Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do materaca to nie wiem na co zdecyduje sie teraz, ale te 3 lata temu modna byla gryka-kokos. O ile kokos jest spoko to gryka to jakieś nieporozumienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 08:15
-
Kiniorek91 wrote:Kinga trzymam kciuki za pozytywne obu i test :*
Dziękuję
moni05 wrote:Kinga! 😊 jak się czujesz? 😘
Dzięki, całkiem w porządkuPo stracie przez 2 miesiące byłam na tabletkach anty żeby trochę odpocząć, ale źle się na nich czułam. W dodatku drążyłam temat, rozmawiałam z hematologiem, który konsultował mojego synka i jest spore prawdopodobieństwo, że poroniłam przez przeciwciała, które mam po konflikcie z pierwszym synem. Z reguły konflikty serologiczne są skierowane konkretnie przeciwko krwi dziecka i nie stanowią zagrożenia tak wcześnie, u nas konflikt wywołały przeciwciała odrzucające przeszczepy i one atakują od początku
także to też przyczyniło się do decyzji by szybciej wrócić do starań. Być może jest szansa, że dziecko nie odziedziczy po mężu białka, na które jestem uczulona, ale to jest loteria, także chyba nie mam co wybrzydzać czy to dobry moment tylko trzeba brać życie za rogi.
Opieka nad dziadkiem zajęła mi wtedy myśli i jakoś dałam radę. Niestety już od nas odszedł, babcia teraz ma zajęcie z moim starszym synkiem i to zajmuje jej myśli, ja wróciłam do pracyjakoś pomału się układa, staram się nie załamywać
kkkaaarrr, Karooo93, Kookosowa, moni05, Jupik, ManiaM, kasia1518 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny, mam 2 małe schodki do kuchni i wczoraj wieczorem na jednym się potknęłam i poleciałam na lewe kolano i dłoń. Nie mocno. Brzuchem nie uderzyłam. Nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, ruchy czuję normalnie. Raczej nic małemu nie powinno się stać?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, mam 2 małe schodki do kuchni i wczoraj wieczorem na jednym się potknęłam i poleciałam na lewe kolano i dłoń. Nie mocno. Brzuchem nie uderzyłam. Nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, ruchy czuję normalnie. Raczej nic małemu nie powinno się stać?2017 #1
2019 #2
-
Kinga, cieszę się, ze znalazłaś w sobie tyle sił 😊 strasznie złożona sprawa z tym białkiem... najgorsze są rzeczy, na które nie mamy wpływu, bo nic nie możesz zrobić prócz wiary, że się uda. Będę mocno trzymać kciuki za Was ✊🏻✊🏻😘
Kinga13, Kinga13 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry
Kinga współczuję straty dziadka. Podziwiam za siłę i walkę o następne dzieciątko. trzymam kciuki. Teraz musi się udać
Agula napewno nic się nie stało. Obserwuj się ale dziecko się rusza nie ma krwawień więc jest ok.
Ja wczoraj ostatni dzień w pracy. Dziś oficjalnie siedzę na wolnym. Spałam z córką do 9.20. Bartek daje już czadu. W nocy też tańcował. Miłego dniaaga_ni, KasiaP, Aguuula;2525, Kinga13 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
przedszkolanka:) wrote:Hej
U mnie oficjalnie 7 miesiąc i 3 trymestr! 3 miechy do porodu ;oo
Jupik ja mam piankowy z ikei z tego co pamietam (kupowałam jakiś czas temu w promocji) i z Polą tez mialam. Byłam zadowolona,nie zniekształca się i ten po Poli nadal wygląda na nowy.
Gratulacje:) czyli dzisiaj masz 27t+1, tak? I od wtedy liczymy siódmy miesiąc? Nie bardzo się znam na tych obliczeniach, ale tak mi wychodzi bo mam termin tydzień po tobieprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, mam 2 małe schodki do kuchni i wczoraj wieczorem na jednym się potknęłam i poleciałam na lewe kolano i dłoń. Nie mocno. Brzuchem nie uderzyłam. Nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, ruchy czuję normalnie. Raczej nic małemu nie powinno się stać?
Aguuula na pewno nic małemu się nie stało, mysle, że na co dzień mamy większe turbulencje jak np jazda tramwajem.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga, no właśnie od 28 tc jest 7 miesiąc i III trymestr tez, tak? 🤷🏻♀️😋
Nie wiem w ogóle, ja mam termin taki sam jak Przedszkolankaz USG prenatalnego mi wyszło 5.10, z OM mam 6.10
i tylko te biorę pod uwagę, mimo, że na każdym kolejnym usg ta granica idzie coraz bardziej do przodu 😂 wiadomo, ze tego się pod uwagę nie bierze, ale to zabawne, ze już wczoraj wypluło 1.10 😋
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, mam 2 małe schodki do kuchni i wczoraj wieczorem na jednym się potknęłam i poleciałam na lewe kolano i dłoń. Nie mocno. Brzuchem nie uderzyłam. Nic mnie nie boli, nie mam żadnych plamień, ruchy czuję normalnie. Raczej nic małemu nie powinno się stać?
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Kkkaaarrr, a Ty gdzie kupowałeś łóżeczko? Twoje wydaje się dobrym rozwiązaniem rzeczywiście.
Nie chcę materaca gryka-kokos, ale chcę coś raczej srednio-bardziej twardego, a nie miękkiego, a czytam że niektóre pianki i lateksy są miękkieJupik lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Gratulacje:) czyli dzisiaj masz 27t+1, tak? I od wtedy liczymy siódmy miesiąc? Nie bardzo się znam na tych obliczeniach, ale tak mi wychodzi bo mam termin tydzień po tobie
Moni ja teź biorę pod uwagę tylko termin OM ale w sumie on u mnie na usg tez niezbyt ruchomy bo wychodzi 4-5 😀moni05, ammarylis, aga_ni, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Dzisiaj mam 27+0 czyli zaczynam 28. Skończone 27 tygodni to początek 7 mca i 3 trymestr😊
Moni ja teź biorę pod uwagę tylko termin OM ale w sumie on u mnie na usg tez niezbyt ruchomy bo wychodzi 4-5 😀
Jak byłam w tym szpitalu ostatnio to mi się pytali czy miałam usg genetyczne I trymestru i pytali o tamten termin... 🤔 nie wiem czy to oznacza, ze się w szpitalu nim posługują.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:Wiecie co tam siedzę na FB na cukrzycowych mamach i tam co rusz ledwo 30tc przekroczony i rodzą dzieci
dziś wrzuciła dziewczyna z 32tc że jej wody na ulicy odeszły
masakra no ale syn zdrowy
No ja też zauważyłam, że w moim najbliższym otoczeniu jest masa wcześniaków, albo w ogóle jakieś porody z komplikacjami. Ale my musimy wierzyć, że nasze będą te spokojne i szybkie a maluchy całe i zdrowe!
Dziewczyny mam pytanie: przygotowujecie jakoś swoje krocze na poród sn? Mówię o tej optymistycznej wersji, że tak się uda rodzić. Ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła o tych balonikach, masażach itd, ale jakoś mnie to przeraża...