X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę ;)
    0 to chyba dla wcześniaków?
    Mój był 3300 i 55 cm A położna pytała czemu nie mamy 0 i zwinięty leżał;) teraz też kupuje 1

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, na limango jest promocja na Medele (butelki, laktatory i akcesoria 😊)
    Nie wiem jak inne rzeczy ale laktatory wszystkie można znaleźć taniej :(

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... no wiec chciałabym mrozić pokarm wiec na moja listę wpisałam jeszcze woreczki do mrożenia pokarmu 😂

Zapomniałam dokończyć myśl 😂🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro dziewczyny na tych glukozach :)

Zimri lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Spirit z rozmiarami pieluch kierowałam się radami koleżanek i większość z rozmiaru 1 korzystała tylko w szpitalu, a po wyjściu ze szpitala już często przechodziły na 2, więc raczej wychodzę z założenia, że jak kupię 2 to się nie zmarnują, a najwyżej poczekają chwilę ;)
    0 to chyba dla wcześniaków?
    To baaardzo zalezy od rozmiaru i budowy dziecka. U nas 1 byly w uzyciu miesiąc przynajmniej. Wszystkie pieluchy musialam zapinac na zakładkę, bo z pupy spadały. Borys ma po prostu mega mała dupkę a nad nią pękaty brzuszek. Do dziś, gdy pielucha zdjęta to jest problem, bo teraz wszystkie majtki za duże

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    - waciki
    - maść do pupy – zielony Linomag
    - nożyczki do paznokci
    - szczotka do włosów
    - aspirator do nosa – ja planuję katarek plus
    - patyczki do uszu z ogranicznikiem (dla niemowląt) – dada z biedry ;)
    Sunshine, z twojej listy skomentuje to co powyzej :)

Waciki - u mnie na poczatku sprawdzily die takie duze do przemywania czy to buzi, czy pupy dla odswiezenia
    Masc do pupy - zielonh linomag to ten z tlenkiem cynku? Jesli tak to brakuje jakiegos zwyklego kremu do pupy typu różowy linomag lub alantan. A jesli ten zielony jest bez tlenku to polecam cos na odparzenia. Popularny sudocrem u nas w ogole nie zdal egzaminu, za to super spisywal sie Emolium na odparzenia
    Nozyczki - ja do dzis obcinam tylko obcinaczka, nożyczkami mi nie idzie tych mikro pazurkow złapać
    Szczotka - to od razu grzebyczek, do wyczesania ciemieniuchy sie przyda
    Aspirator - warto mieć tez cos co nie wymaga odkurzacza. Nos trzeba oczyscic czasem i o 3 w nocy
    Patyczki - nigdy nie uzylam. Do środka do uszu w zadnym razie a te malzowinki takie delikatne, ze ja palcami mylam

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dzisiaj:-)
    Poproszę o kciukasy dla mnie i Michalinki,o 9 mamy krzywą i stres ogromny bo zle przeczucia:-(

Cabrera lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Zimri Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu ♥️
    Jadę na glukoze i wczoraj się załatwiam. Zapomniałam zejść kolacji i nim głód dał znać było za późno i ledwo już jadę. 😋

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś mam studniówkę ;) kciuki za wizyty i badania.

silent, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,powodzenia na glukozie🙃dacie radę!mam nadzieję że dziś ostatni dzień upału bo mam już dość tej gorączki

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy :) wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężki weekend 🙄 była u mnie siostra cioteczna ze swoim prawie 6-letnim synem ... Normalnie ADHD ... Cały czas biegał, krzyczał, skakał. Zasnął o 23, a już o 7 rano obudził Jasia ... Mimo pracy w żłobkach do takiego zachowania i krzyku to nie jestem przyzwyczajona 🤷
    Ale przynajmniej byliśmy a to na teatrzyku,a to na basenie, a to na imprezie dla dzieci 😉

Dziewczyny krzywa mozna robić od 24 tygodnia ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wizyty i Krzywe ✊✊

U mnie tez dziś Studniówka ❤️🥰❤️ Ale nie wiem, czy wcisnę tyłek w czerwone stringi ze studniówki, które zostawiłam sobie na pamiątkę 😂

KasiaP, silent, przedszkolanka:), Kookosowa, aga_ni lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) ja też siedzę na glukozie, ale jeszcze nie wypiłam. Tu najpierw pobierają na czczo, czekają na pierwszy wynik i jeśli jest nie tak to nie trzeba pić glukozy :) wszystko trwa ciut dłużej przez to, ale i tak myślę że to super rozwiązanie! Nie obciąża się niepotrzebnie tych co już im na czczo cukrzyca wychodzi. No i glukozę dają smakową. Chyba nie będzie tak źle :)
    Cytrynowa glukoza była jaklemoniada. Mnie smakowala

moni05, KasiaP lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, można dołączyć? :) termin na 13.10 - wg USG chłopak :) już jakiś czas Was podczytuje i bardzo tu u Was miło.
    Ja dziś wróciłam z krzywej na tarczy (może nawet pod tarcza) :p kupiłam taka o smaku pomarańczowym, nawet mi smakowała.. po 15 minutach zimne poty, uderzenia gorąca, ale mówię sobie - wytrwaj!! Po 40 minutach od wypicia ledwo zdążyłam do toalety a krzywa do poprawy..
    Macie jakieś rady? Wypić wypijam normalnie i bez problemu - problem pojawił się po 40 minutach.. na powtórkę pójdę raczej w środę dopiero..
    PS trzymam kciuki za te, które też dziś to czeka i mam nadzieję, że mój post Was nie podlamie :p

KasiaP, Jupik, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘

Trzymam kciuki za Wasze Krzywe - dacie radę ✊🏻✊🏻

Ja wczoraj zaczęłam już nowy tydzień, 27 😱 jestem przerażona tym, ze zostały praktycznie trzy kalendarzowe miesiące i spotkam się z moim Skarbem ❤️

Cześć Emilia 😊
    Kurczę, pech straszny z ta krzywa 😕 mi cytrynowa osobiście nie była jakoś mega zła... nawet w sumie nie miałam mega skutków ubocznych, dopiero chyba ostatnie pół h było ciężkie, ale to tez już przez głód. Chyba musisz skonsultować z lekarzem kiedy powtórka, bo wypicie 75g tego dziadostwa to spore obciążenie dla organizmu.

A mną nadal rządzi glut... już jestem zmęczona tym combo ciąży, upałów i przeziębienia. Bo to aż trzy czynniki, przez które nie mogę oddychać 😕

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:02

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatnio na krzywej. Kupiłam zwykłą i do tego pielęgniarka wycisneła mi troche cytryny. Końcówka do picia była juz no taka sobie. Ogolnie w 2 minuty wypiłam ale miałam tez kryzys po ok 20 minutach od wypicia. Wyszłam na chwilę na świeże powietrze i było ok. Co do wyniku to.niby lekarka mowiła ze ok. Na czczo 81, po 1h 153 a po 2h 146 (norma do 140) trochę się zmartwiłam ale jesli wg niej jest ok no to ok.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szaleję już z wyprawką. Mam dużo ciuszków (wyprzedaże :P polecam Smyka- ceny super) do tego pudło ciuszków od bratowej. Sunshine super że dodałaś listę "wyprawki aptecznej". Jeszcze powoli remontujemy sypialnie i w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko.
    Czekam na tel. od położnej wsp. szkoły rodzenia. Mówiła że będzie dzwonić w lipcu.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Emilka! Ja mam termin na 12, więc idziemy łeb w łeb :) skąd jesteś?

Powodzenia na glukozie (choć pewnie już większość jest po)

U nas dzisiaj ponoć ostatni dzień upałów! Hip hip hurra!

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ