Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:Kkkaaarrr, a Ty gdzie kupowałeś łóżeczko? Twoje wydaje się dobrym rozwiązaniem rzeczywiście.
Nie chcę materaca gryka-kokos, ale chcę coś raczej srednio-bardziej twardego, a nie miękkiego, a czytam że niektóre pianki i lateksy są miękkieJupik lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Jak byłam w tym szpitalu ostatnio to mi się pytali czy miałam usg genetyczne I trymestru i pytali o tamten termin... 🤔 nie wiem czy to oznacza, ze się w szpitalu nim posługują.
Kinga82 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Wiecie co tam siedzę na FB na cukrzycowych mamach i tam co rusz ledwo 30tc przekroczony i rodzą dzieci
dziś wrzuciła dziewczyna z 32tc że jej wody na ulicy odeszły
masakra no ale syn zdrowy
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyZostalam w szpitalu na obserwacje, mimo ze moglam na wlasna reke isc do domu lezec. Zawsze to kilka dni pod aparatura. Szyjka dzisiaj 27 mm. Wczoraj niby 2.45. Dzidzia wszystko wspaniale, tylko nisko wiec to moze dlatego. Dostalam zastrzyk w dupe...bolałoo.
-
Kiniorek teraz dużo wcześniaków bo upały, stres, cukrzyca dodaje swoje a i mamy często nie dbają o siebie. Trzeba wierzyć że dzidzia zostanie w brzuchu jeszcze trochę czasu
lepsze porody po 30 tygodniu niż te w 25.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:Aga, no właśnie od 28 tc jest 7 miesiąc i III trymestr tez, tak? 🤷🏻♀️😋
Nie wiem w ogóle, ja mam termin taki sam jak Przedszkolankaz USG prenatalnego mi wyszło 5.10, z OM mam 6.10
i tylko te biorę pod uwagę, mimo, że na każdym kolejnym usg ta granica idzie coraz bardziej do przodu 😂 wiadomo, ze tego się pod uwagę nie bierze, ale to zabawne, ze już wczoraj wypluło 1.10 😋
Ja ostatnio pytałam lekarki jak z tym terminem , mówiła , żeby patrzeć na OM i pierwsze usg, ja mam OM 7.10 z pierwszego usg 5.10 , z prenatalnego musiałabym sprawdzić, bo nie pamiętam , ale ostatnio było już 24.09, ale mój jest gigant 1250 g w środe ważył, mówiła, że duży i wychodzi ok 10 dni starszy od terminu.moni05 lubi tę wiadomość
-
Olala wrote:Ja ostatnio pytałam lekarki jak z tym terminem , mówiła , żeby patrzeć na OM i pierwsze usg, ja mam OM 7.10 z pierwszego usg 5.10 , z prenatalnego musiałabym sprawdzić, bo nie pamiętam , ale ostatnio było już 24.09, ale mój jest gigant 1250 g w środe ważył, mówiła, że duży i wychodzi ok 10 dni starszy od terminu.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja pierdole, w ogóle ostatni raz robię w ciąży taki pracochłonny obiad. Zachciało mi się szarych klusek ziemniaczanych z twarogiem, boczkiem i cebulka... cała mokra jestem, kładę je od godziny już 🤦🏻♀️
Jutro mam w dupie, jedziemy do knajpy.KasiaP, kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Ja pierdole, w ogóle ostatni raz robię w ciąży taki pracochłonny obiad. Zachciało mi się szarych klusek ziemniaczanych z twarogiem, boczkiem i cebulka... cała mokra jestem, kładę je od godziny już 🤦🏻♀️
Jutro mam w dupie, jedziemy do knajpy.
My dzisiaj do knajpy pojechaliśmy i ku mojemu zdziwieniu miałam cukier 132jaka szczęśliwa byłam
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś byłam pierwszy raz w szkole rodzenia do prawie 14, więc obiad z dwóch dań dziś przyjechał do mnie, a jutro też jemy na mieście. Nie ma co się przemeczac z obiadem powyżej 4x w tyg (chyba że macie dzieci ) ja jeszcze korzystam póki mogę
moni05 lubi tę wiadomość
-
Wybaczcie uśmiech powyżej, może cześć mnie już nie kojarzy, bo od dwóch miesięcy nic nie pisałam, ale wszystko czytam!
otóż pisać nie mogłam bo.. ciagle wyskakiwał mi błąd na stronie
już myślałam, ze mnie zablokowalyscie
hehe
U mnie i mojego Ignasia wszystko ok, chociaż skurcze przepowiadające już są dosyć dokuczliwe- w pierwszej ciąży tez tak szybko miałam, a teraz wiadomo jesCze dziecko, wiec się tak nie oszczędzam, ale z córka już w 30 tc leżałam w szpitalu z rozwarciem na 1 cm i wtedy tez dostałam sterydy na rozwój płuc, teraz robię już wszystko, żeby sytuacj Asie nie powtórzyła, ale wystraszona doświadczeniem kompletuje w pierwszej kolejności torbę do szpitala, do 30 tc chce mieć już spakowana, poza tym upały bardzo mi dokuczają, niskie ciśnienie, mąż dużo pracuje, a w mieszkaniu generalny remont od tygodnia, wiec mieszkamy u teściów
Za wszystkie trzymam mocno kciuki, za Basię w szczególnościi za wyniki krzywych, ja już po i wynik mam super 79, 89 i 82
moni05, Matka30+, KasiaP, Kookosowa, Karooo93, kasia1518 lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Poniżej wklejam moja wyprawkę apteczna jeśli którejś by się miała przydać
moja jest minimalistyczna w kosmetyki dla dzieci i powtarzam wszystko co miałam z córka
- podkłady poporodowe 60x90
- majtki siateczkowe (zamawiał rozmiar większe niż nosze, bo są ciasne) 2x 5 sztuk
- podpaski poporodowe bella
- wkładki laktacyjne akuku (maja wgłębienie na sutek, co jest wygodne i są chłonne)
- octenisept jest w domu
- witamina d jest w domu- nie polecam w oleju, bo często powodują bóle brzuszka
- probiotyk- jeśli podaje się mm zamiennie to również probiotyk powinienem być podawany przez dwa tygodnie
- czysta lanolina lansinoh na sutki- można karmić piersią niezmywajac jej, stosowałam ja tez do pupy, na odparzenia, na rany, na oparzenia, najlepsze dobrodziejstwo jakie znalazłamjedna tubka na cały okres pieluchowania mi starczyła czyli 1,5 oku
I tylepierwsze pół roku myłam córkę woda z łyżeczka oleju kokosowego i wszyscy się zachwycali jaka piękna skóra. Jeśli dziecko nie ma problemów ze skóra to odradzam emolienty to są po prostu produkty do skory problematycznej, a nie zdrowej
meerici, Cabrera, Jupik, sunshine03 lubią tę wiadomość
24 lata -
Kalcia, miło Cię widzieć. Czasem się zastanawiałam co u Was, w sensie dziewczyn, które maja tylko „❤️„ na liście bo gdzieś je wcięło 😋 cieszę się, ze wszystko u Was w porządku 😊
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni jak widać to problemy techniczne
ale już się dodają komentarze, wiec mam zamiar być w stałym kontakcie.
Ammarylis mówimy do niej Kosiaw żłobku panie mówią Kosiunia
w podstawówce miałam Konstancję w szkole i bardzo mi się to imię podobało, zawsze mówiłam, ze nazwę tak córkę
mąż tez był na tak i bardzo się cieszymy z tego imienia . Odradzali nam je, bo dziwaczne, ale decyzja była nasza , a my jesteśmy zakochani w naszej Konstancji
przedszkolanka:), moni05, ammarylis lubią tę wiadomość
24 lata -
Powiem Wam,że jak tak czytam o tych wcześniejszych porodach to sama jestem w obawie ... Ja się nie oszczędzam w ogóle, wręcz przeciwnie ciągle gdzieś latam u boku z Jaśkiem 🙄
Mam też wrażenie,że nie zdążę że wszystkim ...
Koleżanka obdarowała mnie ciuszkami i już pierwsza pralka poszła 😉
Dostałam też wszelkie rzeczy do porodu, także już jestem nieco zaopatrzona i trochę mi lżej 🤣moni05 lubi tę wiadomość
-
To nie ma reguły. Ja w ciąży z Ala nie oszczędzałam się wcale. Jeszcze do szkoły zaocznie chodziłam do końca 8 miesiąca... praca tez. Trenowałam i w ogóle. Urodziłam dwa tyg po terminie prawie...
Teraz jestem „na wolnym” od początku. Normalne obowiązki domowe. Nie ma chyba chwili ze mnie coś nie boli, nie strzyka etc. W ogóle nie jestem w formie po tym nowotworze i właśnie boje się, ze fizycznie nie dam rady.
I szczerze? Nie wiem czy teraz bardziej nie grozi mi przedwczesny poród. Jakoś bardziej zahartowana byłam, a teraz taka leniwa pipa. 😅Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019