X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Cudne wiadomości :) cieszę się razem z wami :)

Powiedzcie mi czy krew z nosa jest normalna? Tzn od wczoraj co chwila przy smarkaniu mi się puszcza z jednej dziurki... I nie wiem czy naczynka czy coś innego

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Powiedzcie mi czy krew z nosa jest normalna? Tzn od wczoraj co chwila przy smarkaniu mi się puszcza z jednej dziurki... I nie wiem czy naczynka czy coś innego
    Ja już miałam 3 razy krwawienie z nosa i to tylko z 1 dziurki. Dodatkowo codziennie rano mam jakis tam skrzep. Lekarz mówił ze jesli krwawienie jest rzadko to ok. To sie zdarza. Ja biorę tez heparynę wiec to tez mi wzmaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 17:43

moni05 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od wczoraj tak mam. Mam też właśnie tak skrzep ropny z rana i jak wysmarkam to znowu cieknie... A nic nie biorę. Nie wiem czy nie brać Wit c na wzmocnienie naczynek chociaż dwa razy po jednej tabletce.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio mama przywiozła torbę ciuszków dla małego ze smyka i hm. Ona też nie umie sie oprzeć przecenom :D
    Zaczęłam juz kompletować wyprawkę apteczną.
    Powiedzcie mi dziewczyny, jesli chodzi o te podkłady poporodowe to chodzi o te np na łóżko i takie do noszenia też? Bo widziałam dzis w rossmanie i nie wiedziałam czy kupic też takie do noszenia.

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No właśnie od wczoraj tak mam. Mam też właśnie tak skrzep ropny z rana i jak wysmarkam to znowu cieknie... A nic nie biorę. Nie wiem czy nie brać Wit c na wzmocnienie naczynek chociaż dwa razy po jednej tabletce.
    Witamina c na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Spróbuj. Jesli chodzi o takie skrzepy to naczynka są jednak osłabione więc myślę ze to nic poważnego.ale jest to uciążliwe z rana. Jesli krwawienie bedziesz miała często to powiedz lekarzowi.

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Mi ostatnio mama przywiozła torbę ciuszków dla małego ze smyka i hm. Ona też nie umie sie oprzeć przecenom :D
    Zaczęłam juz kompletować wyprawkę apteczną.
    Powiedzcie mi dziewczyny, jesli chodzi o te podkłady poporodowe to chodzi o te np na łóżko i takie do noszenia też? Bo widziałam dzis w rossmanie i nie wiedziałam czy kupic też takie do noszenia.

Tak, musisz mieć oba. Ja kupiłam podkłady poporodowe i paczkę podpasek maxi + te na łóżko.

Jestem z siebie dumna bo dziś ogarnęłam w gemini i zamówiłam całą wyprawkę apteczno higieniczna dla siebie i bobasa. Zostanie mi tylko ruszyć po kosmetyki babydream do rossmana i po pampersy do biedronki
    Chociaż tyle prócz ciuchów z wyprawki mogę wykreślić z listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 18:33

moni05, Aguuula;2525, Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Glukoza super i inne wyniki. Dzidzi tez ladnie rosnie i zgodnie z tc. Aleee... W 6 tygodni z mojej szyjki 4.55 zrobiło sie 2.45 i dostalam skierowanie do szpitala :(
    Jak to sie tam moze potoczyc ?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:57

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91, dziś mam to samo. Tylko pr9blen w tym że w dzień to już totalnie nie umiem spać. I dziś strasznie ciężko mi się oddycha i ciągle stawia mi się brzuch... Już się zaczęło na dobre chyba narzekanie

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Fotel bujamy to moje marzenie:D
    Służył nam 3 lata z Polą 😍 do karmienia,usypiania,odpoczynku- polecam!;) a mam z ikei ;)

Spirit lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja tez po wizycie. Glukoza super i inne wyniki. Dzidzi tez ladnie rosnie i zgodnie z tc. Aleee... W 6 tygodni z mojej szyjki 4.55 zrobiło sie 2.45 i dostalam skierowanie do szpitala :(

Myślę że na tym etapie mogą chcieć założyć pessar. Podadzą pewnie sterydy na rozwój płuc maluszka. Trzecia opcja to luteina dopochwowo- ale wg mnie to jeszcze wcześnie i mogą na pessar postawić. Leż i nic nie rób najlepiej.

U mnie w 28tc bylo 16mm, dostałam luteine i zalecenie leżeć, a że nie byłam kompletnie przygotowana z wyprawka to 2 dni vaje z mężem jeździliśmy po sklepach wszystko kompletujac. W 30tc poszłam sama na usg do luxmedu- tak do pierwszego lepszego lekarza żeby sprawdzić długość szyjki i mi mówi że 27mm - więc się ucieszyłam i w 31tc szłam zadowolona do swojej gin, a tu bach... mówi że szyjka miękka i 9mm i wtedy był szpital- stwierdzili że na pessar już jest za późno. Podali sterydy na rozwój płuc i w 4 dobie po podaniu miałam CC ( bo małej tętno spadało).

Obecnie od początku ciąży jestem na luteine dopochwowo, od początku szyjka się trzyma 32-33mm, ale sama gin mi powiedziała że teraz najgorszy czas między 24 a 28tc i mam się oszczędzać ile mogę ( wtedy do 24tc miałam 35mm A później z dnia na dzień leciała)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:19

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Kontrola,ewentualnie szew albo leżenie. W każdym razie rokowania dobre ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Kiniorek moze. Ja od dziecka się z tym borykam. Potrafiłam krwawić z nosa kilka razy dziennie w sezonie. Teraz lepiej ale w ciąży też mi leci. We wtorek do 1 e nocy siedziałam nad umywalką bo leci jak z kranu. Nad Wit c uważaj. Nie można przedawkować w ciąży.

Aguula podkłady i na łóżko i te duże w majtki :)

Neroli oj to nie dobrze. Ale w szpitalu zaradzą. Będziesz lezec i odpoczywac. Będzie dobrze. Nogi zaciskaj :)

A ja byłam u fryzjera podciąć trochę włosy. I babka z tekstem że taki mam brzuch pewnie bliźniaki. Ehhh

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    I co kupilaaaaaaas? 😁

Zrobię potem zdjęcie i spróbuję wrzucić :)

Neroli nie wiem co podziałają w szpitalu, ale lepiej jest to kontrolować. Wiem, że szpital nie brzmi optymistycznie, ale na pewno bezpieczniej!

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, tutaj z tego, co wiem od 2,5 zakładają pessar :) to jest taki ciężki okres dla szyjki właśnie ten 6 miesiąc 😕 ale spokojnie, nie jest zle. Tylko się oszczędzaj 😊

Ja takie rzeczy z gemini sobie zamówię na początku sierpnia 😉 tak sobie porozkladalam wydatki mniej więcej 😋 bo mając te podkłady poporodowe w szafce chyba zacznę się cykać 😁
    Boje się porodu. Ale nie bólu, choć paskudny jest, ale tego, ze fizycznie nie dam rady. Przed pierwsza ciąża grałam w siatkę, ważyłam 50 kg, trenowałam gimnastykę... kondycyjnie było super i z moja wada serca i tak w ostatniej fazie przed parciem miałam ekg i zastrzyk plus tlen bo tachykardia weszła. A teraz to kicha może być 😂

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli też obstawiam pessar..
    Japonka,Moni gratuluję wizyt! Moni u nas roznica raptem 50g 😊
    Co do majtek to ja najmniejsze wzięłam ;p
    Kiniorek moze leciec. A moze masz tez za suche powietrze w domu?

A tu mój brzucho w przybliżeniu bo w samych majtach haha ;p

2fab3c9f7501.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:35

wiktoriaa, Kookosowa, Aguuula;2525, moni05, ManiaM, Jupik, kasia1518, KasiaP, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczne trzynac sama za siebie kciuki. Jak zaloza ten pessar to bede spokojniejsza. W dodatku za tydzien jade w góry na 5 dni. Oczywiscie zmieniam tylko klimat siedzenia na dupsku.
    Dzieki za wsparcie.
    P.s. luteine biore caly czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:56

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, również trzymam za Ciebie kciuki.
    Moni, Japonka - gratuluję udanych wizyt.

Ja się dziś zeźliłam na HM - zamówiłam bodziaki i półśpiochy. Przysłali tylko część i teraz nie mogę z tego sensownych kompletów złożyć.
    Zwrot na koncie jest, ale już nigdy nic nie zamówię od nich. Jakbym przypadkiem nie weszła na stronę banku, to bym się zastanawiała czy doślą w drugiej paczce czy ktoś się pomylił i nie spakował. Żadnej informacji, ze czegoś brakuje nie dali :(
    I jeszcze po południu dostałam smsa i maila z DHL, że kurier mi tej paczki wcale nie dostarczył i przesyłka została awizowana. No cyrk...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, ja w poprzedniej ciazy w 26/27tc tez dostalam skierowanie do szpitala z szyjka 24mm. Kazali duzo lezec, dali sterydy na pluca, zrobili badania, po tygodniu wypuscili bez pessara, ale z nakazem trybu leżącego. Dotrwalam, do 37+3 i owszem zylam bardzo oszczednie, ale plackiem nie lezalam.

Ja sie mega cykam o moja szyjke i lozysko. Po weekendzie ide spr jak die maja.. przeprowadzka mocno dala mi w kosc i wiem, ze robilam dyzo za duzo, mam nadzieje, ze nam nie zaszkodzilam!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wpisałam się na testowanie na ovu w tym miesiącu i postanowiłam zajrzeć co u Was :) ale macie już brzuszki! <3 już ponad półmetek :)

Kookosowa, przedszkolanka:), Goemi, moni05, kkkaaarrr, Jupik, wiktoriaa, KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ