Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Kochane, a co sądzicie o nosidle ergonomicznym Kinderkraft MILO?
Jest niby od urodzenia i gwarantuje właściwa pozycje nóżek względem bioderek... 🤷🏻♀️
Dodam, ze nie znam się ani na nosidłach ani na chustach - nie używałam niczego. Ale chust się panicznie boje, nawet z doradca...bo można porządnie zaszkodzić dziecku w rozwoju.
Teraz na wakacjach też czytałam książkę Zawitkowskiego i tam też pisal o tym, że dopóki dziecko nie trzyma głowy to w ogóle nie powinno się go trzymać w pionie ani w nosidle ani w chuście (czyli do około 3-4 miesiąca). Poza tym można w nosidle właśnie uszkodzić bioderka. Tak samo nie powinno się nosić dziecka w pionie do 3-4miesiecy
Także ja póki co dla nosideł jestem na nie przynajmniej dopóki dziecko nie skończy tych kilku miesięcy.
Planuję już z dzieckiem zapisać się na warsztaty chustonoszenia. Początki pewnie będą nieporadne, ale damy radęchusta mnie bardziej przekonuje jakoś, szczególnie, że nie zaszkodzi dziecku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:07
moni05, pOla34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jako „wisiadła” to mam przed oczami te z wąskim krokiem, przewodem do świata. A to wyglada trochę inaczej i pozycja przypomina raczej „kangurka” z chustonoszenia. Ale może faktycznie poczekam aż przynajmniej główka będzie stabilna... z czymkolwiek. Bo w chuście ten kangurek tez mi się nie podoba za bardzo dla takiego wiotkiej, kilkudniowego maluszka... 🤷🏻♀️
pOla34, Karooo93, Karooo93 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM też mam ten fotelik
wózek z tych co wymienilas cudny jest ten bebeto, ale uprzedzam że oceniam tylko po wyglądzie bo tak to się nie znam
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Witaj Emilia
może następnym razem spróbuj innego smaku glukozy?? Chociaz nie wiem czy to w jakiś sposób pomoże, może po prostu to nie był twój dzień
. Następnym razem będzie lepiej
ja po tym badaniu byłam cały dzień ospala, dobrze że z badania odbierał mnie mąż i nie musiałam prowadzić samochodu
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Jako „wisiadła” to mam przed oczami te z wąskim krokiem, przewodem do świata. A to wyglada trochę inaczej i pozycja przypomina raczej „kangurka” z chustonoszenia. Ale może faktycznie poczekam aż przynajmniej główka będzie stabilna... z czymkolwiek. Bo w chuście ten kangurek tez mi się nie podoba za bardzo dla takiego wiotkiej, kilkudniowego maluszka... 🤷🏻♀️
nie wiem jak to wytłumaczyć w kazdym razie dziecko jest bardziej w poziomie i ukosie, ma taki hamaczek, a nie jest na pionowo
Także my z chustą pewnie też koło 3-4miesiecy zaczniemy dopiero. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu zresztamoni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Nova uwielbiam Rybnik😀 mam tam rodzinę co roku na wakacje się jezdzilo- mile wspomnienia😀
Jestem dziś tak strasznie zła na siebie... dzwonił dziś ktoś do drzwi, zerknęłam przez judasza, zobaczyłam dwie kobiety i byłam pewna, że to ZUS ! Okazało się, że nie ZUS a jakieś ankieterki (jakiś europejski sondaż) i tak mnie zagadały, że prawie wszystkie dane im podałam 🙈🙈😤 nawet się nie zorientowałam kiedy a już miały mój numer! Tak się staram chronić prywatność, czasem aż do przesady, a tu takie coś! Wszystko przez to, ze byłam przekonana, ze to kobiety z kontroli. I tak sobie myślę, że w zasadzie mogły mi wbić na chatę, a ja z tym brzuchem to bym się nawet nie obroniła. Za winklem mogło jeszcze z pięciu chłopa stać i wpakować mi się do mieszkania! Tak się nakręciłam, ze chyba w ogóle przestane otwierać, ciagle nam tu ktoś łazi, jak nie z jajkami to żebracy, bo sąsiedzi drzwi wejściowych nie zamykajątylko co faktycznie w sytuacji kontroli? Czy ja według nich mam obowiązek otwierać drzwi obcym ludziom? Wkurza mnie to, że przez zasrany ZUS tak się zbłaźniłam 🙈🙈
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
nick nieaktualnyA ja tak dziś psioczyłam na galerie handlowe, a niestety musiałam do jednej wjechac po prezent dla Teściowej i oprócz prezentu wyszłam z kombinezonkiem ze Smyka (tez szary misio), ale był za 30 pln, wiec aż zal było nie wziąć 😁
Wyglada na to, ze nasze październikowe Maluchy będą chodziły podobnie ubrane 🤣moni05, przedszkolanka:), ammarylis, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Właśnie u zawitkowskiego jest fotka w książce ze na poczatku w chuście się powinno nosić nie na tego kangurka tylko coś tak jakby w pozycji jakby dziecko lezalo na przedramieniu
nie wiem jak to wytłumaczyć w kazdym razie dziecko jest bardziej w poziomie i ukosie, ma taki hamaczek, a nie jest na pionowo
Także my z chustą pewnie też koło 3-4miesiecy zaczniemy dopiero. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu zreszta
A widzisz, kurczę. Jesteś oczytana strasznie, to dobrze, że tu jesteś 😋
To wszystko jest tak mądre, że chyba mnie przerasta 😂 i tez poczekam aż będzie bardziej stabilny... 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mnie kusi kombinezonik, ale z drugiej strony pod koniec wakacji powinna wjechać kolekcja na jesień... 🤔😁
Cabrera, sunshine03 lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Są okrycia kapielowe u mamyginekolog, łapcie szybko które chciały! 😊
Wrzucone godzinę temu, ale bez uprzedzenia wiec są chyba wszystkie koloryCabrera lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Właśnie zamówiłam, nie było już turkusowych, ale szare są
No i dorzuciłam rożek, tetry i kocyk - jaki miły dzień 🥰Cabrera lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Atyde wrote:Witaj Emilia
może następnym razem spróbuj innego smaku glukozy?? Chociaz nie wiem czy to w jakiś sposób pomoże, może po prostu to nie był twój dzień
. Następnym razem będzie lepiej
ja po tym badaniu byłam cały dzień ospala, dobrze że z badania odbierał mnie mąż i nie musiałam prowadzić samochodu
no właśnie najdziwniejsze jest to, że ta glukoza mi nawet a początku smakowała, dopiero później się okazało, że mi się nie przyjęła.. mam jeszcze do wyboru o smaku coli albo zwykla. Zastanawiam się czy lepiej wziąć ta o smaku coli czy zwykła i dodać do tego cytrynę. A może cytrynę do coli? Dylematy
-
eemmiilliiaa wrote:Hej
no właśnie najdziwniejsze jest to, że ta glukoza mi nawet a początku smakowała, dopiero później się okazało, że mi się nie przyjęła.. mam jeszcze do wyboru o smaku coli albo zwykla. Zastanawiam się czy lepiej wziąć ta o smaku coli czy zwykła i dodać do tego cytrynę. A może cytrynę do coli? Dylematy
A może spróbuj kupić sobie sama glukozę w proszku o smaku cytrynowym? Tam w składzie jest tylko glukoza i kwasek cytrynowy. Może ta cała reszta w jakiś sposób akurat Tobie nie służy?ManiaM, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć dziewczyny
Czy można jeszcze do was dołączyć?
Jestem w 26 tc, 1wsze dziecko - po długich staraniach, będzie synek
Ciąża od początku z przygodami - najpierw 3 miesiące wymiotów, potem długo nie czułam żadnych ruchów dziecka, no i w międzyczasie cukrzyca ciążowa.
pozdrawiami mam nadzieję , że przyjmiecie mnie do swojego grona
moni05, Cabrera, ManiaM, Atyde, Jupik, Karooo93, ammarylis, paulina2811, mia4444, wiktoriaa, Goemi, Dominika32, brunetka91, Kotecki lubią tę wiadomość
-
Sandrina cześć! 😊
Życzę Ci spokojnego ostatniego trymestru!Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:A może spróbuj kupić sobie sama glukozę w proszku o smaku cytrynowym? Tam w składzie jest tylko glukoza i kwasek cytrynowy. Może ta cała reszta w jakiś sposób akurat Tobie nie służy?
Polecam, jak lemoniada tylko dużo slodsza, dasz radę!moni05, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość