X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Zalecenia są chyba żeby zrobić ja do 26+6 wiec lepiej teraz. Ja robilam w 25+1 czyli połowie tego czasu. Lepiej weź niegazowana wodę, słyszałam, ze są miejsca, w których wymagają wody... ba. Nawet kubeczka, co jest śmieszne moim zdaniem 😋
    Haha, to może niech od razu wymagają aby pacjentka juz gotowa probowka pobranej krwi przyjechała. Straszna glupota!

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    ManiaM, bardzo dobrze mu powiedziałaś. Niech mój mąż by spróbował coś skrytykować co ugotowalam to by do końca życia żadnego obiadu nie zobaczył. Ma chwalic nawet jak nie dobre :D

Ja się zastanawiam czy iść na tą krzywą jutro.. To będzie 25+3. Dzień później wyjeżdżam i mogę zrobić dopiero 27+1. Ginekolog niby kazała zrobić jak wrócę, ale mi się to wydaje dosyć późno..

Olii zrób jak wolisz, obydwa terminy są ok.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Aga_ni to są poważne problemy i masz prawo się złościć i denerwować. Czasami lepiej to z siebie wyrzucić niż dusić w sobie, bo i tak wtedy nie jesteś spokojna. Czekacie na maleństwo a tu pojawiają się sytuacje, które zaburzają waszą stabilizację. Praca, mieszkanie, choroba męża. Nie chcesz sama sobie dokupić czegoś do wyprawki? To, że babcia ją zrobiła nic nie oznacza. To wy będziecie rodzicami więc macie święte prawo kupować to co wy chcecie bez względu na wszystko! Ja się nieco spięłam o to z mamą ponieważ ona wraz z siostrami chciały kupić nam nowy wózek, a my wczoraj kupiliśmy używany i wielki foch, że mogły kupić wcześniej bez konsultacji a tak to już po herbacie. Ja jednak wychodzę z założenia, że to my jesteśmy rodzicami, to my w 90% będziemy użytkować ten sprzęt więc to my mamy prawo do ostatecznego wyboru bez względu na wszystko. Niech rodzina kupuje ubranka, rozpieszcza itd, ale ostatecznie to i tak my zdecydujemy.

Dzięki za wsparcie! Wiecie co? Mój mąż pojechał dzisiaj odebrać te wyprawkę od babci, okazało się ze w międzyczasie moja teściowa ją opieprzyła wiec ta oddała wiekszosc tego co kupiła potrzebującym. Haha, oszaleje z ta rodzina ;) Wiec jutro idę do smyka coś kupić :):):) tylko ze ja nie wiem ile sztuk trzeba tego wszystkiego??? Chodzi mi o ubrania, po ile kupić z każdego rodzaju?

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:03

moni05, kasia1518, KasiaP, wiktoriaa lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki za wsparcie! Wiecie co? Mój mąż pojechał dzisiaj odebrać te wyprawkę od babci, okazało się ze w międzyczasie moja teściowa ją opieprzyła wiec ta oddała wiekszosc tego co kupiła potrzebującym. Haha, oszaleje z ta rodzina ;) Wiec jutro idę do smyka coś kupić :):):) tylko ze ja nie wiem ile sztuk trzeba tego wszystkiego??? Chodzi mi o ubrania, po ile kupić z każdego rodzaju?

No to super :) dobrze że teściowa rozumie.
    Ja mam po 6 kompletów na rozmiar. Komplet do body plus śpiochy a do spania pajacyk. Plus 2 kaftaniki i pajac polarowy. Niedrapki i skarpetki po 2 sztuki. I dwie czapeczki. I to cała garderoba.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:04

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    No to super :) dobrze że teściowa rozumie.
    Ja mam po 6 kompletów na rozmiar. Komplet do body plus śpiochy a do spania pajacyk. Plus 2 kaftaniki i pajac polarowy. Niedrapki i skarpetki po 2 sztuki. I dwie czapeczki. I to cała garderoba.

Dzięki za jasne wytłumaczenie! Body ma być na długo rękaw raczej, prawda?
    A jak mam polspiochy to co się do tego zakłada do kompletu?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Oglądaliśmy w dzień z mężem Miodowe lata i tam było o Zosi. I mój mąż do mnie: a może Zosia a nie Kornelia? Jest ładne i krótsze. Nie powiem, też się zastanawiałam nad tym imieniem, bo w żłobku mam swoją ulubienice o imieniu Zosia, ale jakoś Kornelia do mnie bardziej przemawia. Mniej popularne, bo tersz same Zosie, mówię do brzuszka już Kornelia i teraz miałabym zmienić na Zosie? Tak jakoś dziwnie.. Od tego momentu co mi powiedział to cały czas o tym myślę... 🤔

Ja bym zdecydowanie wybrała mniej popularne imię :) obydwa bardzo ładne :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki za jasne wytłumaczenie! Body ma być na długo rękaw raczej, prawda?
    A jak mam polspiochy to co się do tego zakłada do kompletu?

Body długie rękawy. Do polspiochow też body. ( Ja polspiochow nie kupuje bo Judka była chudzielcem i ciągle jej spadały. U nas sprawdziły się śpiochy )

Brunetka oba imiona bardzo ładne. I oba mają coś w sobie. Wasz wybór ale na pewno musisz być na 100% pewna :)
    Ja też bym wybrała mniej popularne. Jak rodziłam córkę to było 126 w Polsce na ten rok. Więc dosyć oryginalnie :)
    Uwielbiam ten serial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 00:01

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Jestem po badaniu. Mały kiepsko przybrał. Tylko 50g w dwa tygodnie... waży tylko 530g.... I do tego pogorszyły się przepływy niestety. Co dalej nie wiem. Więcej się dowiem jutro na obchodzie. W każdym razie wiem że jest źle...
    Miałam zacytować A nie polubić...

Basia nie trać wiary. Za chwilę 27tygodni teraz każdy dzień w brzuszku jest ważny, może uda się jeszcze te kilka dni żeby Filip posiedział. Może łatwiej będzie się nim zaopiekować już poza brzuszkiem. Jesteś silna kobieta i na pewno Twój synek też ma taka wolę walki. Kciuki za Was ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 00:59

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Oglądaliśmy w dzień z mężem Miodowe lata i tam było o Zosi. I mój mąż do mnie: a może Zosia a nie Kornelia? Jest ładne i krótsze. Nie powiem, też się zastanawiałam nad tym imieniem, bo w żłobku mam swoją ulubienice o imieniu Zosia, ale jakoś Kornelia do mnie bardziej przemawia. Mniej popularne, bo tersz same Zosie, mówię do brzuszka już Kornelia i teraz miałabym zmienić na Zosie? Tak jakoś dziwnie.. Od tego momentu co mi powiedział to cały czas o tym myślę... 🤔

Zosie to super dziewczyny ☺ moja prawie 11mc córeczka to anioł A zarazem słodziak kochany . Ale wydaje mi się że trzeba to imię "poczuć " i mieć takie przekonanie że to jest właśnie to.

Ja ostatnio mam dylemat z Hania, też już mówię do brzuszka Hania, ale jakoś tego nie czuje, tak jak to było z Zosia- może dlatego że to druga ciąża- nie wiem, jeszcze jest trochę czasu ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. O 13.40 mam usg, proszę o kciuki.
    Tak piszecie o tej wyprawce, a ja na razie czekam aż mi bratowa zwróci ubranka które pożyczyła. Poza tym muszę apteczne rzeczy ogarnąć, sporo mi zostało, ale muszę terminy ważności posprawdzac. Wózek i łóżeczko stoi u rodziców, muszę to tylko oczyścić trochę.
    Wyskoczył nam nowy wydatek w tym miesiącu, mąż robił przegląd samochodu i kilka części jest do wymiany. No nic, damy radę. Mąż musi garnitur sobie kupić, bo w ślubny nie wejdzie😉 Ja sukienkę, fryzjer, kosmetyczka, coś do koperty... Dobrze że już ślubów nikt z rodziny w tym roku nie planuje😉
    Dziewczyny, powodzenia na glukozie i udanuch wizyt! Tylko dobrych wieści🙂

moni05 lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Muszę wstać bo mnie budzik terroryzuje a tak mi się dobrze spało. Wczoraj w nocy mi krew z nosa poszła i późno się położyłam.
    Miłego dnia :)

Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciuki za krzywe i wizyty!
    Ja z ciuszkami też wciąż czekam aż dostanę od koleżanki. Trochę ją popędzam, ale ma dużo spraw na głowie i muszę być cierpliwa. Za to puściłam wczoraj 600zł na wielo pieluchy i wkładki laktacyjne 😂 no i udało mi się w końcu położną załatwić (udało, w sensie udało mi się zebrać i zadzwonić 😉)
    Co do ciepłych ciuszków na zimę to wyjdzie w praniu, ale zacznę na pewno od śpiworków. Słyszałam, że kombinezony są średnio praktyczne, do fotelika w ogóle się ich nie powinno zakładać no i podobno długo trwa ubranie w nie dziecka 😄 u nas zimy raczej średnio zimne, także może obejdzie się bez. A jak nie to się później kupi. Też już zresztą będzie wiadomo, jaki rozmiar.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trzymam kciuki i sama już siedzę w poczekalni i czekam na krzywą ;) tak jak ostatnio 5, 6 rano i nie mogłam spać tak dzisiaj jak na złość zaspałam :P

KasiaP, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:04

KasiaP, przedszkolanka:), Karooo93, moni05, Kookosowa, Kasiulina lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:) powodzenia na krzywych!!

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dzień dobry! Kciuki za krzywe i wizyty!
    Ja z ciuszkami też wciąż czekam aż dostanę od koleżanki. Trochę ją popędzam, ale ma dużo spraw na głowie i muszę być cierpliwa. Za to puściłam wczoraj 600zł na wielo pieluchy i wkładki laktacyjne 😂 no i udało mi się w końcu położną załatwić (udało, w sensie udało mi się zebrać i zadzwonić 😉)
    Co do ciepłych ciuszków na zimę to wyjdzie w praniu, ale zacznę na pewno od śpiworków. Słyszałam, że kombinezony są średnio praktyczne, do fotelika w ogóle się ich nie powinno zakładać no i podobno długo trwa ubranie w nie dziecka 😄 u nas zimy raczej średnio zimne, także może obejdzie się bez. A jak nie to się później kupi. Też już zresztą będzie wiadomo, jaki rozmiar.
    Jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny właśnie mówił że wszystko tyko NIE kombinezon do fotelika bo jest to bardzo nie praktyczna rzecz. A jak chwilę wcześniej zapytał na sali w co ubrać dziecko zima to wszystkie kobiety chórem kombinezon. Chłopu opadły ręce 😂

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wypite. W smaku ta cytrynowa dobra, ale tak mi zle rozmieszala, że na końcu sam proszek piłam 🤢

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ