Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mnie mój zezlil... Kuźwa też tak macie, że jak coś powiecie to próbujecie później to jakoś naprawić. Gestem, słowem? No ja tak robię właśnie od rano bo w jakiś sposób mojego uraziłam wczoraj, a ten coraz bardziej wredny
i mi w Uj przykro...
Wyjątkowa gadzina mi się trafiła. Tyle dni bylo ok a dziś mu coś odbiło. Nie wiem. Może wiązać to będę z tym że że sterydów schodzi (ma małopłytkowość i lekarz chce zobaczyć czy mu będzie spadać czy się utrzyma poziom)
-
kasia1518 wrote:Oj nie pomogę teraz bo nie pamiętam, a jestem na Pomorzu. Ok 20 lipca mogę dac znać w tej kwestii jak sprawdzę po powrocie.
Dobra, spoko, dam radę bez tegonie wiem, czy jednak na ikei się nie skończy ale waham się między piankowym a kokosowo-lateksowym, nie chce mi się tam jechać bo mam dość daleko, więc raczej zamówię przez neta
tylko się muszę zastanowić, który jednak wziąć.
-
Jupik. Ja biorę z Allegro piankowy. Dwustronny. Od polskiego producenta za 50zl z atestami. Stwierdziłam, że nie będę przepłacać bo na jedno wychodzi. Naczytalam się blogów i wszędzie zgodnie ze piankowy najlepszy, żeby był średnio twardy. Że to że twardszy nie znaczy lepszy, tak samo jak naturalny (w sensie pianka gryka kokos) bo to mit powielany przez wiele lat a teraz rehabilitanci z tym walczą.
-
Cześć Dziewczynki moje
Ja mega zmęczona i baaardzo szczęśliwa bo udało mi się dolecieć do polskiu mamy byliśmy dopiero koło 4 rano trochę się kimnelam i obudziłam ze szczypiacymi oczami ale wielka radocha w sercu.
Mama mi tu zorganizowała po kimś ciuszki w rozmiarze 62/68 to się ucieszyłam jeszcze bardziej bo akurat w domu to mam nowe tylko mniejsze. A w lidlu tym polskim online zamówiłam pościel wiadomo nie na teraz tylko jak synuś będzie większy ale kołderka z podusią, dwa trzyczęściowe komplety pościeli do tego, trzypak spodenek i dwupak body i tylko 150zl dostawa free. Jutro dzwonię do ginekologa i umawiam się na pozadne polskie badaniamoni05, Karooo93, Cabrera, Goemi, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Jupik wrote:Dobra, spoko, dam radę bez tego
nie wiem, czy jednak na ikei się nie skończy ale waham się między piankowym a kokosowo-lateksowym, nie chce mi się tam jechać bo mam dość daleko, więc raczej zamówię przez neta
tylko się muszę zastanowić, który jednak wziąć.
kasia1518
-
Hej, Proszę o pomoc, jesteście na trochę bardziej zaawansowanym etapie. Od wczoraj czuję kłucie w dole brzucha, przechodzi lub jest lżejsze po odpoczynku. Nie jest to jakiś długi skurcz, trwa 1-2 sekundy i wydaje mi się, że ma związek z ruchami dziecka. Czy to możliwe żebym od wczoraj była tak kopana po szyjce np.? Wzięłam magnez i leżę, jutro postaram się umówić do jakiegoś lekarza żeby to sprawdzić. Czy któraś z was miała coś podobnego? Mam skończone 23 tyg. w tym momencie.
-
Ig, w ciąży różne bóle są na porządku dziennym. To, co opisujesz przypomina rozciąganie więzadeł. Ale jeśli jesteś przez to niespokojna i nie wiesz, co się dzieje, bo dla Ciebie jest to nietypowe to skonsultuj się z lekarzem lub jedz na IP. Dla maluszka ważny jest Twój spokój. Dziecko współodczuwa Twój stres.
Ig004 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A może już Ci się zaczęły te skurcze braxtona hicksa?
A ja z innej beczki. Czy te majtki poporodowe i podkłady to są tylko w szpitalu potrzebne, czy w domu też? Tu się tego nie wymaga więc pewnie szpital zapewnia i się zastanawiam czy powinnam to kupować w takim wypadku? -
Kasia zależy jak urodzisz. Ja po CC te majtki z siatki sobie chwaliłam. Były wysokie luźne i nic nie drażniło mi szwów. W domu też je nakładalam aż do ściągnięcia szwów.
Podkłady tylko w szpitalu mi się sprawdziły bo po CC nie krwawi się tak mocno. Nie wiem jak po sn. Ale ja w domu już miałam okres jak okres i podpaska starczała.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ig, to różnie pewnie jest, zależy od ułożenia dziecka. Na tym etapie jest w stanie jeszcze fikać koziołki... ale tak jak mówię, jeśli się boisz to zawsze lepiej na IP.
Kasia, ja zamówiłam 5szt majtek czyli jedna paczkę i podkłady na noc takie na przylepcu tez 1 paczkę. Bo u mnie szpital tez daje tych jałowych ile chcesz, możesz zabrać nawet do domu. Ale o ile na dzień i w szpitalu to spoko bo się mało ruszasz tak później już zwykle bezzapachowe, duże podpaski z bell są lepsze. Bo podkłady się przesuwają, co mnie mocno irytowało.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
KasiaP wrote:Ok to może jednak kupię z jedne te podkłady i wielorazowe gatki. To też w końcu nie takie drogie. Dzięki
Kasia ja używałam w domu jeszcze kilka dni po porodzie SN, łatwiej mi w takie było włożyć taka wielka podpaske, niż w stringibo tylko takie nosze, jak krwawienie zmalało to kupiłam sobie zwykle majtki i nosiłam zwykle podpaski, a na noc te siateczkowe z większa podpaska, żeby mi nic nie przeciekło w nocy.
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ig ja również mam takie bóle, kłucie jakby w pochwie. Mówiłam o tym lekarzowi, ale stwierdził, ze synek po prostu bardzo nisko siedzi stad tak nisko to czuje, nie stwierdził nic nieprawidłowego. Ja czułam te kłucia już na tydzień przez wizyta, ale nie jechałam szybciej, bo były dość krótkie. Gdyby mi mocno dokuczały i były dłuższe na pewno bym pojechała.
Ig004 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ja wiem, że jestem nudna, ale widzę, że w moim mózgu ciążowym powstał wielki obszar odpowiedzialny za NIE podejmowanie decyzji
Z tymi materacami można kręćka dostać. Dla mnie to dość istotny wybór, bo jednak dziecko na tym śpi i za przeproszeniem na gównianym podłożu może mu się robić wada kręgosłupa, a dobre podparcie to mniej wad.
No i tak czytam sobie na allegro jakiegoś sprzedawcę - materac lateksowo-kokosowy. I na rysunku pięknie pokazane, że część kokosowa dla noworodka 0+, część lateksowa dla dziecka 8m+, zresztą podobne info widziałam na innych aukcjach. Tym czasem ten sam sprzedawca pod spodem zamieszcza wskazówki dla rodziców jak dobrać materac. A tam jak wół, że materace kokosowe cutuję "Są one jednak dosyć twarde, z tego względu nie są polecane przez specjalistów dla noworodków i niemowlaków. Również są antybakteryjne oraz antyalergiczne. Często występują w konfiguracji piankowo-kokosowej. Jedna strona materaca jest wykonana z pianki i jest dedykowana dla całkiem małych dzieci, strona kokosowa natomiast przeznaczona jest dla dzieci, które potrafią już samodzielnie siadać."
No rzesz kurna, czy Ci ludzie to czytają w ogóle ? Na materacu zaznaczone jak wół strona kokosowa dla 0+, a potem takie tekst, który dokładnie temu przeczy.
I bądź tu kuźwa mądry i kup dziecku dobry materac... -
Jupik,idź raz do sklepu z dorosłymi materacami tam są przekroje i mac aj aż znajdziesz coś co będzie ok
mi np kolos dla noworodka nie pasował A teraz dla dwuletka myślę że mogłabym wziąć kolos bo już ciężki jest ;)A taki noworodek materaca nie zgniecie :p
Jupik lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2