Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny siedzę teraz na stronie Gemini i bardzoo powoli kompletuję wyprawkę dla siebie i maluszka. Mam pytanie odnośnie kremu Linomag, wszyscy go polecają tylko dokładnie nie wiem który wziąć. Czy chodzi o ten? https://www.aptekagemini.pl/linomag-masc-0-2-g-1g-30g.html Chodzi o krem taki do co dziennej pielęgnacji a tu w opisie jest info,że na odparzenia itp. Jestem straasznie zielona w tym wszystkim, siedzę od rana i czytam a i tak gubię się w tym wszystkim
-
nick nieaktualnypukola wrote:Dziewczyny siedzę teraz na stronie Gemini i bardzoo powoli kompletuję wyprawkę dla siebie i maluszka. Mam pytanie odnośnie kremu Linomag, wszyscy go polecają tylko dokładnie nie wiem który wziąć. Czy chodzi o ten? https://www.aptekagemini.pl/linomag-masc-0-2-g-1g-30g.html Chodzi o krem taki do co dziennej pielęgnacji a tu w opisie jest info,że na odparzenia itp. Jestem straasznie zielona w tym wszystkim, siedzę od rana i czytam a i tak gubię się w tym wszystkim
bo nie w skladzie tlenku cynku.
Na odparzenia będzie krem z tlenkiem cynku -
pukola wrote:Dziewczyny siedzę teraz na stronie Gemini i bardzoo powoli kompletuję wyprawkę dla siebie i maluszka. Mam pytanie odnośnie kremu Linomag, wszyscy go polecają tylko dokładnie nie wiem który wziąć. Czy chodzi o ten? https://www.aptekagemini.pl/linomag-masc-0-2-g-1g-30g.html Chodzi o krem taki do co dziennej pielęgnacji a tu w opisie jest info,że na odparzenia itp. Jestem straasznie zielona w tym wszystkim, siedzę od rana i czytam a i tak gubię się w tym wszystkim
-
pukola wlasnie tez mam ten już w domu
przy Kasprze używałam i świetnie się sprawdzał
No to serio leżenie zostajeNo cóż... Znowu złapało przy siedzeniu z laptopem... Serio te ostatnie 3 msc bedą się ciągnęły ;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 16:26
-
Dzidziol waży 740 g, już kawał chłopa z niego
Z prawą nerką lepiej, za to lewa się pogorszyła. Do kontroli za miesiąc. Mało co się na tym usg nie popłakałam, lekarz jakoś patrzył na mnie dziwnie. A ja nawet nie byłam w stanie mu na pytania odpowiedzieć, taka byłam zdenerwowana
No wiadomo, chciałabym aby było wszystko dobrze. Ale i tak teraz nie mam na to wpływu i nic nie mogę zrobić. A zdenerwowanie nie pomoże w niczym, eh.
To się wyżaliłam.moni05, Kookosowa, KasiaP, ManiaM, ammarylis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pukola ja z apteki mam kilka rzeczy tylko.
Waciki jałowe
Sól fizjologiczna
Octanisept
Wit d
Katarek do odkurzacza
Krem jeden z Rossmana plus ogólnie nawilżający do ciałka
Plus płyn do kąpieli i patyczki do uszu.
I na tyle zamknie się higiena i pielęgnacja. Pieluchy i mokre chustki to w Rossmanie a waciki kosmetyczne to ja mam jak każda baba w łazience.
Mimo wszystko taki mały robaczek wiele nie potrzebuje jak ma zdrową skórę i nie trzeba pielęgnować na zapas.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kurcze. Wiecie. Myslalam że dzieciaki w brzuchu aż tak się nie różnią. Tzn wiem że rysy twarzy itp mogą być różne a miałam wrażenie że nie aż tak jezlie chodzi o rodzeństwo. Zrobiłam sobie w ramce zdjęcie Kaspra z 24tc i Remika z 21. Niebo a ziemia Jacy oni różni
KasiaP, moni05, mia4444 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Tak, ten jest do codziennej pielęgnacji
bo nie w skladzie tlenku cynku.
Na odparzenia będzie krem z tlenkiem cynku
Ja ten zielony też na odparzenia stosuje. Miała może ze 3 razy pupę czerwona, posmarowałam na noc i nic rano nie było. Do codziennej pielęgnacji to u mnie tylko oliwka.kasia1518
-
pukola wrote:Kookosowa a co polecasz do kąpieli? Ja przy okazji zamawiam też coś dla siebie tzn.narazie dodaje do koszyka, a myślę,że zamówię dopiero pod koniec miesiąca bo będę w mieście w którym można odebrać osobiście.
tak samo do smarowania nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 17:40
Awaria_90 lubi tę wiadomość
-
Pukola ja brałam z Rossmana babydream albo mixa czy Nivea. kilka kropel do wanienki i myłam ręką.
Ale jeśli wolisz bardziej eko i mnie chemicznie to jak pisze przedszkolanka na początek sama woda wystarczy a do skóry olej kokosowyja z tych co muszą mieć zapach
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na echo serca i pierwszy raz mogę pokazać syna w 3D
Badanie ok, serce jak dzwon
człowiek ma 670g
Zwiedzałam też szpital prywatny (Medicover), bo rozważam poza państwowym, który mam koło domu poród też tam... Mają drugi stopień referencyjnosci, ten kolo domu ma 3 stopień. Warunki muszę przyznać jak w dobrym hotelu, zupełnie nie strasznie i medycznie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 00:38
KasiaP, Kiniorek91, Dominika32, Jupik, brunetka91, moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, Cabrera, adella1, sandrina22, kasia1518, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość
-
W końcu się doczekałam wyników glukozy. Możecie zerknąć?
Glukoza na czczo 69,46
Po 1h 152,37
Po 2h 146,53
Sa podane normy,ale tak pokręcone, że nie rozumiem 🤷♀️ -
nick nieaktualny
-
Olliiii wrote:W końcu się doczekałam wyników glukozy. Możecie zerknąć?
Glukoza na czczo 69,46
Po 1h 152,37
Po 2h 146,53
Sa podane normy,ale tak pokręcone, że nie rozumiem 🤷♀️