X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Kciuki za wizyty i nieszczęsne krzywe!
    Ja zbieram na razie wszystko wg.listy,ciuszki kupuje i dostaje i wszystko lada chwila bede segregowac czego ewentualnie brakuje.
    Ogólnie nie mam jeszcze lozeczka,fotelika i torby (ale juź upatrzylam 😍). Do zniesienia mam tylko wózek,karuzelke,laktator na czarna godzine. Do szpitala dla siebie juź chyba wszystko mam,czekam aź koszula przyjdzie i myśle nad szlafrokiem. Wy bierzecie jakis czy np.bluze/sweterek?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Jeśli chodzi o szlafrok to ja wczoraj zamówiłam ten : https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Stalowy/361
    Plus 2 koszule. I na próbę jedno body, slyszalam że bardzo dobra jakość, sprawdzę

przedszkolanka:), sandrina22, sunshine03 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella powodzenia na usg.I cierpliwości na krzywych. Ja nie wiem kiedy się wybiorę-moze w sobotę się zmobilizuję dopiero. Przedszkolanka szybka jestes z tą wyprawką i zorganizowana🙂 Co do szlafroka to ja miałam taki bawełniany jak rodziłam też w październiku.Tak głupio mi było chodzić po korytarzu w samej koszuli z tym podkładem jeszcze między nogami.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja upatrzylam sobie taki lekki,ale jużgo wykupili a gdzie indziej jest drozszy ;p a to jednak do łazienki czy na badanie wyjsc to glupio..
    Ammarylis do końca sierpnia chce byc juź gotowa,spakowana,poprana. Co miesiąc coś kupujemy ,znosimy i jakoś lzej w portfelu wtedy,ale organizacja musi być 😀 no i u mnie to łożysko nisko, nigdy nic nie wiadomo a maz jak zostanie z córka to nie bedzie na gwałt jak coś jeszcze wyprawki ogarnial więc na spokojnie robiè to za wczasu ;)

KasiaP, ammarylis lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny właśnie mówił że wszystko tyko NIE kombinezon do fotelika bo jest to bardzo nie praktyczna rzecz. A jak chwilę wcześniej zapytał na sali w co ubrać dziecko zima to wszystkie kobiety chórem kombinezon. Chłopu opadły ręce 😂
    No wlasnie też to słyszałam. Ja kupię specjalny śpiworek dedykowany do fotelika :) tylko go znajdę najpierw :D

Szlafrok mam od mamy jakieś satynowy rozmiar xl czy coś :D w domu nie używam, więc kupować specjalnie nie zamierzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:15

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam szlafrok do szpitala- cienki, bo zakładam że zimno mi raczej nie będzie. I też w slodkisen zamówiłam za niecałe 35zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:20

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki koszulowy dylemat. Chodzi mi o koszule do porodu, czy powinna być rozpinana do karmienia? Czy odrazu po porodzie się zmienia koszule i dopiero wtedy podają dziecko? Czy ściąga się koszule i dają na gołe ciało dzidzie?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:04

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jeszcze 10 min.i drugie pobranie i koniec. Ale powiem Wam, że po tej glukoze nawet głodna nie jestem, jest mi gorąco, aż się spocilam 🤦‍♀️ Ale na szczęście mogę sobie wodę popijać i nawet chodzić, nie muszę siedzieć 😁
    U mnie nie cała godzinka jeszcze, ale ja mam zabronione nawet do kibelka iść, chyba że naprawdę muszę :P ja pierwszy raz od początku ciąży nie mam ochoty na słodkie po tej glukozie :D

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

Wy to dzielne jesteście, nie potrzebujecie kciuków. 😋 nie zdążyłam życzyć powodzenia, bo wstałam niedawno. Ja się z tego gowna chyba nie wyleczę nigdy 🥺
    Z wyprawki w tym miesiącu niewiele kupujemy, bo wyskoczyło nam takie 💩. Ale trzeba zrobić ta rzecz w motocyklu, bo za całkiem dobre pieniądze będzie sprzedany.

Ja do wizyty jeszcze dwa dni. Piątek. W końcu ❤️ Czekam, bo może już się coś dowiem odnośnie tej torbielki. Chociaż czy maleje...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jeszcze 10 min.i drugie pobranie i koniec. Ale powiem Wam, że po tej glukoze nawet głodna nie jestem, jest mi gorąco, aż się spocilam 🤦‍♀️ Ale na szczęście mogę sobie wodę popijać i nawet chodzić, nie muszę siedzieć 😁
    To fajnie masz, ja musiałam siedzieć nawet łyka wody nie mogłam. A glukoze mi pielęgniarka przyniosła w szklance z ciepłą wodą normalnie taka breja że aż mnie przełyk piekł po wypiciu

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A ja mam taki koszulowy dylemat. Chodzi mi o koszule do porodu, czy powinna być rozpinana do karmienia? Czy odrazu po porodzie się zmienia koszule i dopiero wtedy podają dziecko? Czy ściąga się koszule i dają na gołe ciało dzidzie?
    Najlepiej jak będzie rozpinana, bo przy kontakcie „skóra do skory” to się przyda. Ja miałam od razu próbę przystawienia po SN. Udana, bo później młoda na mnie zrobiła swoją pierwsza 💩. Także głęboko rozpinana, ale nie za miliony, bo mama brała ja od razu do wora i w kosz.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Powodzenia na wizytach bo widzę że glukozy już za wami ;)

Mnie rano mąż podniósł ciśnienie... Nie lubię jak ktoś robi ze mnie debila.
    6:30. Tak zejdę z psem. Ale się na chwilę położę. I rozebrał się. I leży.
    Patrzę a ten śpi... A pies po 20 wczoraj był. Idę do drzwi a ten drzwi zamknal. Zamiast powiedzieć od razu żebym poszła to nie. Titutitu sraty pierdaty i jebs. Zasnął...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zimę planuję śpiworek :D ponoć z kombinezonem i ubieraniem w niego jest za dużo zachodu, więc to mnie najbardziej przekonuje. Bo na śpiworek się tylko kładzie dziecko zasuwa i załatwiona sprawa :D
    a zanim się ubierze w kombinezon i rozbierze to trochę zejdzie...
    No i właśnie do fotelika i tak nie można zakładać kombinezonu, tylko śpiworek :D

Mania zamówiłam też 2 koszule z tego dolce sonno i szlafrok planuję ten sam tylko granatowy :D ale zamawiałam z ich sklepu na allegro, bo ze smartem mam przesyłkę za free :D

ManiaM lubi tę wiadomość

• Olala Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja też dziś wizytuje na 13:00 😊 fajne śpiworki do wózków (takie typowo zimowe) i do fotelików mają w Cottonmoose

Cabrera, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dzień dobry! Kciuki za krzywe i wizyty!
    Ja z ciuszkami też wciąż czekam aż dostanę od koleżanki. Trochę ją popędzam, ale ma dużo spraw na głowie i muszę być cierpliwa. Za to puściłam wczoraj 600zł na wielo pieluchy i wkładki laktacyjne 😂 no i udało mi się w końcu położną załatwić (udało, w sensie udało mi się zebrać i zadzwonić 😉)
    Co do ciepłych ciuszków na zimę to wyjdzie w praniu, ale zacznę na pewno od śpiworków. Słyszałam, że kombinezony są średnio praktyczne, do fotelika w ogóle się ich nie powinno zakładać no i podobno długo trwa ubranie w nie dziecka 😄 u nas zimy raczej średnio zimne, także może obejdzie się bez. A jak nie to się później kupi. Też już zresztą będzie wiadomo, jaki rozmiar.
    gdzie zamawiałaś wielo pieluchy? chętnie zgłębię ten temat :D

może nie na sam początek, ale jak przeczytałam, że dziecko zużywa 5 tysięcy pieluch przez cały okres pieluchowania i wyobraziłam sobie ile to śmieci to zaczęłam rozważać przynajmniej w domu używanie tych wielorazowych pieluszek...

Awaria_90 lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    gdzie zamawiałaś wielo pieluchy? chętnie zgłębię ten temat :D

może nie na sam początek, ale jak przeczytałam, że dziecko zużywa 5 tysięcy pieluch przez cały okres pieluchowania i wyobraziłam sobie ile to śmieci to zaczęłam rozważać przynajmniej w domu używanie tych wielorazowych pieluszek...
    O kurcze. Jest tyle sklepów. Polecam na Fejsie na grupę Pieluchy wielorazowe NHN wpaść. Bo najpierw musisz system wybrać. A jest tego sporo :D ja się zdecydowałam na tetrę i otulacze wełniane (musisz mieć warstwę chłonną-tu tetra, plus coś nieprzemakalnego). Zobaczymy jak to nam zagra. Ale są cuda na kiju już. Np. takie pieluszki wszystko w jednym. Wsadzisz jak pampersa i heja :) ale to drogo wychodzi :) najlepiej to samemu szyć :D A bezpośrednia odpowiedź na Twoje pytanie to:
    Tetra w sklepie Katal
    Otulacze Naturalnie dla dziecka
    WooliUli na Fejsie
    Oops na Fejsie ale chwilowo nie robią zamówień prywatnych a w sklepach znikają po sekundzie.
    Jak chcesz taniej to polecam grupę na Fejsie Bazarek mam szyjących pieluszki :) i jeszcze pełno innych sklepów jak pupeczkowo, chmurką biała, ekomajty i wiele wiele innych :D

sunshine03, Ig004 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    kciuki za wizyty i za same dobre wyniki krzywych :)

W kwestii snu: u nas na początek rożek (zamówiony u mamy ginekolog + jeszcze jeden - ale to bardziej dla eM.) + zamówiłam wczoraj właśnie taki śpiworek (który rośnie razem z Maluchem (dla mniejszych można odpowiednio spiąć, a starcza na dłużej):
    6b85a338135d.jpg

A na wyjścia planuję polarowe kombinezoniki (typu ze smyka ten polarowy + mam upatrzony w dwóch innych sklepach, ale czekam na jakąś promocję ;)), wydaje mi się, że muszą być ze dwa, trzy na zmianę.
    Do tego w foteliku będzie otulacz taki (tylko szary, ma go otrzymać w prezencie :)):
    3457c334ab84.jpg

a w wózku już upolowany na promocji za 1/5 ceny cieplutki śpiworek:
    45a8a480ab2f.jpg

Unikam tych grubych kombinezonów, bo tak jak Sunshine pisze i tak nie powinno się w nich przewozić Maluchów w fotelikach, a po drugie pamiętam tą udrękę ubrania swoich 4 siostrzenic w taki kombinezon - po takim ubieraniu nie wiem, kto był bardziej umordowany i spocony - one czy ja ;)

sandrina22, ManiaM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pytane z innej beczki, bo tu mi pokazuje, że wraz z rozpoczęciem 27 tygodnia zaczęłam 7 miesiąc...a to nie przypadkiem za tydzień ;)??

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    i pytane z innej beczki, bo tu mi pokazuje, że wraz z rozpoczęciem 27 tygodnia zaczęłam 7 miesiąc...a to nie przypadkiem za tydzień ;)??
    Niby za tydzień, ale różnie pokazują. Aplikacje ciążowe tez pokazują, ze jest to 7 miesiąc ciąży, ale kalendarzowy 6 i nadal 2 trymestr :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ