Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuula;2525 wrote:No i szaleję już z wyprawką. Mam dużo ciuszków (wyprzedaże
polecam Smyka- ceny super) do tego pudło ciuszków od bratowej. Sunshine super że dodałaś listę "wyprawki aptecznej". Jeszcze powoli remontujemy sypialnie i w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko.
Czekam na tel. od położnej wsp. szkoły rodzenia. Mówiła że będzie dzwonić w lipcu.
Właśnie miałam pisać, że wczoraj wpadłam na chwilę do smyka i są super promocje stacjonarnie! Kupiłam 5cio pak bodziakow za 30 zl, pieluchy (w normalnej cenie) i cudnego tygryska na 62cl, też za 30 zł 😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ef2574c379.jpg
moni05, Aguuula;2525, Cabrera, Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
_nova wrote:Właśnie miałam pisać, że wczoraj wpadłam na chwilę do smyka i są super promocje stacjonarnie! Kupiłam 5cio pak bodziakow za 30 zl, pieluchy (w normalnej cenie) i cudnego tygryska na 62cl, też za 30 zł 😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56ef2574c379.jpgWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dzień dobry
Witam moją imienniczkę. Klimatyzacja mnie chyba załatwiła, a bez tego nie da się wytrzymaćJutro podobno chłodniej ma już być.
Powodzenia na wizytach! Ja mam w środę usg, lekarz chce sprawdzić nerki, zobaczymy czy coś się zmieniło. No nie powiem, im bliżej wizyty tym większy strach -
Cabrera wrote:Dziewczyny, kciuki za wizyty i Krzywe ✊✊
U mnie tez dziś Studniówka ❤️🥰❤️ Ale nie wiem, czy wcisnę tyłek w czerwone stringi ze studniówki, które zostawiłam sobie na pamiątkę 😂
Hahaha ja wczoraj na gwałt kupowałam strój kąpielowy bo jechaliśmy nad wodę a jak ubierałam moje dotychczasowe to cycki wylewały się każdą stroną, a majti wrzynały się w boczki - dobiło mnie to, ale udało się kupić całkiem ładny i niedrogi
Moni05 u mnie podobnie a wręcz alergiczna tragedia - dwa ataki duszności w nocy i oczywiście panika czy mała będzie wystarczająco dotleniona. Mam już tego dość, ze zmęczenia i strachu płakać mi się chce
Agula i Nova ja też jestem zakochana w smykowych ciuszkach, mam też kombinezon ale refniferka i kupiłam kilka sztuk różnych ciuszków. Prześliczne i niedrogieAle ja akurat zamawiałam na necie i odbierałam stacjonarnie.
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Agula bodziaki kupiłam na krótki rękaw, bo to do starszego
Aaga ja też zdecydowanie wolę zakupy online. Starzeje się chyba, bo galerie handlowe to dla mnie zuoo. Musiałam niestety jechać oddać przewijak, bo zamówiłam miękki zamiast twardego. Ale jak widać, warto byłow tym tygodniu czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do smyka, bo wczoraj kupiliśmy samochodzik na baterie i w domu okazało się, że baterie z zestawu się wylały i zabawka jest do wyrzucenia. Mam nadzieję, że uznają mi reklamację...
-
moni05 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘
Trzymam kciuki za Wasze Krzywe - dacie radę ✊🏻✊🏻
Ja wczoraj zaczęłam już nowy tydzień, 27 😱 jestem przerażona tym, ze zostały praktycznie trzy kalendarzowe miesiące i spotkam się z moim Skarbem ❤️
Cześć Emilia 😊
Kurczę, pech straszny z ta krzywa 😕 mi cytrynowa osobiście nie była jakoś mega zła... nawet w sumie nie miałam mega skutków ubocznych, dopiero chyba ostatnie pół h było ciężkie, ale to tez już przez głód. Chyba musisz skonsultować z lekarzem kiedy powtórka, bo wypicie 75g tego dziadostwa to spore obciążenie dla organizmu.
A mną nadal rządzi glut... już jestem zmęczona tym combo ciąży, upałów i przeziębienia. Bo to aż trzy czynniki, przez które nie mogę oddychać 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:39
moni05 lubi tę wiadomość
-
Aaga wrote:Hahaha ja wczoraj na gwałt kupowałam strój kąpielowy bo jechaliśmy nad wodę a jak ubierałam moje dotychczasowe to cycki wylewały się każdą stroną, a majti wrzynały się w boczki - dobiło mnie to, ale udało się kupić całkiem ładny i niedrogi
Ja kupiłam dwa stroje ciążowe ostatnio przez net i
niestety wchodzę w tylko jeden (a są w tym samym rozmiarze), więc jakby któraś z Was potrzebowała to chętnie puszczę dalejtaki, dałam 79, M (38/40):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62bc7b7d78a3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:36
-
Cześć dziewczyny. Ja też zrobiłam mały napad na Smyka. Dla maluszkow mają na prawdę fajne wzory bo dla mojego 7 latka to już mi się nic nie podoba. No i ceny teraz bardzo spoko. Trzymajcie się na glukozie mnie też to czeka w tym tygodniu niestety.Milego dnia
-
A ja dziś byłam w laboratorium oddać próbkę do badania i było chyba z 10 osób, ale grzecznie spytałam kto ostatni i Pani z kilkuletnim dzieckiem najpierw ustąpiła mi miejsca, a po chwili dodała, że mnie nie obowiązuje kolejka i mam wchodzić Było to niesamowicie miłe tym bardziej, że w gabinecie byłam może 2 min
przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:ja Wojtka urodziłam w 35 tyg wiec u mnie może spotkam się z córą już nawet za 2 miesiace chociaż liczę że tym razem dotrwam do 37-38 tyg bo ceskarka takze zostało mi 2,5 mmiesiaca. Wyprawke zacznę robić za miesiac:)
Sarrra na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:48
-
nick nieaktualnyW kwestii alergii, tu u mnie jakiś cud się wydarzył: dotychczas maj i czerwiec byłam na silnych lekach alergicznych (na receptę), a w ciąży obyło się bez leków (miałam jeden awaryjny, ale użyłam go ze 2/3 razy).
Tylko troszke kataru, mam nadzieje, ze tak już zostanie
Ale Dziewczyny z alergia- rozumiem i współczuje bardzo 😔
Moni, ja zaczynam być przerażona samym porodem (😱😱) i żeby wszystko Maleństwo przyszło na świat zdrowe oraz opieka nad Maluchem (bardzo chciałabym zaangażować eM. w opiekę, ale on nie ma w ogóle doświadczenia...widzę, ze się bardzo stresuje...boje się, ze górę weźmie mój charakter, ze sama wszystko zrobię najlepiej)
Ja juz bym najchętniej zupelnie puściła wodze szaleństwa w kwestii wyprawkowej, ale czekam na spadek po siostrach i bratowej. Wtedy zobaczę, czego brakuje i będę zamawiała (ja również unikam galerii handlowych jak ognia, wiec staram się wszystko zamawiać online).
-
nick nieaktualny
-
_nova wrote:Witaj Emilka! Ja mam termin na 12, więc idziemy łeb w łeb
skąd jesteś?
Powodzenia na glukozie (choć pewnie już większość jest po)
U nas dzisiaj ponoć ostatni dzień upałów! Hip hip hurra!
Miło miŚwinoujście pozdrawia
a Ty skąd jesteś jeśli mogę zapytać?
-
Hej
U nas skwar ,ale popoludniu ma być burza i cały tydzien ochlodzenie😀
Ja ze smyka mam polarek,ale misia też za 30 zl.ogolnr samych kombinezonków mam chyba z 5 różnych bo dostalam. Póki co koncze szyc misiowi wyprawkę i biorę się za przegląd ciuszkowy
Zazdroszcze tym co juz po glukozie..ja pewnie w przyszłym tygodniu bede jechać ..z Polą pamietam pól cytryny wciskałam .
Cabrera ja tez duzo online. Jak jestem stacjonarnie akurat to wtedy korzystam i coś dokupuje
A zostały mi drobiazgi jeszcze plus lozeczko dzisiaj zamawiamy i fotelik w sierpniu.
Podoba mi się torba do szpitala Mommy Bag ale 400 zl.to troche przegiecie😐 -
Ja nie alergia na szczęście a przeziębienie, gorączki już na szczęście nie mam, został tylko glut i brak smaku totalnie, ale przez to sobie nie dogadzam, bo nic nie ma smaku 😂
Cabrera rozumiem Cię! Tez się bałam przy Ali wszystkiego, ale zobaczysz - poczujesz to. Mój mąż tez się boi. To pierwsze dziecko, które będzie wychowywał od niemowlaka, wiec trochę mi panikuje 😋 stawiam go do pionu. Wiem, ze sobie poradzi.
A tak w ogóle nie ma nic złego w tym, ze ktoś się boi - to znaczy tyle, ze będzie ostrożny. Nie ma nic gorszego niż babki i ciotki pt: „dawaj no tego dzieciaka” i hyc, nic się nie boja... mam wrażenie, ze nie są ostrożne wcale.
Wszystko będzie dobrze 😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczyny. Kiedyś rejestrowałam się na stronie Nivea i szczerze powiem że o tym zapomniałam. Dziś przyjeżdża kurier A ja zdziwiona bo nic nie zamawiałam. A tu taka niespodzianka, najlepsza rzecz ze stron za rejestrację.
3mini produkty do testowania,
Gruba książeczka z miejscem na zdjęcia, opisy, o karmieniu, ćwiczeniach dla kobiet w ciąży, rozwoju dziecka.
Naklejka
Karty z pierwszą pomocą, kąpielą maluszka
I kołysanki dla dziecka!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed44ba616626.jpg
Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Aaga wrote:Basiu a co u Was? Macie jakieś nowe wieści? Filipek rośnie?
Po za tym już robią mi ktg raz dziennie. Cudownie posłuchać serducha i tego jak się wierci:) zaczęłam czuć nawet jakieś ruchy i brzuszek też się poruszaUczucie które już na zawsze pozostanie w mej pamięci...
Jutro pomiary planowo i przepływy więc zobaczymy co będzie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:27
moni05, Dominika32, Cabrera, Aguuula;2525, KasiaP, przedszkolanka:), Karooo93, mia4444, Goemi, brunetka91, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Hej ja już po wizycie
Michalinka ma 35cm i 966g
Szyjka długa i zamknieta,nastepna wizyta za miesiąc.
No i kupilam wozeczek:-)
A wyniki glukozy jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:44
moni05, Cabrera, wiktoriaa, Aguuula;2525, sunshine03, _nova, KasiaP, przedszkolanka:), Karooo93, adella1, brunetka91, ManiaM, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Basiu super, że czujesz ruchy! To mimo wszystko daje jakiś spokój, a my dalej mocno trzymamy kciuki!
Dziewczyny mam pytanie odnośnie porodu naturalnego dość osobiste. Czy planujecie robić lewatywę? Ja na ten moment nastawiam się na sn i coraz częściej o tym myślę. Wiem, że to już nie jest obowiązkowe w szpitalach, raczej jak ktoś chce a czasami w ogóle nie robią i trzeba kombinować na własną rękę, ale nie wiem jak podejść do tematu...