Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek91 wrote:Dziewczyny! Cudne wiadomości
cieszę się razem z wami
Powiedzcie mi czy krew z nosa jest normalna? Tzn od wczoraj co chwila przy smarkaniu mi się puszcza z jednej dziurki... I nie wiem czy naczynka czy coś innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 17:43
moni05 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Mi ostatnio mama przywiozła torbę ciuszków dla małego ze smyka i hm. Ona też nie umie sie oprzeć przecenom
Zaczęłam juz kompletować wyprawkę apteczną.
Powiedzcie mi dziewczyny, jesli chodzi o te podkłady poporodowe to chodzi o te np na łóżko i takie do noszenia też? Bo widziałam dzis w rossmanie i nie wiedziałam czy kupic też takie do noszenia.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Kiniorek91 wrote:No właśnie od wczoraj tak mam. Mam też właśnie tak skrzep ropny z rana i jak wysmarkam to znowu cieknie... A nic nie biorę. Nie wiem czy nie brać Wit c na wzmocnienie naczynek chociaż dwa razy po jednej tabletce.
Kiniorek91 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Mi ostatnio mama przywiozła torbę ciuszków dla małego ze smyka i hm. Ona też nie umie sie oprzeć przecenom
Zaczęłam juz kompletować wyprawkę apteczną.
Powiedzcie mi dziewczyny, jesli chodzi o te podkłady poporodowe to chodzi o te np na łóżko i takie do noszenia też? Bo widziałam dzis w rossmanie i nie wiedziałam czy kupic też takie do noszenia.
Tak, musisz mieć oba. Ja kupiłam podkłady poporodowe i paczkę podpasek maxi + te na łóżko.
Jestem z siebie dumna bo dziś ogarnęłam w gemini i zamówiłam całą wyprawkę apteczno higieniczna dla siebie i bobasa. Zostanie mi tylko ruszyć po kosmetyki babydream do rossmana i po pampersy do biedronki
Chociaż tyle prócz ciuchów z wyprawki mogę wykreślić z listyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 18:33
moni05, Aguuula;2525, Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Neroli wrote:Ja tez po wizycie. Glukoza super i inne wyniki. Dzidzi tez ladnie rosnie i zgodnie z tc. Aleee... W 6 tygodni z mojej szyjki 4.55 zrobiło sie 2.45 i dostalam skierowanie do szpitala
Jak to sie tam moze potoczyc ?
Myślę że na tym etapie mogą chcieć założyć pessar. Podadzą pewnie sterydy na rozwój płuc maluszka. Trzecia opcja to luteina dopochwowo- ale wg mnie to jeszcze wcześnie i mogą na pessar postawić. Leż i nic nie rób najlepiej.
U mnie w 28tc bylo 16mm, dostałam luteine i zalecenie leżeć, a że nie byłam kompletnie przygotowana z wyprawka to 2 dni vaje z mężem jeździliśmy po sklepach wszystko kompletujac. W 30tc poszłam sama na usg do luxmedu- tak do pierwszego lepszego lekarza żeby sprawdzić długość szyjki i mi mówi że 27mm - więc się ucieszyłam i w 31tc szłam zadowolona do swojej gin, a tu bach... mówi że szyjka miękka i 9mm i wtedy był szpital- stwierdzili że na pessar już jest za późno. Podali sterydy na rozwój płuc i w 4 dobie po podaniu miałam CC ( bo małej tętno spadało).
Obecnie od początku ciąży jestem na luteine dopochwowo, od początku szyjka się trzyma 32-33mm, ale sama gin mi powiedziała że teraz najgorszy czas między 24 a 28tc i mam się oszczędzać ile mogę ( wtedy do 24tc miałam 35mm A później z dnia na dzień leciała)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:19
kasia1518
-
Neroli wrote:Ja tez po wizycie. Glukoza super i inne wyniki. Dzidzi tez ladnie rosnie i zgodnie z tc. Aleee... W 6 tygodni z mojej szyjki 4.55 zrobiło sie 2.45 i dostalam skierowanie do szpitala
Jak to sie tam moze potoczyc ?2017 #1
2019 #2
-
Kiniorek91 wrote:Dziewczyny! Cudne wiadomości
cieszę się razem z wami
Powiedzcie mi czy krew z nosa jest normalna? Tzn od wczoraj co chwila przy smarkaniu mi się puszcza z jednej dziurki... I nie wiem czy naczynka czy coś innego
Kiniorek moze. Ja od dziecka się z tym borykam. Potrafiłam krwawić z nosa kilka razy dziennie w sezonie. Teraz lepiej ale w ciąży też mi leci. We wtorek do 1 e nocy siedziałam nad umywalką bo leci jak z kranu. Nad Wit c uważaj. Nie można przedawkować w ciąży.
Aguula podkłady i na łóżko i te duże w majtki
Neroli oj to nie dobrze. Ale w szpitalu zaradzą. Będziesz lezec i odpoczywac. Będzie dobrze. Nogi zaciskaj
A ja byłam u fryzjera podciąć trochę włosy. I babka z tekstem że taki mam brzuch pewnie bliźniaki. Ehhhmoni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Neroli, tutaj z tego, co wiem od 2,5 zakładają pessar
to jest taki ciężki okres dla szyjki właśnie ten 6 miesiąc 😕 ale spokojnie, nie jest zle. Tylko się oszczędzaj 😊
Ja takie rzeczy z gemini sobie zamówię na początku sierpnia 😉 tak sobie porozkladalam wydatki mniej więcej 😋 bo mając te podkłady poporodowe w szafce chyba zacznę się cykać 😁
Boje się porodu. Ale nie bólu, choć paskudny jest, ale tego, ze fizycznie nie dam rady. Przed pierwsza ciąża grałam w siatkę, ważyłam 50 kg, trenowałam gimnastykę... kondycyjnie było super i z moja wada serca i tak w ostatniej fazie przed parciem miałam ekg i zastrzyk plus tlen bo tachykardia weszła. A teraz to kicha może być 😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Neroli też obstawiam pessar..
Japonka,Moni gratuluję wizyt! Moni u nas roznica raptem 50g 😊
Co do majtek to ja najmniejsze wzięłam ;p
Kiniorek moze leciec. A moze masz tez za suche powietrze w domu?
A tu mój brzucho w przybliżeniu bo w samych majtach haha ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:35
wiktoriaa, Kookosowa, Aguuula;2525, moni05, ManiaM, Jupik, kasia1518, KasiaP, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba zaczne trzynac sama za siebie kciuki. Jak zaloza ten pessar to bede spokojniejsza. W dodatku za tydzien jade w góry na 5 dni. Oczywiscie zmieniam tylko klimat siedzenia na dupsku.
Dzieki za wsparcie.
P.s. luteine biore caly czasWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:56
-
Neroli, również trzymam za Ciebie kciuki.
Moni, Japonka - gratuluję udanych wizyt.
Ja się dziś zeźliłam na HM - zamówiłam bodziaki i półśpiochy. Przysłali tylko część i teraz nie mogę z tego sensownych kompletów złożyć.
Zwrot na koncie jest, ale już nigdy nic nie zamówię od nich. Jakbym przypadkiem nie weszła na stronę banku, to bym się zastanawiała czy doślą w drugiej paczce czy ktoś się pomylił i nie spakował. Żadnej informacji, ze czegoś brakuje nie dali
I jeszcze po południu dostałam smsa i maila z DHL, że kurier mi tej paczki wcale nie dostarczył i przesyłka została awizowana. No cyrk...
-
Neroli, ja w poprzedniej ciazy w 26/27tc tez dostalam skierowanie do szpitala z szyjka 24mm. Kazali duzo lezec, dali sterydy na pluca, zrobili badania, po tygodniu wypuscili bez pessara, ale z nakazem trybu leżącego. Dotrwalam, do 37+3 i owszem zylam bardzo oszczednie, ale plackiem nie lezalam.
Ja sie mega cykam o moja szyjke i lozysko. Po weekendzie ide spr jak die maja.. przeprowadzka mocno dala mi w kosc i wiem, ze robilam dyzo za duzo, mam nadzieje, ze nam nie zaszkodzilam! -
Hej dziewczyny
wpisałam się na testowanie na ovu w tym miesiącu i postanowiłam zajrzeć co u Was
ale macie już brzuszki!
już ponad półmetek
Kookosowa, przedszkolanka:), Goemi, moni05, kkkaaarrr, Jupik, wiktoriaa, KasiaP, Cabrera lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej