Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Kasia zależy jak urodzisz. Ja po CC te majtki z siatki sobie chwaliłam. Były wysokie luźne i nic nie drażniło mi szwów. W domu też je nakładalam aż do ściągnięcia szwów.
Podkłady tylko w szpitalu mi się sprawdziły bo po CC nie krwawi się tak mocno. Nie wiem jak po sn. Ale ja w domu już miałam okres jak okres i podpaska starczała.A też myślałam że po cięciu mniej
2017 #1
2019 #2
-
Ja z kolei po SN niezbyt dużo krwawiłam. Za to około miesiąca.
Juz w szpitalu byłam na zwykłych podpaskach i dużo lepiej się w nich czułam niż w tych wielkich z Belli 🙄
Podkładów na prześcieradło też nie używałam. Za to majtki siateczkowe jeszcze w domu zakładałamm 😉 -
Spirit wrote:Ja krwawiłan mocno. Jeszcze z szpitalu w panice mówiłam do męża że ma iść po położna bo takie rzeczy ze mnie wypadły że myślałam że czegoś nie wzięli ze środka
A też myślałam że po cięciu mniej
Spirit musiałaś się mocno oczyszczać. Ja w szpitalu owszem mocno ale po 4 dniach w domu już okresowo. I wysiłkowo. Jak się przeciążyłam to leciało bardziej. W sumie 4 tygodnie. Przy czym ostatni tydzień już plamienie i nawet wkładki dawały radę.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyJupik wrote:Dobra, spoko, dam radę bez tego
nie wiem, czy jednak na ikei się nie skończy ale waham się między piankowym a kokosowo-lateksowym, nie chce mi się tam jechać bo mam dość daleko, więc raczej zamówię przez neta
tylko się muszę zastanowić, który jednak wziąć.
My zamówiliśmy materac hilding dobranocka jest polecany i dość wysoko w rankingu no i cena spokoJupik lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Spirit musiałaś się mocno oczyszczać. Ja w szpitalu owszem mocno ale po 4 dniach w domu już okresowo. I wysiłkowo. Jak się przeciążyłam to leciało bardziej. W sumie 4 tygodnie. Przy czym ostatni tydzień już plamienie i nawet wkładki dawały radę.2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:No początek był straszny :p myślę że po prostu lekarz nie czyści dokładnie tak jak często robią przy cięciu bo to było nagle i zaraz po mnie było następne nagle to chyba nie miał czasu :p
Ja miałam nagle CC w niedzielę po 19. Przyszedł pan doktor widać że niedzielnie na nockę przybył.. Mam krzywa blizne ale czyszczenie prima sort.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kate_88 wrote:My zamówiliśmy materac hilding dobranocka jest polecany i dość wysoko w rankingu no i cena spoko
Super, nareszcie konkret! Chyba też kupię ten materac, dobra firma, jakościowy, 5 lat gwarancji, pozytywna opinia inst.matki i dziecka, bardzo dobre opinie na necie, no i cena dla mnie ok. Dzięki!!! :-*moni05 lubi tę wiadomość
-
Co robi Kinga gdy ma gorszy dzień, boli ją brzuch, plecy, ma humor do dupy? Myje blat w łazience, lustro, lustro w przedpokoju, blaty i fronty w kuchni, wyciera kurze, odkurza i wyciera podłogi... I teraz leżę i umieram bo mi się brzuch stawia... Musiałam się jakoś wyżyć bo serio dzisiaj do dupy ale chyba muszę inny sposób znaleźć
A co do połogu. Ja na zatrzymanie krwawienia (bo miałam je ponad miesiąc) dostałam do zjedzenia opakowanie tab anty w 5dni. -
nick nieaktualnyJupik wrote:Super, nareszcie konkret! Chyba też kupię ten materac, dobra firma, jakościowy, 5 lat gwarancji, pozytywna opinia inst.matki i dziecka, bardzo dobre opinie na necie, no i cena dla mnie ok. Dzięki!!! :-*
Też sie naczytałam wczesniej a nie chcialam nic ekstremalnie drogiego:) pan w sklepie polecał wziac tylko lepszy pokrowiec -heros -
adella1 wrote:Hej, połóg gorzej niż poród wspominam. No ale każdy może to inaczej przeżywać.
Jutro idę na tę nieszczęsna glukoze, oby poszło bezboleśnie.2017 #1
2019 #2
-
Ja już drżę na samą myśl o połogu... nie tylko fizycznie, ale psychicznie jestem strasznie podatna na sieczkę hormonalną. 🙈Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Chyba wszystkie zdają sobie sprawę, że to nie jest największa przyjemność świata... 😋 chyba, że mówimy o tych krążących legendach. Że to niby są porody, podczas których osiąga się orgazm... 🙈
Ale jedna rzecz jest ważna. W sumie dwie. Osoby, które są przy nas (przede wszystkim to, jaki jest partner/mąż w trakcie i po porodzie) i to, że najzwyczajniej na świecie WARTO 😍Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wczoraj w szkole rodzenia położna właśnie mówiła o tych 6 tygodniach połogu. Twierdziła, że kiedyś to był bardzo niebezpieczny czas dla kobiet i stąd cała dziedzina położnictwo. Teraz medycyna radzi sobie już z takimi problemami, ale zwracała uwagę na szczególne dbanie o siebie i danie sobie czasu na powrót do formy.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Myślę że kiedyś kiedyś to wynikało też z dużej podatności na zakażenia i braku skutecznej walki z nimi,dużej uprawy krwi no i konieczności powrotu do codzienności bardzo szybko bo kto krowy wydoi np
A teraz jednak czysto,antybiotyki,leki i święty spokój z porównaniu z tym co było. Mimo tragedii które się zdążaja bo lekarz to nie bog to mamy szczęście że żyjemy teraz
moni05, Goemi lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
KINIOREK masz specyficzny sposob wyżycia sie:-) ja mam meza anioła bo sprząta pieknie całe mieszkanie i w sumie ja prawie nic teraz nie robie w domu. Tylko gotowanie po pracy
A że męZUS jest pedantem to sprząta lepiej niż ja:-) No i też dziewczynki od małego uczone by pomagac wiec mega mnie odciążaja. Naczynia ogarniają i swoj pokoj i zamiatają podłogę jeśli trzeba. Poustawiaj sobie kochana w domu bo jak mały sie pojawi to sie zajedziesz a nie warto. -
Ja jakos zle okresu połogu nie wspominam:-). A po cc to już wogole był luksus. Wiec oby teraz bylo podobnie. Jakoś wogole mam takie luzne podejscie do wszystkiego. Serio polecam 3 ciąże:-) ciekawe jak bedzie to macierzyństwo wyglądało:-). Takie świadome i inne:-). Moje dziewczyny nie mogą się doczekać nie mogę sie doczekac by zobaczyć jakimi bedą sioztrami:-) to bedzie wspaniała relacja z Bozą pomocą.
Jutro mam ostatni dzien w pracy. A we wtorek przynosze ciasto dla wszystkich. A w srode zaprosili mnie czyli caly zespol HR na obiad do restauracji i to będzie tyle:-)moni05 lubi tę wiadomość
-
U mnie połóg też do zniesienia... najgorsze było że to 5tyg aż... już myślałam że koniec A tu na kolejny dzień znowu większe krwawienie i tak co chwilę. Majtki siateczkowe super ( kupiłam najpierw takie super fioletowe- nie pamiętam gdzie ale chyba w gemini) i wzięłam tylko 1 paczkę 3szt . Później kazałam mężowi w aptece dokupić... też niby fioletowe ale nie były już takie fajne.
Ja to jeszcze ciężko wspominam pierwsza miesiączke po porodzie... była tak obfita że myślałam ze to drugi połóg.kasia1518