X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga! 😊 jak się czujesz? 😘

Kinga82, Kinga13 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Neroli, również trzymam za Ciebie kciuki.
    Moni, Japonka - gratuluję udanych wizyt.

Ja się dziś zeźliłam na HM - zamówiłam bodziaki i półśpiochy. Przysłali tylko część i teraz nie mogę z tego sensownych kompletów złożyć.
    Zwrot na koncie jest, ale już nigdy nic nie zamówię od nich. Jakbym przypadkiem nie weszła na stronę banku, to bym się zastanawiała czy doślą w drugiej paczce czy ktoś się pomylił i nie spakował. Żadnej informacji, ze czegoś brakuje nie dali :(
    I jeszcze po południu dostałam smsa i maila z DHL, że kurier mi tej paczki wcale nie dostarczył i przesyłka została awizowana. No cyrk...
    Tak,ostatnio się bardzo zepsu li. I jeszcze dzielą zamówienie na paczki i trzeba czekać kilka razy na kuriera :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapytam mam maluchów, choć może temat już był. Zmieniacie łóżeczko czy kupujecie drugie niemowlęce? I jakie macie konkretnie materace?
    Moja córa śpi w turystycznym, bo się przewala i w drewnianym wali łbem o szczeble. Materac ma już dość stary, bo mieliśmy po kimś, i materac tak czy siak muszę kupić bo mam jeden. Ale nie wiem, w czym ona dalej ma spać i kiedy można zmienić na łóżeczko jakieś większe (wtedy bym kupiła też większy materac). No mam dylemat. A że powoli mnie stresujecie, że wszystko macie, a ja w polu, to też zaczęłam co nieco ogarniać..No i to łóżeczko spędza mi sen z powiek, bo waciki, podkłady można kupić w razie co rachu ciachu, a z większymi rzeczami już jest większy problem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi szyjkami też mnie stresujecie, na kolejnym usg spytam ile jest u mnie, bo ja się w ogóle nie oszczędzam przy tym moim wiecznym kochanym diabełku tasmanskim ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można dołączyć na fioletowa stronę mocy? 😊

moni05, Karooo93, Aguuula;2525, Goemi, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/920ee358f1fa.jpg.html
    Zdjęcie z wczoraj 😊

moni05, Karooo93, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam kciuki za pozytywne obu i test :*

Jupik ja sama się boje. Jeszcze dzisiaj mnie ciągle spina dół.brzucha a nie górę i na serio już to uporczywe. Plus mały mi ciągle bije po szyjce... Byłam z moim na mieście chwilę i musiał iść jak żółw bo co chwila się stawiał ... Więc nawet dlugo nie pochodzilismy ...

Kinga13 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A ja zapytam mam maluchów, choć może temat już był. Zmieniacie łóżeczko czy kupujecie drugie niemowlęce? I jakie macie konkretnie materace?
    Moja córa śpi w turystycznym, bo się przewala i w drewnianym wali łbem o szczeble. Materac ma już dość stary, bo mieliśmy po kimś, i materac tak czy siak muszę kupić bo mam jeden. Ale nie wiem, w czym ona dalej ma spać i kiedy można zmienić na łóżeczko jakieś większe (wtedy bym kupiła też większy materac). No mam dylemat. A że powoli mnie stresujecie, że wszystko macie, a ja w polu, to też zaczęłam co nieco ogarniać..No i to łóżeczko spędza mi sen z powiek, bo waciki, podkłady można kupić w razie co rachu ciachu, a z większymi rzeczami już jest większy problem.
    Ja zmieniłam,czekałam na ciążę co prawda bo tak by jeszcze trochę spał ale spokojnie mógłby już w wieku 18 miesięcy iść do dorosłego ;)tylko kupiliśmy niskie dla spokoju sumienia :D

2017 #1
    2019 #2
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://sklep.haloo.pl/sukienki/22-sukienka-ciazowa-model-1072.html

A ja szukam sukienkę na chrzest. Będę chrzestna i muszę coś poszukać. Ta mi się strasznie podoba

przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Tymi szyjkami też mnie stresujecie, na kolejnym usg spytam ile jest u mnie, bo ja się w ogóle nie oszczędzam przy tym moim wiecznym kochanym diabełku tasmanskim ;-)
    Mój lekarz twierdzi, że ja to już świruje na punkcie szyjki. Na każdej wizycie pierwsze co mówię to to, że mnie coś kłuje i to na pewno szyjka się skraca. A co do czego wychodzi top nigdy to nie szyjka tylko albo krwiak, albo magnez, albo pęcherz. W środę mam wizytę w końcu i znowu zacznę od szyjki pewnie. Jejku im dalej tym więcej problemów. Jak nie mogłam zajść w ciążę to myślałam "żebym chociaż zaszła w ciążę, przynajmniej będę wiedziała, że mogę w nią zajść", jak już zaszłam to "oby pierwszy trymestr przetrwać", jak się skończył pierwszy to "jeju, dziewczyny mają już 25 tydzień, to już zaraz poród a ja jeszcze tak daleko" a terazto już każdego dnia myśle, żeby było ok

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też po nocy robi zawsze teraz krwawy skrzep w jedej dziurce nosa a konkretnie to w lewej ;) czytałam na tych brytyjskich stronach, że w ciąży to zupełnie normalne. Witaminę C1000 biorę zawsze ale to nic nie zmieniło na ten problem chociaz moze bez byłoby gorzej kto to wie.

Ale dzisiaj muszę Wam pokazać hita :D jak sie mój mąż przykłada żeby mi pomalowac paznokcie

038a4102cb24.jpgt

Kookosowa, Why_not_now87, moni05, japonka, sandrina22, Jupik, wiktoriaa, kasia1518, KasiaP, Cabrera, ManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Lidlu online znowu są spodenki krótkie ciążowe :) po 35 zł.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki, mnie to normalnie wzruszyło 🥺 #hormony

Kotecki, Kaktusia lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kotecki, mnie to normalnie wzruszyło 🥺 #hormony

No bo to jest mega rozbrajające i mam wielkie cieszenie teraz :D

moni05 lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pięknie wszystkie wyglądacie! Malowanie paznokci - sweet :)

Tez mnie ta szyjka stresuje trochę, nigdy nie miałam mierzonej, nie oszczędzam się wcale, pracuje dużo, jak mam dobry dzień to chodzę na długie spacery, po kilka kilometrów dziennie. Lekarka pozwoliła. Sprawdza szyjkę na usg jakoś chyba bo mówi ze ok, ale nie mierzy.

Zaczynam dzisiaj tygodniowy urlop, jak się cieszę :) Co roki jeździliśmy na naprawdę szalone wakacje w fajne miejsca, a teraz jedziemy nie dość ze tylko na kilka dni, samochodem, to jeszcze w Polsce. No nie będzie to przygoda jak np trekking w rumuńskich górach, ale i tak się cieszę bardzo :) dobranoc, śpijcie dobrze!

KasiaP lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja mam dylemat też z tym łóżeczkiem, ale zaraz Zosia kończy rok i bierzemy się za urządzanie pokoju dla niej. Na pewno nie drugie łóżeczko- zresztą też wali w szczeble i się Przez to wybudza co chwilę. Teraz jesteśmy na Pomorzu, śpi w turystycznym i może z 1 pobudkę ma w nocy - nie wiem czy to klimat czy łóżeczko ale obstawiam że łóżeczko.

Planowałam łóżko z barierką ale ona się tak rzuca i boję się że będzie walić w ta barierke. Ciężki orzech do zgryzienia to łóżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 00:26

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jupik ja mam dylemat też z tym łóżeczkiem, ale zaraz Zosia kończy rok i bierzemy się za urządzanie pokoju dla niej. Na pewno nie drugie łóżeczko- zresztą też wali w szczeble i się Przez to wybudza co chwilę. Teraz jesteśmy na Pomorzu, śpi w turystycznym i może z 1 pobudkę ma w nocy - nie wiem czy to klimat czy łóżeczko ale obstawiam że łóżeczko.

Planowałam łóżko z barierką ale ona się tak rzuca i boję się że będzie walić w ta barierke. Ciężki orzech do zgryzienia to łóżko.

No moja jest tak ruchliwa, że od dawna waliła w szczeble, nawet ochraniacze nie pomogły :-/ turystyczne jest pod tym względem super, no nawet jak się bujnie do tyłu (a lubi) to leci na miękką ściankę. No i przez tą ruchliwość nie wiem, czy ona się już nadaje na łóżeczko z barierką..
    Kurcze, sama nie wiem co robić.

Spirit, a to łóżeczko drugie jakie macie? Masz jakiegoś linka? Jest większe czy też 120x60?

No i materace-jakie macie? Piankowe, lateksowe, jaka firma? Kupa tego, ceny różne, nie wiem co brać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No moja jest tak ruchliwa, że od dawna waliła w szczeble, nawet ochraniacze nie pomogły :-/ turystyczne jest pod tym względem super, no nawet jak się bujnie do tyłu (a lubi) to leci na miękką ściankę. No i przez tą ruchliwość nie wiem, czy ona się już nadaje na łóżeczko z barierką..
    Kurcze, sama nie wiem co robić.

Spirit, a to łóżeczko drugie jakie macie? Masz jakiegoś linka? Jest większe czy też 120x60?

No i materace-jakie macie? Piankowe, lateksowe, jaka firma? Kupa tego, ceny różne, nie wiem co brać.
    140×70,linka nie szukam bo to straż pożarna to nie wiem czy Cię interesuje :D jak tak to daj znać,znajdę :D materac mamy lateks ale średnio mi się podoba,następny chyba będę próbować inny

2017 #1
    2019 #2
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba kiedyś pisałam, ale nie wyobrażam sobie Borysa w dorosłym łóżeczku w wieku ok roku. Tapczanik u nas funkcjonuje gdzieś od miesiąca, ale myślę, że był na niego gotów w okolicach 2 urodzin, wcześniej się rzucał, chodził po łóżku, to by nie zdało egzaminu. No i znów się powtórzę, ale ja chyba polecam łóżeczko 140x70 przerabiane na tapczanik, wystarcza na ok 6 lat. W naszym przed opcja tapczanik była jeszcze faza wyjetych do polowy szczebelkow, wiec było takie niby dziecięce, ale z bokiem otwartym do polowy. Może to troche droższe rozwiązanie, ale praktyczne, odpadają te dylematy 'co dalej' jak to 120x60 robi sie za male lub niepraktyczne.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie oficjalnie 7 miesiąc i 3 trymestr! 3 miechy do porodu ;oo

Jupik ja mam piankowy z ikei z tego co pamietam (kupowałam jakiś czas temu w promocji) i z Polą tez mialam. Byłam zadowolona,nie zniekształca się i ten po Poli nadal wygląda na nowy.

KasiaP, Spirit, Cabrera, moni05, Jupik, aga_ni, Kotecki, ManiaM, kasia1518 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ