można kupić na sztuki i to groszowe sprawy wtedy.
Chciałabym tez mrozić pokarm i przede wszystkim mieć go tyle... pobożne życzenia 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:12
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019