Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No właśnie na różnych stronach jest różny wynik po 2 h i wychodzi, że albo wynik okej albo stan przedcukrzycowy i już sama nie wiem
-
Olliiii wrote:W końcu się doczekałam wyników glukozy. Możecie zerknąć?
Glukoza na czczo 69,46
Po 1h 152,37
Po 2h 146,53
Sa podane normy,ale tak pokręcone, że nie rozumiem 🤷♀️
Ja mam ładnie rozpisane normy dla kobiet ciężarnych na wyniku.
Są takie:
Na czczo: <92 mg/dl
Po 1h: <180 mg/dl
Po 2h: <153 mg/dl
Źródło: zalecenia PTD 2014
A wiec Twoje wyniki są dobrejaponka lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
brunetka91 wrote:Oliiii, ja właśnie nie wiem jak to jest po 2 h.. Czy jest do 140 czy 153..ale nie wiem czy czasami nie do 140. Może któraś bardziej się zna i wie 🙂
Inaczej rozkładają się normy dla krzywej i dla krzywej w ciąży. Na wynikach powinny być normy i te i te. Dla osób „nie w ciąży” wynik po 2h to faktycznie widełki 70-140 mg/dl.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Uff ulżyło mi, już miałam przed oczami ten widok jak muszę zrezygnować ze wszystkiego co kocham 😂 ale i tak chyba trochę przystopuje ze słodyczami, bo trochę wysoki ten drugi wynik 🤔
ManiaM lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Uff ulżyło mi, już miałam przed oczami ten widok jak muszę zrezygnować ze wszystkiego co kocham 😂 ale i tak chyba trochę przystopuje ze słodyczami, bo trochę wysoki ten drugi wynik 🤔
Olliiii lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Japonka super,ze wszystko dobrze😊 slodkie zdjecie!
Kiniorek dla mnie zdecydowanie za szybko na pranie. Póki co skladuje,lada chwila zacznę segregacje a pranie w drugiej polowie sierpnia nie szybciej
Jeju,ja na bank będę miala za wysoki cukier.. z Polą drugi wynik mialam ciut ponad norme i mi gin powiedziala ze jest ok a rodzinna,ze cukrzyca. Posluchalam gin. Teraz mialam czczo w 6 tyg.az 95 więc pewnie i teraz coś wyjdzie..a jutro proszę o kciuki za łozysko by się podnioslo..moni05, japonka, Kotecki lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Przystopować zawsze warto, ale generalnie po to się bada cukier po obciążeniu taka ilością glukozy żeby zobaczyć reakcje Twojego organizmu. Jest dobra, wiec wcinaj w granicach rozsądku 😋 ciężko zjeść chyba 75g cukru na raz 😅
KasiaP, moni05, ManiaM lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Przystopować zawsze warto, ale generalnie po to się bada cukier po obciążeniu taka ilością glukozy żeby zobaczyć reakcje Twojego organizmu. Jest dobra, wiec wcinaj w granicach rozsądku 😋 ciężko zjeść chyba 75g cukru na raz 😅
moni05, Olliiii lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka, będziemy trzymać 😘
Haha, dziewczyny! Toc to chyba około 7 łyżek stołowych 😅 przerasta mnie to 🤣przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja nie jem od stycznia zeszłego roku słodyczy (żadnego cukru, lodów, napojów gazowanych, większości owoców itp), biorę leki na cukier a i tak 10 kilo na plusie
ale przed 10 tygodniem miałam krzywą 84-145-97, zobaczymy jak teraz będzie. Szykuję się na przyszłą sobotę bo ciężko z pracą pogodzić.
-
Na pranie za wcześnie. Ja popiore na koniec lipca. Poprasuje. A jak wrócę z wczasów to spakuję torbę pod koniec sierpnia. Potem mam przedszkole córki więc we wrześniu będę zaabsorbowana jej adaptacja
Jestem ciekawe jak moja krzywa wyjdzie. Z córką nie miałam. Mimo że jadłam dużo cukru i fast fudow a teraz zdrowo i na złość może się pojawić hehe
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Ey bo już zgłupiałam. Na FB dziewczyny piszą że już mają poprane i wyprasowane. Nie za wcześnie? Kurcze jeszcze 3msc. Ja mam wrażenie że się to zakurzy w tych szufladach, szafkach przez tyle czasu...
Japonka piękne zdjęcie !
W sierpniu to juz mogę nie mieć na to siłyczasem się okazuje, że końcówkę ciąży trzeba przeleżeć, więc zrobię to póki mam siły i nie jest za gorąco na prasowanie.
Nic się z ciuszkami nie stanie przecież orzez ten czas. Przykryje czyms i zamkne w szufladzieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 19:12
-
Ja tak samo w lipcu chce załatwić temat ubranek i reszty rzeczy dla synka. Chyba nauczona doświadczeniem siostry, gdzie mówiła, że ma czas jeszcze a na początku 8 miesiąca urodziła i okazało się, że tego czasu nie ma. Później musieliśmy na gwałt sprzątać, prac i prasowacPaulina
-
nick nieaktualny
-
Olliiii wrote:No właśnie na różnych stronach jest różny wynik po 2 h i wychodzi, że albo wynik okej albo stan przedcukrzycowy i już sama nie wiem
Ja ciuszków mam już dużo. W tym miesiącu kupujemy łóżeczko, rożek, przewijak, śpiworek do wózka i już powoli też muszę kompletować art. higieniczne i kosmetyki. Jeszcze czeka nas przeróbka sypialni... Mam nadzieję ze szybko się uwiną z tym.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
brunetka91 wrote:Krzywa cukrowa ok! Mogę dalej wpierniczac słodkie 😎
Na czczo - 77
Po 1 h - 148
Po 2 h - 109
Mam tylko dość liczne bakterie w moczu.. Wizytę mam w przyszły piątek to chyba mogę zaczekać? 🤔
A i... :
Leukocyty: 13,4 ul kobiety 4,3-10,3x10^3ul
Hematokryt: 35,5 % dorośli maja 36-52%
Limfocyty: 20,9 % między 25-55%
Ale te wyniki chyba nie są takie złe co? Jedynie powinnam martwić się bakteriami?
Brunetka mam ten sam problem dziś dostałam jakiś lek w saszetce jednorazowy i mam koniecznie zrobić posiew i wtedy lekarka zadecyduje czy antybiotyk wdrażać. Więc jak Ci nie szkoda kilku złoty za badanie moczu to możesz sobie to od razu zrobić i iść do niej już z kompleksowymi wynikami.brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Ja to nie mam większości wyprawki więc pewnie koniec sierpnia zabiore się za pranie i prasowanie, póki co czeka mnie ślub siostry który wspolorganizuje i malowanie pokoju więc póki co nawet nie mam zbytnio czasu na ta wyprawke jakoś, przeraża mnie to . Nawet nie mam kupionej komody w którą mogłabym powkladac ciuchy 🤦♀️😱