Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu i moja wyprawka ruszyła to przodu
dostałam od szwagierki wózek 3 w 1,wanienke ,przewijak, 2 kartony ubrań i pieluchy, kocyki itp. Zostało dokupić akcesoria i łóżeczko dostawne bo nie miała. Łóżeczko drewniane też dostaliśmy. Już trochę jestem spokojniejsza
moni05, Cabrera, Karooo93, ammarylis, brunetka91 lubią tę wiadomość
Paulina -
Moni dokładnie! Ja robiłam magisterkę w ciąży,jeździłam po 200 km.na uczelnie sama, 2 tyg.przed porodem musiałam robić w szkole praktyki i urodziłam idealnie w terminie
a już miesiąc przed mi wmawiali,że lada chwila urodzę
Teraz też wiecznie na nogach jestem i ciekawa jestem jak teraz to będziemoni05 lubi tę wiadomość
-
Zimri wrote:Byłam dziś w smyku w Arkadii co za porażka ile ludzi 😋 starsza obkupiłam, a dla malutkiej kombinezon tygrys ka za 17 zł 😊
Muszę zajechać a plac Unii tam jest wszytko przejrzyste i ludzi mało 😊Z pierwszej ciąży i teraz wzięłam drugi rozmiar większy
Zimri lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Też ho mam
Z pierwszej ciąży i teraz wzięłam drugi rozmiar większy
Ja wzięłam 62 bo bałam. Się że 56 tylko na raz. Poza tym taki malutki mi się wydawał, chyba zapomniałam jak małe się dzieci rodzą 😊
Zrobiłam listę zakuoow6w gemini6i w koszyku mam prawie 250 zł 😑
Powiem Wam, że wczoraj mój mózg z ciążowy nieźle namieszal. Byłam w Rosmanie, patrzę moje witaminy w promocji, tańsze niż w Gemini. Ucieszyłam się i wzięłam opakowanie. W domu czytam, a to same DHA i mało tego patrzę na te co się kończą mi, a to zupełnie co innego. Kupiłam jeszcze rzeczy, których byłam pewna, że już nie mam przy czym w domu patrzę, a dzień wcześniej w Lidlu kupiłam 🙈
-
Ja właśnie się przymierzam tez do gemini 😋
W pasie mam 104cm 😂 grubasek się zrobił 😋przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No i poszło w Gemini ponad 250zł... A to i tak nie wszystko, czego potrzebujemy. :oGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik wrote:Kkkaaarrr, a Ty gdzie kupowałeś łóżeczko? Twoje wydaje się dobrym rozwiązaniem rzeczywiście.
Nie chcę materaca gryka-kokos, ale chcę coś raczej srednio-bardziej twardego, a nie miękkiego, a czytam że niektóre pianki i lateksy są miękkiekasia1518
-
Neroli wrote:Zostalam w szpitalu na obserwacje, mimo ze moglam na wlasna reke isc do domu lezec. Zawsze to kilka dni pod aparatura. Szyjka dzisiaj 27 mm. Wczoraj niby 2.45. Dzidzia wszystko wspaniale, tylko nisko wiec to moze dlatego. Dostalam zastrzyk w dupe...bolałoo.kasia1518
-
Jałowe np na ranę, bo musza być osobno pakowane , niejałowe są po prostu w paczce i dobre do przemywania
Jeszcze zapytam was, bo w grupie siłasynek mój w brzuchu na każdym usg ma bardzo długie nogi. Ostatnio byłam w 25+6 i miał nogi jak w 30 tc i ważył równo kilogram. Na każdym usg jest większy trochę... dlatego zaczęłam mu kupywać ubranka na 62 po prostu, ale teraz tak myśle o corce, która się urodziła 3560 i 54 cm i w 56 chodziła ze dwa miesiące, karmiona piersią i straszny pulpet był
hehe i teraz dylemat czy jednak się w tym 62 nie utopi? Na 56 mam 10 bodziakow, 7 śpioszków i 4 pary spodni- śpioszki wszystkie dostałam
zastanawiam się czy nie dokupić chociaż ze dwie pary spodni jeszcze. Ogólnie przy corce miałam wszystkiego po 10 sztuk i było ok, ale teraz będę miała dwoje dzieci i więcej prania, wiec planuje wszystkiego po 12 sztuk
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Jałowe bardzo przydają się na początku. My Np stosowaliśmy do przemywania oczu lub pępka.
A jaki rozmiar bierzecie materaca na lozeczko następne? Zakładacie jakiś wiek fo którego tam będą spać? Bo ja się zastanwiam nad 80x160 lub 80x180 jakby przyszło mi z dzieckiem spać 😂 szerokość niestety 90 nie wchodzi w grę -
Dzień dobry
Znowu wstałam po 9.40. ale mam dobry sen.
Z Judyta robiłam taka sama wyprawkę i mi się sprawdziła. Na 56 i 62 po 6 kompletów. W 56 chodziła miesiąc. Pralka chodziła co 5 dni z jej ciuchami. Było ciepło więc schło. Teraz będą już kaloryfery włączone więc też bez spiny. A ciuszki oddałam prawie nówka. Nie zniszczone ani trochę.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Witajcie
wróciłam na belly po raz trzeci i staram się rozgryźć nowości
Czy możecie mi powiedzieć czy aplikacja na telefon też jest w wersji ciąża - Bellybestfriend???
czy tylko starania - Ovufriend ???
Na kompie normalnie po zaznaczeniu pozytywnego testu przeskoczyłam z Ovu na Belly.
Nie wiem czy na telefonie też jest taka możliwość??