Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
japonka wrote:Hej, ja też czytam ale nie mam o czym pisać
miało być echo serca w tym tygodniu ale przełożyli mi na środę w przyszłym, dziś mam standardową wizytę u gina to podejrzę małego po 2,5 tygodnia
na wadze 73-74 kilo, załamka. A, no i chyba to już 6 miesiąc, nie?
Ściąga
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4f9d3fa89f3.jpg
Ja już wyglądam siódmego miesiąca
Ale chłodek dzisiaj.
Bobasy powoli dobijaja do kilograma. Super.japonka lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane 😘
Ja dzisiaj trudny dzień. Pełno emocji i zakończenie przedszkola młodej, rozkłada mnie coraz mocniej choróbsko, masakra... 🤧
Z pozytywnych rzeczy - za czwartym razem wreszcie załapałam się na te cholerne okrycia kąpielowe. I widzę, ze znów ich nie ma. Ciekawe jak szybko poszło tym razem 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff3b3ad16fbe.jpg
Natalka, 790g
Tak to chyba wszystko ok. Zapomniałam się o szyjkę spytać więc nawet nie wiem czy sprawdził (możliwe że nie, bo oni jakoś lekko do tego podchodzą tutaj). Następna wizyta za miesiąc. A w poniedziałek glukozaWzięłam jeden dzień chorobowego , bo jakoś nie wyobrażam sobie po glukozie do 17 pracować. Także mam długi weekend
A jutro mój mąż załatwił sobie pół dnia wolnego (co się raczej nie zdarza w weekend), więc jedziemy w końcu pooglądać jakieś mebelkijaponka, silent, ManiaM, Kookosowa, Karooo93, adella1, moni05, _nova, Jupik, kasia1518, wiktoriaa, Cabrera, mia4444, Zimri, emikey, brunetka91, meerici, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Ściąga
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4f9d3fa89f3.jpg
Ja już wyglądam siódmego miesiąca
Ale chłodek dzisiaj.
Bobasy powoli dobijaja do kilograma. Super.jak to już poważnie brzmi
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dziewczyny! Byłam na usg na kontroli żołądka malutkiej po poniedziałkowej wizycie i wszystko w normie , wielkość odpowiada swojemu tygodniowi także ok. Lekarz mówi że te poprzednie USG gdzie wydawał się tako duży to być może że akurat wypila sporo wód plodowych. Uff kamień z serca ... moja dzidzia rośnie zdrowo
))
KasiaP, japonka, Kookosowa, Goemi, moni05, Jupik, kasia1518, wiktoriaa, Cabrera, mia4444, ammarylis, brunetka91, meerici, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Kasia p śliczna dziewczynka
ManiaM no to teraz już bezstresowo... Kurcze czasem nas lekarze tak nastrasza niepotrzebnieKasiaP, ManiaM lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Chej dziewczyny.mam pytanko na temat ruchu dziciątek. Dzisiaj zaczęłam 27 tydzień. I niewiem czy się martwić czy nie. Są dni że mały jest bardzo aktywny a są dni że czuję ruchy ale mniejszym nasileniu. Napiszcie jak to u was jest. Pozdrawiam xx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 18:48
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:Chej dziewczyny.mam pytanko na temat ruchu dziciątek. Dzisiaj zaczęłam 27 tydzień. I niewiem czy się martwić czy nie. Są dni że mały jest bardzo aktywny a są dni że czuję ruchy ale mniejszym nasileniu. Napiszcie jak to u was jest. Pozdrawiam xx
Ja czuję Bartka zawsze przed spaniem. I to jest stała pora. Inne ruchy zależy od dnia. Czasem nie czuje go kilka godzin a czasem kopie co chwilę i cały dzień się titosi w brzuchu. Ja uważam że jak dwa razy da o sobie znać to nie ma zmartwień bo następnego dnia pewnie nadrobi aktywnościkalcia64 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Matka30+ wrote:Irka, też planuje rodzić na Kraśnickiej. Dobre wspomnienia swoje robią. Niestety nie wiem, które piętro jest teraz w remoncie. Jak nie zapomnę, to podpytam położnej za tydzien. Miejmy nadzieję, że do jesieni skoncza.
Pytałam lekarza czy do jesieni się wyrobia, to mówił, że nie ma szans. Wszystkie piętra maja zrobić. Dlatego ponoć lepiej mieć swojego lekarza stamtąd, bo inaczej odsylaja, bo ciężko z miejscami.
Kalcia64, moje dziecko dopiero wieczorami się uaktywnia, czasami przez cały dzień puknie parę razy i tyle. Na początku się martwiłam, ale już się przyzwyczailam, że ona po prostu tak ma.
Dziewczyny, gratuluję dobrych wieści z wizytkalcia64 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie, tylko krótki przegląd podwozia
, sprawdzenie serca (chyba spał bo tylko 126 i nie fikał ale lekarz mówi że w normie, zwykle ma koło 140 i zasuwa pod sondą), skierowania na glukozę, toksoplazmozę, krew, mocz, oznaczenie przeciwciał. Następna wizyta za 4 tygodnie i biorę już L4. No i to echo serca w środę, może dostanę jakieś ładne ujęcie młodego
serce mam nadzieję wyjdzie ok jak do tej pory.
U mnie w karcie ciąży są wpisane te szczepienia na ksztusiec w tygodnie 27-32, będę na wizycie w 27+0 to spytam. W tym samym przedziale też immunoglobulina anty-D. I szczepienie na grypę w dowolnym momencie ale przyznam, że tego nie robiłam nigdy, niby kiedyś wyszło że mam uczulenie na jakiś składnik ale to chyba dawno nieaktualne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:19
KasiaP, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Chej dziewczyny.mam pytanko na temat ruchu dziciątek. Dzisiaj zaczęłam 27 tydzień. I niewiem czy się martwić czy nie. Są dni że mały jest bardzo aktywny a są dni że czuję ruchy ale mniejszym nasileniu. Napiszcie jak to u was jest. Pozdrawiam xx
Ja do mojego pukam jak jest niemrawy i mi najczęściej odpukujeKasiaP lubi tę wiadomość
-
Moja przez cały dzień co jakieś 3 godziny się uaktywnia
od rana zaczyna jak się budzę
nie wiem jak to wyczuwa że się obudziłam, ale ma jakieś swoje sposoby
nieraz bym chciała jeszcze pospać, to zaczyna się wiercić hihi i do tego pies zaczyna jojczyć że mam wstać i karmić, tylko oczy otworzę 😂
kalcia64 lubi tę wiadomość
-
To mój jest chyba jakiś nadpobudliwy... bo chyba nie ma godziny żeby się choćby nie poruszył 😂 tzn w nocy nie wiem, bo aż tak się nie wierci żeby mnie budził. Raczej czuje jak idę siku np, ale żeby on budził mnie inaczej niż kopsem w pęcherz to nie 😋
kalcia64 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Irka wrote:Pytałam lekarza czy do jesieni się wyrobia, to mówił, że nie ma szans. Wszystkie piętra maja zrobić. Dlatego ponoć lepiej mieć swojego lekarza stamtąd, bo inaczej odsylaja, bo ciężko z miejscami.
Na szczęście mam. Nie chciałabym rodzić w innym szpitalu.
A wiesz może czy trakt porodowy jest po, w trakcie, czy przed remontem? -
Mój Maciuś ma dzień że szaleje co chwilę ale są też dni że oczywiście panikuje bo potrafi dopiero wieczorem się uaktywnić.Mam wrażenie że wcześniej kopał mocniej a teraz bardziej leniwy😙Mam pytanie czy od któregoś tygodnia trzeba liczyć ruchy?bo ostatnio czytałam że to jest zalecane jak dzieje się coś złego?doświadczone Mamusie może podpowiedzi;)?bo mi lekarz nic nie mówił o tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:35
-
Kinga liczenie ruchów ważne jest gdy ciąża jest nieprawidłowa. Lekarz może zalecić wtedy. Z córką ruchów nie liczyłam. Jak rano i wieczorem dała o sobie znać to byłam spokojna. Zresztą i córka i teraz Bartek skaczą jak małpki
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku