X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    No i szaleję już z wyprawką. Mam dużo ciuszków (wyprzedaże :P polecam Smyka- ceny super) do tego pudło ciuszków od bratowej. Sunshine super że dodałaś listę "wyprawki aptecznej". Jeszcze powoli remontujemy sypialnie i w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko.
    Czekam na tel. od położnej wsp. szkoły rodzenia. Mówiła że będzie dzwonić w lipcu.

Właśnie miałam pisać, że wczoraj wpadłam na chwilę do smyka i są super promocje stacjonarnie! Kupiłam 5cio pak bodziakow za 30 zl, pieluchy (w normalnej cenie) i cudnego tygryska na 62cl, też za 30 zł 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ef2574c379.jpg

moni05, Aguuula;2525, Cabrera, Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Właśnie miałam pisać, że wczoraj wpadłam na chwilę do smyka i są super promocje stacjonarnie! Kupiłam 5cio pak bodziakow za 30 zl, pieluchy (w normalnej cenie) i cudnego tygryska na 62cl, też za 30 zł 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ef2574c379.jpg
    Tez mam tego tygryska! Jest słodki! Bodziaki masz z długim rękawem? Ja kupiłam 3pak za 25zl z długim i 5cio-pak z krótkim własnie tez za 30 zl ale juz z myślą o wiośnie hihi, a! No i mąż wybrał 2pak pajacy Batmana i skarpety.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam moją imienniczkę. Klimatyzacja mnie chyba załatwiła, a bez tego nie da się wytrzymać :/ Jutro podobno chłodniej ma już być.
    Powodzenia na wizytach! Ja mam w środę usg, lekarz chce sprawdzić nerki, zobaczymy czy coś się zmieniło. No nie powiem, im bliżej wizyty tym większy strach :(

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, kciuki za wizyty i Krzywe ✊✊

U mnie tez dziś Studniówka ❤️🥰❤️ Ale nie wiem, czy wcisnę tyłek w czerwone stringi ze studniówki, które zostawiłam sobie na pamiątkę 😂

Hahaha ja wczoraj na gwałt kupowałam strój kąpielowy bo jechaliśmy nad wodę a jak ubierałam moje dotychczasowe to cycki wylewały się każdą stroną, a majti wrzynały się w boczki - dobiło mnie to, ale udało się kupić całkiem ładny i niedrogi :D

Moni05 u mnie podobnie a wręcz alergiczna tragedia - dwa ataki duszności w nocy i oczywiście panika czy mała będzie wystarczająco dotleniona. Mam już tego dość, ze zmęczenia i strachu płakać mi się chce :(

Agula i Nova ja też jestem zakochana w smykowych ciuszkach, mam też kombinezon ale refniferka i kupiłam kilka sztuk różnych ciuszków. Prześliczne i niedrogie :) Ale ja akurat zamawiałam na necie i odbierałam stacjonarnie.

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula bodziaki kupiłam na krótki rękaw, bo to do starszego :)

Aaga ja też zdecydowanie wolę zakupy online. Starzeje się chyba, bo galerie handlowe to dla mnie zuoo. Musiałam niestety jechać oddać przewijak, bo zamówiłam miękki zamiast twardego. Ale jak widać, warto było ;) w tym tygodniu czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do smyka, bo wczoraj kupiliśmy samochodzik na baterie i w domu okazało się, że baterie z zestawu się wylały i zabawka jest do wyrzucenia. Mam nadzieję, że uznają mi reklamację...

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😘

Trzymam kciuki za Wasze Krzywe - dacie radę ✊🏻✊🏻

Ja wczoraj zaczęłam już nowy tydzień, 27 😱 jestem przerażona tym, ze zostały praktycznie trzy kalendarzowe miesiące i spotkam się z moim Skarbem ❤️

Cześć Emilia 😊
    Kurczę, pech straszny z ta krzywa 😕 mi cytrynowa osobiście nie była jakoś mega zła... nawet w sumie nie miałam mega skutków ubocznych, dopiero chyba ostatnie pół h było ciężkie, ale to tez już przez głód. Chyba musisz skonsultować z lekarzem kiedy powtórka, bo wypicie 75g tego dziadostwa to spore obciążenie dla organizmu.

A mną nadal rządzi glut... już jestem zmęczona tym combo ciąży, upałów i przeziębienia. Bo to aż trzy czynniki, przez które nie mogę oddychać 😕
    ja Wojtka urodziłam w 35 tyg wiec u mnie może spotkam się z córą już nawet za 2 miesiace chociaż liczę że tym razem dotrwam do 37-38 tyg bo ceskarka takze zostało mi 2,5 mmiesiaca. Wyprawke zacznę robić za miesiac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:39

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Hahaha ja wczoraj na gwałt kupowałam strój kąpielowy bo jechaliśmy nad wodę a jak ubierałam moje dotychczasowe to cycki wylewały się każdą stroną, a majti wrzynały się w boczki - dobiło mnie to, ale udało się kupić całkiem ładny i niedrogi :D

Ja kupiłam dwa stroje ciążowe ostatnio przez net i
    niestety wchodzę w tylko jeden (a są w tym samym rozmiarze), więc jakby któraś z Was potrzebowała to chętnie puszczę dalej ;) taki, dałam 79, M (38/40):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62bc7b7d78a3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:36

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też zrobiłam mały napad na Smyka. Dla maluszkow mają na prawdę fajne wzory bo dla mojego 7 latka to już mi się nic nie podoba. No i ceny teraz bardzo spoko. Trzymajcie się na glukozie mnie też to czeka w tym tygodniu niestety.Milego dnia

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w laboratorium oddać próbkę do badania i było chyba z 10 osób, ale grzecznie spytałam kto ostatni i Pani z kilkuletnim dzieckiem najpierw ustąpiła mi miejsca, a po chwili dodała, że mnie nie obowiązuje kolejka i mam wchodzić Było to niesamowicie miłe tym bardziej, że w gabinecie byłam może 2 min :)

przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    ja Wojtka urodziłam w 35 tyg wiec u mnie może spotkam się z córą już nawet za 2 miesiace chociaż liczę że tym razem dotrwam do 37-38 tyg bo ceskarka takze zostało mi 2,5 mmiesiaca. Wyprawke zacznę robić za miesiac:)

Sarrra na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii alergii, tu u mnie jakiś cud się wydarzył: dotychczas maj i czerwiec byłam na silnych lekach alergicznych (na receptę), a w ciąży obyło się bez leków (miałam jeden awaryjny, ale użyłam go ze 2/3 razy).
    Tylko troszke kataru, mam nadzieje, ze tak już zostanie :)

Ale Dziewczyny z alergia- rozumiem i współczuje bardzo 😔

Moni, ja zaczynam być przerażona samym porodem (😱😱) i żeby wszystko Maleństwo przyszło na świat zdrowe oraz opieka nad Maluchem (bardzo chciałabym zaangażować eM. w opiekę, ale on nie ma w ogóle doświadczenia...widzę, ze się bardzo stresuje...boje się, ze górę weźmie mój charakter, ze sama wszystko zrobię najlepiej :/)

Ja juz bym najchętniej zupelnie puściła wodze szaleństwa w kwestii wyprawkowej, ale czekam na spadek po siostrach i bratowej. Wtedy zobaczę, czego brakuje i będę zamawiała (ja również unikam galerii handlowych jak ognia, wiec staram się wszystko zamawiać online).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, ja mam z kolei z Mamalicious L, jest mi luźny. Szkoda, ze wcześniej się nie dogadalysmy (mogłybyśmy się wymienić), ale ja swój już miałam kilka razy na sobie ;)

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Witaj Emilka! Ja mam termin na 12, więc idziemy łeb w łeb :) skąd jesteś?

Powodzenia na glukozie (choć pewnie już większość jest po)

U nas dzisiaj ponoć ostatni dzień upałów! Hip hip hurra!

Miło mi :) Świnoujście pozdrawia :) a Ty skąd jesteś jeśli mogę zapytać? :)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

U nas skwar ,ale popoludniu ma być burza i cały tydzien ochlodzenie😀

Ja ze smyka mam polarek,ale misia też za 30 zl.;) ogolnr samych kombinezonków mam chyba z 5 różnych bo dostalam. Póki co koncze szyc misiowi wyprawkę i biorę się za przegląd ciuszkowy ;)

Zazdroszcze tym co juz po glukozie..ja pewnie w przyszłym tygodniu bede jechać ..z Polą pamietam pól cytryny wciskałam .

Cabrera ja tez duzo online. Jak jestem stacjonarnie akurat to wtedy korzystam i coś dokupuje ;)
    A zostały mi drobiazgi jeszcze plus lozeczko dzisiaj zamawiamy i fotelik w sierpniu.

Podoba mi się torba do szpitala Mommy Bag ale 400 zl.to troche przegiecie😐

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie alergia na szczęście a przeziębienie, gorączki już na szczęście nie mam, został tylko glut i brak smaku totalnie, ale przez to sobie nie dogadzam, bo nic nie ma smaku 😂

Cabrera rozumiem Cię! Tez się bałam przy Ali wszystkiego, ale zobaczysz - poczujesz to. Mój mąż tez się boi. To pierwsze dziecko, które będzie wychowywał od niemowlaka, wiec trochę mi panikuje 😋 stawiam go do pionu. Wiem, ze sobie poradzi.
    A tak w ogóle nie ma nic złego w tym, ze ktoś się boi - to znaczy tyle, ze będzie ostrożny. Nie ma nic gorszego niż babki i ciotki pt: „dawaj no tego dzieciaka” i hyc, nic się nie boja... mam wrażenie, ze nie są ostrożne wcale.
    Wszystko będzie dobrze 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a co u Was? Macie jakieś nowe wieści? Filipek rośnie?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Kiedyś rejestrowałam się na stronie Nivea i szczerze powiem że o tym zapomniałam. Dziś przyjeżdża kurier A ja zdziwiona bo nic nie zamawiałam. A tu taka niespodzianka, najlepsza rzecz ze stron za rejestrację.
    3mini produkty do testowania,
    Gruba książeczka z miejscem na zdjęcia, opisy, o karmieniu, ćwiczeniach dla kobiet w ciąży, rozwoju dziecka.
    Naklejka
    Karty z pierwszą pomocą, kąpielą maluszka
    I kołysanki dla dziecka!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed44ba616626.jpg

Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Basiu a co u Was? Macie jakieś nowe wieści? Filipek rośnie?
    Kochana tydzień temu mieliśmy echo. Z serduchem wszystko ok. Oczywiście malutki dalej był tylko 540 w skończonym 25tyg miał. Praktycznie większość wymiarów była poniżej 3 precenyla dalej. No i przepływy dalej były wysokooporowe...
    Po za tym już robią mi ktg raz dziennie. Cudownie posłuchać serducha i tego jak się wierci:) zaczęłam czuć nawet jakieś ruchy i brzuszek też się porusza :) Uczucie które już na zawsze pozostanie w mej pamięci... :)
    Jutro pomiary planowo i przepływy więc zobaczymy co będzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:27

moni05, Dominika32, Cabrera, Aguuula;2525, KasiaP, przedszkolanka:), Karooo93, mia4444, Goemi, brunetka91, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie
    Michalinka ma 35cm i 966g
    Szyjka długa i zamknieta,nastepna wizyta za miesiąc.
    No i kupilam wozeczek:-)
    A wyniki glukozy jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:44

moni05, Cabrera, wiktoriaa, Aguuula;2525, sunshine03, _nova, KasiaP, przedszkolanka:), Karooo93, adella1, brunetka91, ManiaM, aga_ni lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu super, że czujesz ruchy! To mimo wszystko daje jakiś spokój, a my dalej mocno trzymamy kciuki!

Dziewczyny mam pytanie odnośnie porodu naturalnego dość osobiste. Czy planujecie robić lewatywę? Ja na ten moment nastawiam się na sn i coraz częściej o tym myślę. Wiem, że to już nie jest obowiązkowe w szpitalach, raczej jak ktoś chce a czasami w ogóle nie robią i trzeba kombinować na własną rękę, ale nie wiem jak podejść do tematu...

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ