Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę
0 to chyba dla wcześniaków?teraz też kupuje 1
2017 #1
2019 #2
-
Aha... no wiec chciałabym mrozić pokarm wiec na moja listę wpisałam jeszcze woreczki do mrożenia pokarmu 😂
Zapomniałam dokończyć myśl 😂🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę
0 to chyba dla wcześniaków? -
sunshine03 wrote:- waciki
- maść do pupy – zielony Linomag
- nożyczki do paznokci
- szczotka do włosów
- aspirator do nosa – ja planuję katarek plus
- patyczki do uszu z ogranicznikiem (dla niemowląt) – dada z biedry
Waciki - u mnie na poczatku sprawdzily die takie duze do przemywania czy to buzi, czy pupy dla odswiezenia
Masc do pupy - zielonh linomag to ten z tlenkiem cynku? Jesli tak to brakuje jakiegos zwyklego kremu do pupy typu różowy linomag lub alantan. A jesli ten zielony jest bez tlenku to polecam cos na odparzenia. Popularny sudocrem u nas w ogole nie zdal egzaminu, za to super spisywal sie Emolium na odparzenia
Nozyczki - ja do dzis obcinam tylko obcinaczka, nożyczkami mi nie idzie tych mikro pazurkow złapać
Szczotka - to od razu grzebyczek, do wyczesania ciemieniuchy sie przyda
Aspirator - warto mieć tez cos co nie wymaga odkurzacza. Nos trzeba oczyscic czasem i o 3 w nocy
Patyczki - nigdy nie uzylam. Do środka do uszu w zadnym razie a te malzowinki takie delikatne, ze ja palcami mylamsunshine03 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy
wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle
-
Ja miałam ciężki weekend 🙄 była u mnie siostra cioteczna ze swoim prawie 6-letnim synem ... Normalnie ADHD ... Cały czas biegał, krzyczał, skakał. Zasnął o 23, a już o 7 rano obudził Jasia ... Mimo pracy w żłobkach do takiego zachowania i krzyku to nie jestem przyzwyczajona 🤷
Ale przynajmniej byliśmy a to na teatrzyku,a to na basenie, a to na imprezie dla dzieci 😉
Dziewczyny krzywa mozna robić od 24 tygodnia ? -
nick nieaktualny
-
KasiaP wrote:Dzień dobry dziewczyny
ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy
wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle
moni05, KasiaP lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny, można dołączyć?
termin na 13.10 - wg USG chłopak
już jakiś czas Was podczytuje i bardzo tu u Was miło.
Ja dziś wróciłam z krzywej na tarczy (może nawet pod tarcza) :p kupiłam taka o smaku pomarańczowym, nawet mi smakowała.. po 15 minutach zimne poty, uderzenia gorąca, ale mówię sobie - wytrwaj!! Po 40 minutach od wypicia ledwo zdążyłam do toalety a krzywa do poprawy..
Macie jakieś rady? Wypić wypijam normalnie i bez problemu - problem pojawił się po 40 minutach.. na powtórkę pójdę raczej w środę dopiero..
PS trzymam kciuki za te, które też dziś to czeka i mam nadzieję, że mój post Was nie podlamie :pKasiaP, Jupik, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Trzymam kciuki za Wasze Krzywe - dacie radę ✊🏻✊🏻
Ja wczoraj zaczęłam już nowy tydzień, 27 😱 jestem przerażona tym, ze zostały praktycznie trzy kalendarzowe miesiące i spotkam się z moim Skarbem ❤️
Cześć Emilia 😊
Kurczę, pech straszny z ta krzywa 😕 mi cytrynowa osobiście nie była jakoś mega zła... nawet w sumie nie miałam mega skutków ubocznych, dopiero chyba ostatnie pół h było ciężkie, ale to tez już przez głód. Chyba musisz skonsultować z lekarzem kiedy powtórka, bo wypicie 75g tego dziadostwa to spore obciążenie dla organizmu.
A mną nadal rządzi glut... już jestem zmęczona tym combo ciąży, upałów i przeziębienia. Bo to aż trzy czynniki, przez które nie mogę oddychać 😕Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Ja byłam ostatnio na krzywej. Kupiłam zwykłą i do tego pielęgniarka wycisneła mi troche cytryny. Końcówka do picia była juz no taka sobie. Ogolnie w 2 minuty wypiłam ale miałam tez kryzys po ok 20 minutach od wypicia. Wyszłam na chwilę na świeże powietrze i było ok. Co do wyniku to.niby lekarka mowiła ze ok. Na czczo 81, po 1h 153 a po 2h 146 (norma do 140) trochę się zmartwiłam ale jesli wg niej jest ok no to ok.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
No i szaleję już z wyprawką. Mam dużo ciuszków (wyprzedaże
polecam Smyka- ceny super) do tego pudło ciuszków od bratowej. Sunshine super że dodałaś listę "wyprawki aptecznej". Jeszcze powoli remontujemy sypialnie i w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko.
Czekam na tel. od położnej wsp. szkoły rodzenia. Mówiła że będzie dzwonić w lipcu.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio