Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Kciuki za wizyty i nieszczęsne krzywe!
Ja zbieram na razie wszystko wg.listy,ciuszki kupuje i dostaje i wszystko lada chwila bede segregowac czego ewentualnie brakuje.
Ogólnie nie mam jeszcze lozeczka,fotelika i torby (ale juź upatrzylam 😍). Do zniesienia mam tylko wózek,karuzelke,laktator na czarna godzine. Do szpitala dla siebie juź chyba wszystko mam,czekam aź koszula przyjdzie i myśle nad szlafrokiem. Wy bierzecie jakis czy np.bluze/sweterek? -
Cześć
Jeśli chodzi o szlafrok to ja wczoraj zamówiłam ten : https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Stalowy/361
Plus 2 koszule. I na próbę jedno body, slyszalam że bardzo dobra jakość, sprawdzę
przedszkolanka:), sandrina22, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Adella powodzenia na usg.I cierpliwości na krzywych. Ja nie wiem kiedy się wybiorę-moze w sobotę się zmobilizuję dopiero. Przedszkolanka szybka jestes z tą wyprawką i zorganizowana🙂 Co do szlafroka to ja miałam taki bawełniany jak rodziłam też w październiku.Tak głupio mi było chodzić po korytarzu w samej koszuli z tym podkładem jeszcze między nogami.
-
No właśnie ja upatrzylam sobie taki lekki,ale jużgo wykupili a gdzie indziej jest drozszy ;p a to jednak do łazienki czy na badanie wyjsc to glupio..
Ammarylis do końca sierpnia chce byc juź gotowa,spakowana,poprana. Co miesiąc coś kupujemy ,znosimy i jakoś lzej w portfelu wtedy,ale organizacja musi być 😀 no i u mnie to łożysko nisko, nigdy nic nie wiadomo a maz jak zostanie z córka to nie bedzie na gwałt jak coś jeszcze wyprawki ogarnial więc na spokojnie robiè to za wczasuKasiaP, ammarylis lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny właśnie mówił że wszystko tyko NIE kombinezon do fotelika bo jest to bardzo nie praktyczna rzecz. A jak chwilę wcześniej zapytał na sali w co ubrać dziecko zima to wszystkie kobiety chórem kombinezon. Chłopu opadły ręce 😂
tylko go znajdę najpierw
Szlafrok mam od mamy jakieś satynowy rozmiar xl czy cośw domu nie używam, więc kupować specjalnie nie zamierzam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:15
-
A ja mam taki koszulowy dylemat. Chodzi mi o koszule do porodu, czy powinna być rozpinana do karmienia? Czy odrazu po porodzie się zmienia koszule i dopiero wtedy podają dziecko? Czy ściąga się koszule i dają na gołe ciało dzidzie?
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Jeszcze 10 min.i drugie pobranie i koniec. Ale powiem Wam, że po tej glukoze nawet głodna nie jestem, jest mi gorąco, aż się spocilam 🤦♀️ Ale na szczęście mogę sobie wodę popijać i nawet chodzić, nie muszę siedzieć 😁
ja pierwszy raz od początku ciąży nie mam ochoty na słodkie po tej glukozie
-
Dzień dobry 😘
Wy to dzielne jesteście, nie potrzebujecie kciuków. 😋 nie zdążyłam życzyć powodzenia, bo wstałam niedawno. Ja się z tego gowna chyba nie wyleczę nigdy 🥺
Z wyprawki w tym miesiącu niewiele kupujemy, bo wyskoczyło nam takie 💩. Ale trzeba zrobić ta rzecz w motocyklu, bo za całkiem dobre pieniądze będzie sprzedany.
Ja do wizyty jeszcze dwa dni. Piątek. W końcu ❤️ Czekam, bo może już się coś dowiem odnośnie tej torbielki. Chociaż czy maleje...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
brunetka91 wrote:Jeszcze 10 min.i drugie pobranie i koniec. Ale powiem Wam, że po tej glukoze nawet głodna nie jestem, jest mi gorąco, aż się spocilam 🤦♀️ Ale na szczęście mogę sobie wodę popijać i nawet chodzić, nie muszę siedzieć 😁
-
Olliiii wrote:A ja mam taki koszulowy dylemat. Chodzi mi o koszule do porodu, czy powinna być rozpinana do karmienia? Czy odrazu po porodzie się zmienia koszule i dopiero wtedy podają dziecko? Czy ściąga się koszule i dają na gołe ciało dzidzie?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dobry. Powodzenia na wizytach bo widzę że glukozy już za wami
Mnie rano mąż podniósł ciśnienie... Nie lubię jak ktoś robi ze mnie debila.
6:30. Tak zejdę z psem. Ale się na chwilę położę. I rozebrał się. I leży.
Patrzę a ten śpi... A pies po 20 wczoraj był. Idę do drzwi a ten drzwi zamknal. Zamiast powiedzieć od razu żebym poszła to nie. Titutitu sraty pierdaty i jebs. Zasnął... -
nick nieaktualnyja na zimę planuję śpiworek
ponoć z kombinezonem i ubieraniem w niego jest za dużo zachodu, więc to mnie najbardziej przekonuje. Bo na śpiworek się tylko kładzie dziecko zasuwa i załatwiona sprawa
a zanim się ubierze w kombinezon i rozbierze to trochę zejdzie...
No i właśnie do fotelika i tak nie można zakładać kombinezonu, tylko śpiworek
Mania zamówiłam też 2 koszule z tego dolce sonno i szlafrok planuję ten sam tylko granatowyale zamawiałam z ich sklepu na allegro, bo ze smartem mam przesyłkę za free
ManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaP wrote:Dzień dobry! Kciuki za krzywe i wizyty!
Ja z ciuszkami też wciąż czekam aż dostanę od koleżanki. Trochę ją popędzam, ale ma dużo spraw na głowie i muszę być cierpliwa. Za to puściłam wczoraj 600zł na wielo pieluchy i wkładki laktacyjne 😂 no i udało mi się w końcu położną załatwić (udało, w sensie udało mi się zebrać i zadzwonić 😉)
Co do ciepłych ciuszków na zimę to wyjdzie w praniu, ale zacznę na pewno od śpiworków. Słyszałam, że kombinezony są średnio praktyczne, do fotelika w ogóle się ich nie powinno zakładać no i podobno długo trwa ubranie w nie dziecka 😄 u nas zimy raczej średnio zimne, także może obejdzie się bez. A jak nie to się później kupi. Też już zresztą będzie wiadomo, jaki rozmiar.
może nie na sam początek, ale jak przeczytałam, że dziecko zużywa 5 tysięcy pieluch przez cały okres pieluchowania i wyobraziłam sobie ile to śmieci to zaczęłam rozważać przynajmniej w domu używanie tych wielorazowych pieluszek...Awaria_90 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:gdzie zamawiałaś wielo pieluchy? chętnie zgłębię ten temat
może nie na sam początek, ale jak przeczytałam, że dziecko zużywa 5 tysięcy pieluch przez cały okres pieluchowania i wyobraziłam sobie ile to śmieci to zaczęłam rozważać przynajmniej w domu używanie tych wielorazowych pieluszek...ja się zdecydowałam na tetrę i otulacze wełniane (musisz mieć warstwę chłonną-tu tetra, plus coś nieprzemakalnego). Zobaczymy jak to nam zagra. Ale są cuda na kiju już. Np. takie pieluszki wszystko w jednym. Wsadzisz jak pampersa i heja
ale to drogo wychodzi
najlepiej to samemu szyć
A bezpośrednia odpowiedź na Twoje pytanie to:
Tetra w sklepie Katal
Otulacze Naturalnie dla dziecka
WooliUli na Fejsie
Oops na Fejsie ale chwilowo nie robią zamówień prywatnych a w sklepach znikają po sekundzie.
Jak chcesz taniej to polecam grupę na Fejsie Bazarek mam szyjących pieluszkii jeszcze pełno innych sklepów jak pupeczkowo, chmurką biała, ekomajty i wiele wiele innych
sunshine03, Ig004 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
kciuki za wizyty i za same dobre wyniki krzywych
W kwestii snu: u nas na początek rożek (zamówiony u mamy ginekolog + jeszcze jeden - ale to bardziej dla eM.) + zamówiłam wczoraj właśnie taki śpiworek (który rośnie razem z Maluchem (dla mniejszych można odpowiednio spiąć, a starcza na dłużej):
A na wyjścia planuję polarowe kombinezoniki (typu ze smyka ten polarowy + mam upatrzony w dwóch innych sklepach, ale czekam na jakąś promocję), wydaje mi się, że muszą być ze dwa, trzy na zmianę.
Do tego w foteliku będzie otulacz taki (tylko szary, ma go otrzymać w prezencie):
a w wózku już upolowany na promocji za 1/5 ceny cieplutki śpiworek:
Unikam tych grubych kombinezonów, bo tak jak Sunshine pisze i tak nie powinno się w nich przewozić Maluchów w fotelikach, a po drugie pamiętam tą udrękę ubrania swoich 4 siostrzenic w taki kombinezon - po takim ubieraniu nie wiem, kto był bardziej umordowany i spocony - one czy ja
sandrina22, ManiaM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:i pytane z innej beczki, bo tu mi pokazuje, że wraz z rozpoczęciem 27 tygodnia zaczęłam 7 miesiąc...a to nie przypadkiem za tydzień
??
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019