X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine pieluchy 2 Ci nie potrzebne, nie urodziśz takiego olbrzyma ;) jak chcesz z dwóch rozmiarach to już lepiej 0 i 1 :) ale spokojnie 1 wystarczy. Za małe nie będą A jak za duże to na te kilka razy się zawija górę i wtedy można dokupić 0 :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za przewijakowe rady i za listy wyprawkowe <3 nieoceniona pomoc dla pierworódek <3
    Dominika, piona, ja jutro też glukoza
    Aga_ni, my się chyba zdecydujemy na lionello. Nie wiem jeszcze który model, żeby tylko siateczkę miał z dwóch stron. Osobiście bardziej podobają mi się drewniane, no i mają przewiew przez szczebelki, ale raz że mężowi się nie podoba a dwa że za bardzo nie ma jak do nas do łóżka przytwierdzić (mamy łóżko typu box). No i te materiałowe moim zdaniem nie utrzymają przewijaka, no i rozmiar nie ten.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wczoraj kupiliśmy deskę do prasowania (tak, nie miałam do tej pory :p) no i dziś pół dnia prasowałam i to z uśmiechem na ustach 😂 niechybny znak że jestem już stara 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 16:08

Zimri lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mieście mieszkam więc nie potrzebuje jakiegos do zadań specjalnych . No właśnie też uważam że fotelik dobrze by było kupić nowy , ale nie wiem czy będę jeździć szczególnie dużo zimą samochodem, chyba na razie odpuszczę isofix i kupię wózek A najwyżej przy negocjacjach albo niech zejdzie z ceny albo po prostu potraktuje ten fotelik jako zwykle nosidlo tylko do szpitala i już . A gondola jest mega głęboka i ogólnie ma spore wymiary więc to jest duży plus. Najwyżej jak przyjdzie czas na spacerowke i się nie sprawdzi to sprzedam komuś i kupię inna

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ponownie chciałam zapytać mamy które mają lub będą mieć drugiego malucha z małą różnica wieku kupujecie wózek rok po roku a jeżeli tak to jaki żeby nie zbankrytowac? Wiem że ten temat już był. Chodzi o taki wózek gdzie może on być podwójny ale też pojedynczy że zmiennymi siedzenia i.
    My kupujemy graco rok po roku ale on tylko podwójny. Na pewno nie chce tego co dzieci siedzą koło siebie. Chcę ten jeden za drugim. Planujemy 3 dziecko jeszcze i też z małą różnica ok 2 lat więc podwójny się przyda. Mój syn uwielbia biegać i to jest problem. Bo bym go nie upilnowala. Nie dało by się wyjść na spacer bo albo musiałabym jedno zostawiać w wózku i lecieć za starszym albo czekać aż starszego policja mi odwiezie do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 18:03

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    W mieście mieszkam więc nie potrzebuje jakiegos do zadań specjalnych . No właśnie też uważam że fotelik dobrze by było kupić nowy , ale nie wiem czy będę jeździć szczególnie dużo zimą samochodem, chyba na razie odpuszczę isofix i kupię wózek A najwyżej przy negocjacjach albo niech zejdzie z ceny albo po prostu potraktuje ten fotelik jako zwykle nosidlo tylko do szpitala i już . A gondola jest mega głęboka i ogólnie ma spore wymiary więc to jest duży plus. Najwyżej jak przyjdzie czas na spacerowke i się nie sprawdzi to sprzedam komuś i kupię inna

Ja się zdecydowałam na Anex, ale sport na drogi bardziej leśno-wiejskie 😊

• Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Najważniejsze żeby się tobie dobrze prowadził i był wygodny na twoje potrzeby :). Zanim sobie kupisz możesz pójść do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • japonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Czy któraś z Was robiła baby shower w poprzedniej ciąży albo planuje w tej ciąży? :D

zastanawiam się nad zrobieniem takiej imprezki :D
    Ja rozważam :) ale najwcześniej jakoś we wrześniu albo koniec sierpnia. Oczywiście ja zasugeruję komuś, że chcę mieć, już zresztą koleżanka proponował, że mi zorganizuje :D
    Tymczasem ja od 2-3 dni mam chyba skurcze BH... Na szczęście nie boli ale ciśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:09

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:02

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka normalnie. Tylko w nocy nie jedz żeby być na czczo :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Sunshine pieluchy 2 Ci nie potrzebne, nie urodziśz takiego olbrzyma ;) jak chcesz z dwóch rozmiarach to już lepiej 0 i 1 :) ale spokojnie 1 wystarczy. Za małe nie będą A jak za duże to na te kilka razy się zawija górę i wtedy można dokupić 0 :)
    Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę ;)
    0 to chyba dla wcześniaków?

• Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine mamy tyle samo co porodu :) a powiedz mi to masz podany termin cc czy termin porodu ?

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja jadłam normalnie z tym że o 21 zjadłam ostatni posiłek, bo zazwyczaj o 23 jeszcze coś tam zjem, a że trzeba było być na czczo więc uznałam, że lepiej w nocy nie jesc :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Sunshine mamy tyle samo co porodu :) a powiedz mi to masz podany termin cc czy termin porodu ?
    U mnie to po prostu termin porodu, nie wiadomo kiedy wyjdzie :) póki co nie mam mieć cc i mam nadzieję, że tak zostanie :)

U Ciebie to termin cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:52

• Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    U mnie to po prostu termin porodu, nie wiadomo kiedy wyjdzie :) póki co nie mam mieć cc i mam nadzieję, że tak zostanie :)

U Ciebie to termin cc?
    Tak u mnie cc, mam bardzo wąska miednice, dziecko jestem w stanie urodzić do 2600 więc może się jeszcze zmienić, w co wątpię. I tak Jagódke rodzilam 29h bo usg szpitalne pokazalo 2800 a mała miała 3250 więc i tak i tak cesarka się skończyło.
    A u mojego ginekologa na początku lutego Jagusia miała już 2800 a rodzilam 20 no ale szpital wiedział lepiej. Jak się później okazało usg mieli tydzień i je testowali dopiero. Nikt mnie nawet nie przeprosił.

Oczywiście jakby oliwka miała mniej niż 2600 decydowała bym się rodzic jak najbardziej naturalnie. Bo ciąże pozamaciczna miała prawdopodobnie po bliznach po cc

A biodra o dziwo szerokie, więc sobie myślałam będzie łatwo, a tu taki psikus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:15

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam przed krzywa gdzieś o 21,30 jogurta (serek), jadłam normalnie i słodycze i owoce. Chociaż na noc przed badaniem zalecają żeby nie jeść owoców

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na limango jest promocja na Medele (butelki, laktatory i akcesoria 😊)

sunshine03, Spirit lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie pytanie co do wózków: poleca któraś markę invictus, konkretny model to v-plus

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, super listy :) co do pampersow masz racje, 1 ale bardzo mało, nie pamietam nawet jak krótki epizod był z tym rozmiarem. Rozmiar 0 jest zdecydowanie dla wcześniaków lub ultradrobnych dzieci. Kup tylko ciut więcej mm niż 3 saszetki. Bo nawet na tę niehandlową niedzielę może Ci nie starczyć, a różne sytuacje się zdarzają. Ja chyba wezmę mały kartonik i tyle. Najwyżej oddam :)
    Z fajnych rzeczy to jeszcze kontrowersyjne windi, ale np mojej kuzynce uratowały życie... ja nie musialam, ale można kupić na sztuki i to groszowe sprawy wtedy.

Chciałabym tez mrozić pokarm i przede wszystkim mieć go tyle... pobożne życzenia 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:12

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jutro zdecydowanie dzień glukozowy. Tez wybieram się na glukoze i to moja ostatnia wizyta w lux medxie (idę tam że względu na fotele, a nie jak w przychodni krzesło 😋

moni05 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ