X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę ;)
    0 to chyba dla wcześniaków?
    Mój był 3300 i 55 cm A położna pytała czemu nie mamy 0 i zwinięty leżał;) teraz też kupuje 1

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, na limango jest promocja na Medele (butelki, laktatory i akcesoria 😊)
    Nie wiem jak inne rzeczy ale laktatory wszystkie można znaleźć taniej :(

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... no wiec chciałabym mrozić pokarm wiec na moja listę wpisałam jeszcze woreczki do mrożenia pokarmu 😂

Zapomniałam dokończyć myśl 😂🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro dziewczyny na tych glukozach :)

Zimri lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę ;)
    0 to chyba dla wcześniaków?
    To baaardzo zalezy od rozmiaru i budowy dziecka. U nas 1 byly w uzyciu miesiąc przynajmniej. Wszystkie pieluchy musialam zapinac na zakładkę, bo z pupy spadały. Borys ma po prostu mega mała dupkę a nad nią pękaty brzuszek. Do dziś, gdy pielucha zdjęta to jest problem, bo teraz wszystkie majtki za duże

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    - waciki
    - maść do pupy – zielony Linomag
    - nożyczki do paznokci
    - szczotka do włosów
    - aspirator do nosa – ja planuję katarek plus
    - patyczki do uszu z ogranicznikiem (dla niemowląt) – dada z biedry ;)
    Sunshine, z twojej listy skomentuje to co powyzej :)

Waciki - u mnie na poczatku sprawdzily die takie duze do przemywania czy to buzi, czy pupy dla odswiezenia
    Masc do pupy - zielonh linomag to ten z tlenkiem cynku? Jesli tak to brakuje jakiegos zwyklego kremu do pupy typu różowy linomag lub alantan. A jesli ten zielony jest bez tlenku to polecam cos na odparzenia. Popularny sudocrem u nas w ogole nie zdal egzaminu, za to super spisywal sie Emolium na odparzenia
    Nozyczki - ja do dzis obcinam tylko obcinaczka, nożyczkami mi nie idzie tych mikro pazurkow złapać
    Szczotka - to od razu grzebyczek, do wyczesania ciemieniuchy sie przyda
    Aspirator - warto mieć tez cos co nie wymaga odkurzacza. Nos trzeba oczyscic czasem i o 3 w nocy
    Patyczki - nigdy nie uzylam. Do środka do uszu w zadnym razie a te malzowinki takie delikatne, ze ja palcami mylam

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dzisiaj:-)
    Poproszę o kciukasy dla mnie i Michalinki,o 9 mamy krzywą i stres ogromny bo zle przeczucia:-(

Cabrera lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Zimri Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu ♥️
    Jadę na glukoze i wczoraj się załatwiam. Zapomniałam zejść kolacji i nim głód dał znać było za późno i ledwo już jadę. 😋

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś mam studniówkę ;) kciuki za wizyty i badania.

silent, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,powodzenia na glukozie🙃dacie radę!mam nadzieję że dziś ostatni dzień upału bo mam już dość tej gorączki

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy :) wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężki weekend 🙄 była u mnie siostra cioteczna ze swoim prawie 6-letnim synem ... Normalnie ADHD ... Cały czas biegał, krzyczał, skakał. Zasnął o 23, a już o 7 rano obudził Jasia ... Mimo pracy w żłobkach do takiego zachowania i krzyku to nie jestem przyzwyczajona 🤷
    Ale przynajmniej byliśmy a to na teatrzyku,a to na basenie, a to na imprezie dla dzieci 😉

Dziewczyny krzywa mozna robić od 24 tygodnia ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wizyty i Krzywe ✊✊

U mnie tez dziś Studniówka ❤️🥰❤️ Ale nie wiem, czy wcisnę tyłek w czerwone stringi ze studniówki, które zostawiłam sobie na pamiątkę 😂

KasiaP, silent, przedszkolanka:), Kookosowa, aga_ni lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy :) wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle :)
    Cytrynowa glukoza była jaklemoniada. Mnie smakowala

moni05, KasiaP lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, można dołączyć? :) termin na 13.10 - wg USG chłopak :) już jakiś czas Was podczytuje i bardzo tu u Was miło.
    Ja dziś wróciłam z krzywej na tarczy (może nawet pod tarcza) :p kupiłam taka o smaku pomarańczowym, nawet mi smakowała.. po 15 minutach zimne poty, uderzenia gorąca, ale mówię sobie - wytrwaj!! Po 40 minutach od wypicia ledwo zdążyłam do toalety a krzywa do poprawy..
    Macie jakieś rady? Wypić wypijam normalnie i bez problemu - problem pojawił się po 40 minutach.. na powtórkę pójdę raczej w środę dopiero..
    PS trzymam kciuki za te, które też dziś to czeka i mam nadzieję, że mój post Was nie podlamie :p

KasiaP, Jupik, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘

Trzymam kciuki za Wasze Krzywe - dacie radę ✊🏻✊🏻

Ja wczoraj zaczęłam już nowy tydzień, 27 😱 jestem przerażona tym, ze zostały praktycznie trzy kalendarzowe miesiące i spotkam się z moim Skarbem ❤️

Cześć Emilia 😊
    Kurczę, pech straszny z ta krzywa 😕 mi cytrynowa osobiście nie była jakoś mega zła... nawet w sumie nie miałam mega skutków ubocznych, dopiero chyba ostatnie pół h było ciężkie, ale to tez już przez głód. Chyba musisz skonsultować z lekarzem kiedy powtórka, bo wypicie 75g tego dziadostwa to spore obciążenie dla organizmu.

A mną nadal rządzi glut... już jestem zmęczona tym combo ciąży, upałów i przeziębienia. Bo to aż trzy czynniki, przez które nie mogę oddychać 😕

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:02

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatnio na krzywej. Kupiłam zwykłą i do tego pielęgniarka wycisneła mi troche cytryny. Końcówka do picia była juz no taka sobie. Ogolnie w 2 minuty wypiłam ale miałam tez kryzys po ok 20 minutach od wypicia. Wyszłam na chwilę na świeże powietrze i było ok. Co do wyniku to.niby lekarka mowiła ze ok. Na czczo 81, po 1h 153 a po 2h 146 (norma do 140) trochę się zmartwiłam ale jesli wg niej jest ok no to ok.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szaleję już z wyprawką. Mam dużo ciuszków (wyprzedaże :P polecam Smyka- ceny super) do tego pudło ciuszków od bratowej. Sunshine super że dodałaś listę "wyprawki aptecznej". Jeszcze powoli remontujemy sypialnie i w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko.
    Czekam na tel. od położnej wsp. szkoły rodzenia. Mówiła że będzie dzwonić w lipcu.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Emilka! Ja mam termin na 12, więc idziemy łeb w łeb :) skąd jesteś?

Powodzenia na glukozie (choć pewnie już większość jest po)

U nas dzisiaj ponoć ostatni dzień upałów! Hip hip hurra!

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ