X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kasia zależy jak urodzisz. Ja po CC te majtki z siatki sobie chwaliłam. Były wysokie luźne i nic nie drażniło mi szwów. W domu też je nakładalam aż do ściągnięcia szwów.
    Podkłady tylko w szpitalu mi się sprawdziły bo po CC nie krwawi się tak mocno. Nie wiem jak po sn. Ale ja w domu już miałam okres jak okres i podpaska starczała.
    Ja krwawiłan mocno. Jeszcze z szpitalu w panice mówiłam do męża że ma iść po położna bo takie rzeczy ze mnie wypadły że myślałam że czegoś nie wzięli ze środka :O A też myślałam że po cięciu mniej :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei po SN niezbyt dużo krwawiłam. Za to około miesiąca.
    Juz w szpitalu byłam na zwykłych podpaskach i dużo lepiej się w nich czułam niż w tych wielkich z Belli 🙄
    Podkładów na prześcieradło też nie używałam. Za to majtki siateczkowe jeszcze w domu zakładałamm 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja krwawiłan mocno. Jeszcze z szpitalu w panice mówiłam do męża że ma iść po położna bo takie rzeczy ze mnie wypadły że myślałam że czegoś nie wzięli ze środka :O A też myślałam że po cięciu mniej :/

Spirit musiałaś się mocno oczyszczać. Ja w szpitalu owszem mocno ale po 4 dniach w domu już okresowo. I wysiłkowo. Jak się przeciążyłam to leciało bardziej. W sumie 4 tygodnie. Przy czym ostatni tydzień już plamienie i nawet wkładki dawały radę.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dobra, spoko, dam radę bez tego :-) nie wiem, czy jednak na ikei się nie skończy ale waham się między piankowym a kokosowo-lateksowym, nie chce mi się tam jechać bo mam dość daleko, więc raczej zamówię przez neta ;-) tylko się muszę zastanowić, który jednak wziąć.

My zamówiliśmy materac hilding dobranocka jest polecany i dość wysoko w rankingu no i cena spoko :-)

Jupik lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Spirit musiałaś się mocno oczyszczać. Ja w szpitalu owszem mocno ale po 4 dniach w domu już okresowo. I wysiłkowo. Jak się przeciążyłam to leciało bardziej. W sumie 4 tygodnie. Przy czym ostatni tydzień już plamienie i nawet wkładki dawały radę.
    No początek był straszny :p myślę że po prostu lekarz nie czyści dokładnie tak jak często robią przy cięciu bo to było nagle i zaraz po mnie było następne nagle to chyba nie miał czasu :p

2017 #1
    2019 #2
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No początek był straszny :p myślę że po prostu lekarz nie czyści dokładnie tak jak często robią przy cięciu bo to było nagle i zaraz po mnie było następne nagle to chyba nie miał czasu :p

Ja miałam nagle CC w niedzielę po 19. Przyszedł pan doktor widać że niedzielnie na nockę przybył.. Mam krzywa blizne ale czyszczenie prima sort. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    My zamówiliśmy materac hilding dobranocka jest polecany i dość wysoko w rankingu no i cena spoko :-)

Super, nareszcie konkret! Chyba też kupię ten materac, dobra firma, jakościowy, 5 lat gwarancji, pozytywna opinia inst.matki i dziecka, bardzo dobre opinie na necie, no i cena dla mnie ok. Dzięki!!! :-*

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krwawilam po SN bardzo. W szpitalu to musiałam duże podkłady wkładać między nogi (te 60x90), w domu te ginekologiczne w majty siateczkowe i długo w nich łaziłam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, połóg gorzej niż poród wspominam. No ale każdy może to inaczej przeżywać.
    Jutro idę na tę nieszczęsna glukoze, oby poszło bezboleśnie.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robi Kinga gdy ma gorszy dzień, boli ją brzuch, plecy, ma humor do dupy? Myje blat w łazience, lustro, lustro w przedpokoju, blaty i fronty w kuchni, wyciera kurze, odkurza i wyciera podłogi... I teraz leżę i umieram bo mi się brzuch stawia... Musiałam się jakoś wyżyć bo serio dzisiaj do dupy ale chyba muszę inny sposób znaleźć :(

A co do połogu. Ja na zatrzymanie krwawienia (bo miałam je ponad miesiąc) dostałam do zjedzenia opakowanie tab anty w 5dni.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Super, nareszcie konkret! Chyba też kupię ten materac, dobra firma, jakościowy, 5 lat gwarancji, pozytywna opinia inst.matki i dziecka, bardzo dobre opinie na necie, no i cena dla mnie ok. Dzięki!!! :-*

Też sie naczytałam wczesniej a nie chcialam nic ekstremalnie drogiego:) pan w sklepie polecał wziac tylko lepszy pokrowiec -heros :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej, połóg gorzej niż poród wspominam. No ale każdy może to inaczej przeżywać.
    Jutro idę na tę nieszczęsna glukoze, oby poszło bezboleśnie.
    Ja najgorzej to laktator połączenia z krwawieniem. Podłączysz się do sprzętu mija 3 minuty i krwotok:p

2017 #1
    2019 #2
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drżę na samą myśl o połogu... nie tylko fizycznie, ale psychicznie jestem strasznie podatna na sieczkę hormonalną. 🙈

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to widzę że pocieszylyśmy dziewczyny które jeszcze nie rodziły haha

ammarylis, ManiaM, KasiaP lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie zdają sobie sprawę, że to nie jest największa przyjemność świata... 😋 chyba, że mówimy o tych krążących legendach. Że to niby są porody, podczas których osiąga się orgazm... 🙈
    Ale jedna rzecz jest ważna. W sumie dwie. Osoby, które są przy nas (przede wszystkim to, jaki jest partner/mąż w trakcie i po porodzie) i to, że najzwyczajniej na świecie WARTO 😍

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w szkole rodzenia położna właśnie mówiła o tych 6 tygodniach połogu. Twierdziła, że kiedyś to był bardzo niebezpieczny czas dla kobiet i stąd cała dziedzina położnictwo. Teraz medycyna radzi sobie już z takimi problemami, ale zwracała uwagę na szczególne dbanie o siebie i danie sobie czasu na powrót do formy.

moni05 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że kiedyś kiedyś to wynikało też z dużej podatności na zakażenia i braku skutecznej walki z nimi,dużej uprawy krwi no i konieczności powrotu do codzienności bardzo szybko bo kto krowy wydoi np :/ A teraz jednak czysto,antybiotyki,leki i święty spokój z porównaniu z tym co było. Mimo tragedii które się zdążaja bo lekarz to nie bog to mamy szczęście że żyjemy teraz

moni05, Goemi lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINIOREK masz specyficzny sposob wyżycia sie:-) ja mam meza anioła bo sprząta pieknie całe mieszkanie i w sumie ja prawie nic teraz nie robie w domu. Tylko gotowanie po pracy
    A że męZUS jest pedantem to sprząta lepiej niż ja:-) No i też dziewczynki od małego uczone by pomagac wiec mega mnie odciążaja. Naczynia ogarniają i swoj pokoj i zamiatają podłogę jeśli trzeba. Poustawiaj sobie kochana w domu bo jak mały sie pojawi to sie zajedziesz a nie warto.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos zle okresu połogu nie wspominam:-). A po cc to już wogole był luksus. Wiec oby teraz bylo podobnie. Jakoś wogole mam takie luzne podejscie do wszystkiego. Serio polecam 3 ciąże:-) ciekawe jak bedzie to macierzyństwo wyglądało:-). Takie świadome i inne:-). Moje dziewczyny nie mogą się doczekać nie mogę sie doczekac by zobaczyć jakimi bedą sioztrami:-) to bedzie wspaniała relacja z Bozą pomocą.
    Jutro mam ostatni dzien w pracy. A we wtorek przynosze ciasto dla wszystkich. A w srode zaprosili mnie czyli caly zespol HR na obiad do restauracji i to będzie tyle:-)

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połóg też do zniesienia... najgorsze było że to 5tyg aż... już myślałam że koniec A tu na kolejny dzień znowu większe krwawienie i tak co chwilę. Majtki siateczkowe super ( kupiłam najpierw takie super fioletowe- nie pamiętam gdzie ale chyba w gemini) i wzięłam tylko 1 paczkę 3szt . Później kazałam mężowi w aptece dokupić... też niby fioletowe ale nie były już takie fajne.

Ja to jeszcze ciężko wspominam pierwsza miesiączke po porodzie... była tak obfita że myślałam ze to drugi połóg.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ